Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

*Αφιέρωμα μου στον Αστερισμό του Ταύρου*

Ανήκει στα Ζώδια της ΓΗΣ:
Στα Ζώδια της Γής ανήκουν ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Τα ζώδια της Γής σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Νερού, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει η Γή είναι να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό.
Η βοήθεια που λαμβάνουν τότε τα Ζώδια της Γής, ή είναι από κάποιον Αστερισμό της Φωτιάς που εξατμίζει το νερό – ή του Αέρα που την τρέφει με το οξυγόνο που της δίνει.  Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Γής και Νερού, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει. Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, τα Ζώδια του Νερού ευνοούνται περισσότερο.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της ΓΗΣ: 
Τους χρειάζεται να νιώθουν την γή γερά κάτω από τα πόδια τους, για αυτό δεν αφήνονται εύκολα στο αυθόρμητο συναίσθημα. Τα πρακτικά μέρη μιας σχέσης είναι στενά συνδεδεμένα με τα συναισθηματικά, και έτσι έχουν και την ικανότητα να ισορροπούν τα θέλω με τα πρέπει. Δύσκολα θα κάνουν αλλαγές εάν αυτές δεν τους διασφαλίζουν εκ’ των προτέρων την επιτυχία. Γενικότερα είναι σταθερά στις απόψεις τους, γι’ αυτό θεωρούνται από τα πιο πιστά. Δεν αντέχουν για μεγάλο διάστημα την μοναξιά και δένονται με την συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να εγκλωβίζονται σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους καλύπτει απόλυτα. Συνήθως φεύγουν από αυτήν μόνο εάν έχουν βρεί μεγαλύτερη ανταπόκριση, και τότε δεν επιστρέφουν ξανά. Σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι δική τους επιλογή, υποφέρουν έως να βρούν το επόμενο ταίρι. Περίπτωση επανασύνδεσης υπάρχει μόνο όσο είναι ακόμη μόνοι.. ή εάν δεν έχουν βρεί κάτι το καλύτερο !!. 
*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΤΑΥΡΟ  21.04 – 20.05*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Σκορπιό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, τον Αστερισμό του Κριού. Σύμφωνα με την Αστρονομία, τότε αρχίζει ο νέος ετήσιος ηλιακός χρόνος. Γι' αυτό άλλωστε και τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. 
Επίσης σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.   
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας» το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Συγκεκριμένα, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.


Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Ταύρο, που  ο ρόλος του είναι να θεριεύει το πείσμα μας μπροστά στα δύσκολα, όσο βαθιές κι αν είναι οι λαβωματιές που δεχόμαστε στην προσπάθεια μας !!.


Ο Μάϊος του Ταύρου για όλα τα Ζώδια: 

** Ο ΤΑΥΡΟΣ αντιπροσωπεύει το τέλος της Άνοιξης (τον Μάιο μήνα), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου νιώθουμε να έχουμε αποκτήσει την δύναμη ώστε να φέρουμε τα επάνω – κάτω,,, όπως και αρκετά ώριμοι για να δεχτούμε το άρωμα του  Έρωτα. Ωστόσο θέλουμε κάποιον να μας ζέψει – να μας καθοδηγήσει. Επίσης είναι η εποχή που θα πρέπει να προσέξουμε ποιους θα εμπιστευτούμε, καθότι οι Ταύροι κατά την εποχή αυτήν, κάνουν πολύ συχνά λάθος εκτιμήσεις προσώπων ή καταστάσεων. Έτσι, εστιάζουμε την προσοχή μας στο κόκκινο πανί, και παραβλέπουμε τον ταυρομάχο που το κινεί.. και καραδοκεί με το σπαθί στο άλλο χέρι !!. 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι παύουν να ισχύουν οι γνωστές ημερομηνίες όπου περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό, σε ότι αφορά τα γενέθλια μας. Συνεχίζουμε να ανήκουμε στον Αστερισμό μας, όπως γνωρίζουμε. Με την διαφορά, όλα τα Ζώδια επηρεάζονται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε μήνα.
Έτσι ως παράδειγμα, οι Ταύροι του Απριλίου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Μάιος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις επιρροές του μηνός Απριλίου.

        Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. 
Μάλιστα οι αξιαγάπητοι Ταύροι μας πέραν των άλλων, στον Ζωδιακό Κύκλο συμβολίζουν «την δύναμη, ο επιμένων νικά» !!.

Ο Αστερισμός του Ταύρου εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα Μάιο, ο οποίος θεωρείται ο γενέθλιος μήνας του Απόλλωνα, θεού της Πηγής του Φωτός. Και δεύτερον, είναι το Ζώδιο τους φωτογραφίζει τον Δία, όταν μεταμορφώθηκε σε ταύρο. 
Μάλιστα, η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία απεικονίζεται στο νόμισμα των δύο (2) ευρώ, νόμισμα που έχει φέρει τα ‘πάνω κάτω σε όλη την Ευρώπη.. ειδικά τα τελευταία χρόνια. 
Και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να συμπληρώσω πως.. <<Ευρώπη δίχως Ελλάδα = παιδί δίχως πιστοποιητικό γέννησης» !!. 


_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΑΥΡΟΣ ως Ζώδιο της Γής:

Ο εχθρός του Ταύρου δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος. Αυτό δυσκολεύεται να το αντιληφθεί εγκαίρως. Έτσι λοιπόν πολλές φορές λειτουργεί μέσα στις σχέσεις βλέποντας από λανθασμένη οπτική γωνία. Νιώθει ανασφάλειες εκεί που δεν πρέπει.. και χάνει τα καλύτερα, στιγμές που πρέπει να αντιδράσει – ενεργήσει με αυτοπεποίθηση. Θέλει τον δικό του χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει. Αυτό βέβαια πολλές φορές κουράζει την απέναντι πλευρά, αλλά αξίζει η προσπάθεια να του αποβάλλετε κάθε αμφιβολία για τα συναισθήματα σας. Θα τα ανταποδώσει με αφοσίωση και την σταθερότητα των συναισθημάτων του. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τον πιέσετε να πάρει αποφάσεις, ή να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σημαντικές προτεραιότητες στην ζωή του. Μην τον κάνετε να αισθανθεί ότι μπορεί να συμβεί να αλλάξουν τα συναισθήματα σας. 

** Προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με την "Εαρινή Ισημερία, τα Στοιχεία της Φύσης και ο Ζωδιακός Κύκλος" 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε: 
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2018/03/blog-post_21.htmlΚαι τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου. Αυτό δεν σημαίνει έλλειψη γνώσεων, αλλά επιλογή μου. Ωστόσο δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου, διότι  “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία - παραψυχολογία, διαπίστωσα πως μας βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. 
Συνιστώ να παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, τις οποίες δημοσιεύω συνήθως κάθε πρώτη του μηνός. Έτσι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό για το πώς θα χειριστείτε τις εξελίξεις. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*