Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

*Ο Μάιος του 2023 με προβλέψεις και αφιέρωμα στον Ταύρο που τον εκπροσωπεί*


Ο δεύτερος μήνας του Ηλιακού Έτους και της Άνοιξης είναι αφιερωμένος στα αξιαγάπητα Ταυράκια μας, καθώς ο Αστερισμός τους  εκπροσωπεί τον μήνα Μάϊο !!

Ωστόσο το παρόν αφιέρωμα μου αφορά όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμού !!  


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Σύμφωνα με την Αστρονομία αλλά και τους κανόνες της Φύσης, ο Ήλιος αρχίζει τον Νέο Ετήσιο Κύκλο του με την Εαρινή Ισημερία, όπου στο Βόρειο Ημισφαίριο γιορτάζουμε επισήμως την έναρξη της Άνοιξης.
Αυτό σημαίνει ότι ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, και μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων έως και πολύ μετά Χριστού, η έναρξη του νέου έτους (η Πρωτοχρονιά) γιορταζόταν φυσιολογικά με την έναρξη του Νέου Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου.
 
Ο Μάϊος επομένως είναι ο δεύτερος μήνας της Ανοιξιάτικης Εποχής, και όπως πλέον γνωρίζετε, εκτός της μηνιαίες εποχιακές προβλέψεις (τις οποίες έχω ήδη δημοσιεύσει και αφορούν τους μήνες Απρίλιος - Μάϊος - Ιούνιος), συνηθίζω επιπλέον, να δημοσιεύω όμοιο αφιέρωμα μου στον κάθε ερχόμενο μήνα.
Πρόκειται για σύνθετη μέθοδο άγνωστη για πολλούς, καθώς δεν είναι εμπορεύσιμη σε καθημερινή βάση. Ο κορμός βέβαια στηρίζεται πάντα στην επιστήμη της Αστρονομίας, που για ευνόητους λόγους, οι ερμηνείες παραπέμπουν αναπόφευκτα στην αρχαιοελληνική μυθολογία. 
Ακολουθώ συνεπώς αρχαιοελληνικές μεθόδους, κυρίως διότι οι λειτουργίες του Σύμπαντος αποκωδικοποιήθηκαν από τους αρχαίους προγόνους μας, και οι οποίες άλλωστε επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες.

Κατά την Ελληνική Μυθολογία λοιπόν αλλά και των Ρωμαίων, ο Αστερισμός του Ταύρου απεικονίζει τον Σιδώνιο ταύρο, δηλαδή τον Δία με μορφή λευκού ταύρου, την οποία πήρε - μεταμορφώθηκε για να απαγάγει την Ευρώπη, την κόρη του Αγήνορα, βασιλιά της Φοινίκης.
Γι’ αυτό και ως Ζωδιακός Αστερισμός ο Ταύρος, συμβολίζει στον Ζωδιακό Κύκλο «την δύναμη του επιμένων που νικά», και την εκπέμπει προς όλους τους υπόλοιπους !!
 
Η Ήπειρος μας επομένως δεν είναι τυχαίο που πήρε το όνομα της Ευρώπης, και μάλιστα, η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία απεικονίζεται στο νόμισμα των δύο (2) ΕΥΡΩ. 
Και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να συμπληρώσω.. «Ευρώπη δίχως Ελλάδα = παιδί δίχως πιστοποιητικό γέννησης» !!. 
 
Επίσης ο Μάϊος, ο μήνας του Ταύρου, θεωρείται παράλληλα και ο γενέθλιος μήνας του Απόλλωνα, θεού της Πηγής του Καθαρού Φωτός, της Συμπαντικής Πηγής των Γνώσεων και των Προφητειών.
Από την αρχαιότητα έως και αρκετά μ.Χ... πλήθος κόσμου περίμενε τον Απολλώνιο μήνα για να πάνε στους Δελφούς να θέσουν τα ερωτήματα τους, ώστε να ακούσουν τους χρησμούς της εκάστοτε Πυθίας. Βέβαια καθώς οι απαντήσεις δίνοντας αλληγορικά, ο καθένας τις μετάφραζε σύμφωνα με τα συμφέροντα του. 

~ ~ Συνεπώς θεωρείται σημαντικός μήνας έως και καθοριστικός, καθώς όποιος έχει "καθαρές" προθέσεις σε ό,τι αφορά συμφέροντα της Ελλάδος απ' τον Δία θα ευνοηθεί, και σε αντίθετη περίπτωση το πιο σκληρό του πρόσωπο θα δεί !! 
Σε προσωπικό επίπεδο, είναι ο μήνας που εάν "μεταφράσουμε" ορθά τα συμπαντικά μηνύματα και πράξουμε σοφά, το ανέλπιστα θετικό αποτέλεσμα θα φανεί, όταν ο Δίας απ' τον Κριό στον Ταύρο θα μετακινηθεί !! 

Διαβάστε περισσότερα >>...  

Ο Ταύρος ανήκει στα Ζώδια του στοιχείου της ΓΗΣ:

Στα Ζώδια της Γής ανήκουν ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Τα Ζώδια της Γής σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Νερού, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.

Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει η Γή είναι να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό.
Η βοήθεια που λαμβάνουν τότε τα Ζώδια της Γής, ή είναι από κάποιον Αστερισμό της Φωτιάς που εξατμίζει το νερό – ή του Αέρα που την τρέφει με το οξυγόνο που της δίνει.  Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Γής και Νερού, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει. Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, τα Ζώδια του Νερού ευνοούνται περισσότερο.

Ο Χαρακτήρας των Γήινων γενικότερα:

_Ως Ζώδια της ΓΗΣ: 
Τους χρειάζεται να νιώθουν την γή γερά κάτω από τα πόδια τους, για αυτό δεν αφήνονται εύκολα στο αυθόρμητο συναίσθημα. Τα πρακτικά μέρη μιας σχέσης είναι στενά συνδεδεμένα με τα συναισθηματικά, και έτσι έχουν και την ικανότητα να ισορροπούν τα θέλω με τα πρέπει. Δύσκολα θα κάνουν αλλαγές εάν αυτές δεν τους διασφαλίζουν εκ’ των προτέρων την επιτυχία. Γενικότερα είναι σταθερά στις απόψεις τους, γι’ αυτό θεωρούνται από τα πιο πιστά. Δεν αντέχουν για μεγάλο διάστημα την μοναξιά και δένονται με την συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να εγκλωβίζονται σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους καλύπτει απόλυτα. Συνήθως φεύγουν από αυτήν μόνο εάν έχουν βρεί μεγαλύτερη ανταπόκριση, και τότε δεν επιστρέφουν ξανά. Σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι δική τους επιλογή, υποφέρουν έως να βρούν το επόμενο ταίρι. 
Περίπτωση επανασύνδεσης υπάρχει μόνο όσο είναι ακόμη μόνοι τους .. ή εάν δεν έχουν βρεί κάτι το καλύτερο !!. 

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΑΥΡΟΣ ως Ζώδιο της Γής:

  Ο εχθρός του Ταύρου δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος. Αυτό δυσκολεύεται να το αντιληφθεί εγκαίρως. Έτσι λοιπόν πολλές φορές λειτουργεί μέσα στις σχέσεις βλέποντας από λανθασμένη οπτική γωνία. Νιώθει ανασφάλειες εκεί που δεν πρέπει.. και χάνει τα καλύτερα, στιγμές που πρέπει να αντιδράσει – ενεργήσει με αυτοπεποίθηση. Θέλει τον δικό του χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει. Αυτό βέβαια πολλές φορές κουράζει την απέναντι πλευρά, αλλά αξίζει η προσπάθεια να του αποβάλλετε κάθε αμφιβολία για τα συναισθήματα σας. Θα τα ανταποδώσει με αφοσίωση και την σταθερότητα των συναισθημάτων του.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τον πιέσετε να πάρει αποφάσεις, ή να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σημαντικές προτεραιότητες στην ζωή του. Μην τον κάνετε να αισθανθεί ότι μπορεί να συμβεί να αλλάξουν τα συναισθήματα σας. 


* * Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά και με όλους τους υπόλοιπους Ζωδιακούς Αστερισμούς, σας δίνω τον σύνδεσμο του αρχικού άρθρου μου: 
 


~ Ο Αστερισμός του ΤΑΥΡΟΥ:   

Σχηματίζει Άξονα με τον Σκορπιό, και οι Κυβερνήτες τους είναι:

*του ΤΑΥΡΟΥ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*του ΣΚΟΡΠΙΟΥ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ


~ ~ Από Αστρονομικής πλευράς:

     Ο Ταύρος (λατινικά Taurus), είναι ένας από τους Αστερισμούς που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που το 1922 θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Ωστόσο, μόνο οι 12 από τους 88 θεωρούνται Ζωδιακοί Αστερισμοί στις μέρες μας, όσοι και οι μήνες του έτους. Επομένως, είναι ο δεύτερος κατά σειρά Αστερισμός σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο, και εκπροσωπεί τον μήνα Μάϊο.
* * Και στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό για προσωπικές προβλέψεις. 
Υποστήριζε ότι, «μπορούμε να μελετήσουμε τις μελλοντικές πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Ο Ταύρος είναι ένας από τους αρχαιότερους και πλέον αξιοσημείωτους Αστερισμούς. 
Βρίσκεται βόρεια του Ουράνιου Ισημερινού, και τα τρία κυριότερα αστέρια του σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Είναι βόρειος Αστερισμός του Ζωδιακού Κύκλου, και συνορεύει με τους Αστερισμούς, Κριός – Δίδυμοι – Περσέας – Κήτος – Ηριδανός – Ωρίωνας και Ηνίοχος.

Ο λαμπρότερος Αστέρας του είναι ο Λαμπαδίας ή Αλντεμπαράν, είναι κόκκινος γίγαντας αστέρας, τριπλάσιος σε λαμπρότητα από τον Πολικό Αστέρα, και είναι φαινόμενο το μέγεθος του.

Στην περιοχή του Αστερισμού βρίσκονται επίσης και δύο πολύ σπουδαία σμήνη αστέρων: Οι Πλειάδες και οι Υάδες.
Οι Πλειάδες ονομάζονται από τον λαό Πούλια και αποτελούνται από 7 αστέρια που φαίνονται με γυμνό μάτι, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για περίπου 3.000 αστέρια. 
Μάλιστα, πολλοί μύθοι και λαϊκοί στίχοι είναι αφιερωμένοι στην Πούλια !!.

~ ~ Αστρολογία: 

     Από αστρολογικής πλευράς,  θεωρούμε ότι στο Ζώδιο αυτό ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί από τις 21 Απριλίου μέχρι και τις 20 Μάϊου. Ωστόσο όπως θα δείτε παρακάτω, άσχετα με τις γνωστές ημερομηνίες αλλαγών των Ζωδίων, υπολογίζουμε ότι ο Ήλιος μένει στον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό έναν ολόκληρο μήνα. 

Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή.  
  
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας αναλόγως κι ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Κριό που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Φυσικό επομένως .. έως 1η Απριλίου οι Κριοί του Μαρτίου να επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.

~ ~ Σύμφωνα με την Μυθολογία:

     Κατά την Ελληνική Μυθολογία αλλά και των Ρωμαίων, ο Αστερισμός του Ταύρου σχετίζεται με την μορφή του λευκού ταύρου που πήρε ο Δίας για να απαγάγει την Ευρώπη, την κόρη του Αγήνορα, βασιλιά της Φοινίκης.
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας ερωτεύτηκε σφοδρά την Ευρώπη, η οποία έπαιζε με τις υπηρέτριες της στην ακρογιαλιά και προσπαθούσε να ανεβεί στην πλάτη ενός ωραίου άσπρου ταύρου που έβοσκε στο λιβάδι.
Ο ταύρος ωστόσο ήταν ο Δίας, ο οποίος όρμησε στην θάλασσα και κολυμπώντας την έφερε στην Κρήτη. Γι’ αυτό και στους χάρτες του ουρανού βλέπουμε μόνο το μπροστινό μέρος του, διότι το υπόλοιπο βρίσκεται (υποτίθεται) μέσα στα νερά της Μεσόγειας Θάλασσας.

Ως Ζωδιακός Αστερισμός επομένως φωτογραφίζει τον Δία που με μορφή λευκού ταύρου που απαγάγει την Ευρώπη. 


* Ο Μάϊος του Ταύρου για όλα τα Ζώδια: 


      Δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Ζωδιακό Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν.


Πιο συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία και διαδοχικά περνάει και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Οπότε ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον ανάλογο Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.

         Και πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.


~ ~ Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Ταύρο, που  ο ρόλος του είναι να θεριεύει το πείσμα μας μπροστά στα δύσκολα, όσο βαθιές κι αν είναι οι λαβωματιές που δεχόμαστε στην κάθε μας προσπάθεια !!.


Ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει όντως ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας.

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.   
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.


Ο Αστερισμός του Ταύρου αντιπροσωπεύει τον Μάιο μήνα, την καρδιά της Άνοιξηςπου αυτό για όλους μας σημαίνει ότι: 

     Πρόκειται για φάση της ζωής μας όπου νιώθουμε να έχουμε αποκτήσει την δύναμη ώστε να φέρουμε τα επάνω – κάτω,,, όπως και αρκετά ώριμοι για να δεχτούμε το άρωμα του Έρωτα. Ωστόσο θέλουμε κάποιον να μας ζέψει – να μας καθοδηγήσει. Επίσης είναι η εποχή που θα πρέπει να προσέξουμε ποιους θα εμπιστευτούμε, καθότι οι Ταύροι κατά την εποχή αυτήν, κάνουν πολύ συχνά λάθος εκτιμήσεις προσώπων ή καταστάσεων. Έτσι συμβαίνει και αρκετές φορές, εστιάζουμε την προσοχή μας στο κόκκινο πανί και παραβλέπουμε τον ταυρομάχο που το κινεί.. που καραδοκεί με το σπαθί στο άλλο χέρι !!. 
Συνεπώς ΠΡΟΣΟΧΗ, ο εχθρός μας δεν είναι το κόκκινο πανί !!

Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, κάπως έτσι όλοι μας λίγο - πολύ, επηρεαζόμαστε στον μήνα του Ταύρου. Στον μήνα αυτόν που ανθίζει και ο έρωτας, και ο ρομαντισμός φτάνει στα ύψη του, όλα είναι πιθανά στην προσωπική μας ζωή !!. 
Ωστόσο οι Ταύροι του Απριλίου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Μάιος, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιρροές του μηνός Απριλίου.


* *  Όσο αφορά την "Ερωτική" Πανσέληνο του Μάϊου .. προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου >> Όλα τα Ολόγεμα Φεγγάρια, και πώς μας επηρεάζει η κάθε Πανσέληνος στους μήνες του Ηλιακού Έτους:

 Αξίζει το χρόνο σας για να διαβάσετε το προτεινόμενο άρθρο μου, του οποίου το περιεχόμενο εκτός απ’ τις προβλέψεις μου για την κάθε Πανσέληνο του ετήσιου κύκλου, είναι πλούσιο και σε πληροφορίες. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 


* * Άνοιξη 2023 ~ εποχιακές προβλέψεις τριμήνου, και ετήσιες για το νέο Ηλιακό Έτος:
 

Η πρώτη εποχή του Νέου Ηλιακού Έτους αρχίζει επισήμως με την Άνοιξη, στην οποία ανήκουν οι μήνες Απρίλιος – Μάϊος – Ιούνιος:
Τους εκπροσωπούν οι Ζωδιακοί  Αστερισμοί του Κριού – του Ταύρου – των Διδύμων:
 https://psychologyastrology.blogspot.com/2023/03/2023.html


* * * Συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις ως και τον Μάρτιο του έτους 2024 με συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά.. όπως και τις σημαντικότερες Πλανητικές θέσεις έως το 2026: 


* * ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ .. καθώς ανέφερα ότι >> Ευρώπη δίχως Ελλάδα είναι σαν παιδί δίχως πιστοποιητικό γέννησης >> .... 
προτείνω να διαβάσετε σχετικό άρθρο μου με προβλέψεις, όπως δημοσιεύτηκε στο παρόν blog μου στις 22.1.2015 !!
 
      
* * Και κλείνοντας διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά ή ενδιαφέροντα (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου