Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

*Αφιέρωμα στον Κριό .. με την έναρξη του νέου Ζωδιακού Κύκλου*

Ο Κριός φωτογραφίζει τον μύθο του Κριού με το Χρυσόμαλλο Δέρας:


Επισήμως μπαίνουμε στην Άνοιξη με την Εαρινή Ισημερία, διότι αυτό προκύπτει Αστρονομικά. Η φύση έχει τους δικούς της κανόνες, παρότι εμείς έχουμε μετατοπίσει τους μήνες, όπως και τον εορτασμό της πρώτης μέρας του νέου έτους την 1η Ιανουαρίου.

Φυσιολογικά και σύμφωνα με την Αστρονομία, ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία. Κατ' αυτόν τον τρόπο ανοίγει πάντα ένας νέος κύκλος ζωής, καθώς τα πάντα έχουν αρχή και τέλος. Επομένως φτάσαμε στο σημείο και της έναρξης του νέου Αστρολογικού Ζωδιακού Κύκλου. Και δεν είναι τυχαίο που ο πρώτος Αστερισμός του κύκλου ονομάστηκε Κριός.


> > >  Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός του κάτω κόσμου ανάγκασε την Περσεφόνη να τον ακολουθήσει στον Άδη. Η Περσεφόνη, κόρη της θεάς Δήμητρας, έπρεπε να επιστρέψει στον Άδη την ημέρα της Φθινοπωρινής Ισημερίας, και να ανέβει πάλι στην Γή την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας. Δηλαδή να επιστρέψει στον κάτω κόσμο με την ανάπαυση της φύσης, έως και πάλι την ημέρα της Αναγέννησης της φύσης. 
Ήταν μία δίκαια λύση, την οποία επέβαλε ο Δίας στον θεό του Άδη τον Πλούτωνα, ο οποίος ερωτεύτηκε την Περσεφόνη και την απήγαγε. Η Δήμητρα όμως την ζήτησε πίσω. Οπότε συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. 
Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν  στον πάνω κόσμο, η θεά Δήμητρα χαιρόταν και άνθιζε η πλάση και η γή ευδοκιμούσε. Άρχιζε η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους μήνες θρηνούσε και υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρωνόταν !!

Την λύση αυτήν την πρότεινε η Θέμιδα, με την οποία ο Δίας απέκτησε μια κόρη, την Δίκη.
Ο Δίας τότε ανέθεσε στην Δίκη να διοικεί τον Αστερισμό της Δικαιοσύνης, του οποίου το έμβλημα είναι ο Ζυγός.
Η είσοδος σε αυτόν τον Αστερισμό συμπίπτει με την ημερομηνία της Φθινοπωρινής Ισημερίας, και ως Προστάτιδα και Κυβερνήτης του Αστερισμού, ορίστηκε η θεά Αφροδίτη.
Ωστόσο ο  θεός Άρης, ο οποίος ήταν αιωνίως παθιασμένος (καψούρης) με την Αφροδίτη, λέγεται ότι άσκησε βέτο για να είναι μαζί της στον ίδιο Άξονα, προκειμένου να δεθεί μαζί της παντοτινά. Και συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει ο Κυβερνήτης του ακριβώς απέναντι Ζωδίου, που η είσοδος σε αυτόν συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή στον Αστερισμό που ονομάστηκε Κριός, και με αυτόν ανοίγει πάντα ο νέος Αστρολογικός Κύκλος. 

Ο Δίας ήταν ανένδοτος, ώσπου ο Άρης του πρότεινε να βάλουν ένα στοίχημα. Εάν κέρδιζε ο Άρης, τότε ο Δίας θα του ανέθετε την διακυβέρνηση του Αστερισμού του Κριού, απέναντι από την Αφροδίτη.
Το στοίχημα είχε ως εξής: Ο Άρης στοιχημάτισε ότι ο βασιλιάς Αιήτης θα φυλάξει το Χρυσόμαλλο Δέρας στο δικό του δάσος. Δηλαδή στο δικό του ιερό άλσος, του Άρη. Και προφανώς ο Άρης κέρδισε το στοίχημα, και έκτοτε βρίσκεται στον ίδιο Άξονα με την Αφροδίτη.  

… ας φρεσκάρουμε όμως την μνήμη μας: 

Το χρυσόμαλλο δέρας ήταν το δέρμα (η προβιά) που απέμεινε από το Κριάρι, το οποίο έστειλε η Νεφέλη για να σώσει το γιο της Φρίξο απ’ την θυσία, που ήθελε να κάνει ο πατέρας του βασιλιάς Αθάμας.
Η Νεφέλη είχε πεθάνει, ενώ είχαν αποκτήσει με τον Αθάμα δύο παιδιά. Τον Φρίξο και την Έλλη. Ο βασιλιάς Αθάμας παντρεύτηκε, αλλά η μητριά των παιδιών τα μισούσε. Έτσι, μετά από έναν Χρησμό που είχε πάρει ο Αθάμας απ΄ το μαντείο των Δελφών, η δεύτερη γυναίκα του τον έπεισε ότι ευθυνόταν ο Φρίξος που δεν φύτρωσε σιτάρι εκείνη τη χρονιά. Έτσι ο βασιλιάς αποφάσισε να θυσιάσει τον γιό του, για να  “ξορκίσει το κακό” !!.

Η μητέρα του όμως η Νεφέλη, έστειλε από τον ουρανό ένα Κριάρι με χρυσό δέρμα, για να τον αρπάξει από την επικείμενη θυσία. Το Κριάρι όντως άρπαξε τον Φρίξο και την Έλλη, αλλά όπως πετούσαν επάνω από τα Δαρδανέλια, η Έλλη έπεσε στην θάλασσα, η οποία ονομάστηκε Ελλήσποντος.
Ο Φρίξος έφτασε στην Κολχίδα, και εκεί θυσίασε το Κριάρι στο θεό Δία, και χάρισε το δέρμα του στο βασιλιά της Κολχίδας τον Αιήτη, που τον φιλοξενούσε. Ο Αιήτης πράγματι κρέμασε το δέρμα που ονομάστηκε Χρυσόμαλλο Δέρας επάνω σε μια βελανιδιά, στο ιερό άλσος του θεού Άρη, και έβαλε έναν ακοίμητο δράκο να το φυλάει. Στην συνέχεια βέβαια το έκλεψε ο Ιάσωνας με την βοήθεια της Μήδειας, κόρης του Αιήτη.
Ωστόσο ο Άρης κέρδισε το στοίχημα, και έγινε ο Κυβερνήτης του Κριού. Συνδέθηκε για πάντα με την Αφροδίτη, στον ίδιο Άξονα !!

Η κάρτα λοιπόν των εραστών του Αστρολογικού Ταρό, φωτογραφίζει τον Άξονα αυτών των δύο παθιασμένων αιώνιων εραστών (Άρης & Αφροδίτη), που ενώ τα σώματα τους αναζητούν το ένα το άλλο, ωστόσο δεν συμβαδίζουν οι ρόλοι τους στο Σύμπαν. Πάραυτα, επιβεβαιώνουν τον κανόνα «τα ετερώνυμα έλκονται» !!.


*ΚΡΙΟΣ  21.03 – 20.4*

Στα Ζώδια της Φωτιάς ανήκουν οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες:

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της Φωτιάς: 
Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή κάποιον άλλο σημαντικό εμπόδιο. Εάν η επιλογή είναι δική σας, όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας. 


* ΚΡΙΟΣ  

Σχηματίζει Άξονα με τον Ζυγό, και οι Κυβερνήτες τους είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία.
Οι Κυβερνήτες τους επομένως, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος, και απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν.

* * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του αρχείου μου (το αρχικό άρθρο μου), το οποίο σας παρέπεμψε στην παρούσα σελίδα του blog μου. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_14.html


Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Επομένως, ενώ περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό και γιορτάζουμε τα γενέθλια μας σύμφωνα με τις ημερομηνίες που γνωρίζουμε, ωστόσο, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του Ζωδίου που κυριαρχούν μέσα στον κάθε συγκεκριμένο μήνα. Ως παράδειγμα, οι Κριοί του Μαρτίου έως να μπεί ο δικός του μήνας ο Απρίλιος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις επιρροές των Ιχθύων. 

Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Κριό, που  ο ρόλος του είναι να πυροδοτεί την θέληση και την τόλμη μας για μια Νέα Αρχή !!.


* * Ο Απρίλιος του Κριού για όλα τα Ζώδια:

Ο Αστερισμός του αντιπροσωπεύει τον Απρίλιο, τον ερχομό της Άνοιξης, που για όλους μας σημαίνει ότι: 
Είναι Φάση της ζωής μας, όπου έρχεται η κατάλληλη στιγμή για την Αναγέννηση μας. Ωστόσο η ανάσταση προϋποθέτει θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας – κάτι θα πρέπει πρώτα να τελειώσει, το οποίο μας φθείρει ή μας κρατάει σε στασιμότητα. Βέβαια, ο Κριός δυσκολεύεται να δεχτεί πως όταν όλα καούν και απομείνει μόνο η στάχτη, η Φωτιά δεν αναζωπυρώνεται. 
Καθώς λοιπόν αδύναμο σημείο του Κριού είναι η δυσκολία να ξεφύγει απ’ το παρελθόν, λίγο πολύ όλοι μας αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες μέσα στον δικό του μήνα. 

 _Ειδικότερα ο Κριός ως Ζώδιο της Φωτιάς:

Ο έρωτας είναι φωτιά.. και όταν του καίει τα σωθικά, δεν υπολογίζει καν’ προς τα πού φυσάει ο άνεμος, πριν την ανάψει. Βασανίζεται από αυτό το πάθος του τόσο πολύ, που άθελα του βασανίζει τον σύντροφο του με τις αβεβαιότητες του. Τον φοβίζει πολύ η προδοσία των συναισθημάτων του. Σε αντίθεση όμως με αυτό.. ο ίδιος είναι το Ζώδιο που μπορεί να είναι ερωτευμένο με περισσότερα από ένα πρόσωπο. Νιώθει έντονα και για τα δύο πρόσωπα (σε περίπτωση διπλής σχέσης).. και διχάζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο να επιλέξει σε ποια σχέση να μείνει. Τελικώς σε αυτήν που θα κλείνει.. θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει. Δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος. Κατά παρόμοιο τρόπο βιώνει την απογοήτευση & τον χωρισμό.. με πολύκροτους τρόπους. Καθώς όμως σχηματίζει άξονα με τον ΖΥΓΟ.. σύντομα ισορροπεί τον εσωτερικό του κόσμο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην παίξετε ερωτικά παιχνίδια μαζί τους, εάν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας. Μην μπείτε στην ζωή του σε χρονικό διάστημα που είναι ερωτευμένη/ος με άλλο πρόσωπο.. κινδυνεύετε να πονέσετε. 


** Συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις σχετικά με την πορεία μας έως και τον Μάρτιο του έτους 2020, όπως και τις συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά. Επιπλέον, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό εάν θα παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 

Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Απλά διαπίστωσα πως “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, μας βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. 


* * Χρόνια Πολλά σε όλα τα Κριαράκια μας .. και χαρούμενη Άνοιξη σε όλους εμάς φίλοι και φίλες μου !! 

Με αγάπη .. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου