Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

*Απίστευτο.. κι όμως αληθινό συνταρακτικό γεγονός !!


*Αφιέρωμα μου στην Παγκόσμια Ημέρα των ζώων*

Η Συμπόνια, είναι άραγε προνόμιο μόνο των ανθρώπων ?!  
Και τί εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε Ζωώδη ένστικτα ?!

Πρόκειται για ένα σύντομο αληθινό ιστορικό, που σίγουρα θα σας εκπλήξει !!. 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Κάποιες φόρες τα μεγαλύτερα διδάγματα, μάς τα δίνουν όντα που δεν διαθέτουν την δική μας νοημοσύνη, αλλά ωστόσο λειτουργούν καθαρά και μόνο καθοδηγούμενα απ’ τα ένστικτα της ψυχής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας, στην πόλη Pakot, ένας νεαρός λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος.

      Οι άνθρωποι που τον αιχμαλώτισαν, δεν τον σκότωσαν όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αλλά σκέφτηκαν να “πειραματιστούν” μαζί του. Εγώ θα το έλεγα, «για να ταΐσουν τις αρρωστημένες – κτηνώδεις ορέξεις τους» !!. 

Αποφάσισαν λοιπόν να κλείσουν τον λύκο σε ένα μαντρί, και να τον αφήσουν νηστικό για αρκετές μέρες. Ένας από την παρέα των σαδιστών είχε ένα γέρικο γαϊδουράκο παραμελημένο, διότι μάλλον του ήταν πλέον άχρηστος. Έτσι σκέφτηκαν να παραχωρήσουν στον λύκο τον ταλαιπωρημένο γαϊδουράκο για να τον φάει .. ώστε να απολαύσουν το θέαμα που θα τον κατασπαράζει ζωντανό !!.

Το άμοιρο ζωντανό ήταν πολύ αδύναμο ώστε να αμυνθεί – να αντισταθεί. Ίσως να μην ήθελε κάν’ να συνεχίσει να ζεί.
Προφανώς γι’ αυτό, όταν έβαλαν τον γαϊρουδάκο στον χώρο που ήταν φυλακισμένος ο λύκος, απλά εκείνος κάθισε κάτω και με δακρυσμένα μάτια.. κοιτούσε τα μάτια του λύκου. 

Αυτό που επακολούθησε ήταν εκπληκτικό !!. Τα δυο ζώα, αιχμάλωτοι αιμοβόρων ανθρώπων, έκαναν κάτι απρόσμενο !!. 
Ο λύκος ενώ ήταν έτοιμος να επιτεθεί στο θήραμα του, κοντοστάθηκε και κοίταξε τα ματιά του δύστυχου γαϊδαράκου για λίγα λεπτά της ώρας. Αμέσως μετά άρχισε να ηρεμεί, και αφού έκρυψε τα δόντια του, τον πλησίασε, έκατσε δίπλα του.. και άρχισε να κλαίει παρέα μαζί του, με ουρλιαχτά !! 

Το "θαύμα" μαθεύτηκε γρήγορα, και έτσι τα δύο βασανισμένα ζώα δεν έμειναν φυλακισμένα. Κάποιοι φιλόζωοι τα ελευθέρωσαν.. ωστόσο έκτοτε τα δύο ζώα παρέμειναν φίλοι !!.
Και συγκεκριμένα, έβαλαν τον γαϊδουράκο σε έναν περιφραγμένο χώρο όπου τον φρόντιζαν καθημερινά, και μάλιστα τις νύχτες πήγαινε ο λύκος για να τον φυλάγει απ’ τα άλλα σαρκοφάγα αγρίμια.. ώσπου ο γαϊδουράκος πέθανε. Αλλά ακόμη και τότε, για αρκετά μεγάλο διάστημα, ο λύκος πήγαινε και τον αναζητούσε με ουρλιαχτά θρήνου !!. 

Σε έναν κόσμο λοιπόν όπου κυριαρχεί η απληστία, η αλαζονεία, η κακία, ο εγωισμός και η αδιαφορία μεταξύ ανθρώπων.. τα ζώα αυτά έδωσαν ένα γερό μάθημα στους αιμοδιψείς σαδιστές τους. 

* * *
Επομένως το ερώτημα είναι, «τι εννοούμε άραγε όταν μιλάμε για Ζωώδη ένστικτα ?!»  


Με αγάπη πάντα .. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου