Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Αρχείο άρθρων μου: Θρησκεία - Ιστορία - Επιστήμη >> μέσω Ψυχοερεύνησης.


Περιεχόμενο του αρχείου μου: 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, το περιεχόμενο του συγκεκριμένου αρχείου μου, το "προδίδει' ο τίτλος του.. και ασφαλώς περιέχει άρθρα μου, που δεν αφορούν μόνο τους χριστιανούς.  

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

* * Στο πρώτο μέρος του συγκεκριμένου αρχείου μου, προτείνω άρθρα μου στα οποία μέσα από ιστορικές αναδρομές, ξεδιπλώνω αναλυτικά τα γεγονότα που αφορούν Τα Άγια Πάθη.
Συνεπώς πρόκειται για άρθρα μου που δημοσιεύω κατά την περίοδο της εβδομάδας Των Παθών Του, όπως όμως και σε άλλες Χριστιανικές Εορτές.

    Ωστόσο προσωπικά, θεωρώ πως τα βιώματα Του Ιησού Χριστού και οι διδασκαλίες Του, όπως και η επιλογή Του να υπομείνει τον μαρτυρικό θάνατος Του, δεν είναι μόνο
 επίκαιρα 
θέματα μόνο κατά την εβδομάδα Των Παθών Του !!
Ασφαλώς βέβαια, με τα συγκεκριμένα τα άρθρα μου δεν αποσκοπώ να «μπώ στα χωράφια των Θεολόγων ή των Εκκλησιών». Σκοπός μου είναι να παρουσιάζω τα γεγονότα βασιζόμενη σε έγκαιρα πορίσματα ερευνών της νεότερης εποχής μας (όπως θα δείτε παρακάτω), καθώς η επιστήμη φίλοι μου, δεν έχει ως σκοπό να κλονίσει την πίστη μας. Αντιθέτως, την ενισχύει στα σημεία που οι άνθρωποι τρέφουν αμφιβολίες σχετικά με το Θεϊκό στοιχείο της Υπόστασης Του, δίνοντας κατανοητές και εμπεριστατωμένες εξηγήσεις. 

* * Ως εκ τούτου, περιέχει επίσης άρθρα μου όπου αναλύοντας διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις ανά εποχές, όντως, δεν δικαιολογούνται απάνθρωπες συμπεριφορές ως κανόνες υπακοής προς το Θεϊκό Θέλημα - ούτε ασφαλώς ο εξαναγκασμός τήρησης τρόπου ζωής είναι θεμιτός, λόγω επιβολής αντιλήψεων περί Αιωνιότητας Ψυχής ή εκδικητικής Θεϊκής Οντότητας.. που έχουν ως αποτέλεσμα θα αυξάνεται το ποσοστό των "άθεων" !! 

     Όπως θα έχετε διαπιστώσει επομένως, η γκάμα των θεμάτων που ασχολούμαι είναι όντως μεγάλη. Αναπόφευκτα όμως, καθώς όλα αφορούν την ανθρώπινη φύση μας, την οποία προσπαθούμε να κατανοήσουμε, συνήθως μέσω θρησκευτικών ιδεολογιών. Και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσες πολλές θρησκείες ανά τον κόσμο. 
Ωστόσο, σύμφωνα και με τις επιστημονικές γνώσεις που διαθέτουμε στις μέρες μας για το ανθρώπινο είδος.. εάν αποσκοπούμε να προσδιορίσουμε τον σκοπό της ύπαρξης μας, επιβάλλεται να αποβάλλουμε τα κατάλοιπα του Μεσαίωνα, όπως και να απομυθοποιήσουμε αβάσιμες ιδεολογίες - θεωρίες που προσβάλουν την κοινή λογική. 

* * Και τέλος, αναλύοντας έννοιες όπως Συμπαντική Δικαιοσύνη - Θεϊκή Υπόσταση - Πνεύμα - Ψυχή.. άυλα στοιχεία που ενώ η ύπαρξη αυτών δεν αποδεικνύεται.. κι όμως, μέσα από πραγματικά γεγονότα που προσφέρουν "Τροφή για Σκέψη".. προκύπτει ότι η Δύναμη της Πίστης της Ψυχής, μπορεί όντως να κάνει Θαύματα, στα οποία ακόμη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια στον Θεό !! 

Συνεπώς, οφείλουμε να εξετάζουμε τα πάντα σφαιρικά ώστε να έχουμε ακλόνητα επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε αυτό στο οποίο θέλουμε να πιστεύουμε. Άλλωστε, αυτό εννοούσε και ο Χριστός λέγοντας <είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις.. ερεύνα> !!.    

* * Επιλέξτε παρακάτω εικόνα που συνοδεύει το κάθε άρθρο, βλέποντας τίτλο και σύντομη περιγραφή. Στην συνέχεια πατήστε επάνω στον σύνδεσμο του, που θα σας οδηγήσει αυτομάτως στο αναλυτικό κείμενο. 


~ Η Εβδομάδα Των Παθών Του:


Περιλαμβάνει άρθρα

Αστρονομικές ερμηνείες σε συνδυασμό με ιστορικά ντοκουμέντα σχετικά με την Ματωμένη Πανσέληνο, την πρώτη Πανσέληνο μετά την Εαρινή Ισημερία που συνδέεται με το κομβικό σημείο της εβδομάδας Των Παθών Του, και βάσει αυτής προσδιορίζεται ο εορτασμός της Αναστάσεως Του.
Αποκαλύψεις από αναγνωρισμένες πηγές ερευνών – διευκρινίσεις από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους, σχετικά με την νομική πλευρά της υποθέσεως Του.
Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας, σε ό,τι αφορά τις μαρτυρικές ημέρες Του και την ψυχοσωματική Του κατάσταση. 

Μέσα από τα παρακάτω άρθρα μου προκύπτουν πτυχές της ιστορίας άγνωστες για τους πολλούς. Συγκλονιστικές μάλιστα οι αποκαλύψεις, ειδικά σε ότι αφορά τις τελευταίες ημέρες Του Ιησού Χριστού, έως την Ανάληψη Του !!.


* Κυριακή Των Βαΐων ~ Ιστορική αναδρομή: 
 

Μετά το «Ὠσαννὰ» ακολουθεί η Μεγάλη Εβδομάδα .. συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας, άγνωστες για τους πολλούς:
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.
Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μόνο εγώ και ουδείς άλλος γνωρίζει. Απλώς, ελάχιστοι ασχολούνται με την λεπτομέρεια και την αναζήτηση νεότερων στοιχείων, ενώ υπάρχουν άπειρες πηγές αξιόπιστων νεότερων πληροφοριών. Αλλά επειδή όποιος έχει γνώση οφείλει να την μοιράζεται, έτσι κάθε χρόνο την ίδια εποχή, δημοσιεύω τα συγκεκριμένα άρθρα μου, από το παρόν αρχείο μου «Άγια Πάθη».
 
Νεότερες ανακαλύψεις από αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές – διευκρινίσεις από διακεκριμένους Νομοθέτες και Ποινικολόγους – Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας – αναλύσεις χαρακτήρων με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως και το προφίλ του Ιούδα .. επισφραγίζουν αδιαπραγμάτευτες αλήθειες !!.
 
Στο παρόν άρθρο μου εστιάζω στα γεγονότα έως και την νύχτα που συνελήφθηκε ο Χριστός μετά την είσοδο Του στα Ιεροσόλυμα. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε πληροφορίες σχετικά με τις πρό Χριστού εποχές όπως και τις καταστάσεις που επικρατούσαν κατά την εποχή Του.
Ασφαλώς όλα τα προαναφερόμενα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, ώστε να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για όσα ακολούθησαν.
 
Δεν θα προλογίσω περισσότερο. Το άρθρο μου παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για κάθε χριστιανό, αλλά και για οποιονδήποτε αγαπά την αληθινή ιστορία.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/04/blog-post_11.html
 

*Η Ματωμένη Πανσέληνος .. ακλόνητα ιστορικά ντοκουμέντα*


Κάτω από την Ματωμένη Πανσέληνο δόθηκε το φιλί της προδοσίας Του ..  και άρχισε η εβδομάδα Των Παθών Του !!.

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου. Ακολουθούν:
Συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας άγνωστες για τους πολλούς, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για κάθε χριστιανό, αλλά ακόμη και γι’ αυτούς, που δεν νιώθουν να έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Θεό. 

Αποκαλύψεις από αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές – διευκρινίσεις από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους – Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας – αναλύσεις χαρακτήρων με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως και το προφίλ του Ιούδα !!.

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση μου εστιάζω κυρίως στην Ματωμένη Πανσέληνο, το Φαινόμενο που μας υπενθυμίζει το κομβικό σημείο της νύχτας της προδοσίας Του, και που σηματοδοτεί την έναρξη των γεγονότων που οδήγησαν στην μαρτυρική Του Σταύρωση !!.
Μάλιστα σύμφωνα με την ημερομηνία εμφάνιση αυτής, ορίζεται και ο εορτασμός Την Αναστάσεως Του Κυρίου.   

Ανοίξτε το παρακάτω σύνδεσμό για να διαβάσετε την συνέχεια:



* Θανάσιμες προδοσίες  .. Ιούδας Ισκαριώτης*


_ Φιλαργυρία, ή Εκδικητικότητα ?!
_ Γιατί ο Ιούδας Τον πρόδωσε με φιλί ?!
_ Ποιοι οι λόγοι αυτοκτονίας του Προδότη ?!

Ανάλυση του προφίλ του Ιούδα, σύμφωνα με τα πορίσματα σύγχρονων ψυχαναλυτών.   
Μάλιστα, μέσα απ΄τα συμπεράσματα, αντιλαμβανόμαστε και τα κίνητρα του κάθε άλλου προδότη που πολύ πιθανόν να γνωρίσαμε στην δική μας εποχή !!. 

Ανοίξτε το παρακάτω σύνδεσμό για να διαβάσετε την συνέχεια:



* * Πόσες ήταν οι Δίκες Του Ιησού Χριστού ?!.. και πόσες ημέρες διήρκεσαν στην πραγματικότητα ?!

Η Αλήθεια σύμφωνα με ντοκουμέντα και με επεξήγηση από Νομικής πλευράς !!

Το στυγερότερο έγκλημα της ιστορίας, διαπράχθηκε από άτομα που όφειλαν να διαφυλάξουν τους νόμους !!.
Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε περίπτωση, η σφαιρική εξέταση γεγονός είναι απαραίτητη διαδικασία για το ορθό συμπέρασμα. Και καθώς οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, μπορούμε να οδηγηθούμε σε ακλόνητα συμπεράσματα.  

*Επιδίωξαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν ακόμη την Σταύρωση Του* !!.
Ανάλυση των γεγονότων, ολοκληρωμένες μελέτες της εποχής μας με διευκρινίσεις από διακεκριμένους Νομοθέτες και Ποινικολόγους, αποκαλύπτουν τεκμηριωμένες Αλήθειες.. άγνωστες για τους πολλούς !!

Ανοίξτε το παρακάτω σύνδεσμό για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/04/blog-post_23.html


* Οι τραγικές ώρες Του Χριστού.. ανάλυση σύμφωνα με Ιατροδικαστικά πορίσματα*


Επιστημονικές μελέτες αναλυτικά, οδηγούν σε τεκμηριωμένες Αλήθειες σχετικά με τις συνολικές ημέρες Του Μαρτυρίου Του .. άγνωστες για τους πολλούς !!

*Μαρτυρικές οι τελευταίες ημέρες Του Ιησού Χριστού*. 

Βήμα προς βήμα η ανάλυση του ιστορικού. Επιστημονικές μελέτες και Ιατροδικαστικά πορίσματα της σύγχρονης εποχής μας, αποκαλύπτουν τεκμηριωμένες Αλήθειες.. άγνωστες για τους πολλούς !!

Ουδείς θνητός άνθρωπος θα μπορούσε να αντέξει τα μαρτύρια Του, θα είχε ξεψυχήσει έως την Σταύρωση Του !!. 

Και για ακόμη μία φορά επαναλαμβάνω φίλοι μου ότι επιστήμη δεν αντικρούεται με την θρησκεία. Αντιθέτως, την ενισχύει στα σημεία που οι άνθρωποι τρέφουν αμφιβολίες !!.

Ανοίξτε το παρακάτω σύνδεσμό για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/04/blog-post_25.html


*Η Θεία Δίκη ήρθε μετά το ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ 


ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:

Γνωρίζουμε τί απέγιναν οι ηθικοί αυτουργοί του μαρτυρικού θανάτου Του ?!
Γνωρίζουμε τί ακολούθησε ?! .. και τους ισχυρισμοί τους όταν κλήθηκαν να απολογηθούν ?!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Στο παρόν άρθρο μου εστιάζω στην Θεία Δίκη μετά την σταύρωση Του, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως ο επίλογος των άρθρων μου σχετικά με την Εβδομάδα Των Παθών Του.

Ο επίλογος φέρνει στην επιφάνεια ξεχασμένες πλευρές της ιστορίας, οι οποίες δυστυχώς έχουν πάψει να συζητιούνται, παρότι η Ανάσταση Του ήταν μόνο η αρχή μιας νέας εποχής.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:



*άρθρο μου με αφορμή τον εορτασμό ~ Της Αναλήψεως Του Κυρίου*

Οι 40 ημέρες μετά τον σωματικό θάνατο:

* * Τα αναπάντεχα στην πορεία της ζωής μας !!


Εάν δεν διψάσεις, δεν θα γνωρίσεις την αίσθηση της δίψας !!. 

Σίγουρα αγαπημένοι μου αναγνώστες, όλοι μας κάποιες στιγμές έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο Θεός επιτρέπει να υπάρχει τόση δυστυχία και αδικία στον κόσμο. Και σίγουρα ωστόσο, όλοι μας έχουμε προσευχηθεί σε Εκείνον σε δύσκολες στιγμές μας, όπως κι αν τον φαντάζεται ο καθένας από εμάς – όπως κι αν αντιλαμβάνεται την έννοια Θεός !!.

Το γεγονός ότι μια μερίδα ανθρώπων ερμηνεύουν με λάθος τρόπους το θέλημα Του Θεού, ή προσκυνούν λάθος θεούς, δεν θα πρέπει να κλονίζει την πίστη μας σε ό,τι αφορά την Πανσοφία Του, η οποία είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νού, γι’ αυτό άλλωστε δεν βρίσκουμε απαντήσεις για τα πάντα.

Ανοίξτε παρακαλώ τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/04/blog-post_21.html



*Πύρινες Γλώσσες.. η απόδειξη της Παντοδυναμίας Του*


Η Επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος: 

Ως γνωστόν η Κυριακή της Πεντηκοστής, είναι η ημέρα που προηγείται της Εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος. Δηλαδή σημαίνει ότι έχουν συμπληρωθεί ακριβώς 50 ημέρες μετά Την Λαμπρή Ανάσταση Του, και προετοιμαζόμαστε για να "λάβουμε" το Άγιο Πνεύμα την επόμενη ημέρα. 


Τελικά.. επρόκειτο για Αστρονομικό ή Καιρικό Φαινόμενο όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ?! .. ή για απόδειξη της Παντοδυναμίας Του ?! 
Κι όμως .. η εμφάνιση του Φαινομένου θεωρείται Μέγα Θαύμα, διότι δεν μπορεί έως και στις μέρες μας ακόμη, να χαρακτηριστεί διαφορετικά με επιστημονικούς όρους !!
 
Η αναλυτική εξέταση του Φαινομένου, της εμφάνισης των "Πύρινων Γλωσσών" εξ' ουρανού, είναι ένα ακόμη άρθρο μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που ασφαλώς δεν αφορά μόνο χριστιανούς !!

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:



ΠΡΟΤΕΙΝΩ  ΕΠΙΣΗΣ  ΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΑΡΘΡΑ   ΜΟΥ:



* * Οι Επικρατέστερες Θρησκείες ανά τον Κόσμο ~ και η Ψυχή μετά τον Σωματικό Θάνατο*

Συμπεριλαμβάνονται και οι θεωρίες: Μετενσάρκωση και Μετεμψύχωση.

     Αγαπημένοι μου αναγνώστες, πρόκειται για άρθρο μου για ανοιχτά μυαλά, που ερευνούν οτιδήποτε καλούνται να υποστηρίξουν. Σήμερα θα αναζητήσουμε απαντήσεις στο ερώτημα: Αν όντως προ_υπήρξαμε, γιατί επανήλθαμε άραγε ?!.

Στο παραπάνω ερώτημα, απαντήσεις έχουν όλες οι θρησκείες. Ωστόσο, για να καταλήξουμε στις πιο ικανοποιητικές για εμάς τους ίδιους, ας τις εξετάσουμε όλες. Μάλιστα το σημερινό θέμα είναι ένα από τα κεφάλαια που έχει απασχολήσει και την επιστήμη της παραψυχολογίας.

Σκοπός μου  δεν είναι να σας κουράζω με ογκώδη κείμενα ή να κλονίσω τις απόψεις σας, αλλά να σας παρουσιάζω την εικόνα των πραγμάτων σφαιρικά και τεκμηριωμένα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανοίξτε παρακαλώ τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:


* Τί ορίζει ως “ΘΕΟ” του ο άνθρωπος ?!


      Σίγουρα αγαπημένοι μου αναγνώστες, όλοι μας σε κάποιες στιγμές της ζωής μας έχουμε αναρωτηθεί εάν υπάρχει Θεός, ή γιατί ο Θεός να επιτρέπει να υπάρχει τόση δυστυχία και αδικία στον κόσμο. 
Και σίγουρα, όπως κι αν Τον φαντάζεται ο καθένας από εμάς Τον Θεό - όπως κι αν ερμηνεύει Τον ρόλο του - όπως κι αν αντιλαμβάνεται την παρουσία Του .. ωστόσο σε κάποιες δύσκολες στιγμές, όλοι μας έχουμε προσευχηθεί σε Εκείνον, με την όποια έννοια της πίστης στην ΘΕΪΚΗ βοήθεια !!.
 
Το γεγονός ότι μια μερίδα ανθρώπων ερμηνεύουν με λάθος τρόπους το θέλημα Του Θεού, ή προσκυνούν λάθος θεούς, δεν θα πρέπει να κλονίζει την πίστη μας σε ό,τι αφορά την Πανσοφία Του, η οποία είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νού.
Βέβαια, είναι στην ανθρώπινη φύση μας, όποτε δεν βρίσκουμε απαντήσεις ενώ θέλουμε να έχουμε γνώμη για τα πάντα, άλλοτε ζητάμε να θέσουμε «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» - άλλοτε πλάθουμε εξηγήσεις καθησυχάζοντας έτσι τον εαυτό μας πως έχουμε γνώση επί του θέματος - κι άλλοτε ψάχνουμε θεωρίες, ικανές να μας καλύψουν κατά πόσο μας βολεύει !!.  
Πιστεύω όμως πως όλοι συμφωνούμε στο γεγονός ότι: << Δεν είναι λύση να σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί, διότι θα ‘ρθεί η μέρα που θα σκοντάψουμε επάνω σε αυτά».
Επομένως ας τα σκουπίσουμε ~ που σημαίνει ας το εξετάσουμε: 

Ανοίξτε τον σύνδεσμο: https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/04/blog-post.html


*Το Τρίτο μας Μάτι.. Αυτογνωσία*

Φωνή της Συνείδησης, ή υπερφυσική ιδιότητα ?!

Σχετικά με «το τρίτο μάτι» κυκλοφορούν πολλές θεωρίες. Δεν θα αναφέρω παραδείγματα. Ο καθένας βέβαια μπορεί να θεωρεί βάσιμη αυτήν που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει τις ιδεολογίες του, ή που του δίνει την πεποίθηση πως πρόκειται για ένα ανώτερο μεταφυσικό επίπεδο της οντότητας μας !!. 

Εάν λοιπόν εγώ σας έλεγα πως το τρίτο μας μάτι, στην ουσία και με απλά λόγια είναι «η Φωνή της Συνείδησης μας».. σίγουρα η θεωρία αυτή πιθανόν να μην είναι και τόσο πειστική. Ωστόσο αυτή είναι η αλήθεια, και μάλιστα ευσταθεί εμπεριστατωμένα. Δεν είναι τίποτα το μεταφυσικό, ούτε καν’ κάποια ιδιαίτερη ψυχική ικανότητα. Δεν χρειάζονται πολύπλοκες διαδικασίες για να ενεργοποιηθεί. Και για όποιον δυσκολεύετε να το κατανοήσει ως φυσική λειτουργία, υπάρχουν και οι επιστημονικές διευκρινίσεις !!.

Το Τρίτο Μάτι το διαθέτουμε όλοι μας, καθώς είμαστε πλασμένοι η κάθε μας σκέψη μας να συνοδεύεται από συναισθήματα. Ακόμη και τα όνειρα μας πλαισιώνονται από συναισθήματα. Τις ενοχές, τις τύψεις, τις δημιουργούν τα συναισθήματα.. ασχέτως εάν ο νους τα αρνείται !!.
Το Τρίτο Μάτι λοιπόν είναι Θείο χάρισμα, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον λόγο της ύπαρξης μας, και τον σκοπό της πορείας μας επάνω στον Πλανήτη Γή. Αρκεί να το Ενεργοποιήσουμε.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το αναλυτικό κείμενο.



*Ανάλυση της θεωρίας .. Μπούμερανγκ*

Ό’τι φεύγει από εσένα, πάντα επιστρέφει σε εσένα .. όπως το μπούμερανγκ !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Λέγεται πως η κάθε ψυχή ερχόμενη στην Γή, υπάγεται στον Νόμο της Ηθικής Δικαιοσύνης του Σύμπαντος !!

Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν γνωστός ο Νόμος του Αντιπεπονθότος. Έχει την έννοια του, 
< υφίσταμαι τις συνέπειες των πράξεων μου κατά την πορεία μου σε αυτήν την ζωή, καθώς πράγματι υπάρχει ο νόμος της ηθικής δικαιοσύνης >.

Τα παραπάνω δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από κάποιες αναφορές στην Καινή Διαθήκη σχετικά με την Θεία Δικαιοσύνη, στις οποίες αναφέρομαι.  

Σε αντίθεση, κάποιοι λαοί ακόμα και στις μέρες μας, πιστεύουν πως επανερχόμαστε στην ζωή με άλλη μορφή, ώστε να έρθουμε αντιμέτωποι με το Κάρμα μας. Δηλαδή, με τις πράξεις μας σε προηγούμενη ζωή. Θεωρία που δεν είναι εφικτό να αποδειχθεί .. ωστόσο αξίζει να την εξετάσουμε.   

Προτείνω να μελετήσετε προσεκτικά το άρθρο μου, διότι πράγματι η ζωή μοιάζει με μπούμερανγκ, και μάλιστα στις μέρες μας το εξηγεί και η Επιστήμη.  

Ο σύνδεσμο οδηγεί στο πλήρες κείμενο, και αφήνω τα συμπεράσματα να είναι δικά σας:



*Το Φαινόμενο Bullying (μπούλινγκ) .. από τα βάθη των αιώνων !!
 
Τί εννοούμε άραγε όταν μιλάμε για σπαρακτικά "ζωώδη ένστικτα" .. όταν ο Σαδισμός υπάρχει μόνο στην ανθρώπινη φύση  ?!
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.
Μόνο όταν μελετάμε την ανθρώπινη ιστορία μπορούμε να έχουμε συγκριτικά μέτρα για την εξέλιξη μας στο σήμερα. Το Βullying  βέβαια συνεχίζει να είναι επίκαιρο θέμα, και μάλιστα απέκτησε πολλές μορφές, καθότι μεταφράζεται ως ψυχοσωματική βία. 
Αλλά καθώς το συναντάμε στην ακόμη πιο αποτρόπαια μορφή του σε προηγούμενους αιώνες.. οι μελέτες σχετικά με το ανθρώπινο είδος, αποδεικνύουν ότι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του ανθρώπου επάνω στον Πλανήτη Γή, «ανέκαθεν ήταν ο ίδιος ο Άνθρωπος» !!.
  
Το θέμα που επέλεξα για σήμερα ξέρω πως δεν είναι διόλου ευχάριστο. Είναι όμως μια αναπόφευκτη πλευρά της δουλειάς μου, διότι δυστυχώς, συχνά – πυκνά ταράζουν την ζωή μας ζωντανοί εφιάλτες, που δεν θα τους θέλαμε  ούτε στα όνειρα μας !!.
Ζωντανοί εφιάλτες που σε ανύποπτο χρόνο, μάς τους προκαλούν άτομα της διπλανής πόρτας και έτσι καταντάμε ψυχοφθόρα επιφυλακτικοί απέναντι στους πάντες και τα πάντα.
Ζωντανοί εφιάλτες που μάς τους προκαλούν μέσω του διαδικτύου ή μας τους τροφοδοτούν τα μέσα ευρύτερης ενημέρωσης, και έτσι κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας ακόμη και απέναντι στον Θεό.
Εφιάλτες που τρέφονται απ' τον τρόμο της ψυχής μας, όσο συνεχίζουμε να κάνουμε σαν να μην υπάρχουν !!.
 
Το ερώτημα είναι, «πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του Βullying που ακόμη γερά κρατούν» ?!
 Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο να διαβάσετε την συνέχεια ~ αξίζει τον χρόνο σας να ενημερωθείτε:


*Επώνυμο Βιογραφικό Συγκλονιστικής Εμπειρίας*


Θαύματα Της Παναγίας επί των Ημερών μας !!

Αγαπημένη μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Αυτήν την φορά δεν πρόκειται για άρθρο μου αλλά για ένα συγκλονιστικό πρόσφατο βιογραφικό, το οποίο ανέλαβα να το δημοσιεύσω, ως εκπλήρωση ενός Τάματος προς Την Παναγία !!.

*ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ* 
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Το αυταπόδεικτο και το αυτονόητο, δεν επιδέχονται αμφιβολίες !!.
Ανοίξτε τον σύνδεσμο:



Με αγάπη πάντα ~ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου