Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

* * Τα αναπάντητα «γιατί» στην πορεία της ζωής μας !!


Πικρά παράπονα, και αμέτρητα τα "γιατί σε μένα Χριστέ μου" στην πορεία της ζωής μας:
 
 _Ζήτησα ευημερία… αλλά η ζωή μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
_Ζήτησα καλοτυχία… αλλά η ζωή μου έδωσε ευκαιρίες για να πετύχω.
_Ζήτησα έναν στόχο… αλλά η ζωή μου έδωσε εμπόδια για να τον φτάσω.
_Ζήτησα αντοχή… αλλά η ζωή μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό.
_Ζήτησα σοφία… αλλά η ζωή μου έδωσε προβλήματα για να λύσω.
_Ζήτησα έναν σκοπό στην άχαρη καθημερινότητα μου … και η ζωή μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους για να τους βοηθήσω !!.
 
     Πικρά παράπονα τα οποία όλοι μας λίγο - πολύ έχουμε κάνει σε στιγμές που τα όνειρα μας τα γκρέμισαν εμπόδια και δυσκολίες. Και αρκετοί από εμάς μάλιστα έχουν την αίσθηση ότι δεν έλαβαν ποτέ την απάντηση στο δικό τους «γιατί». Με αποτέλεσμα, ορισμένοι έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ απ’ τις ανατροπές της ζωής, που έχουν χάσει την πίστη τους αλλά και κάθε ελπίδα.
     
Ανθρώπινες απογοητεύσεις που δημιουργούν αβεβαιότητες, και τότε πλημμύρα άσχημων συναισθημάτων ξεσπούν  σαν τσουνάμι σε ανύποπτους χρόνους. Οι δε απογοητεύσεις ασφαλώς, οφείλονται κατά κανόνα στο γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι αποφεύγουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα τυχών χειρότερα σενάρια. Και ο βασικότερος λόγος που αποφεύγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και για την όποια χειρότερη εκδοχή - εξέλιξη των πραγμάτων, είναι διότι θέλουμε να σκεφτόμαστε μόνο το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα.. αλλά ακόμη και τότε.. αναζητάμε όλο και περισσότερα !!.
 
Πράγματι είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αναζητούμε ευθύνες στα πάντα και σε οποιονδήποτε άλλο εκτός απ' τον εαυτό μας, διότι μας είναι δύσκολο να αποδεχτούμε τις λανθασμένες επιλογές μας. 
Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να ωραιοποιούμε κάθε άλλο - διαφορετικό από αυτό που έχουμε.. κι έτσι δημιουργούμε προβληματισμούς μέσα στο μυαλό μας, του τύπου, >> τί θα θέλαμε - αλλά δεν μας δίνεται στην ζωή <<.. και τότε η σκέψη, μάς προκαλεί απογοήτευση που μας τσακίζει ψυχολογικά !!. 

"Διαβάστε περισσότερα"... 

* * Ωστόσο: 
     Ενώ είναι άπειρα τα δικά μας πικρά παράπονα κατά την διάρκεια της ζωής μας, ελάχιστοι από εμάς έχουν αναρωτηθεί για τα δικά Του παράπονα, εάν Τον ερωτούσαμε Ερχόμενος και πάλι στην Γή:

Με ονομάζεις Φώς Αληθινό.. αλλά δεν με κοιτάς !!.
Με ονομάζεις Οδό της Ζωής.. αλλά δεν με βαδίζεις !!.
Με ονομάζεις Δάσκαλο.. αλλά δεν με εμπιστεύεσαι !!.
Με ονομάζεις Πηγή Γνώσης.. αλλά δεν με συμβουλεύεσαι !!.
Με ονομάζεις Φιλεύσπλαχνο.. αλλά προσεύχεσαι σε μένα μόνο όταν πονέσεις ο ίδιος !!.
Με ονομάζεις Σωτήρα των Ψυχών.. αλλά απορείς με την ορθότητα των επιλογών Μου, να βιώσω επί της Γής όλα τα δικά σου συναισθήματα !!.


«Εάν δεν διψάσεις, δεν θα γνωρίσεις την αίσθηση της δίψας !!» 


* * Και πράγματι: 
     Εάν φιλοσοφήσουμε την όλη πορεία Του επάνω στην Γή, θα αντιληφθούμε πως ο σκοπός Του ήταν να μας διδάξει την έννοια του ερχομού της ψυχής στην Γή. Και όχι μόνο μέσα από Τον λόγο Του, αλλά κυρίως μέσα από την κάθε στιγμή που Ο Ίδιος βίωσε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Βίωσε πληθώρα συναισθημάτων ~ χαράς, στοργής, ικανοποίησης, επιβεβαίωσης, όπως όμως και πίκρας, φθόνου, απογοήτευσης, πόνου και φρίκης.. και ασφαλώς όλα αυτά ήταν επιλογή Του να τα γευτεί !!. 
Συνεπώς, μέσα από τα βιώματα Του, μας προετοίμασε για τα ακόλουθα:

    * Για όλους θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσουμε ανεπιθύμητοι - κατατρεγμένοι.. (όπως όταν διώχτηκε μετά την γέννηση Του Εκείνος) !!.
   * Για όλους θα υπάρξουν φορές που θα δεινοπαθήσουμε έως να πιστέψουν σε εμάς κάποιοι άνθρωποι.. (όπως αμφισβητήθηκε και Εκείνος) !!.
   * Για όλους θα υπάρξουν φορές που κάποιοι άνθρωποι θα κρέμονται από τα χείλη μας, περιμένοντας τί έχουμε να τους πούμε.. (όπως κρέμονταν απ’ τα χείλη Του) !!.
   * Για όλους θα υπάρξουν στιγμές που θα δούμε τις προσπάθειες μας να στέφονται με Βάγια.. (όπως υποδέχτηκαν Εκείνον κατά την είσοδο του στα Ιεροσόλυμα) !!.
   * Για όλους θα υπάρξουν φορές που θα συγκεντρωθούμε με κάποιους έμπιστους μας σε έναν ‘’μυστικό δείπνο’’, δίχως να περιμένουμε να μας προδώσουν. Αλλά ωστόσο, όλοι μας θα γευτούμε κάποια στιγμή το φιλί του Ιούδα, από άτομο που αγαπήσαμε και δεν το περιμέναμε !!.
   * Για όλους θα έρθουν στιγμές που η αγωνία θα κόβει την ανάσα μας, περιμένοντας να ακούσουμε μια ευχάριστη είδηση .. που ωστόσο τελικώς η “ετυμηγορία” θα μας στέλνει στον τόπο του μαρτυρίου μας !!. 
   * Και για όλους θα έρθουν φορές που θα θέλαμε να κουβαλήσουμε τον σταυρό κάποιου άλλου στις δικές μας πλάτες – που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντέξουμε να παρακολουθούμε το αγαπημένο μας  πρόσωπο να βαδίζει τον δρόμο προς τον Γολγοθά του – που θα κληθούμε να πνίξουμε τον θρήνο μέσα μας και να σταθούμε δυνατοί στα πόδια μας, για όλους αυτούς που μας χρειάζονται δίπλα τους και τους αγαπάμε (όπως η Θεομήτωρ) !!
   * Αλλά στο τέλος, σε όλους μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε να συμβαίνουν γύρω μας μικρά ως μεγάλα Θαύματα. Για όλους υπάρχουν κάπου πονόψυχοι άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν αληθινά. Ευκαιρίες που όταν εμφανιστούν στην ζωή μας, θα κλείσουν όλες οι πληγές μας. 
Για όλους λοιπόν μετά τον Γολγοθά θα υπάρξουν ευκολοδιάβατοι δρόμοι προς μια Νέα Αρχή.. αλλά μάλλον, «θα πρέπει πρώτα να διψάσουμε αφόρητα ώστε να γνωρίσουμε την αίσθηση της δίψας, και τότε να εκτιμήσουμε ακόμη και τις λίγες σταγόνες νερό !!»


* * Την ΠΡΟΣΟΧΗ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ:

        Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τονίζω πως δεν αποσκοπώ «να μπώ στα χωράφια των όποιων Εκκλησιών», αλλά ως δημιούργημα Του αν μήτι άλλο, νομίζω πως είναι υπεραρκετό να αποδεχτούμε το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός μαρτύρησε για όλη την ανθρωπότητα, και για τον ίδιο σκοπό !!.
Ο Χριστός δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός, καμιάς συγκεκριμένης φυλής, κανενός πολιτισμού, και καμιάς συγκεκριμένης Εκκλησίας. Ανέβηκε στον Σταυρό Του Μαρτυρίου Του για όλη την ανθρωπότητα. Είναι ο Ένας και ο Μοναδικός Σωτήρας όλων των ψυχών επί Γής και Ουρανού !!. 

Η γέννηση Του Ιησού Χριστού με ανθρώπινη μορφή και ανθρώπινες αδυναμίες, επισφραγίζει την πανσοφία Του Δημιουργού μας.
Ο ερχομός Του στην Γή είχε ως σκοπό να μας διδάξει πολλά. Και  όχι μόνο μέσα από Τον Λόγο Του, αλλά και μέσα από την κάθε στιγμή που βίωσε δίπλα στο ανθρώπινο είδος, στο οποίο ο Θεός έδωσε ελεύθερη βούληση.. ωστόσο κάνει κατάχρηση αυτής όταν υπερεκτιμά την νοημοσύνη του !!. 

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα, και επομένως θα ακολουθήσουν άρθρα μου, στα οποία αναλύω όλα τα γεγονότα της Εβδομάδας Των Παθών Του !!

* * Συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας, άγνωστες για τους πολλούς. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν νιώθουν να έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Θεό. 

* * Αποκαλύψεις από αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές – Διευκρινίσεις από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους – Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας – Αναλύσεις χαρακτήρων με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως το προφίλ του Ιούδα !!. 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου