Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

*Εάν υπάρχει στην ζωή σας ένας Ζυγός.. τι πρέπει να ξέρετε*

*ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ στον ΖΥΓΟ ..  τον Αστερισμό που εκπροσωπεί τον μήνα Οκτώβριο* 

Εάν υπάρχει στην ζωή σας ένας Ζυγός.. τι πρέπει να ξέρετε: 

Μέσα απ’ το χιούμορ ξεστομίζονται και οι μεγαλύτερες αλήθειες.. και αυτό είναι μία από τις γνωστές τακτικές του Ζυγού.
Οπότε μεταξύ αστείου και σοβαρού .. αν το αντικείμενο του πόθου σας είναι ένας ΖΥΓΟΣ, και είστε αποφασισμένοι να κατακτήσετε ή να κρατήσετε στην ζωή σας «ένα γνήσιο παιδί της Αφροδίτης».. διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω, και σημειώστε τις συμβουλές μου:

Θεωρείται από τους Αστερισμούς αρσενικού γένους. Είναι το σύμβολο της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστρολογία, αντιπροσωπεύει την Δίκη, την κόρη του Δία και της Θέμιδας. Ανήκει στα Ζώδια που το στοιχείο της φύσης τους είναι ο ΑΕΡΑΣ και σχηματίζει άξονα με τον ΚΡΙΟ.. καθώς λέγεται ότι η Δίκη μετακινούνταν επάνω σε ένα κριάρι. Πάντως όρκο δεν παίρνω για το τελευταίο, εφόσον δεν ήμουν παρούσα. 

Η ζυγαριά που τον εκπροσωπεί, του δίνει μία υψηλότερη υπόσταση απ’ όσα συμβολίζουν τα υπόλοιπα ζώδια.. που ως σκοπό έχει να συνταιριάζει την Διανοητική με την Συναισθηματική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Γι' αυτό και τον εξοργίζουν οι ανούσιες εκρηκτικές καταστάσεις, ή οι εγωϊστικές συμπεριφορές.. καθότι θεωρεί πως όλα τα προβλήματα λύνονται με την λογική και τον διάλογο. Επομένως, η λέξη που του ταιριάζει απόλυτα.. είναι η ΕΝΩΣΗ !!.

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  

Είναι έντονα τα χαρακτηριστικά του Ζυγού που εκπέμπει ο Αστερισμός του. Τα κυριότερα εξ’ αυτών (για την απονομή της Δικαιοσύνης), είναι η προσέγγιση και εξέταση των πραγμάτων – καταστάσεων τελείως αντικειμενικά. Η αρμοδιότητα του είναι επίσης, η ισορροπία – αρμονία των ανθρώπινων σχέσεων. Επομένως, είναι στην φύση του να έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων του, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλο Ζώδιο.

Θεωρείται από πολλούς αγαπητό – συμπαθές Ζώδιο, λόγω του έμφυτου χαρίσματος που έχει να συναισθάνεται τις ανάγκες των άλλων και να είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει λύσεις. Οι Ζυγοί γίνονται οι καλύτεροι φίλοι, πιστοί σύντροφοι (όπως ένας σκύλος) και ιδανικοί μεσολαβητές.. έχοντας ως σκοπό την επίτευξη της ισορροπίας και της μακροβιότητας στις προσωπικές σχέσεις. Και σε συνδυασμό με το επίσης έμφυτο χιούμορ τους.. αντιμετωπίζουν ακόμη και τον χειρότερο εχθρό τους, «πετώντας του το γάντι» !!. 
Ωστόσο.. η τάση του Ζυγού να προσπαθεί να επιλύσει τα πάντα ειρηνικά και αρμονικά, αποφεύγοντας οδυνηρές διαδικασίες και υπερβάσεις.. θεωρείται από πολλούς ως μια υπεκφυγή του, που κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι οι Ζυγοί είναι επιφανειακοί – ρηχοί – αναποφάσιστοι ή και αναξιόπιστοι. Λάθος συμπέρασμα, διότι ο Ζυγός πριν κάνει την κριτική του - θα κάνει πρώτα την αυτοκριτική του.. και όταν θα οδηγηθεί σε αποφάσεις, θα είναι δίκαιες και για τις δύο πλευρές. 

Η σχέση του Ζυγού με το χρήμα είναι πολύ σαφής. Η προϋπόθεση μιας επιτυχίας θεωρεί ότι δεν είναι μόνο το χρήμα που επιφέρει.. αλλά κυρίως η ηθική ανταμοιβή. Έχει άριστο μέτρο με το χρήμα και δεν είναι ούτε άπληστος, αλλά ούτε εγκρατής. Ξέρει να περνά όμορφα και διασκεδαστικά, ακόμη και με τα λίγα. Ξέρει να διαμορφώνει τους χώρους του σε ένα ιδανικό – ρομαντικό περιβάλλον, αξιοποιώντας αντικείμενα απλά, ή κάποια που άλλοι θα τα πετούσαν. Έχει υψηλή αισθητική του ωραίου γούστου.. και ντύνεται όπως ακριβώς συμπεριφέρεται. Κομψά, εντυπωσιακά, χαριτωμένα, πρωτότυπα.. αναδεικνύοντας ακόμα και ένα τσουβάλι σε ένα μοναδικού στυλ ρούχο. Τον απωθεί η κακογουστιά και ότι είναι προφανέστατα προκλητικό.

Ο Ζυγός εκδηλώνει αυθόρμητα και έντονα κάθε του συναίσθημα και άποψη, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και την γλώσσα του σώματος. Αυτό τον κάνει ελκυστικό – γοητευτικό, αλλά και αντιπαθητικό σε άτομα εσωστρεφή ή μυστικοπαθή. Έχει πολλά έμφυτα χαρίσματα, και ένα από αυτά είναι να βρίσκει αδιάψευστα επιχειρήματα, ειδικά όταν πρόκειται να αποστομώσει την υπερβολή ή να ακυρώσει αντιφάσεις. Γι’ αυτό έχει τους περισσότερους αντίζηλους και εχθρούς, από κάθε άλλο Ζώδιο. 
Οι Ζυγοί γίνονται άριστοι διπλωμάτες – πολιτικοί – δικηγόροι – δικαστές – εξερευνητές – διακοσμητές.. αλλά και ότι έχει σχέση με την προσφορά κοινωνικού έργου.. αποζητώντας πέραν από την οικονομική ικανοποίηση, κυρίως την αποδοχή των άλλων. Εάν αντιληφθούν ότι δεν έχει την αναμενόμενη επιτυχία η καριέρα τους, ή δεν τους εξασφαλίζει την ψυχική τους ισορροπία.. τότε την εγκαταλείπουν με όποιο τίμημα, αφού προηγουμένως έχουν στήσει τις γέφυρες για κάτι καινούργιο, τελείως αθόρυβα. 

Κάπως έτσι επίσης, διαμορφώνει και χειρίζεται και τις ερωτικές – συντροφικές του σχέσεις. Ο Ζυγός φεύγει αθόρυβα και αμετάκλητα από την σχέση του μόλις αντιληφθεί πως έπαψε να τον εκφράζει το άλλο πρόσωπο. Συνήθως δεν δίνει καν εξηγήσεις.. διότι μέσα στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να οδηγηθεί στην απόφασή του, σίγουρα έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες στον/στην σύντροφο του, για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Σημειώστε ότι ο Ζυγός έχει ανάγκη να επιβεβαιώνεται για τα συναισθήματα του άλλου. Νιώθει πληρότητα μόνο όταν μοιράζεται τα πάντα με τον/την σύντροφό του (ακόμη και σκέψεις), καθώς ο σκοπός που ήρθε στην γή.. είναι για να βρεί «το άλλο του μισό».
Έχει πλήρη επίγνωση για όσα δίνει μέσα στη σχέση του (υλικά & συναισθηματικά).. και στην πραγματικότητα, δεν μετανιώνει ποτέ γι αυτό. Δίνεται ολόψυχα στην σχέση του, περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο.. όμως παράλληλα έχει και τον αυτοέλεγχο των συναισθημάτων του, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ τα άλλα Ζώδια. Γι’ αυτό και δεν βιώνει “πέφτοντας στα πατώματα” έναν χωρισμό. 
Ωστόσο.. καθώς είναι εμφανέστατη η ανεκτικότητα του και στην προσωπική του ζωή (που στην ουσία είναι η κατανόηση για την διαφορετικότητα του άλλου), δίνει την εντύπωση ότι γίνεται το Θύμα της σχέσης του, και ότι είναι εξαρτημένος από τον άλλον. 
Ασφαλώς και πάλι πρόκειται για λάθος συμπεράσματα, διότι ο Ζυγός μπορεί να συγχωρεί σχεδόν τα πάντα.. αλλά αυτά που δεν συγχωρεί, είναι να υποτιμηθεί η νοημοσύνη του και να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την κατανόηση του !!. 

** Εάν λοιπόν, το ενδιαφέρον σας περιστρέφεται γύρω από έναν/μία ΖΥΓΟ.. φροντίστε πρώτα να θυμάστε τα βασικά ερεθίσματα του Αστερισμού του, και βεβαίως - βεβαίως.. να τηρήσετε τους 10 παρακάτω κανόνες: 

1. Για να την/τον πλησιάσετε, φερθείτε με ευγένεια και μάθετε το σαβουάρ βίβρ απ' έξω κι ανακατωτά. Χρησιμοποιείστε όποιο έξυπνο κοπλιμέντο ξέρετε, ή αφιερώστε της/του κάποιο στίχο. Προσοχή μόνο να μην είναι από τις ατάκες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.. διότι θα σας απορρίψει λόγω έλλειψης φαντασίας. 

2. Πείστε την/τον ότι σιχαίνεστε τους τσακωμούς και τα ξεκατινιάσματα, και ότι για σας έχει μεγαλύτερη σημασία η συντροφικότητα παρά η σεξουαλική πράξη. Έτσι υπάρχει πιθανότητα να σας ερωτευτεί.. αφού πρώτα σας βιώσει ως φίλο. 

3. Ρωτήστε διακριτικά τι άρωμα φοράει, ή ποια μικροαντικείμενα θεωρεί απαραίτητα στην καθημερινότητα της/του.. και κάνε της/του το ανάλογο δώρο. Λατρεύει τις εκπλήξεις.. και πέραν αυτού.. θα αισθανθεί ότι αρχίσατε να γίνεστε κομμάτι της ζωής της/του. 

4. Θίξτε ποικίλα θέματα.. είναι πάντα σε ετοιμότητα για να τα αναπτύξει μαζί σας. Προσοχή μόνο μην απαντάτε μονολεκτικά με ένα «ναι» η «όχι».. διότι η αποφυγή ανάλυσης.. θα της/του  δημιουργεί ανασφάλειες για την εξέλιξη της σχέσης σας. 

5. Μην κάνετε άσεμνες χειρονομίες προκειμένου να έρθετε πιο κοντά σαρκικά. Προβλέπεται να σας αποκρούσει παγερά. Ο Ζυγός είναι εγκεφαλικός τύπος και για να λειτουργήσει θα πρέπει πρώτα να του διεγείρετε το μυαλό. Δοκιμάστε πρώτα να αναφερθείτε σε ρομαντικές ή ερωτικές στιγμές που φαντασιώνεστε μαζί της/του. Προσοχή μόνο στις χυδαιότητες, ειδικά στην πρώτη σας επαφή. 

6. Πάρτε πρωτοβουλίες για το πώς θα εξελιχθεί η συνάντηση σας. Προτείνετε εξορμήσεις που της/του ελευθερώνουν το πάθος για ζωή. Εξιτάρεται από δυναμικούς χαρακτήρες και απ’ την ιδέα της περιπέτειας.. έχοντας όμως πάντα και τον έλεγχο της λογικής. Τότε είναι σίγουρο ότι θα βιώσετε μαζί της/του πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες στιγμές. 

7. Μην είστε απόλυτοι στις απόψεις σας, δίχως να τις επιχειρηματολογήσετε. Θα θεωρήσει ότι έχετε έλλειψη κατανόησης, και ότι αδυνατείτε να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μην σας πεί το αντίο.. αλλά θα το διαισθανθείτε στο τέλος της συζήτησης σας. 

8. Μην πιστέψετε ότι μπορείτε να λύσετε τις όποιες διαφορές σας σε υψηλούς τόνους και επιβάλλοντας της/του τα δικά σας ζητούμενα, ή αποφεύγοντας εξηγήσεις. Στην πρώτη περίπτωση το πιο πιθανό είναι να αποφασίσει να φύγει άμεσα και χωρίς πισωγυρίσματα.. και στην δεύτερη να νιώσει ότι έχει αποκοπεί μαζί σας. Και στις δύο περιπτώσεις.. κινδυνεύετε να μην επανεξετάσει την σχέση σας και να εξαφανιστεί. 

9. Το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι πολύ ανεπτυγμένο μέσα στον Ζυγό, και έτσι μπορεί να βρίσκει το σωστό δρόμο μόνος του.. όμως χρειάζεται να του δώσετε τον χρόνο του. Οπότε, εάν έχετε κάποια παράπονα, συνιστώ να τα εκδηλώνετε έγκαιρα. Εάν το κάνετε μεταχρονολογημένα, θα σας θεωρήσει ανέντιμους και υποκριτές. 

10. Το κυριότερο. Τολμήστε να πείτε την αλήθεια στον Ζυγό, όσο πικρή κι αν είναι. Ενδέχεται να αντιδράσει άσχημα εκείνη την στιγμή, όμως στην συνέχεια σίγουρα θα το εκτιμήσει και δεν θα σας αδικήσει. Εάν επιλέξετε να πείτε ψέματα ή να της/του παρουσιάσετε μια εξωπραγματική κατάσταση (που δεν το αποφεύγετε να το ανακαλύψει).. τότε θα κρίνει ότι προσβάλλεται η νοημοσύνη της/του.. και πιστέψτε με.. δεν θα θέλατε να την/τον δείτε στον ρόλο Δικαστή !!. 

Πόσο θα κρατήσει ο έρωτας σας με έναν Ζυγό ?!. 

Ο Ζυγός σπανίως χωρίζει από επιπολαιότητα ή από καθαρά δική του επιλογή, και μάλιστα δίνει σχεδόν πάντα δεύτερες ευκαιρίες. Στο Κινέζικο ωροσκόπιο είναι ο πιστός ΣΚΥΛΟΣ.. και όντως μεταμορφώνεται σε "σκυλί" για όσους αγαπάει. Τηρήστε λοιπόν τις ισορροπίες και τους ρόλους σας στην σχέση σας, και θα έχετε για πάντα τον πιο ισορροπημένο – τον πιο καλόγουστο –τον πιο αφοσιωμένο – τον πιο δίκαιο – τον πιο ερωτικό σύντροφο της ζωής σας. Εξάλλου η ζωή με έναν Ζυγό, ποτέ δεν θα γίνει ρουτίνα εάν ξέρετε να τον παθιάζεται. Γι’ αυτό αν φύγει από την ζωή σας μία/ένας Ζυγός.. δεν ξεχνιέται Ποτέ !!. 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων - Μελλοντολόγος*

Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/
Δημόσια σελίδα μου facebook: https://www.facebook.com/MariannaMosxona.PsychologyAstrology/