Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

*Ο ΔΙΑΣ στον ΖΥΓΟ.. τα δώρα του για όλα τα Ζώδια !



Ο Δίας στον Ζυγό, έως  10 Οκτωβρίου 2017


Η περίοδος της τροχιάς του Δία για να διανύσει τον Ζωδιακό Κύκλο, υπολογίζεται περίπου στα δώδεκα χρόνια. Ο Δίας δηλαδή παραμένει σε κάθε Ζώδιο κατά μέσο όρο ένα χρόνο, περιλαμβανομένης της ανάδρομης πορείας του, η οποία διαρκεί κατά προσέγγιση τέσσερις μήνες κάθε χρόνο. 

Ο Ανάδρομος Δίας είναι λάθος να μας τρομάζει, διότι κατά την εποχή εκείνη υποδηλώνει το πρόσωπο που σκέφτεται βαθιά, τον φιλόσοφο. Τότε είναι και η καταλληλότερη εποχή για να κάνουμε τις απογραφές μας <<Τί είχαμε – Τί χάσαμε>>.
Επίσης κατά την ίδια εποχή, οι προσπάθειες του ατόμου για να αναρριχηθεί ανταμείβονται πλήρως, αρκεί να μην του διαφεύγουν αυτά με τα οποία σχετίζεται ο Δίας.. όπως αναλύω παρακάτω. 

Ο Δίας στον Ζυγό για έναν περίπου χρόνο, σημαίνει ότι βρίσκεται στον οικείο χώρο του, το φυσικό του περιβάλλον. Βρίσκεται στον Αστερισμό της κόρης του της Δίκης, όπως ονομάζονταν από αρχαιοτάτων χρόνων. Την Δίκη την απέκτησε με την Θέμιδα, και καθώς το σύμβολο της Δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά, αργότερα μετονομάστηκε ο Αστερισμός της σε Ζυγό.  
Η ουσία είναι πως όταν ο Δίας βρίσκεται στον Ζυγό, συμβαίνει αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο». Οπότε αυτό που θα διδαχτούμε θα είναι, «ο καθένας μας, ότι έχει σπείρει – αυτό θα θερίσει» !!.

*Τα Δώρα του Δία για όλα τα Ζώδια*
  
Ο Δίας θα παρέχει τύχη σε οτιδήποτε έχει σχέση με οικονομικά θέμα αλλά και ευκαιρίες, είτε για συνεργασίες, είτε για καινούργιους έρωτες ή επανασύνδεση σχέσεων, στους Άξονες Ζυγού – Κριού, και Καρκίνου – Αιγόκερου.
Συμβουλή μου: Προσοχή στους πειρασμούς. Διασκεδάζουμε, φλερτάρουμε και μας φλερτάρουν, αλλά δεν δημιουργούμε διπλές σχέσεις.

Επίσης, σε ότι έχει σχέση με ταξίδια – επαγγελματικά – περιουσιακά – νομικά θέματα, ευνοούνται οι Άξονες Παρθένου – Ιχθύων και Υδροχόου – Λέοντος.
Συμβουλή μου: Προσοχή στην υπερβολή και την υπεραισιοδοξία. Περνάμε καλά, αλλά απλώνουμε τα πόδια έως που φτάνει το πάπλωμα.

Οι δε Άξονες Τοξότη – Δίδυμων και Ταύρου - Σκορπιού, ευνοούνται σε ότι αφορά την υγεία, την οικογένεια, τις μετακομίσεις ή μετακινήσεις, νέες συνεργασίες και σπουδές.
Συμβουλή μου: Προσοχή στον ενθουσιασμό. Ερωτευόμαστε αλλά δεν πιεζόμαστε, και δεν θυσιαζόμαστε για τίποτα. 

Ο Δίας στον Ζυγό ανακτά τις δυνάμεις του και δρά ισορροπημένα:

Βέβαια δεν είναι μόνο τα παραπάνω οφέλη που θα έχουμε από την νέα θέση του Δία. Για να γίνει όμως κατανοητός ο ρόλο του Δία, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω, δίχως να βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, ή να περιορίζεστε σε ότι αφορά μόνο το Ζώδιο που σας ενδιαφέρει. Και χρήσιμο είναι να θυμάστε πάντα αυτό που είπε ο Πλάτων: «Οι θεοί, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες της ζωής μας, στους οποίους πρέπει να έχουμε φόβο όπως λένε οι μύθοι, αλλά ουράνιες μορφές που επιβλέπουν τις υψηλότερες λειτουργίες του σύμπαντος» !!.   

Ο Δίας όπως και ο Κρόνος, θεωρούνται οι πιο ισχυροί πλανήτες, που έχουν τη δύναμη να απορροφούν τα επικίνδυνα για την Γή διαστημικά αντικείμενα, ή ακόμη και να τα απωθούν έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα. Μάλιστα ο Δίας είναι 320 φορές μεγαλύτερος από την Γή, και είναι ο 5ος μεγαλύτερος Πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι από τους Πλανήτες που έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ως παράδειγμα αναφέρω ένα από τα τελευταία Φαινόμενα, που η είδηση του έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο Δίας λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για τον Πλανήτη μας, μπαίνοντας ανάμεσα στη Γή και έναν απειλητικό κομήτη. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στον κομήτη «Shoemaker Levy 9» που προσέκρουσε στο Πλανήτη Δία. Έπεσε στην επιφάνεια του Δία με τόση ορμή, που άνοιξε μία τρύπα ίση με τον Ειρηνικό Ωκεανό !!. 
Για την ακρίβεια δεν ήταν ένα κομμάτι, αλλά 21 θραύσματα αυτού του κομήτη, που έπεσαν πάνω στην επιφάνεια του Δία σε διάρκεια 6 ημερών. Οι επιστήμονες της ΝΑSA εκτιμούν πως εάν ο κομήτης δεν συναντούσε εμπόδιο στην πορεία του, το βέβαιο είναι ότι θα έπεφτε πάνω στη Γή, καθώς μάλιστα κινούνταν με ταχύτητα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο !!. 
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δίας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στα δεδομένα της Αστρονομίας, καθώς ένα μήνα ενωρίτερα άλλαξε απρόβλεπτα την πορεία του !!.

_ Ο Δίας εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου:

Όντως, ο Δίας είναι ο Πλανήτης που μέσω της ψυχοσύνθεσης μας, κινεί τα νήματα. Θεωρείται «ο μεγάλος πνευματικός δάσκαλος» του Ζωδιακού Κύκλου, που μας δίνεται σαν δώρο, σαν ευκολία. Δηλώνει ευημερία και φιλανθρωπία.
Ο Δίας σχετίζεται με την τιμιότητα, την γενναιοδωρία και την επιτυχία, όπως και με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία. Γι’ αυτό άλλωστε, καθώς αντιπροσωπεύει την θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες.. δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Δία να ευνοήσει τις όποιες δόλιες προθέσεις και τους ανέντιμους στόχους. Εκεί, τον βρίσκουμε απέναντί μας. Κι αυτό που απεχθάνεται επίσης, είναι η λαιμαργία, η υπερβολή, η υπερτίμηση δυνάμεων (λεονταρισμοί).. με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική τους έννοια.

Σε όποιον Αστερισμό (Ζώδιο) και να βρίσκεται ο Δίας, πάντα ευνοεί την δημιουργική επέκταση μας, όπως και την διατήρηση των πνευματικών και φυσικών επιπέδων μας, χρησιμοποιώντας τα θετικά στοιχεία που ασφαλώς διαθέτει ο κάθε Αστερισμός, ως κύρια χαρακτηριστικά του. Και έτσι, πάντα μα πάντα, μας δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε, όταν μάλιστα πρόκειται οι στόχοι μας να αυξήσουν το ηθικό και νοητικό μας επίπεδο.
Ακόμη. Ο Δίας έχει την τάση να υποστηρίζει την ευημερία ατόμων μετά το 45ο έτος της ηλικίας τους, κι αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που αρκετοί από εμάς στη μέση ηλικία μας στα ξαφνικά, ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα μας και πρόσθετες ικανότητες μας.  
Πράγματι ο Δίας έχει την  τάση να οδεύει το άτομο προς την επιτυχία, γι’ αυτό εξάλλου δίνει αρκετές ευκαιρίες για αυτόν τον σκοπό, αρκεί το άτομο να τείνει προς δημιουργικά ενδιαφέροντα.. και τότε όχι μόνο το διαφυλάσσει, αλλά και προστατεύει την καλοπέραση του ατόμου.

*Οι επιρροές του Δία όσο ήταν στην Παρθένο:

Θα επαναλάβω ότι ο Δίας είναι ο Πλανήτης που μέσω της ψυχοσύνθεσης μας, κινεί τα νήματα. Από την θέση του στην Παρθένο, μας προφύλαγε από ριψοκίνδυνες ιδέες μας. Δηλαδή μας προσγείωσε μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουμε επιχειρώντας πρωτόγνωρες επιλογές, ή και αλλιώς, αναζητώντας λύσεις μπαίνοντας σε άγνωστα νερά.
Τα έφερε τα πράγματα έτσι, ώστε να μας κάνει πιο επιφυλακτικούς όταν ακούμε μεγάλα λόγια – πολλές υποσχέσεις.
Επίσης μας έκανε πιο συντηρητικούς σε ότι αφορά οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, διότι τα δεδομένα αλλάζουν σε ριπή οφθαλμού στην Ελλάδα. Αλλά μας έκανε και πιο ευαισθητοποιημένους σε ότι αφορά την αποκατάσταση θεμάτων υγείας.. καθώς ο Δίας έχει την γενική κυριαρχία στο αίμα, στην αρτηριακή κυκλοφορία, στο ηπατικό σύστημα και τους μηρούς.
Και τέλος, ως Πνευματικός μας δάσκαλος.. προσπάθησε να μας εμπνεύσει ορθότερους τρόπους για να αξιοποιήσουμε εξωχώρια ενδιαφέροντα (ταξίδια, εμπόριο, συνεργασίες), όπως και για να συσπειρωθούμε τόσο ως οικογένεια, όσο και ως κοινωνία.

*Οι επιρροές του Δία από τον Ζυγό:

Όλα τα παραπάνω, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν από την μία μέρα στην άλλη επειδή ο Δίας εγκαταστάθηκε στον Ζυγό.
Αντιθέτως. Θα επισπεύσει την επίλυση υποθέσεων που αφορούν την υγεία και εκκρεμούν -  θα πιέσει για να κλείσουν ανοιχτοί ή αλλιώς “κόκκινοι” λογαριασμοί -  θα εγείρει ζητήματα δικαιοσύνης όπως και διπλωματίας, και θα αποκαλύψει συμφωνίες ή αθέμιτες συνεργασίες, που μέχρι τώρα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Θα υπάρξουν διαμορφώσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, όπως και διάφορες συγχωνεύσεις (κομμάτων, οργανισμών, εταιριών, τραπεζών κ.ά). Επίσης θα δούμε σημαντικές εξελίξεις σε επίπεδο σχέσεων κρατών και στις παγκόσμιες συμμαχίες.

Σε προσωπικό επίπεδο, γινόμαστε πιο κοινωνικοί και πιο εξωστρεφείς. Χειριζόμαστε τις υποθέσεις μας με λιγότερο εγωϊσμό  και περισσότερη διπλωματία. Βάζουμε νερό στο κρασί μας, και έτσι σχέσεις και συνεργασίες θα ενισχυθούν. Επίσης θα υπάρξουν πολλές επισημοποιήσεις σχέσεων, συμβιώσεις, γάμοι, και θα σημειωθεί αύξηση στις γεννήσεις παιδιών.  

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ μου για την χρονική περίοδο του ενός περίπου χρόνου: 

ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:
Για όσο διάστημα ήταν ο Δίας στην Παρθένο, σας συμβούλεψα να μετρήσετε καλά αυτά που σας χωρίζουν με το παρελθόν, με αυτά που σας ενώνουν. Και ανάλογα με το προς τα πού γέρνει η ζυγαριά, εκεί να μείνετε και να περιμένετε να ευδοκιμήσει και πάλι το έδαφος για σας. Εάν κατασταλάξατε, μην διστάζετε να το τολμήσετε. Σίγουρα θα συλλέξετε νέα και πλουσιότερη σοδιά. Αισθηματικά και υλικά. 

ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:
Για όσο διάστημα ήταν ο Δίας στην Παρθένο, σας συμβούλεψα να μην περιμένετε την βάρκα που θα σας περάσει στην απέναντι στεριά, απλά πρέπει να το πιστέψετε ότι μπορείτε να κολυμπήσετε ως εκεί. Εάν όντως τολμήσατε να κολυμπήσετε στα βαθιά νερά και να φτάσετε στην απέναντι πλευρά, τότε, δεν χρειάζεται πλέον να παρακαλάτε για βάρκα. Συνειδητοποιήστε το κατόρθωμα σας, και προχωρήστε.

ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ:
Για όσο διάστημα ήταν ο Δίας στην Παρθένο, σας συμβούλεψα να μην σκαλίζετε την στάχτη για να ανάψει φωτιά. Και μην περιμένετε να ανάψετε νέα φωτιά με χλωρά κλαδιά. Σας τόνισα, να αφήστε τον χρόνο να κάνει την δουλειά του, και θα διαπιστώσετε πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Και πράγματι, όσο τα φύλλα ήταν ακόμη νωπά, δεν καταφέρατε να ζεσταθείτε. ‘Ηρθε λοιπόν ο καιρός να απολαύσετε την ζεστασιά που σας έχει λείψει.

ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:
Για όσο διάστημα ήταν ο Δίας στην Παρθένο, σας συμβούλεψα να μην πάτε κόντρα στον άνεμο, διότι το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να σας τσακίσει τα φτερά. Ο Αίολος (σας τόνισα) είναι με το μέρος σας, αφήστε τον να σας ταξιδέψει, αβίαστα και σταθερά με γνώμονα την λογική, σας πάει προς την σωστή κατεύθυνση. Επομένως, εάν δεν πήγατε κόντρα στον άνεμο, και ισορροπήσατε το συναίσθημα με την λογική.. φτάσατε στο σωστό μέρος. Απλά αξιοποιήστε σωστά τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν,   

~ Όλα τα παραπάνω, τα οποία θα τα δείτε να ξεδιπλώνονται μπροστά σας σταδιακά, κρατήστε τα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, διότι θα “λειτουργούν” ως το αλατοπίπερο που θα νοστιμίζει τις δύσκολες στιγμές σας. Αναπόφευκτα, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, ωστόσο για κάθε νέο μήνα, θα σας δίνω τις συμβουλές μου πώς να τον αντιμετωπίσετε με ηθικό ακμαίο. Το δίδαγμα είναι, «κάνω αυτό που πρέπει, αλλά όπως σε εμένα αρέσει» !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου