Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

*Το Φθινόπωρο του 2016 .. και οι ιδιαιτερότητες του !!


Ο Σεπτέμβριος εκπροσωπείται από την Παρθένο.. είναι ο μήνας όπου μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία υποδεχόμαστε επίσημα την εποχή του Φθινοπώρου !!  


Χαρούμενο Φθινόπωρο αγαπημένοι μου αναγνώστες !!.

Στο εξής τις μηνιαίες προβλέψεις μου θα τις κοινοποιώ ανά εποχές (και για τους 3 μήνες της κάθε εποχής).. και σας εξηγώ τους λόγους:

Κάθε νέο Πλανητικό Φαινόμενο, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των προηγούμενων και των επόμενων. Υπάρχει μια αλυσιδωτή αντίδραση λοιπόν, γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το παρελθόν, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό που ήδη συνέβη, καθώς μάλιστα αρκετά Φαινόμενα, συμβάλουν στις επόμενες εξελίξεις, για αρκετό χρονικό διάστημα. 

Κάθε Φαινόμενο από μόνο του, έχει την δική του ερμηνεία. Ωστόσο, για να έχουμε σαφέστερο συμπέρασμα, θα πρέπει να το “παντρέψουμε” με όλα τα υπόλοιπα. Τουλάχιστον τα πιο σημαντικά. Επομένως, μην επηρεάζεστε αρνητικά όταν ακούτε για μια αλλαγή θέσεων των Ουράνιων Σωμάτων (όπως ανάδρομοι Πλανήτες – Έκλειψη Ηλίου κ.ά).. διότι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, συμβαίνουν για κάποιο καλό – θετικό σκοπό.. τον οποίο καλούμαστε να τον αποκωδικοποιήσουμε.

Το Σύμπαν δεν αποτελείται από άψυχα πετρώματα (πλανήτες) όπως υποστηρίζουν οι υλιστές. Αλλά από ύλες που εκπέμπουν και απορροφούν ενέργεια, ώστε να διατηρηθεί ο κύκλος ζωής, στον Πλανήτη Γή. Το Σύμπαν το έπλασε ο ίδιος Δημιουργός – ο Δημιουργός των ψυχών μας.. ο οποίος του έδωσε Πνοή. Μας έδωσε δηλαδή Πνοή απ΄ την Πνοή Του .. που σημαίνει Αύρα από την Αύρα Του !!.
Συνεπώς, το Σύμπαν σίγουρα τάσσεται πάντα υπέρ μας – συνομωτεί υπέρ μας, διότι αλληλοεπιδρούμε με την Αύρα του, μέσω της Αύρας της ψυχής μας. Ωστόσο, μην περιμένουμε να μας κάνει χάρες που ξεπερνούν τους ηθικούς φραγμούς, λόγω της ελεύθερης βούλησης που μας έδωσε Ο Θεός !!.

Ο Αστρικός Κύκλος (γνωστός ως Ζωδιακός Κύκλος), καθρεφτίζει τον κύκλο της ζωής μας, και δεν είναι τυχαίο που τον βλέπουμε από τους Βυζαντινούς ακόμη χρόνους, σε όλους τους χριστιανικούς ναούς. Επίσης δεν είναι τυχαίο που διαιρείται σε 12 μήνες και 4 εποχές. Δώδεκα ήταν και οι μαθητές Του Χριστού, και τέσσερα τα στάδια της ζωής μας. Η γέννηση – η ανάπτυξη – η ωριμότητα – το γήρας που οδηγεί στο τέλος του κύκλου της ζωής.

Μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων, η έναρξη του νέου κύκλου ζωής – της αναγέννησης της φύσης, εορταζόταν ως Πρωτοχρονιά, και συγκεκριμένα την πρώτη Απριλίου.
Οι δε αρχαίοι πρόγονοι μας που συν όλων των άλλων επιστημών, “γέννησαν” και την επιστήμη της Αστρονομίας.. έκριναν πως κάθε Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα, αρχίζοντας απ’ τον Απρίλιο, τον μήνα του Κριού. Και για να ερμηνευτούν σωστά οι εξελίξεις του κάθε επόμενου μήνα, θα πρέπει να προλογίζονται απ’ τα σύμβαντα του κάθε προηγούμενου. Αυτή είναι και η μέθοδος την οποία εγώ ακολουθώ.

Και συγκεκριμένα, μετά τις ετήσιες προβλέψεις μου, επανέρχομαι κάθε πρώτη του μηνός με τις μηνιαίες προβλέψεις μου, ανακεφαλαιώνοντας εν συντομία τα στάδια που βίωσε το κάθε Ζώδιο, από τον μήνα Απρίλιο.

Αργότερα, μετά τις αλλαγές των ημερολογίων, και παρ’ όλες τις “μετατροπές” που έκανε η Δυτική Αστρολογία (για εμπορικούς σκοπούς), συνεχίζει ο Ζωδιακός Κύκλος να αρχίζει με τον Κριό. Ωστόσο συμβαίνει, να έχουμε αλλαγές Ζωδίων στο τρίτο δεκαήμερο του κάθε μήνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όσοι γεννήθηκαν από 24 Αυγούστου έως και τέλος Αυγούστου δεν ανήκουν στην Παρθένο. Απλά, τα άτομα αυτά, έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με το Ζώδιο του μηνός, που είναι ο Λέων. Όπως επίσης, όσοι γεννήθηκαν μετά τις 23 Σεπτεμβρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου δεν σημαίνει πως δεν ανήκουν στον Ζυγό. 
Απλά, επηρεάζονται περισσότερο απ’ τα Φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον μήνα της Παρθένου, και μάλιστα συνήθως είναι πιο διστακτικοί σε ότι αφορά τις μεγάλες αποφάσεις.

Επομένως οι Παρθένοι του Σεπτεμβρίου, δεν θα είναι το ίδιο διεκδικητικοί και αισιόδοξοι όσο του Αυγούστου. Αντιθέτως, θα βυθιστούν σε συλλογισμούς του τύπου «τί είχαμε – κι εάν βέβαια είχαμε .. τί χάσαμε – κι αν τελικώς το χάσαμε» !!.
Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό για τους Παρθένους, όπως θα δείτε στο δεύτερο μέρος των προβλέψεων μου, που θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ώρες. Άλλωστε, η Παρθένος συμβολίζει την εποχή της ζωής μας, όπου όλοι μας αρχίζουμε «να μετράμε τα κουκιά μας» !!. 

Σεπτέμβριος του 2016..  τα σημαντικά Φαινόμενα είναι τρία:

_ Ο Δίας ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την Παρθένο για να εγκατασταθεί στον Ζυγό, επίσης για έναν περίπου χρόνο. Θα επανέλθω βεβαίως με αναλυτικό σχετικό άρθρο μου, συμπληρώνοντας τα εφόδια που θα χαρίσει ο Δίας στον κάθε Αστερισμό χωριστά. Προς το παρόν, κρατήστε τα παρακάτω:
Δίας στον Ζυγό, και μάλιστα μετά την Έκλειψη του Ηλίου,  σημαίνει αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο». Οπότε από την θέση του εκεί θα διδαχτούμε πως «ο καθένας μας, ότι έχει σπείρει – αυτό θα θερίσει» !!.

Όσο τον φιλοξενούσε η Παρθένος, είχε ως στόχο να μας νοικοκυρέψει θέλουμε – δεν θέλουμε.. ότι και να σημαίνει αυτό για τον καθένα χωριστά, αλλά και ως λαός !!. 
Επομένως στον μήνα Σεπτέμβριο όλοι μας γενικότερα, θα αποφασίσουμε να ωριμάσουμε ακόμη περισσότερο. Και ωριμότητα συν των άλλων σημαίνει.. να φεύγεις από ανθρώπους και καταστάσεις που κλονίζουν την ψυχική σου ηρεμία, τον αυτοσεβασμό σου, και την ηθική σου αξία. Επίσης σημαίνει να μαθαίνεις από τα λάθη σου – να αξιοποιείς εγκαίρως τις ευκαιρίες σου – να μην σπαταλάς ενέργεια και χρήμα, σε κάτι που δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να σου προσφέρει.

_ Ο ανάδρομος Ερμής, ήδη από 31 Αυγούστου, θα συμβάλει στο μέγιστο σε όλα τα παραπάνω, καθώς θα φέρει στην επιφάνεια όσα στοιχεία μας έχουν διαφύγει ώστε να βγάλουμε σωστότερα συμπεράσματα – θα συμφιλιώσει άτομα που δίχως πραγματική αιτία απομακρύνθηκαν – θα αποκαλύψει “βρώμικα παιχνίδια” εις βάρος μας –  θα επανεξεταστούν υποθέσεις που “κρύβονται σε ξεχασμένα συρτάρια” .. αλλά και “θα χαλάσει τα σχέδια” πολλών παράνομων ζευγαριών !!.

_ Έκλειψη Ηλίου στον Άξονα Παρθένου – Ιχθύων με την γέννηση Νέας Σελήνης και το καλωσόρισμα του Φθινοπώρου, και Πανσέληνος με Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο Άξονα.

Καμία Έκλειψη δεν πρέπει να μας τρομάζει, καθότι μετά στο σκοτάδι γεννιέται πάντα το νέο Φώς. Οι συγκεκριμένες  Εκλείψεις σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, έχουν να κάνουν με την προσωπική μας ζωή. Κυρίως με την συναισθηματική. Και εδώ ακριβώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θετικές πλευρές, από τα προηγούμενα Φαινόμενα. Αλλά καθώς επίσης θα επανέλθω αναλυτικότερα, κρατήστε έως τότε τα παρακάτω:
Η Παρθένος νοικοκυρεύει. Αυτό σημαίνει ότι θα αναθερμανθούν ερωτικές σχέσεις που έχουν προοπτικές, όπως επίσης πολλές καλοκαιρινές γνωριμίες, ή νέες φιλίες, πολύ πιθανόν να οδηγηθούν έως και σε γάμο, ή να συμβάλουν ώστε να φτάσει ένα ζευγάρι στα σκαλιά της εκκλησιάς !!.     
Οι Ιχθείς τροφοδοτούν με νέο υλικό τα όνειρα. Αλίμονο εάν πάψουμε να ονειρευόμαστε μια πιο ποιοτική ζωή – ένα πιο χαρούμενο μέλλον. Ωστόσο, για να γίνουν τα όνειρα αληθινά, χρειάζεται να ξυπνήσουμε – να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας – να αρπάξουμε την ζωή απ’ τα μαλλιά !!.

** Θα ακολουθήσουν προβλέψεις μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά. ΩΣΤΟΣΟ:

* Μην κάνετε το λάθος και διαβάζετε επιλεκτικά μόνο ότι αφορά τον Αστερισμό σας. Δώστε προσοχή σε όλο το κείμενο μου.
* Μην αγωνιάτε καθημερινά να ενημερωθείτε για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σας. Οι Αστρολογικές προβλέψεις δεν είναι καθημερινό δελτίο καιρού.
* Μην μου γράφετε ημερομηνίες γέννησης σας, για να σας απαντήσω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για εσάς ή την όποια σχέση σας. Το μόνο που μπορώ να δώ είναι τον αστρολογικό σας χάρτη, ο οποίος φυσικά δεν είναι αποκλειστικά δικός σας. Μαζί με εσάς, την ίδια ημερομηνία – την ίδια ώρα περίπου – στην ίδια χώρα.. γεννηθήκαν αμέτρητα άτομα !!.

Συνεπώς,  μην ξεχνάτε πως πέραν όλων αυτών των Αστρολογικών προβλέψεων.. η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή τα βιώματα – τις εμπειρίες – τα γεγονότα – τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  και όχι μόνο τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη !!.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου