Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τίποτα δεν γίνεται Τυχαία !!.



Αυτή είναι η αλήθεια.. «το κάθε τι θέλει τον χρόνο του ώσπου να βρεί τον σωστό δρόμο του». Γι’ αυτό θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως κάθε άνθρωπος που έρχεται στην ζωή μας, έχει κάποιον σκοπό. Αρκετές φορές μάλιστα, για να πάρουμε το μάθημα μας.

Ας αποφεύγουμε να λέμε μεγάλα λόγια, όπως,  «σε εμένα δεν θα συμβεί αυτό ποτέ».. διότι κανείς μας δεν ξέρει τί του επιφυλάσσει το μέλλον. Πολύ πιθανόν να είναι γραφτό μας να βιώσουμε αυτό που κατακρίνουμε, διότι «αν δεν διψάσουμε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αίσθηση της δίψας, και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε για λίγες σταγόνες νερό» !!.

Μάλιστα όταν διψάμε για Έρωτα.. τότε σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει να ερωτευόμαστε με την ΙΔΕΑ του Έρωτα, και όχι καθ’ αυτού με το πρόσωπο που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τον Έρωτα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ερωτευόμαστε αρκετές φορές στην ζωή μας, και κάθε φορά διαφορετικά.
Ωστόσο, εάν μέσα σε μία σχέση, νιώθουμε δυστυχισμένοι – ανικανοποίητοι..  τότε είναι προτιμότερο η σχέση να διαλυθεί. Διότι εάν τυχών ελπίζουμε πως τα δικά μας συναισθήματα είναι αρκετά για να κρατηθεί η σχέση .. τότε απλά εθελοτυφλούμε !!
Η αγάπη είναι ένα βαθύτερο συναίσθημα, δίχως να αποκλείει τον έρωτα. Η αγάπη όμως θέλει και τους δύο μέσα στην σχέση, διότι μόνο η αγάπη αντέχει να διατηρεί τα όνειρα «σ’ όλα τα άσχημα και σ’ όλα τα ωραία».
Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, ζούμε το σήμερα όσο πιο έντονα και παθιασμένα μπορούμε.. δίχως όμως να θεωρούμε ακλόνητα τα συναισθήματα του άλλου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ότι αφορά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ούτε καν’ τα δικά μας !!.

Αφιερωμένο σε όλους εσάς αγαπημένοι μου αναγνώστες.. με πολλή αγάπη !!.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων* 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου