Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

*Ο ρόλος του αστεροειδή Πυθία, ακολουθώντας σε κάθε μετακίνηση του τον Δία*


Ξύπνημα Διορατικότητας.. συμβουλές μου, ανάλογα την εποχή και για το κάθε Ζώδιο χωριστά, έως τον Δεκέμβριο 2019:


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Στο παρόν άρθρο μου εστιάζω στον ρόλο του Αστεροειδή Πυθία στην Αστρολογία, εξηγώντας με απλά λόγια την σχέση που έχει το λεγόμενο ξύπνημα της Πυθίας με τις μετακινήσεις του Δία, από Αστερισμό σε Αστερισμό κάθε χρόνο. 
Η μέθοδος με την οποία εξετάζω τα μελλούμενα σε σχέση με τις επιρροές της Πυθίας, είναι πανάρχαια και άγνωστη για τους πολλούς. Και παράλληλα βεβαίως δίνω τις πρόσθετες συμβουλές μου στο κάθε Ζώδιο χωριστά, οι οποίες (αναπόφευκτα) είναι αινιγματικές αυτήν την φορά. Ωστόσο, όποιος αναγνωρίζει στον εαυτό του “τα αδύναμα” σημεία του, θα τις αντιληφθεί καλώς. 

Το λεγόμενο “ξύπνημα” της Πυθίας υπολογίζεται από την πρώτη γέμιση του φεγγαριού (Πανσέληνο), αμέσως μετά την μετακίνηση του Δία από τον προηγούμενο Αστερισμό στον κάθε επόμενο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον ακολουθεί. Η διάρκεια των επιρροών του Φαινομένου υπολογίζεται (περίπου) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ο Δίας στις 9  Νοεμβρίου του 2018 μετακινήθηκε απ’ τον Σκορπιό στον Τοξότη, στον Αστερισμό του οποίου είναι Κυβερνήτης. Θα παραμείνει εκεί έως και τις 2 Δεκεμβρίου του 2019, συνεχίζοντας το ταξίδι του στον επόμενο Αστερισμό του Αιγόκερου.
Η Πυθία τον ακολούθησε με την Πανσέληνο, νύχτα μεταξύ 22 – 23 Νοεμβρίου, η οποία συνέπεσε με την έναρξη της χρονικής περιόδου που περνάμε στον Αστερισμού του Τοξότη !!


~ Από Αστρονομικής πλευράς:


      Η Πυθία (432 Pythia) ανήκει επίσης στην Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών σωμάτων που εντόπισε ο Πτολεμαίος, και ανακαλύφθηκε επισήμως το 1897 από τον Γάλλο αστρονόμο Ωγκύστ Σαρλουά. Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της μία φορά κάθε 8 ώρες και 15 λεπτά, και η θερμοκρασία στην επιφάνεια της εκτιμάται στους μείον 100 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχίζει να φέρει επισήμως το όνομα από τον τίτλο της εκάστοτε Πρωθιέρειας των Δελφών.
Πυθία ήταν η εκάστοτε Πρωθιέρεια του θεού Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, η οποία ευρισκόμενη σε έκσταση, μετέφερε την Χρησμοδότηση του θεού προς τον ενδιαφερόμενο με τρόπο συνήθως λακωνικό, δυσνόητο και αινιγματικό. Η λέξη «Πυθία» προέρχεται από το αρχαίο ρήμα "πυνθάνομαι" που σημαίνει πληροφορούμαι.

"Διορατικότητα": Και στο σημείο αυτό, θεωρώ χρήσιμο να αναλύσουμε τον ορισμό του διορατικού ατόμου, σύμφωνα με τις ερμηνείες  που δίνονται για την διορατικότητα στην επίλυση προβλημάτων:
«Διορατικότητα είναι, όταν το άτομο βρεθεί σε αδιέξοδη κατάσταση και αδυνατεί να βρεί την λύση, και τότε στα ξαφνικά, διαπιστώνει ότι γνωρίζει την λύση του προβλήματος. Δηλαδή, το άτομο ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο του, αφού προηγουμένως έχει ερευνήσει τους παράγοντες που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο».


~ Έτσι για την ιστορία – η κληρονομιά των Ελλήνων:

     Η Αστρονομία, είναι μία από τις αρχαιότερες επιστήμες, η οποία θεμελίωσε την Κοσμοθεωρία. Η Αστρονομία και κατ’ επέκταση η Αστρολογία γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, όπως και όλες οι γνωστές επιστήμες ανά τον κόσμο άλλωστε. Εξού και οι ονομασίες τους όπως και οι ορολογίες τους, συνεχίζουν να προέρχονται από Ελληνικές λέξεις.

Δεν είναι τυχαίο που κατά την αρχαιότητα οι Δελφοί θεωρούνταν ο ομφαλός της Γής !!.
Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, ωστόσο έτσι για την ιστορία, θα σας υπενθυμίσω ότι οι Δελφικές Εντολές, χρησιμοποιήθηκαν ως κανόνες όλων των θρησκειών ανά τον κόσμο – χρησιμοποιήθηκαν ως νόμοι της ανθρώπινης δικαιοσύνης – χρησιμοποιήθηκαν ως θεωρήματα όλων των φιλοσόφων του πλανήτη – έβαλαν τις βάσεις στο σύνταγμα και την δημοκρατία – θεμελίωσαν την κοσμοθεωρία .. και γενικότερα, έγιναν οι πυλώνες όλων των πολιτισμών.
Και στο σημείο αυτό παρεμπιπτόντως, εμένα προσωπικά με πικραίνει που θαυμάζουμε φιλοσόφους – ιδεολόγους και θρησκευτικούς ηγέτες άλλων πολιτισμών, οι οποίοι αναμφισβήτητα διδάχτηκαν απ’ την αρχαιοελληνική Μυθολογία !!.

Το αλάνθαστο ένστικτο των προγόνων μας, οφείλονταν στην επαφή τους με την Πηγή του Καθαρού Φωτός, της οποίας η θεότητα θεωρούσαν ότι ήταν ο Απόλλωνας.

Μέσω αυτής τροφοδοτούνταν με πληροφορίες, ικανές να τους οδηγήσουν σε μελέτες που είχαν ως αποτέλεσμα να αναπτύξουν όλες τις επιστημονικές θεωρίες, που έως και σήμερα διδάσκονται παγκοσμίως. Επομένως “απορροφούσαν” γνώσεις από κάποια απύθμενη πηγή στο Υπερπέραν που τους χάριζε σοφία, και η οποία πίστευαν ακλόνητα ότι τους στέλνεται για να οδηγηθούν στην υλοποίηση Θεάρεστων πράξεων. Και ασφαλώς, ούτε ως προς αυτό είχαν άδικο. 
Και μετά από πολλές χιλιετίες, συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι το ένστικτο των αρχαίων προγόνων μας ήταν αλάνθαστο σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως δηλαδή, οι χαρακτήρες και οι ιδιότητες των μυθικών θεοτήτων, αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αρμοδιότητες των Κυρίαρχων Ουράνιων Σωμάτων, των Κυβερνητών των Αστερισμών μας. 

Επομένως, αυτό που ονόμαζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι «Πηγή Γνώσεων και Καθαρού Φωτός», αργότερα στα χρόνια Του Χριστού, ο άνθρωπος το γνώρισε ως την ύπαρξη του Επουρανίου Πνεύματος. Μάλιστα μετά την Ανάληψη Του, όταν απ’ τους ουρανούς εμφανίστηκε Το Άγιο Πνεύμα ως πύρινες γλώσσες στο πλήθος, για να εμφυτέψει απεριόριστες γνώσεις στους μαθητές Του – Αποστόλους Του (Επιφοίτηση μέσω Αγίου Πνεύματος).. τότε, η κάθε αμφιβολία εξανεμίστηκε.  

Οι Δελφοί παραπέμπουν στους Χρησμούς της εκάστοτε Πυθίας.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι απαντήσεις είχαν ευρύτερες έννοιες – ερμηνείες, καθότι “φωτογράφιζαν” το αποτέλεσμα και των δύο όψεων (θετικό – αρνητικό), όπως και τις ανατροπές που πάντα οφείλονται σε τρίτα πρόσωπα, ή σε στοιχεία της φύσης. Τα απρόβλεπτα δηλαδή, που δεν επιδέχονται έλεγχο.
Λογικό επομένως, οι Χρησμοί ακούγονταν διφορούμενοι.

    Η εκάστοτε Πυθία, ήταν το διάμεσο με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός της Πηγής του Φωτός. Σύμφωνα με τα αρχεία που διατηρούσαν στον Ναό των Δελφών, η πρώτη Πυθία του Μαντείου, ήταν η Φημονόη (αναφέρεται και στην μυθολογία). Ωστόσο, ο τελευταίος Χρησμός που δόθηκε από στόμα Πυθίας ήταν 362 χρόνια μετά την Γέννηση του Χριστού, και λεγόταν Νικάνδρα. Δηλαδή, είχαν πάψει προ πολλών αιώνων τα γεγονότα να χαρακτηρίζονται πλέον ως Μυθολογικά, καθώς μάλιστα καταγράφτηκαν στην μετά Χριστού ιστορία της Ελλάδας. 

Οι ενδιαφερόμενοι συνήθως ζητούσαν να γνωρίζουν τις εξελίξεις που αφορούσαν εξουσιαστικά συμφέροντα και πολέμους που άνοιγαν με άλλες επικράτειες ή βασίλεια, όπως και τα υπόγεια σχέδια των εχθρών τους εις βάρος τους. Δηλαδή, ήθελαν να πληροφορηθούν για πράγματα, τα οποία προφανώς ήταν αντίθετα με το Πνεύμα του Απόλλωνα, και τα οποία απεχθανόταν τρομερά. Και ενώ αρχικά οι χρησμοί δίνονταν μία φορά τον χρόνο (τον Μάϊο, γενέθλιο μήνα του Απόλλωνα), στην συνέχεια λόγω αυξημένης προσέλευσης ενδιαφερομένων, δίνονταν κάθε μήνα.

Ωστόσο, η εκάστοτε Πυθία δεν μπορούσε να λειτουργήσει πάντα μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Έτσι: 

Πρίν την κάθε χρησμοδότηση η Πυθία πλενόταν και έπινε νερό από την Κασταλία Πηγή που είχε ιδιαίτερες ιδιότητες το νερό της, στην συνέχεια μασούσε φύλλα δάφνης και ανέβαινε να καθίσει επάνω σε έναν τρίποδα.

Κάτω από τον τρίποδα υπήρχε μια σχισμή, που από εκεί έβγαιναν αναθυμιάσεις ψυχοτρόπων βοτάνων. Τα βότανα αυτά βρίσκονταν κάτω από την σχισμή του δαπέδου, και ήταν εμπλουτισμένα με μεγάλες ποσότητες μεθανίου.

Η Πυθία άκουγε την ερώτηση του ενδιαφερομένου και μετά λίγη ώρα έρχονταν σε κατάσταση έκστασης, λόγω της επίδρασης των αναθυμιάσεων. 
Επομένως τα φύλλα δάφνης προφανώς επιδρούσαν ως αντίδοτο στον οργανισμό της, σε συνδυασμό με το νερό της πηγής.

Η Πυθία βρισκόμενη πλέον σε έκσταση, σίγουρα δεν είχε καμία επαφή με το γύρω περιβάλλον. Βρισκόταν τελείως «έξω από το σώμα της». Αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα της (αλλιώς Αύρα της Ψυχής), περνούσε από διάφορα στάδια αναζήτησης επαφής με ανώτερο επίπεδο ενέργειας, χωρίς βεβαίως να είναι σε θέση να θυμάται την ερώτηση. 
Σε αυτήν την κατάσταση, ήταν πολύ φυσικό να βγάζει κραυγές μαζί με ασυνάρτητους λόγους (σαν υπνωτισμένη), έως να της μεταδοθεί «το μήνυμα» απ’ τον Απόλλωνα.

Οι προτάσεις που ξεστόμιζε (λογικό), είχαν διφορούμενη ερμηνεία και τις κατέγραφαν οι ιερείς του Μαντείου που παρευρίσκονταν πάντα στην διαδικασία. Στην συνέχεια μέσα από αυτές τις προτάσεις, προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την απάντηση. Η κάθε χρησμοδότηση αναγραφόταν και περνούσε σε αρχείο, ώστε να μην διαψευστούν αργότερα τα λόγια της.

Εδώ μπορώ να υποθέσω πως συνήθως υπήρχε άρνηση απ’ την πλευρά του ενδιαφερόμενου να υπακούσει στις συμβουλές που συνόδευαν τους Χρησμούς της, γι αυτό κι τους αντιλαμβανόταν όπως τον συνέφερε. 


Εξετάζοντας από επιστημονικής πλευράς τα Συμπαντικά Φαινόμενα με απλά λόγια: 

Είναι γεγονός ότι το κάθε Πλανητικό Φαινόμενο είναι το επακόλουθο ενός προηγούμενου, όπως και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών που θα ακολουθήσουν. Αυτός είναι ο βασικότερος κανόνας, που στηριζόμενοι σε αυτόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα μελλούμενα – τις εξελίξεις, όπως αναλύω σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Η Επιστήμη της Μελλοντολογίας». 

Ασφαλώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τους χαρακτήρες των Ρυθμιστών του Σύμπαντος, όπως τους περιγράφει η Μυθολογία μας, οι οποίοι θεωρούνται οι κυρίαρχοι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Ταυτόχρονα είναι οι Κυβερνήτες των 12 Αστερισμών (οίκων των ομώνυμων Ζωδίων μας), και ο ρόλος τους είναι διπλός. Και συγκεκριμένα, να προστατέψουν τον Πλανήτη Γή, όπως και να συμβάλουν στην διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ της φύσης και των ζώντων οργανισμών. 
Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι συνωμοτούν υπέρ μας, γι’ αυτό και ανά εποχές μας δίνουν την δυνατότητα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην ζωή μας. 

Σίγουρα πολλές φορές το κάνουν με πιεστικό τρόπο ή με ανεπιθύμητες ανατροπές, διότι ο άνθρωπος δυσκολεύεται να δεχτεί την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Δημιουργός μας – Θεός μας, δεν ευθύνεται για τα τραγικά λάθη μας και τις φρικαλέες πράξεις μας, καθότι δε μας τροφοδότησε μόνο με ανθρώπινες αδυναμίες, αλλά μας έδωσε και νοημοσύνη - και την ελεύθερη βούληση !!.

Ωστόσο, καθώς είναι ταυτόχρονα ο Δημιουργός όλου του Σύμπαντος, μπορούμε να πούμε ότι ανέθεσε στους Ρυθμιστές του Σύμπαντος συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ώστε αφενός να διατηρηθεί η ζωή στον Πλανήτη Γή, και αφετέρου, να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος στηριζόμενο στην νοημοσύνη του. 

Πέραν των Κυρίαρχων Πλανητών, οι μελέτες των αρχαίων προγόνων μας, διευρύνονταν και στα μικρότερα ουράνια σώματα, τα οποία υποστήριζαν ότι συμβάλουν σημαντικά. Άλλοτε στην ισορροπημένη λειτουργία του Σύμπαντος - άλλοτε στην ψυχική μας ηρεμία - άλλοτε στην διαύγεια του πνεύματος μας.. και άλλοτε στην επαφή μας με την Απολλώνια Πηγή του Φωτός – Πηγή των Γνώσεων !!. 

Πράγματι οι μετέπειτα ερευνητές σε νεότερες εποχές, ανακάλυψαν αρκετούς απ’ τους αστεροειδείς, τους οποίους αφού τους μελέτησαν και παρακολούθησαν τις συμπεριφορές τους, τους επισημοποίησαν με τις ονομασίες που τους είχαν ήδη δοθεί από τους πατέρες της Ελληνικής Αστρονομίας. Ο σημαντικότερος όλων θεωρείται η Ψυχή, στην οποία αναφέρομαι σε άλλα άρθρα μου. 

Τα Αστεροειδή σώματα γενικότερα, λαμβάνουν την απαιτούμενη ενέργεια τους κυρίως από την Σελήνη, και οι επιρροές τους ερμηνεύονται σε συνδυασμό με την θέση που βρίσκονται κάποιοι κυρίαρχοι Πλανήτες.
Φανταστείτε το Φαινόμενο, όπως ακριβώς μέσω ενός φακού (γυαλί) συγκεντρώνουμε τις ακτίνες του Ηλίου προς ένα συγκεκριμένο σημείο για να ανάψουμε φωτιά.
Κάπως έτσι λοιπόν τροφοδοτούνται με ενέργεια τα Αστεροειδή σώματα, και σε κάποιες περιπτώσεις ονομάζεται αυτό «Ξύπνημα Αστέρων», σε κάποιες άλλες «Πυροδότηση Αστέρων», και σε κάποιες άλλες «Συνεύρεση».  


Ο ρόλος της Πυθίας στην Αστρολογία ~ το Ξύπνημα των Διαισθήσεων:

     Επομένως η Πυθία είναι ένα από τα Αστεροειδή σώματα, που ο ρόλος του θεωρείται καθοριστικός. Έχει τις ιδιότητες της τότε εκάστοτε Πυθίας, που μέσω του στόματος αυτής ο Απόλλων αποκάλυπτε τα μελλούμενα, τους λεγόμενους Χρησμούς. Συνεπώς, μας βοηθάει να αντιλαμβανόμαστε ενστικτωδώς όσα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε συνειδητά.
 
Η Πυθία ως ενεργό ουράνιο σώμα «εκπέμπει μηνύματα απ’ το Υπερπέραν», και βεβαίως έχει κυρίαρχη θέση στον ωροσκόπο όσων καλλιεργούν τα έμφυτα ένστικτά τους. Αρκεί η επαφή τους με την Πηγή του Φωτός να μην ενέχει δόλο, ή απώτερους οικονομικούς σκοπούς. 
Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί πως αυτοί που έθεταν τις ερωτήσεις, νόμιζαν ότι το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Ωστόσο έπαιρναν αλληγορικές – διφορούμενες απαντήσεις (όπως προαναφέρω), καθότι το Τίμημα των όποιων επιλογών – ενεργειών τους, είχαν πάντα δύο όψεις !!. 

Μάς βοηθά στο να ξυπνήσουν μέσα μας πρωτογενή ένστικτα. Να κατανοήσουμε τις υπερφυσικές δυνάμεις μας – να διευρύνουμε τις φυσικές εγκεφαλικές μας ικανότητες – να αποκτήσουμε καλύτερη επαφή με την έκτη αίσθηση μας, την διαίσθηση μας λοιπόν.
Καθότι όμως είναι στην ανθρώπινη φύση μας να δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε μία ανεπιθύμητη έκβαση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα. Ακόμη κι όταν βάσει απλής λογικής, ξέρουμε πως δεν έχει νόημα να ψάχνουμε απαντήσεις για το μέλλον μας, τις αναζητάμε με χίλιους τρόπους ώσπου να ακούσουμε αυτό που εμάς ικανοποιεί.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το Ξύπνημα της Πυθίας είναι οδυνηρό. Ερχόμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα σαν να μας ρίχνουν έναν κουβά κρύο νερό την ώρα του βαθύ και γαλήνιου ύπνου μας !!.


* *Σύντομη ανακεφαλαίωση ~ η Πυθία ακολουθεί τον Δία:


Με το Ξύπνημα της στον Ζυγό, έως 4.11.2017:
Η Πυθία στην ουσία, δανείζεται τα έμφυτα χαρίσματα του Αστερισμού στον οποίο “ξυπνάει”. Έτσι στον μήνα του Ζυγού, απ’ τον Οκτώβριο του 2016 (με την μετακίνηση του Δία στον Ζυγό), πάσχιζε να οξυνθεί η διαίσθηση μας σε ό΄τι αφορούσε την ορθή κρίση μας σε σημαντικές αποφάσεις. Όπως, σε ό,τι είχε σχέση με το γράμμα του νόμου – στην υλική ή ηθική δικαίωση μας – στο να δώσουμε οριστικό τέλος σε ψυχοφθόρα προσωπικά ζητήματα.. και κυρίως, στο να γίνουμε πιο υποψιασμένοι στους κινδύνους που διατρέχουμε για να προφυλαχθούμε. 

Με την μετακίνηση του Δία στον Σκορπιό, έως 8.11.2018:
Ο Σκορπιός έχει Κυβερνήτες τον πολεμοχαρή Άρη και τον Πλούτωνα, που σύμφωνα με την Μυθολογία ήταν θεός του κάτω κόσμου, του Άδη. Επομένως ήταν φυσικό να υπάρχει έντονη και επίμονη διεκδίκηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως και να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (έλξη) για οτιδήποτε απόκρυφο και μυστήριο. Και καθώς ο Σκορπιός έχει την τάση να δημιουργεί μυστήριο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει, σε πολλές περιπτώσεις πλάθαμε εξωπραγματικά σενάρια, προκειμένου να μην αποδεχτούμε το ανεπιθύμητο αυταπόδεικτο και αυτονόητο. Κάτι το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφή. Επομένως ο ρόλος της Πυθίας ήταν να δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και ρεαλιστικά, ώστε να μην ψάχνουμε πώς θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο !!. 
Ωστόσο, ο Σκορπιός είναι ιδιαίτερα διορατικός συγκριτικά με τους άλλους Αστερισμούς. Έτσι, το έργο της Πυθίας ήταν αρκετά ευκολότερο.

* * * Το Ξύπνημα της Πυθίας με την Πανσέληνο μεταξύ 22 - 23  Νοεμβρίου 2018:

Δίας στον Τοξότη έως 2.12.2019:
Παρότι ο Δίας είναι Κυβερνήτης του Τοξότη, στην πραγματικότητα είναι σαν τον πατέρα που έχει να κάνει με ένα ανυπάκουο και ατίθασο παιδί, με φιλελεύθερες ιδέες. Το παιδί, που ενώ ξέρει ότι ο πατέρας του έχει άπειρες εμπειρίες και το δασκαλεύει ώστε να μην απογοητευτεί, εκείνο θέλει να αποκτήσει τις προσωπικές του εμπειρίες, με κάθε τίμημα. Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε την σχέση του Δία με τον Τοξότη.
Ωστόσο, θα εμφανιστούν νέες προοπτικές - αρκετές νέες ιδέες – θα τραβήξουν την προσοχή μας νέοι στόχοι. Έτσι, μέσα σε αυτήν την χρονική περίοδο, η διορατικότητα μέσω της Πυθίας θα λειτουργεί ως μια ξαφνική λάμψη στο σκοτάδι, με σκοπό την επίλυση πολλών βασανιστικών προβλημάτων μας. Βέβαια, θα χρειαστεί να υιοθετήσουμε την ιδέα πως κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, ώστε να μπορούμε να πάμε μπροστά πιο ανάλαφροι.. ειδικά σε ότι αφορά την προσωπική μας ζωή. 


~ ~ Αινιγματικές οι συμβουλές μου:

      Έχετε υπόψη σας ότι τα παρακάτω δεν αλλάζουν ούτε τις ετήσιες, ούτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου. Ούτε βεβαίως όσα δημοσίευσα σχετικά με το χρονικό διάστημα που ο Δίας θα είναι στον Τοξότη, όπως και ο Κρόνος στον Αιγόκερω. Απλά, προσθέτοντας και τα “μηνύματα” της Πυθίας προς εμάς, θα έχετε έναν αξιόπιστο σύμβουλο για τα επόμενα βήματα σας.


ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ:

Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια του Αέρα. Δεν σας ταιριάζει «όπου φυσάει ο άνεμος πάω», καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ευκαιρίες σίγουρα θα σας δοθούν, ίσως όμως να τις δείτε σαν φτερό στον άνεμο. Ωστόσο μην το αφήσετε από τα μάτια σας να χαθεί, διότι μόλις κοπάσει ο αέρας, θα το αρπάξετε με το ένα σας χέρι !!.
Κριοί που πάντα βιάζεστε και απ’ το τίποτα παθιάζεστε, να θυμάστε πως κάπου υπάρχουν όρια και άσκοπα κουράζεστε. Μην ανεμοδέρνεστε για ό’τι δεν έχει προοπτική, και εξάλλου το ερώτημα είναι, «από πίτα που δεν τρώτε, τί σας μέλει κι αν καεί ?!». Σας αρκούν οι δικές σας ευθύνες, και αφήστε στους άλλους τις δικές τους οδύνες. 
Λιοντάρια, όταν το δικό σας τσουκάλι είναι γεμάτο και στην φωτιά του βράζει, να μην σας μέλει αν έξω ο αέρας ουρλιάζει. Θαύματα δεν σας τάζω, διότι θα χρειαστεί να κοπιάσετε με βροχή και χαλάζι, όμως μετά την μπόρα πάντα ο καιρός αλλάζει. Ο αγώνας σας θα δικαιωθεί, και δεν είναι υπερβολή να χαρίσετε στον εαυτό σας όσα έχει στερηθεί.
Τοξότες, ο Δίας κυριολεκτικά θα είναι το πλευρό σας, και ο μοναδικός εχθρός σας, να θυμάστε θα είναι μόνο ο εαυτός σας. Εάν τον στόχο σας, το βέλος σας δεν μπορεί να τον βρεί, τότε σημαίνει πως πάτε κόντρα στον άνεμο και δεν το έχετε αντιληφθεί. Ακούστε το παρελθόν τί έχει να σας πεί, και μέσα από τα λάθη γίνεται πιο σοφοί.   


ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:

Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια της Φωτιάς. Κι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Οπότε μην απλώνεστε προς πολλές κατευθύνσεις, εστιάστε προς τα κεί που ήδη καίει μια φωτιά. Διατηρήστε την φλόγα αναμμένη, φυσάτε τόσο όσο χρειάζεται για να σιγοκαίει. Η επιτυχία δεν απαιτεί κόπο, αλλά τρόπο !!.
Δίδυμοι, τα πάντα έχουν δύο όψεις, αλλά μόνο με την μια μπορείς να προκόψεις. Εστιάστε στην φωτιά που θα κάψει ακόμη και το πιο χλωρό κλαδί, και βάλτε το τσουκάλι σας να σιγοβράζει εκεί. Ωραία τα λόγια και οι υποσχέσεις που σε κανέναν δεν κοστίζουν, αλλά με την πραγματικότητα σπανίως συμβαδίζουν.  
Ζυγοί ευνοημένοι, πάψτε να νιώθετε αδικημένοι. Ακολουθήστε γνώριμα μονοπάτια, όσο κι αν δεν σας ενθουσιάζει πλέον η ίδια διαδρομή, διότι ακόμη και με κλειστά μάτια, θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία που σας καρτερεί. Κάπου στο γνώριμο μονοπάτι υπάρχει το ξέφωτο που το μάτι σας δεν το έχει δεί.. και να θυμάστε πως όποιος παίζει με την φωτιά, κάποτε θα καεί.
Υδροχόοι, μην περιμένετε απ’ τις στάχτες να ανάψει φωτιά. Ανάψτε νέα φωτιά. Προσοχή μόνο μην το κάνετε όταν σας κυριεύει η οργή, ούτε όταν ο άλλος σας προκαλεί. Επιπλέον πάψτε να μοιράζεστε, για να αρέσετε και με τους άλλους να ταιριάζετε, άδικα κουράζεστε. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή, πού υπάρχει αληθινή αγάπη, μόνο αυτή μπορεί να σας το πεί.   


ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:

Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια του Νερού. Όταν έχετε την αίσθηση ότι δεν πατάτε γερά στα πόδια σας, χάνετε τον προσανατολισμό σας. Μείνετε σταθεροί στους προγραμματισμούς σας και βάλτε σε σωστή σειρά τις προτεραιότητες σας. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν αρκετές, ασχέτως εάν θα τις δείτε ως σταγόνες στον ωκεανό. Ωστόσο να θυμάστε, σταγόνα – σταγόνα γεμίζει το ποτήρι.  
Ταύροι, με τον Δία στον Τοξότη, πιθανόν για λίγο να διψάσετε, την υπομονή σας όμως μην χάσετε. Εάν υπάρξουν καθυστερήσεις, πιθανόν οι στόχοι σας να χρήζουν αναθεωρήσεις. Κρατήστε κοντά σας ανθρώπους που σας νοιάζονται, και όχι αυτούς που σας χρειάζονται. Και συνειδητοποιήστε πως ο εχθρός σας δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος που με αυτό σας προκαλεί.
Παρθένοι ταλαιπωρημένοι, κι άλλο τόσο προβληματισμένοι, υπομονή και δεν αργείτε στην απέναντι όχθη να βρεθείτε. Αρκετοί από εσάς στα αισθηματικά θα αποκατασταθείτε, και άλλοι τόσοι από οικονομικά προβλήματα θα ανακουφιστείτε. Μην περιμένετε όμως απαντήσεις σε ερωτήματα, από ανθρώπους με ρηχά συναισθήματα. 
Αιγόκεροι, ο Κρόνος ως Κυβερνήτης σας στον Αστερισμό σας, στο 2018 σας έριξε στα βαθιά, για να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθηματικά. Στο 2019 θα ανοίξει τον δρόμο σας προς την κορυφή, εφόσον απ’ τα λάθη σας έχετε διδαχτεί. Να θυμάστε όμως πως βαδίζετε σε έναν δρόμο που γυρισμό δεν έχει, και στην κορυφή θα φτάσει όποιος την ανηφόρα αντέχει. Ωστόσο έχετε την δύναμη να το πράξετε, αρκεί πίσω στο παρελθόν σας να μην κοιτάξετε.


ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:

Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια της Γής. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν, ίσως αρχικά να μην σας ενθουσιάσουν, και για ορισμένους καμένη γή να θυμίσουν. Ωστόσο εάν την ποτίσετε, και με αισιόδοξες σκέψεις την καλλιεργήσετε, θα διαπιστώσετε πως η στάχτη ήταν μόνο επιφανειακή.
Καρκίνοι, το ξέρετε πως ο χρόνος πίσω δεν γυρίζει, οπότε κάντε σήμερα την υπέρβαση που σας αξίζει. Επενδύστε σε νέα σχέδια και πρόσωπα στο παρόν, πριν γίνουν κι αυτά πικρό παρελθόν. Τολμήστε να αλλάξετε τα πράγματα, διότι δεν γίνονται από μόνα τους τα θαύματα. Στην ζωή σας νέους στόχους καλωσορίζετε, κι από κεί και πέρα, το μέλλον εσείς το ορίζετε.    
Σκορπιοί, ο Δίας σας αποχαιρέτισε, ωστόσο, διδάγματα πολλά σας έδωσε. Μάθατε να φυλακίζετε τα πάθη σας, για να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη σας. Μην προσπαθείτε τα κακώς κείμενα να αλλάξετε, απλά σκεφτείτε ένα νέο σενάριο για το μέλλον να γράψετε. Βάλτε το ένστικτο σας την λογική να ακονίζει, και όποια ευκαιρία σας δοθεί, μην αφήσετε την ανασφάλεια να σας φοβίζει.
 Ιχθείς, ωραία τα όνειρα που άλλωστε δεν κοστίζουν, ωστόσο στομάχι δεν γεμίζουν. Κι όταν οι υποχρεώσεις φωνάζουν, τα όνειρα μοιραία βουλιάζουν. Με τον Δία στον Τοξότη θα εμφανιστούν αρκετές ευκαιρίες που την ζωή σας θεαματικά αλλάζουν, αρκεί να μην τις προσπεράσετε διότι με τα όνειρα σας δεν θα ταιριάζουν. Συναισθηματικά, σπείρετε για να θερίσετε, και μην πικράνετε ανθρώπους που πάλι θα αναζητήσετε.     


Με αγάπη πάντα ... 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

4 σχόλια:

  1. *Ο ρόλος του αστεροειδή Πυθία*

    Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
    Στο παρόν άρθρο μου εστιάζω στον ρόλο του Αστεροειδή Πυθία στην Αστρολογία, εξηγώντας με απλά λόγια την σχέση που έχει το λεγόμενο ξύπνημα της Πυθίας με τις μετακινήσεις του Δία από Αστερισμό σε Αστερισμό κάθε χρόνο.
    Η μέθοδος με την οποία εξετάζω τα μελλούμενα σε σχέση με τις επιρροές της Πυθίας, είναι πανάρχαια και άγνωστη για τους πολλούς. Και παράλληλα βεβαίως δίνω τις πρόσθετες συμβουλές μου στο κάθε Ζώδιο χωριστά, οι οποίες (αναπόφευκτα) είναι αινιγματικές αυτήν την φορά. Ωστόσο, όποιος αναγνωρίζει στον εαυτό του “τα αδύναμα” σημεία του, θα τις αντιληφθεί καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας.
    Τι γνωρίζετε για την αστρολογική όψη του δεκαοκτάγωνου (18) ? Γιατι, εχω τον Ηλιο μου σε απόσταση 18 μοιρών από την Πυθία.
    Ευχαριστώ
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eleni 6 Οκτωβριου 2020
      Καλημέρα σας.
      Εχω τον Ηλιο μου σε οψη (18) μοιρών με την Πυθία,δεκαοκτάγωνο. Λένε ότι είναι πολύ πνευματική οψη. Ποιά είναι η γνώμη σας?

      Διαγραφή
  3. Ελένη μου, επέτρεψε μου να έχω την απορία, ποιός σου έχει δώσει την προαναφερόμενη πληροφορία ??
    Για να είναι σωστή, μόνο μέσω Αστρονομίας μπορούμε να έχουμε πιθανό συμπέρασμα, εξετάζοντας στο παρόν την ημεροχρονολογία και της ώρας (στο περίπου) που έχεις γεννηθεί, διότι:
    Αφενός. Έχουμε το φαινόμενο της μετάπτωσης των Ισημεριών. Δηλαδή, η ετήσια διαδρομή του Ήλιου διά μέσου των Ζωδιακών Αστερισμών καθυστερεί ολοένα και περισσότερο, και η διαφορά αυτή προκύπτει να αυξάνεται με ρυθμό μίας ημέρας κάθε 65 περίπου χρόνια. Έτσι, σύμφωνα με την Αστρονομία, υπάρχει διαφορά μεταξύ της πραγματικής θέσης του Ηλίου και αυτής που συνεχίζουμε να υπολογίζουμε τις αλλαγές των Ζωδίων και τους Αστρολογικούς Χάρτες.
    Και αφετέρου: Την ίδια ημεροχρονολογία με τον καθένα από εμάς, έχουν γεννηθεί χιλιάδες άλλα άτομα, με αποτέλεσμα (βάση λογικής), να μην έχεις κανένας μας προσωπικό Αστρολογικό Χάρτη .. οπότε δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε.
    Επομένως εγώ προσωπικά (λόγω όλων των παραπάνω), δεν βρίσκω ουσία να ασχοληθώ. Άλλωστε, δεν ακολουθώ την Δυτική Αστρολογία, αλλά αρχαιοελληνικές μεθόδους μελέτης.
    Συγνώμη εάν σε απογοητεύω φίλη μου ~ πάντα με αγάπη ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή