Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

*ΜΑΙΟΣ 2017 .. αφιέρωμα στον μήνα του Σιδώνιου Ταύρου και της Ευρώπης*


Αφιέρωμα μου στον  Μάϊο με αναλύσεις των συμβολισμών, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μέθοδο προβλέψεων που ακολουθώ.

Τον Μάϊο επηρεαζόμαστε όλοι μας από τον Ταύρο, καθώς ο Αστερισμός του  εκπροσωπεί ολόκληρο τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης !!.


Πριν όλων οφείλω να επαναλάβω τα ακόλουθα, ως συνοπτική ενημέρωση για τους νεότερους αναγνώστες μου, που άρχισαν πρόσφατα να με παρακολουθούν:

Η Αστρονομία είναι η επιστήμη, στην οποία στηρίζεται όλη η Κοσμοθεωρία. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, ο οποίος εκπροσωπεί ολόκληρο τον Απρίλιο μήνα, και κάθε επόμενο Ζώδιο τον δικό του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο Κύκλος ολοκληρώνεται στον μήνα το Ιχθύων.

Η τελευταία Πανσέληνος πριν την Εαρινή Ισημερία (20 – 21 Μαρτίου), μας στηρίζει στην προσπάθεια μας να αφήσουμε πίσω μας τα τυχών κακώς κείμενα του παρελθόντος. Η νέα Σελήνη που θα γεννηθεί μετά τον εορτασμό της Εαρινής Ισημερίας, μας προετοιμάζει για μια νέα πορεία με σοφότερα κριτήρια. Πρόκειται για την λεγόμενη Ματωμένη Πανσέληνο που μετά την επίπονη πορεία προς τον Γολγοθά, φέρνει πάντα την Ανάσταση !!.
Είναι η Πανσέληνος που σύμφωνα με την ημερομηνία που θα λάβει χώρα, την αμέσως ερχόμενη Κυριακή εορτάζουμε Την Ανάσταση Του Κυρίου.   

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Εαρινής Ισημερίας απ’ όλους τους λαούς του Πλανήτη Γή, από τους αρχαιότερους χρόνους, είχαν σχέση με την Ανάσταση της φύσης μετά την ανάπαυσή της, την έναρξη του νέου κύκλου των εποχών, όπως και την υποδοχή του Νέου Έτους. Επομένως, σύμφωνα με τις Αστρονομικές μελέτες και τα Φυσικά Φαινόμενα, λογικά λοιπόν, ήταν η καταλληλότερη εποχή για την αλλαγή του χρόνου.
 Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου καθιερώθηκε πολλά χρόνια μετά Χριστού (τον 16ο αιώνα μ.Χ.), δίχως να συμβολίζει τίποτα το ιδιαίτερο η συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα έρχεται σε αντίθεση σε ότι αφορά τους συμβολισμούς των στοιχείων της φύσης και τα ουράνια φαινόμενα. Επομένως κατ’ επέκταση, δεν αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα την έναρξη Νέου Κύκλου.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν τους λόγους που ολοκληρώνω τον κύκλο των προβλέψεων μου με τον Μάρτιο μήνα, και ανοίγω τον νέο ετήσιο κύκλο με τον μήνα Απρίλιο. Και συγκεκριμένα, τον Απρίλιο οι προβλέψεις μου αφορούν τις γενικότερες εξελίξεις μέσα στους ερχόμενους μήνες, ώστε οι συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά, να είναι οι βάσεις μας έως τον κλείσιμο του κύκλου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται κάθε μήνα ο όγκος των μηνιαίων προβλέψεων μου, καθώς επανέρχομαι εν’ συντομία στα βασικότερα των προηγούμενων μηνών, και εν συνεχεία προστίθενται  οι νεότερες προβλέψεις. 

Επίσης δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί (τα Ζώδια) αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Δηλαδή, Νερό – Αέρας – Φωτιά – Γή.. καθότι η ανθρώπινη ύπαρξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Πρόκειται για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «Ψυχικές Σφραγίδες» !!.

Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις μου δεν περιορίζονται στα Πλανητικά Φαινόμενα, αλλά συμπεριλαμβάνουν εξηγήσεις για τους λόγους που ανάλογα την εποχή του χρόνου – τον μήνα που θα διανύσουμε και τον Αστερισμό που τον εκπροσωπεί.. αλλάζουν οι προτεραιότητες μας σε πρακτικά θέματα, αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις, περνάει από διάφορα στάδια η ψυχολογία μας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις μου, να τις δημοσιεύω σε 4 μέρη ανά εποχή. Και στο σύνολο τους 3 συνήθως μέσα στον ίδιο μήνα.  

* Αφιέρωμα μου στον Αστερισμό που εκπροσωπεί τον ερχόμενο μήνα, ασχέτως που οι αλλαγές των Ζωδίων πραγματοποιούνται στο τρίτο δεκαήμερο του κάθε μήνα. Δηλαδή, συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τα γενέθλια μας, έχοντας υπόψη μας το Ζώδιο που γνωρίζουμε ότι ανήκουμε.
* Αφιέρωμα μου στον νέο μήνα και την Πανσέληνο του μηνός, αναλύοντας τους συμβολισμούς και πώς επιδρά στα Ζώδια σύμφωνα με την κατηγορία που ανήκουν.
* Τις νεότερες προβλέψεις μου τριών μηνών (όπως προαναφέρω), με τα σημαντικότερα Πλανητικά Φαινόμενα και συμβουλές για το κάθε Ζώδιο χωριστά, βάσει Αστρολογικού Ταρό. 

Και κλείνω την συνοπτική ενημέρωση υπογραμμίζοντας ότι οι Αστρολογικές προβλέψεις δεν είναι ποτέ προσωπικές, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένας αξιόπιστος οδηγός, απ’ όλους όσους ανήκουν στον ίδιο Αστερισμό. Επίσης, οι επιρροές δεν αφορούν μία συγκεκριμένη μέρα, ούτε αλλάζουν στα ξαφνικά όπως οι καιρικές συνθήκες. Αντιθέτως, η μετάδοση Αύρας κάποιων Φαινόμενων, ή, η ολοκλήρωση του απώτερου σκοπού κάποιων Πλανητών..  ενδέχεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια. Συνεπώς δεν μπορούμε να τα παραβλέπουμε, αλλά επιβάλλεται να τα ερμηνεύουμε σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα – επόμενα Φαινόμενα. 

*Ο μήνας Μάιος:

* Είναι ο γενέθλιος μήνας του Απόλλωνα:
Θεωρείται ο θεός της πηγής «του καθαρού φωτός», η οποία μας δίνει τις εμπνεύσεις – τις ιδέες για νέες εφευρέσεις, και την δυνατότητα να προβλέψουμε τις εξελίξεις, καθώς είναι ο θεός της Μαντικής και των Οραμάτων. Επίσης, είναι ο προστάτης των καλών τεχνών, και θερμός υποστηριχτής της αρμονίας και της τάξης.
~ Επομένως, είναι ο μήνας που μας ευνοεί σε όλα τα παραπάνω, όπως και να εξομαλύνουμε κλονισμένες σχέσεις. 

* Είναι ο μήνας του Σιδώνιου Ταύρου:
Η σημερινή ονομασία του Αστερισμού, είναι Ταύρος. Σύμφωνα με την μυθολογία, πρόκειται για τον μήνα όπου ο Δίας μεταμφιέστηκε σε ταύρο προκειμένου να κλέψει την Ευρώπη, την γυναίκα, την οποία ερωτεύτηκε τρελά. Επομένως δεν είναι επίσης τυχαίο που η Ήπειρος μας ονομάστηκε Ευρώπη, και η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, απεικονίζεται στο νόμισμα των δύο (2) ευρώ. Νόμισμα που έχει φέρει τα ‘πάνω κάτω στην Ευρώπη.. ειδικά τα τελευταία χρόνια.
~ Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Δίας βρίσκεται στον Ζυγό, στον Αστερισμό της Δικαίωσης, όσα θα “παιχτούν” στο παρασκήνιο της πολιτικής σκηνής μέσα στον μήνα αυτόν, θέλοντας και μη.. θα δουν το φώς της δημοσιότητας, και το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ της Ελλάδας !!.  

* Είναι ο μήνας καρδίας της Άνοιξης:
Ο Ταύρος εκπροσωπεί τον δεύτερο μήνα της Άνοιξης (τον Μάιο, που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου νιώθουμε να έχουμε αποκτήσει την δύναμη ώστε να φέρουμε τα επάνω – κάτω,,, όπως και αρκετά ώριμοι για να δεχτούμε το άρωμα του  Έρωτα. Ωστόσο θέλουμε κάποιον να μας ζέψει – να μας καθοδηγήσει. Επίσης είναι η εποχή που θα πρέπει να προσέξουμε ποιους θα εμπιστευτούμε, καθότι οι Ταύροι κατά την εποχή αυτήν, κάνουν πολύ συχνά λάθος εκτιμήσεις προσώπων ή καταστάσεων.
~ Επομένως θέλει προσοχή, να μην εμμένουμε σε μία κατάσταση πεισματικά, διότι συμβαίνει να εστιάζουμε την προσοχή μας στο κόκκινο πανί, και να παραβλέπουμε τον ταυρομάχο που το κινεί.. ο οποίος καραδοκεί με το σπαθί στο άλλο χέρι !!.

* Είναι μήνας που εκπροσωπείται από Ζώδιο της ΓΗΣ.
Ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα άγνωστο κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Ο Ταύρος ως Γήινο Ζώδιο, συμβολίζει την δύναμη του, ο επιμένων νικά του Ζωδιακού Κύκλου.
~ Επομένως μέσα στον Μάιο θα επιδιώξουμε να ισορροπήσουμε γερά στα πόδια μας.. καθότι όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Ταύρο, του οποίου ο ρόλος στον Ζωδιακό Κύκλο είναι να θεριεύει το πείσμα μας μπροστά στα δύσκολα, όσο βαθιές κι αν είναι οι λαβωματιές που δεχόμαστε στην προσπάθεια μας !!.

* Είναι ο μήνας που η Ανάληψη Του Κυρίου στις 25, συμπίπτει με την γέννηση Νέας Σελήνης:
Η γέννηση Νέας Σελήνης θα πραγματοποιηθεί στον Άξονα Τοξότη – Διδύμων. Αυτό σημαίνει ότι θα μας δοθούν δύο επιλογές, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή. Και τούτο διότι θα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους (η ομοιότητα τους θα μας ξεγελάει δηλαδή), θα έχουμε την εντύπωση ότι πρόκειται για τον ίδιο στόχο.. ωστόσο το αποτέλεσμα θα διαφέρει όπως η μέρα με την νύχτα !!.   
Η Νέα Σελήνη μετά την Ματωμένη Πανσέληνο, κάθε χρόνο εκπέμπει μέσω της Αύρας της συγκεκριμένα μηνύματα. Η ερμηνεία της Αύρας έχει ως έξης: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα εμμένοντας στην ίδια τακτική – επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη, και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια» !!.
 

* * Κλείνοντας διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, διότι δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να σας αφιερώνω τις προβλέψεις μου για όσα θεωρώ ουσιώδη αλλά και υπεραρκετά να γνωρίζουμε, σύμφωνα πάντα κατά την κρίση μου.
Ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους, οι οποίες επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες.
 Επιπλέον είμαι της άποψης πως “παντρεύοντας” την ψυχολογία με την αστρολογία, βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της στο Σύμπαν !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου