Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

* * Ο Ανάδρομος Ερμής .. ένα συχνά πολυσυζητημένο Αστρονομικό Φαινόμενο !!


Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τον φτεροπόδαρο αγγελιοφόρο των μυθικών θεών.
Γι’ αυτό, ενώ ο όγκος του συγκριτικά με άλλους Πλανήτες δεν είναι ο μικρότερος .. ωστόσο είναι ο ταχύτερος όλων !!
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.
Πολύς λόγος γίνεται συχνά – πυκνά για τις φαινομενικά ανάδρομες πορείες των Πλανητών, και ειδικότερα του ταχύτερου όλων, του Ερμή. Γεγονός που δεν με αφήνει αδιάφορη.. αλλά για όσους δεν γνωρίζουν, πριν όλων αναφέρω επιγραμματικά τα παρακάτω:
 
Διαβάστε περισσότερα >> ..  

Το Ηλιακό Σύστημα συνοπτικά:
 
Στους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος εννοείται ότι ανήκει και η Γή, αλλά εκτός αυτής, όλοι οι υπόλοιποι θεωρούνται συγκεκριμένοι Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών μας.
Στους Κυβερνήτες συμπεριλαμβάνονται ακόμη και η πηγή της ζωής που είναι ο βασιλιάς Ήλιος, όπως και η βασίλισσα της νύχτας η Σελήνη.. παρότι το φεγγάρι χαρακτηρίζεται ως δορυφόρος της Γής.
 
Οι τέσσερεις από αυτούς θεωρούνται ρυθμιστές του Σύμπαντος – Κυρίαρχοι Πλανήτες. Ωστόσο κάθε Πλανήτης εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή, την οποία για εύγλωττους λόγους, την ερμηνεύουμε μέσω της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Όντως όμως όπως προκύπτει μετά από επιστημονικές μελέτες, ο καθένας από αυτούς συμβάλει στην λειτουργία του Σύμπαντος ως «φορέας διαφορετικής φυσικής ζωτικής πηγής».. η οποία φωτογραφίζει τους χαρακτήρες και τις αρμοδιότητες των Ολύμπιων θεών.

Συνεπώς θεωρούνται Κυβερνήτες, διότι μέσω των «ενεργειακών πυλών» των λεγόμενων Ζωδιακών Αστερισμών, συμβάλουν στο να επανέρχονται οι ισορροπίες επί της Γής. Επομένως το βέβαιο είναι ότι το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, διότι αυτός είναι ο ρόλος του.
 
Κάθε Πλανήτης θέλει τον δικό του χρόνο για να ολοκληρώσει μια περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο, που σημαίνει πως ανάλογα με την ταχύτητα της πορείας του, υπολογίζεται και το χρονικό διάστημα που θα διανύσει τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό. Μέσα σε αυτό το διάστημα, σε συνδυασμό και με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζει αναλόγως όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πάντα σημαντικοί λόγοι για να ασχολούμαστε μαζί τους συχνά - πυκνά.

Πλανήτης Ερμής συνοπτικά:

Ο Έρμης είναι Κυβερνήτης των Ζωδιακών Αστερισμών των Διδύμων και της Παρθένου.
Σύμφωνα με την Μυθολογία ήταν ο φτερωτός θεός, ο ταχυδρόμος που μετέφερε σε αστραπιαίο χρόνο πληροφορίες, αλλά και εντολές των ανώτερων θεών.
 
Ο Ερμής επομένως αντιπροσωπεύει τον φτεροπόδαρο αγγελιοφόρο των θεών. Γι’ αυτό και ενώ ο όγκος του συγκριτικά με άλλους είναι μικρότερος .. ωστόσο είναι ο ταχύτερος Πλανήτης όλων. Φανταστείτε ότι, ενώ η Γή χρειάζεται 12 μήνες για μια περιστροφή της γύρω από τον Ήλιο (1 χρόνο), ο Ερμής χρειάζεται λιγότερο από 3 ηλιακούς μήνες !!

Που σημαίνει ότι, Ο Ερμής μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό λιγότερο από 8 ημέρες.. δηλαδή μέσα στο ίδιο έτος, περνάει απ’ όλους ως 3 – 4 φορές !!
Συνεπώς, αλίμονο εάν μας απασχολούσαν οι διελεύσεις του Ερμή από το κάθε Ζώδιο 3 – 4 φορές τον χρόνο !!.

Σχετικά με τις επιρροές του Ερμή σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά, εφόσον είναι όντως σημαντικές (κατά την κρίση μου), τις αναλύω στις μηνιαίες προβλέψεις μου.    

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

* Ο φτερωτός ΕΡΜΗΣ .. ένας μικρός πανέμορφος πολύχρωμος Πλανήτης:


Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος Πλανήτης στον Ήλιο. Βρίσκεται μεταξύ Ήλιου και Γής, είναι ένας πολύ μικρός Πλανήτης, μόλις λίγο μεγαλύτερος από την Σελήνη.
Μικρότεροι σε όγκο από τον Ερμή είναι ο Άρης και ο Πλούτωνας, και θεωρείται επίσης «εξωτερικός πλανήτης».
Είναι ωστόσο ο ταχύτερος Πλανήτης. Περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του σε περίπου 59 γήινες ημέρες, ενώ κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε μόλις 88 ημέρες !!

Δηλαδή, μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό λιγότερο από 8 ημέρες που σημαίνει ότι περνάει απ' όλους 3 - 4 φορές μέσα στον ίδιο Ηλιακό έτος .. και συνεπώς, συναντά όλους τους υπόλοιπους Πλανήτες στο πέρασμα του εκ' επανάληψη.
 
Παρότι είναι μικρός Πλανήτης, ο Ερμής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Πλανήτες μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη, που ονομάζονται «φώτα της ζωής». Οι ιδιότητες του Ερμή είναι τέτοιες, που συνδέονται επίσης με την ίδια τη ζωή !!. 

Για να γίνει πιο κατανοητή η συμβολή του στην ζωή μας, ας φανταστούμε ένα άτομο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον εξωτερικό κόσμο, αλλά ωστόσο με κάποιον τρόπο λαμβάνει πληροφορίες. Η αντίληψη λοιπόν μέσω (EQ), δηλαδή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. 
 
Δικαίως επομένως αντιπροσωπεύει τον οποιονδήποτε τρόπο επικοινωνίας μας, ώστε να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας αλλά και για να αναπτύξουμε τον δικό μας εσωτερικό διάλογο. 

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

Σε γενικές γραμμές και σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ο Ερμής έχει να κάνει με την όποια μορφή ενημέρωσης ή αποκάλυψης – εκπαιδευτικής πληροφόρησης – έγγραφης ή προφορικής γνωστοποίησης.. και ειδικότερα στις μέρες μας, μεσολαβεί και μέσω του διαδικτύου. 
Και καθώς η δυναμική του σχετίζεται με οποιοδήποτε σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης, η φαινομενική ανάδρομη πορεία του, σημαίνει ότι μεσολαβεί ώστε (αργά ή γρήγορα) να μην μας αποκρύπτονται γεγονότα που θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε.
  
* * Ειδικότερα. Κατά το χρονικό διάστημα (των ελάχιστων ημερών) που βρίσκεται στους Αστερισμούς που Κυβερνάει και συγκεκριμένα στους Διδύμους, μάς κάνει πιο επικοινωνιακούς και πιο ευέλικτους αλλά και πιο υποψιασμένους, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας αλλά και τις πρακτικές μας συναλλαγές. 
Ενώ από την θέση του στην Παρθένο, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, με αποτέλεσμα να φέρνει στην επιφάνεια κάτι που μας έχει διαφύγει – κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουμε – αλλά και κάτι που δεν το χρησιμοποιήσαμε κατά το παρελθόν, ενώ είναι μια πολύ καλή λύση στο παρόν μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ενημερωθείτε απ’ το παρακάτω άρθρο μου:  
 

~ ~ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
 

     Κάθε Πλανήτης λοιπόν, έχει τον δικό του ρόλο στο Σύμπαν. Ωστόσο, όταν βρίσκεται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία, πάντα κάτι θα έχει να μάς “επιστρέψει” απ’ το παρελθόν ~ ή επιδιώκει να μας δώσει “πίστωση χρόνου” για να επανορθώσουμε στο παρόν !!
Αναλυτικά για τον κάθε Πλανήτη χωριστά, και σύμφωνα σε ποιόν Αστερισμό παρουσιάζεται αυτό το εικονικό Φαινόμενο, προτείνω να διαβάσετε το σχετικό αναλυτικό άρθρο μου.
 
* * Οι ερμηνείες των Ανάδρομων Πλανητών ανά χρονικά διαστήματα:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε: https://psychologyastrology.blogspot.com/2022/09/blog-post.html
 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ:

 
* * Πλανήτες Κυβερνήτες και Αστερισμοί ~ Συμβολισμοί με Προβλέψεις έως και το 2040:
 
~ Συμβολισμοί Κυβερνητών και Αστερισμών που διοικούν, με Προβλέψεις μου πολλών επόμενων ετών ..  κρατήστε σημειώσεις έχοντας έναν αξιόπιστο οδηγό, καθώς έρχονται νέες εποχές !!  

Στο προτεινόμενο άρθρο μου συμπεριλαμβάνονται όσα εννοούνται απ' τον τίτλο και τον υπότιτλο, διευκρινίζοντας παράλληλα με απλά λόγια τις λειτουργίες του Σύμπαντος .. τις πορείες των Κυβερνητών Πλανητών στον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό .. με προβλέψεις τί έχουμε να περιμένουμε στα επόμενα χρόνια !!
 
* * Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε, οδηγεί στο πλήρες κείμενο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_40.html
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου