Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

*Η χειραγώγηση των λύκων απ' τους Ινδιάνους .. μέσω της Ονειροπαγίδα !!


ΟΝΕΙΡΟ_ΠΑΓΙΔΑ .. η χρησιμότητα της,  μεταξύ μύθου και επιστημονικής πραγματικότητας !!


Το παρόν άρθρο μου βρίσκεται επίσης στο αρχείο μου *Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία* .. για λόγους που θα διαπιστώσετε κατά την ανάγνωση του. Άλλωστε, πίσω από κάθε μύθο ή θρύλο, κρύβεται μια αλήθεια επιστημονικώς εξακριβωμένη !!  

Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Όπως γνωρίζουμε, η ονειροπαγίδα ήταν κάποτε ένα απ' τα πιο ισχυρά φυλακτά των παλαιών Ινδιάνικων φυλών. Έχουν διαδοθεί αρκετοί μύθοι σχετικά με την ονειροπαγίδα. Σήμερα βέβαια συνεχίζουν να κατασκευάζονται οι ονειροπαγίδες σε διάφορα μεγέθη και με διάφορα υλικά, αλλά χρησιμεύουν κυρίως ως ένα ακόμη ιδιαίτερο διακοσμητικό αντικείμενο. 
Αρκετοί ωστόσο, συνεχίζουν να έχουν την πεποίθηση ότι παγιδεύει τα άσχημα όνειρα.. τους εφιάλτες. 
Ως προς αυτό έχω να πώ πως δεν έχουν τελείως άδικο, αλλά και δεν είναι ακριβώς έτσι !!. 

      Ασφαλώς φίλοι και φίλες μου, υπάρχει μια βάσιμη εξήγηση σχετικά με την δύναμη της ψυχικής ενέργειας, η οποία μπορεί να "χειραγωγήσει" ακόμη και ένα άψυχο αντικείμενο. 
Ειδικότερα, εάν πρόκειται για ομάδα ατόμων με όμοια πίστη και ακλόνητη θέληση, με αποτέλεσμα έτσι, να ενωθούν – σμίξουν Αύρες πολλών ψυχών (συν_δημιουργία ψυχο_δύναμης), και τότε γίνεται τόσο δυνατός ο σκοπός, που δημιουργείται Φαινόμενο Ψυχοκίνησης. 
Στο σημείο αυτό βάζω όμως μια άνω τελεία, και επανέρχομαι παρακάτω. 


* * Ο λύκος και η σχέση του με την Ονειροπαγίδα !! 

        Σε ένα ταξίδι μου κάποτε, με μία ομάδα ερευνητών στον κλάδο της Παραψυχολογίας .. άκουσα από έναν γέρο απόγονο Ινδιάνικης φυλής να λέει ότι: 
>> ενώ οι καταυλισμοί τους ήταν μέσα στην άγρια φύση και στα δάση, ωστόσο ουδέποτε δέχτηκαν επιδρομή από λύκους !!. 

Ρώτησα τότε με απορία, >> Τι ήταν αυτό που τους κρατούσε μακριά..
Και απάντησε ..  >> τις ονειροπαγίδες (όπως ονομάζονται σήμερα), δεν τις κρεμούσαν μόνο για να παγιδεύονται εκεί τα κακά πνεύματα της νύχτας. Αλλά (διευκρίνισε), τις κρεμούσαν έξω και μέσα από τις καλύβες τους, διότι είχαν μια ιδιαίτερη μεταφυσική δύναμη να κρατούν σε απόσταση τους λύκους, καθώς η κατασκευή τους γινόταν από συγκεκριμένα υλικά και αετίσια φτερά.. (και πρόσθεσε) ωστόσο, την μεταφυσική τους δύναμη την απέδιδαν στα δόντια των λύκων, τα οποία στερέωναν απαραιτήτως γύρω απ' το στεφάνι της ονειροπαγίδας !!. 

Άκουσα με προσοχή τα επιχειρήματα του γέρου Ινδιάνου σχετικά με την μεταφυσική δύναμη που πίστευαν ότι έχουν τα δόντια των νεκρών λύκων, τα οποία (σύμφωνα με τα πιστεύω τους) απομάκρυναν τις αγέλες των ζωντανών λύκων, διότι όπως συμπλήρωσε, 
«ο εφιάλτης του λύκου είναι μην χάσει τα δόντια του, ή να μην του τα ξεριζώσουν» !!. 

Βέβαια όλα τα παραπάνω όπως ακούγονται, θα σκεφτείτε ότι έρχονται κόντρα με την λογική. Εάν όμως το καλοσκεφτείτε, όπως κάποιοι που πιστεύουν ότι τους φέρνει γούρι το ποδαράκι του λαγού, ή το κοκαλάκι της νυχτερίδας κ.ά… έτσι συμβαίνει ακόμη και σήμερα σε πολλές και διαφορετικές φυλές, να συνεχίζουν να κάνουν διάφορα φυλακτά με δόντια λύκων. 
Μάλιστα πιστεύουν βαθιά μέσα τους πως τα δόντια λύκου, διώχνουν μακριά τους εχθρούς – τους κλέφτες – τους ύπουλους φίλους – και κυρίως… τους ψεύτικους έρωτες !! 

Δεν νομίζω πως έχει ουσία να αναλύσουμε τους λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν σε διάφορα φυλαχτά. Διότι τότε με την ίδια λογική, θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τάχα να πιστεύουμε στην δύναμη των θρησκευτικών εικόνων, των φυλακτών,  ή των αγαλμάτων - αντικειμένων (ανάλογα σε ποια θρησκεία πιστεύει ο καθένας) κ.λ.π. Απλά πιστεύουμε !!. 
Όπως πιστεύουμε στα θαύματα, όπως πιστεύουμε στην γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι - όπως πιστεύουμε στις ερμηνείες των ονείρων ή των οιωνών – όπως πιστεύουμε στην τύχη και την ατυχία... και σε οτιδήποτε άλλο που έτσι απλά, νιώθουμε ότι μας προστατεύει ή μας ενδυναμώνει, δίχως να έχουμε την ανάγκη να το εξετάσουμε επιστημονικώς. 
Άλλωστε, όσο κι αν προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις σχετικά με την δημιουργία του Σύμπαντος και της ύπαρξής μας σε αυτό, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που ο ανθρώπινος νους, ούτε κατά διάνοια μπορεί να τα συλλάβει. Ασύλληπτη η Πανσοφία Του !!. 

Και επανέρχομαι στον γέροντα Ινδιάνο:  
Ίσως να μην κατάφερε να με πείσει με λογικά επιχειρήματα.. κατάφερε όμως να με κάνει να νιώσω ότι η πίστη μου ήταν ως μια σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με την δική του πίστη, καθότι ήταν αρκετό να τον κοιτάξεις στα μάτια και να αντιληφθείς πως θα έπεφτε ακόμη και στην φωτιά για όσα υποστήριζε – πίστευε !!.

Εξάλλου, έστω κι αν οι υπερφυσικές ιδιότητες της ονειροπαγίδας είναι ένας ακόμη μύθος.. η αλήθεια είναι πως δεν δεχόντουσαν επιδρομές λύκων στους καταυλισμούς τους !!. 


"Η πίστη ενδυναμώνει την θέληση της ψυχής" .. το λέει και η επιστήμη:

      Δεν είναι τυχαίο που όλες οι θρησκείες διδάσκουν την αναγκαιότητα της ομαδικής προσευχής. Οι πιστοί καλούνται να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένους χώρους, συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Τούτο διότι, όταν ενώνονται με την ίδια πίστη και η ίδια ακλόνητη θέληση.. τότε η ενέργεια τους σχηματίζει ένα αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας γύρω τους, ικανό να κρατήσει μακριά ακόμη και τις πιο αιμοβόρες διαθέσεις άλλων ψυχών !!.
Άλλωστε ως παράδειγμα, για τον ίδιο λόγο σε αρκετές περιπτώσεις, καλούμαστε να παραβρεθούμε σε διάφορες εκδηλώσεις, για να συμβάλουμε στο αποτέλεσμα με την θετική μας ενέργεια. Μήπως κάνω λάθος ?!. 

Συνεπώς είναι φυσικό να προσπαθεί η επιστήμη επί σειρά ετών να "απαντήσει" σε αυτό το Φαινόμενο που ονομάζεται "Ψυχοκίνηση". 
Στα κέντρα Ψυχικών Ερευνών, όπου αρμόδια επί αυτών των θεμάτων είναι Παραψυχολογία, και όπου είναι απαραίτητη η συνεργασία με αρκετούς άλλους επιστημονικούς τομείς, έχουν γίνει άπειρα ομαδικά πειράματα. 

Ο όρος «Ψυχοκίνηση» κυριολεκτικά σημαίνει «η δυνατή θέληση, έχει ως αποτέλεσμα την κίνηση με την σκέψη» !!

Πρόκειται για την ικανότητα επιρροής στην ύλη μονάχα με την δύναμη της σκέψης. 
Η ψυχοκίνηση είναι μια ικανότητα της ανθρώπινης σκέψης, που παραμένει υπό συζήτηση.   
Βέβαια περαιτέρω έρευνες, επιβεβαίωσαν τα παραπάνω συμπεράσματα, και επιπλέον εντόπισαν ότι το Φαινόμενο της Ψυχοκίνησης δεν είναι απαραίτητο να προκαλείται από ένα και μόνο άτομο, αλλά κι από ολόκληρη οικογένεια ή ομάδα ανθρώπων. Φαίνεται ότι αυτό που συμβαίνει είναι η συν-δημιουργία ψυχικής δυναμικής, τόσο δυνατής, που γίνεται Ψυχοκινητική. 

     Στην κατηγορία της Ψυχοκίνησης ανήκουν αρκετές ικανότητες, όπως η δυνατότητα αλλαγής θερμοκρασίας σε έναν κλειστό χώρο (κρυοκίνηση - θερμοκίνηση), πρόκληση ή έλεγχος φωτιάς (πυροκίνηση), η πρόκληση μικρών δονήσεων στο έδαφος σαν μικρούς σεισμούς (γαιοκίνηση), η πρόκληση χαμηλής εντάσεων ήχων (που αναλόγως εκτός των άλλων), προσκαλούν κάποια ζώα ή τρέπουν σε φυγή αρπακτικά (ηχοκίνηση).. κ.ά. 

Θα μου επιτρέψετε όμως να μην επεκταθώ περισσότερο στο παρόν άρθρο μου, καθότι όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα Φαινόμενα, είναι θέματα που αναπτύσσω σε άλλα άρθρα μου στο παράλληλο Ιστολόγιο μου με τίτλο "Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση"
ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 
~ ~ Τί σημαίνει "Ψυχοκίνηση" - Ψυχοκινητικό άτομο: 
https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/12/blog-post_11.html



       Το συμπέρασμα επομένως, σε ότι αφορά την σχέση του λύκου με την ονειροπαγίδα, θα έλεγα ότι είναι αυτονόητο. Και κάπως έτσι λοιπόν, εάν έχουμε στο σπίτι μας μία ονειροπαγίδα, και πιστεύουμε ότι διώχνει τους εφιάλτες.. τότε πράγματι, θα έχουμε πολύ λιγότερους εφιάλτες τις νύχτες. Είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα. 

* * * Και κλείνοντας θα προσθέσω ότι μέσω της Ψυχανάλυσης - Ψυχοερεύνησης (πέραν των άλλων), ερμηνεύονται και εντοπίζονται ακόμη και οι λόγοι των επαναλαμβανόμενων ονείρων, κυρίως το σύνδρομο αναβίωσης του ίδιου εφιάλτη. Η θεραπεία είναι εφικτή, και προτείνονται διάφοροι τρόποι.
 Όμως, μην σας φανεί περίεργο που σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε αποτελέσματα από το πρώτο στάδιο της ψυχοθεραπείας, εάν το άτομο πιστέψει ότι προφυλάσσεται από κάποιο αντικείμενο τύπου "φυλαχτό" ή κάποια επουράνια δύναμη .. αρκεί βέβαια στην συνέχεια να μην του γίνει έμμονη ιδέα, που δεν θα μπορεί να την ελέγξει !!. 

Αυτά για τους μύθους και θρύλους, που ωστόσο κρύβουν μεγάλη δόση πραγματικότητας !!


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου