Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

*Κάθε κλειδαριά, έχει το δικό της κλειδί*

Ο Θεός δεν δημιουργεί μια κλειδαριά δίχως το κλειδί της .. διότι ο Θεός δεν δίνει προβλήματα δίχως την λύση τους !!


 _Ζήτησα ευημερία… αλλά η ζωή μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
_Ζήτησα καλοτυχία… αλλά η ζωή μου έδωσε ευκαιρίες για να πετύχω.
_Ζήτησα έναν στόχο… αλλά η ζωή μου έδωσε εμπόδια για να τον φτάσω.
_Ζήτησα αντοχή… αλλά η ζωή μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό.
_Ζήτησα σοφία… αλλά η ζωή μου έδωσε προβλήματα για να λύσω.
_Ζήτησα έναν σκοπό στην άχαρη καθημερινότητα μου … και η ζωή μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους για να τους βοηθήσω !!.

Πικρά παράπονα που όλοι μας τα κάναμε κάποια στιγμή στην ζωή μας, σε στιγμές που τα όνειρα μας τα γκρέμισαν εμπόδια και δυσκολίες. Αρκετοί από εμάς μάλιστα, έχουν την αίσθηση ότι δεν έλαβαν ακόμη την απάντηση τους στο “γιατί” !!. Γι’ αυτό και ορισμένοι έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ απ’ τις ανατροπές της ζωής.. που έχουν χάσει την ελπίδα να βρεθεί «το κλειδί της δικής τους ευτυχίας» !!.

Απογοητεύσεις που δημιουργούν αβεβαιότητες, και τότε πλημμύρα άσχημων συναισθημάτων ξεσπούν  σαν τσουνάμι σε ανύποπτους χρόνους.  Οι δε απογοητεύσεις, οφείλονται κατά κανόνα στο γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι αποφεύγουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα τυχών χειρότερα σενάρια. Και ο βασικότερος λόγος που αποφεύγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και για την όποια χειρότερη εκδοχή - εξέλιξη των πραγμάτων, είναι διότι θέλουμε να σκεφτόμαστε μόνο το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα.. αλλά ακόμη και τότε.. αναζητάμε όλο και περισσότερα !!.

"Διαβάστε περισσότερα"... 

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αναζητούμε ευθύνες στα πάντα και σε οποιονδήποτε άλλο, διότι μας είναι δύσκολο να αποδεχτούμε τις λανθασμένες επιλογές μας. Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να ωραιοποιούμε κάτι άλλο - διαφορετικό από αυτό που έχουμε.. κι έτσι δημιουργούμε προβληματισμούς μέσα στο μυαλό μας, του τύπου, τί θα θέλαμε - αλλά δεν μας δίνεται στην ζωή. Και τότε η σκέψη, μας προκαλεί απογοήτευση που μας τσακίζει ψυχολογικά !!.

Δεν υπάρχει πόρτα που δεν ανοίγει, αρκεί να μην θέλουμε να την ανοίξουμε με λάθος κλειδί. Κι αν δεν έχουμε το κατάλληλο κλειδί.. τότε σημαίνει ότι η πόρτα αυτή δεν μας ανήκει !!.
Δεν υπάρχει πρόβλημα δίχως την λύση του, αρκεί να μην προσπαθούμε να το λύσουμε με λάθος τρόπο. Κι αν δεν βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο.. τότε σημαίνει ότι στεκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να είναι δικό μας !!.
Δεν υπάρχει κλειδαριά που δημιουργήθηκε δίχως το κλειδί της. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν ωφελεί να υπάρχει κλειδαριά σε μια πόρτα που δεν μπορεί να κλειδώσει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα που δημιουργήθηκε δίχως να έχουμε την ευθύνη μας σε αυτό. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν έχουμε κανένα λόγο να το λύσουμε. Και ο μόνος τρόπος για να πάψει να μας απασχολεί το οποιοδήποτε πρόβλημα .. είναι να συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό λόγο που το δημιούργησε.
Δεν υπάρχει μαγικό κλειδί να μας ανοίγει την πόρτα για έναν καινούργιο κόσμο, δίχως να συναντήσαμε σε αυτόν φαντάσματα του παρελθόντος. 

Κανείς μας δεν ξέφυγε απ’ το παρελθόν – κανείς μας δεν του γύρισε την πλάτη, δίχως να χρειαστεί μια μέρα  να επιστρέψει σε αυτό, για να “επιλύσει” όλα αυτά που τον έτρεψαν σε φυγή. Η φυγή δεν είναι λύση, καθώς όσα αφήσαμε πίσω μας δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας !!.

Με απλά λόγια.. «δεν είναι λύση να σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί.. θα ‘ρθεί η μέρα που θα σκοντάψουμε επάνω σε αυτά» !!.


Πικρά παράπονα στην πορεία της ζωής μας.. και αμέτρητα "γιατί Χριστέ μου όλα σε μένα" !!.


* * * Επομένως, εάν καλοεξετάσουμε τα πικρά παράπονα στην πορεία της ζωής μας, θα συνειδητοποιήσουμε πως όσα αναζητούμε με την σκέψη, δεν είναι πάντα συμβατά με αυτά που θα δώσουν πραγματικό νόημα στην ζωή μας. Δεν είναι ο σκοπός για τον οποίο ήρθε η ψυχή στην ζωή. Και τέλος, εάν φιλοσοφήσουμε την όλη πορεία Του Ιησού Χριστού επάνω στην Γή, θα αντιληφθούμε πως ο καθένας από εμάς, είτε λίγο - είτε πολύ, υπάρχει λόγος που καλείται να βιώσει όλα τα συναισθήματα: 

_Για όλους θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσουμε ανεπιθύμητοι - κατατρεγμένοι.. (όπως όταν γεννήθηκε Εκείνος) !!. 
_
Για όλους θα υπάρξουν φορές που θα δεινοπαθήσουμε έως να βρούμε ανθρώπους να πιστέψουν σε εμάς.. (όπως και Εκείνος) !!. 
_Για όλους θα υπάρξουν φορές που οι άνθρωποι θα κρέμονται από τα χείλη μας, περιμένοντας τί σπουδαίο έχουμε να τους πούμε.. (όπως κρέμονταν απ’ τα χείλη Του) !!.
_Για όλους θα υπάρξουν στιγμές που θα δούμε τις προσπάθειες μας να στέφονται με Βάγια.. (όπως υποδέχτηκαν Εκείνον κατά την είσοδο του στα Ιεροσόλυμα) !!. 
_
Για όλους θα υπάρξουν φορές που θα καλέσουμε κάποιους έμπιστους μας σε έναν “μυστικό δείπνο”, δίχως να περιμένουμε να μας προδώσουν. Ωστόσο, όλοι μας θα γευτούμε κάποια στιγμή το φιλί του Ιούδα, από άτομο που αγαπήσαμε και δεν το περιμέναμε !!. 
_Για όλους θα έρθουν στιγμές που η αγωνία θα μας κόβει την ανάσα, καθώς θα περιμένουμε να ακούσουμε κάποια ευχάριστη εξέλιξη.. που ωστόσο τελικώς, η είδηση θα μας στέλνει στον τόπο του μαρτυρίου μας !!. 
_
Για όλους θα υπάρξουν εποχές που θα νιώθουμε μόνοι μας στον δικό μας δρόμο για τον Γολγοθά.. αλλά μόλις αποδεχτούμε τις ευθύνες μας, τότε, πριν ακόμη ο δρόμος μας τελειώσει.. θα δούμε να συμβαίνουν γύρω μας μικρά ή μεγάλα Θαύματα !!.

Και πράγματι. Η γέννηση Του Ιησού Χριστού με ανθρώπινη μορφή και ανθρώπινες αδυναμίες, επισφραγίζει την πανσοφία Του Δημιουργού μας. Ο ερχομός Του στην Γή είχε ως σκοπό να μας διδάξει πολλά. Και  όχι μόνο μέσα από Τον Λόγο Του, αλλά και μέσα από την κάθε στιγμή που βίωσε δίπλα στο ανθρώπινο είδος. Χαρά, στοργή, ικανοποίηση - αλλά και πίκρα, πόνο, απογοήτευση !!. 
* * Την ΠΡΟΣΟΧΗ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ*
Ακολουθούν αναρτήσεις μου, εν όψει της εβδομάδας Των Παθών Του.  
Συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας, άγνωστες για τους πολλούς. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν νιώθουν να έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Θεό. 

Αποκαλύψεις από αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές – διευκρινίσεις από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους – Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας – αναλύσεις χαρακτήρων με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως και το προφίλ του Ιούδα !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου