Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

*Για κάθε κλειδαριά, υπάρχει το κατάλληλο κλειδί !!

Όπως δεν υπάρχει κλειδαριά δίχως το κλειδί της .. έτσι κι ο Θεός, δεν δίνει προβλήματα δίχως την λύση τους !!


     Σίγουρα αγαπημένοι μου αναγνώστες, όλοι μας σε κάποιες στιγμές της ζωής μας έχουμε αναρωτηθεί εάν υπάρχει Θεός, και γιατί ο Θεός επιτρέπει να υπάρχει τόση δυστυχία και αδικία στον κόσμο. 
Και σίγουρα, όπως κι αν Τον φαντάζεται ο καθένας από εμάς Τον Θεό - όπως κι αν ερμηνεύει Τον ρόλο του - όπως κι αν αντιλαμβάνεται την παρουσία Του .. ωστόσο σε κάποιες δύσκολες στιγμές, όλοι μας έχουμε προσευχηθεί σε Εκείνον, με την όποια έννοια πιστέψαμε στην ΘΕΪΚΗ βοήθεια !!.
 
Το γεγονός ότι μια μερίδα ανθρώπων ερμηνεύουν με λάθος τρόπους το θέλημα Του Θεού, ή προσκυνούν λάθος θεούς, δεν θα πρέπει να κλονίζει την πίστη μας σε ό,τι αφορά την Πανσοφία Του, η οποία είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νού.
Βέβαια, είναι στην ανθρώπινη φύση μας, όποτε δεν βρίσκουμε απαντήσεις ενώ θέλουμε να έχουμε γνώμη για τα πάντα, άλλοτε ζητάμε να θέσουμε «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» - άλλοτε πλάθουμε εξηγήσεις καθησυχάζοντας έτσι τον εαυτό μας πως έχουμε γνώση επί του θέματος - κι άλλοτε ψάχνουμε θεωρίες, ικανές να μας καλύψουν κατά πόσο μας βολεύει !!.  
Πιστεύω όμως πως όλοι συμφωνούμε στο γεγονός ότι: << Δεν είναι λύση να σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί, διότι θα ‘ρθεί η μέρα που θα σκοντάψουμε επάνω σε αυτά».


~ Τί σημαίνει άραγε η έννοια "ΘΕΟΣ" για τον καθένα από εμάς χωριστά ?!
 
ΘΕΟΣ είναι η κινητήρια δύναμη ολόκληρου του Σύμπαντος, ρυθμιστής όλων των ουράνιων σωμάτων. Είναι ο Δημιουργός όλων των ψυχών – έμψυχων οργανισμών – ο Δημιουργός κάθε στοιχείου της φύσης.
ΘΕΟΣ είναι Αύρα μιας Υπέρτατης Δύναμης, γι’ αυτό και η Αύρα Του είναι πανταχού Παρούσα επί Γής και Ουρανού. Βρίσκεται στο κάθε μας κύτταρο, και έτσι γνωρίζει το κάθε μας συναίσθημα και την κάθε μας σκέψη. Με αποτέλεσμα, να είναι ο Μοναδικός που δεν μπορούμε να προσποιηθούμε – να Του κρυφτούμε !!.
ΘΕΟΣ σημαίνει ασύλληπτη οντότητα ακαθόριστου γένους που μοιάζει με τους πάντες και πάντα, παρότι εμείς τον φανταζόμαστε με ανθρώπινη μορφή, αρσενικού γένους με λευκή επιδερμίδα και μακριά κατάλευκή γενειάδα. Και τούτο διότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να δίνει μορφές σε ό,τι διαφορετικά δεν το κατανοεί.
ΘΕΟΣ σημαίνει απύθμενη αγάπη δίχως διαχωρισμούς, σημαίνει απεριόριστη κατανόηση, γι’ αυτό και μας επιτρέπει να πιστεύουμε σε Αυτόν όπως εμείς Τον αντιλαμβανόμαστε. Μας επιτρέπει να απευθυνόμαστε σε Αυτόν όποτε εμείς νιώθουμε την ανάγκη. Να προσευχόμαστε σε Αυτόν, απ’ όποιον χώρο και όποια στιγμή αισθανόμαστε πραγματική επαφή μαζί Του.
ΘΕΟΣ είναι η όποια μορφή αντιπροσωπεύει τον καθένα από εμάς, αρκεί να μην ξεχνάμε την Συμπαντική Δικαιοσύνη. Και επειδή γνωρίζει ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος, πάντα μας δίνει μια επόμενη ευκαιρία.. αρκεί να μην κάνουμε σε άλλους όσα δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς. 
Δεν νομίζω να μας ζητάει πολλά !!. 

      Ως Παντογνώστης, δεν είναι άξιο απορίας γιατί έδωσε στον άνθρωπο ελεύθερη βούληση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η επιλογή θρησκευτικών πεποιθήσεων και στάση ζωής. Ωστόσο, έδωσε στον άνθρωπο παράλληλα και την νοημοσύνη, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει ορθά – δημιουργικά την ελεύθερη βούληση του. Προφανώς όμως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του δίχως φραγμούς, και έτσι συμβαίνει ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου επάνω στην Γή, να είναι .. ο ίδιος ο Άνθρωπος !!.
Προς τί λοιπόν η απορία «γιατί βιώνουμε λιγότερες χαρές και περισσότερες πίκρες» ?!.. 
 
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν την σοφία να γνωρίζουν. Και όπως (ως παράδειγμα) 
είπε ο Πλάτωνας: 
«Για τα παθήματα μας και τις δυστυχίες μας, δεν γίνεται να ευθύνονται πάντα οι συγκυρίες ή άνθρωποι που βρέθηκαν στην ζωή μας. Ο Θεός δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις αυτών που έδωσε ελεύθερη βούληση. Ο Θεός δεν είναι ποτέ καθόλου άδικος» !!
 

~ Αφού λοιπόν δεν υπάρχει κλειδαριά δίχως το κλειδί της ..  δεν υπάρχει και πρόβλημα δίχως την λύση του !!

      Επομένως, εάν δεν ανοίγει η πόρτα που εμείς θέλουμε, το συμπέρασμα είναι ότι κάπου αλλού βρίσκεται η πόρτα που η κλειδαριά της ανοίγει με το δικό μας κλειδί. Κι αν νομίζουμε ότι η ζωή είναι άδικη μαζί μας, πιθανόν στεκόμαστε μπροστά σε λάθος πόρτα, ενώ ο Θεός έχει άλλα σχέδια για μας .. λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο πραγματικό νόημα της ύπαρξης της ψυχή μας επί της Γής !!.
 
Δεν υπάρχει κλειδαριά που δημιουργήθηκε δίχως το κλειδί της. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν ωφελεί να υπάρχει κλειδαριά σε μια πόρτα που δεν μπορεί να κλειδώσει.
Δεν υπάρχει κλειδαριά σε πόρτα που δεν ανοίγει, αρκεί να μην θέλουμε να την ανοίξουμε με λάθος κλειδί. Κι αν δεν έχουμε το κατάλληλο κλειδί.. τότε σημαίνει ότι η πόρτα αυτή οδηγεί σε χώρο που δεν μας ανήκει !!.
Δεν υπάρχει πρόβλημα δίχως την λύση του, αρκεί να μην προσπαθούμε να το λύσουμε με λάθος τρόπο. Κι αν δεν βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο.. τότε σημαίνει ότι στεκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που κακώς θεωρούμε πως είναι δικό μας !!.
Δεν υπάρχει πρόβλημα που μάς αφορά δίχως να έχουμε ευθύνη. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν έχουμε κανένα λόγο για να το λύσουμε. Και ο μόνος τρόπος για να πάψει να παραμένει άλυτο ένα πρόβλημα .. είναι να συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό λόγο που το δημιούργησε.
Δεν υπάρχει μαγικό κλειδί που ανοίγει την πόρτα για έναν καινούργιο κόσμο, δίχως να συναντήσουμε σε αυτόν φαντάσματα του παρελθόντος. Μακάρι να μπορούσε να έχει ο άνθρωπος επιλεκτική μνήμη. 
Δεν υπάρχει εκδοχή να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Κανείς μας δεν ξέφυγε από αυτό – κανείς μας δεν του γύρισε την πλάτη, δίχως να χρειαστεί μια μέρα  να επιστρέψει σε αυτό για να “εξορκίσει” όλα αυτά που τον έτρεψαν σε φυγή. Η φυγή επομένως δεν είναι λύση, καθώς όσα αφήσαμε πίσω μας δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας !!.

Με απλά λόγια.. «δεν είναι λύση να σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί, διότι θα ‘ρθεί η μέρα που θα σκοντάψουμε επάνω σε αυτά». Δεν γίνεται να βρούμε την Ευτυχία, όταν πίσω μας έχουμε αφήσει Δυστυχία  !!.
 
* * Σκληρά τα λόγια μου ~ αλλά μεγάλες αλήθειες !!  

     Η γέννηση Του Ιησού Χριστού με ανθρώπινη μορφή - ανθρώπινη φύση και ανθρώπινες αδυναμίες, επισφραγίζει την πανσοφία Του Δημιουργού μας. Ο ερχομός Του στην Γή είχε ως σκοπό να μας διδάξει πολλά. Και  όχι μόνο μέσα από Τον Λόγο Του, αλλά και μέσα από την κάθε στιγμή που βίωσε δίπλα στο ανθρώπινο είδος, στο οποίο ο Θεός έδωσε την ελεύθερη βούληση. Ο Χριστός γνώρισε όλα τα συναισθήματα. Χαρά, στοργή, αναγνώριση, ικανοποίηση - αλλά και πίκρα, πόνο, απόγνωση και απογοήτευση .. διότι ο άνθρωπος κάνει κατάχρηση της ελεύθερης βούλησης του, όταν υπερεκτιμά την νοημοσύνη του εις βάρος άλλων !!. 
 

* * Την ΠΡΟΣΟΧΗ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ:
 
         Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, τονίζω πως δεν αποσκοπώ «να μπώ στα χωράφια των όποιων Εκκλησιών», αλλά αν μήτι άλλο, ως δημιούργημα Θεού, νομίζω πως είναι άνευ ουσίας να θέλουμε απαντήσεις σε ό,τι αφορά Την Θεϊκή Υπόσταση, καθότι μάλιστα είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νού.

Εάν θέλουμε λοιπόν αποδείξεις, είναι υπεραρκετό να αποδεχτούμε το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στην Γή με ανθρώπινη μορφή, και μαρτύρησε για όλη την ανθρωπότητα για Θεάρεστο σκοπό !!.
Ο Χριστός δεν είναι «αφηρημένη έννοια – αναπόδεικτη θεωρία – αβάσιμη ιδεολογία». Υπήρξε δίχως αμφιβολία !!
Ο Χριστός δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός. Καμιάς συγκεκριμένης φυλής, κανενός πολιτισμού – λαού (ασχέτως το πού γεννήθηκε), και καμίας Εκκλησίας. Ήρθε στην Γή για όλη την ανθρωπότητα, και ό,τι δίδαξε ισχύει το ίδιο για όλους. Είναι ο Μοναδικός θρησκευτικός ηγέτης (αν θέλουμε να το δούμε έστω και έτσι), που Ανέβηκε στον Σταυρό Του Μαρτυρίου Του για την σωτηρία όλων των ψυχών, δίχως δισταγμούς και διαχωρισμούς !!. 
ΕΜΕΙΣ οι άνθρωποι διαμελίσαμε την χριστιανική πίστη, και όταν δεν μας βολεύει, παρερμηνεύουμε Τα Λόγια Του !!       

Πριν την εβδομάδας Των Παθών Του, δημοσιεύω πάντα σχετικές αναρτήσεις άρθρων μου:    
 
* * Συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας, άγνωστες για τους πολλούς. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν νιώθουν να έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Θεό. 
 
* * Αποκαλύψεις από αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές – Διευκρινίσεις από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους – Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας – Αναλύσεις χαρακτήρων με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως το προφίλ του Ιούδα !!. 
 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου