Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

*Καυτό Καλοκαίρι με Ανάδρομους Πλανήτες*

 Σύντομη ενημέρωση:

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Πράγματι το Καλοκαίρι του 2018 προβλέπεται καυτό από πολλές πλευρές και με διαφορετικές έννοιες. Ωστόσο να θυμάστε πως το Σύμπαν πάντα τάσσεται υπέρ μας. Ακόμη και κατά την στιγμή που βιώνουμε μία ανεπιθύμητη κατάσταση, κάποιοι δίδαγμα έχει να μας δώσει. 

Επομένως, θα επανέλθω αναλυτικά στην Ανάδρομη πορεία των Πλανητών όπως αναμένεται, για να “απομυθοποιήσω” τον τρόμο στο άκουσμα τους !!.

Στις επόμενες ημέρες θα ασχοληθώ με τα νεότερα Πλανητικά Δρώμενα, και θα συντάξω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με τις Αστρονομικές ενδείξεις. Προς το παρόν όμως, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Την Πέμπτη στις 21 Ιουνίου, σημειώθηκε το φαινόμενο του Θερινού Ηλιοστασίου με το οποίο ξεκίνησε και επίσημα το φετινό Καλοκαίρι. Το Θερινό Ηλιοστάσιο εγκαινιάζει Αστρονομικά την έναρξη του Καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως όπως κάθε χρόνο, ο Ήλιος βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό, και έτσι η μέρα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια εντός του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο.
Επομένως ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο σημειώνεται το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, όπου αρχίζει ο Χειμώνας.

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου, οι μέρες αρχίζουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, έως να εξισωθούν με της νύχτας κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία. Στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου, θα σημειωθεί η μικρότερη μέρα. Δηλαδή σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο Βόρειος Πόλος θα βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.
Στη συνέχεια οι ώρες τις ημέρας θα εξισωθούν και πάλι με τις νυχτερινές κατά την Εαρινή Ισημερία. Και τότε από Αστρονομικής πλευράς, ολοκληρώνεται ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος.

Παρότι σύμφωνα με το ημερολόγιο που ακολουθούμε, η έναρξη της νέας μέρας υπολογίζεται αμέσως με τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος 00.01), οι αλλαγές από Αστερισμό σε Αστερισμό υπολογίζονται κατά την διάρκεια της δύσης του Ηλίου έως την ανατολή του Ηλίου.
Συνεπώς, με το Θερινό Ηλιοστάσιο περνάμε στον Αστερισμό του Καρκίνου, και με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στον Αστερισμό του Αιγόκερου. Υπενθυμίζω ότι οι δύο αυτοί Αστερισμοί, σχηματίζουν Άξονα μεταξύ τους.
Ποιά η σχέση των παραπάνω με όλους εμάς, θα την διαβάσετε στο αφιέρωμα μου στον Αστερισμό του Καρκίνου που θα ακολουθήσει, καθώς παράλληλα περιγράφω τους τρόπους που μας επηρεάζει η “καρδιά” του Καλοκαιριού !!.

Επίσης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο αστεροειδής Έρως (Eros 433), ο οποίος αντιπροσωπεύει μία βασική ανθρώπινη ανάγκη (έχει προηγηθεί σχετικό άρθρο μου).. ήδη διεγείρει τις αισθήσεις μας με το πάθος που εκπέμπει στο κέντρο του Ζωδιακού Κύκλου, με σκοπό να προκαλέσει ερωτική προσέγγιση. Την ώθηση μας προς την σεξουαλική δραστηριότητα !!.

Η δε Πανσέληνος του Ιουλίου, όπου παράλληλα στις 28 θα λάβει χώρα η Έκλειψη της Σελήνης, θα φέρει στο προσκήνιο τον αστεροειδή Λίλιθ (Lilith 1181) ή αλλιώς “Μαύρη Σελήνη”.. της οποίας η επιρροή της προς εμάς περιγράφεται σαν πυρετός στο κατακαλόκαιρο που μας παραλύει, ειδικά όταν την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκεται σε Ζώδια του καλοκαιριού (Δίδυμοι – Καρκίνος και Λέων), κι ακόμη περισσότερο όταν βρίσκεται στον πύρινο ΛΕΩΝ.. όπως το φετινό Καλοκαίρι δηλαδή !!.  

Πανσέληνος Ιουλίου με Βροχή Αστεριών !!
Οι λεγόμενες Υδροχοΐδες είναι ορατές κάθε χρόνο μεταξύ 12 Ιουλίου και 23 Αυγούστου. Το όνομά τους το έχουν πάρει από τον Υδροχόο, καθώς φαίνονται να προέρχονται από τον συγκεκριμένο Αστερισμό, όμως στην πραγματικότητα τα πεφταστέρια μπορούν να εμφανισθούν σε οποιοδήποτε σημείο του ουρανού.
Χαρακτηρίζονται ως μέσης θεαματικότητας βροχή αστεριών, καθώς σε κάθε περίπτωση το Φαινόμενο είναι καλύτερα ορατό από το νότιο ημισφαίριο παρά από το βόρειο όπου βρίσκεται και η χώρα μας. Ωστόσο μπορεί να παράγει έως και 30 μετέωρα ανά ώρα, με αποκορύφωνα την νύχτα με Πανσέληνο.

Η ρομαντική διάθεση σίγουρα θα βρίσκεται επίσης στα ύψη.. και σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Άρη στον Υδροχόο, (έχω ήδη δημοσιεύσει συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια).. προβλέπονται επίμονες διεκδικήσεις ή και προσεγγίσεις (φλέρτ) με πρόσωπα από το παρελθόν.   

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, έχουμε την ανάδρομη πορεία τεσσάρων Πλανητών. Θεωρώ πιο αξιοσημείωτες των Ερμή και Άρη που μας τραβάνε το χειρόφρενο, διότι μάλλον χρειάζεται ανά εποχές να παρακολουθούμε την ζωή μας «σε αργή κίνηση», κι ακόμη καλύτερα.. «σε επανάληψη» !!.
Και βεβαίως την 1η Ιουλίου θα δημοσιεύσω (ως συνήθως) και τις μηνιαίες προβλέψεις μου, με συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά.. καθότι, τα μεγαλύτερα λάθη τα κάνουμε παρασυρόμενοι από το συναίσθημα !!

Καλό μας Καλοκαίρι φίλοι και φίλες μου, και να θυμάστε πως πέραν όλων των Αστρολογικών προβλέψεων, τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη κ.λ.π.. θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή βιώματα – εμπειρίες – γεγονότα – και τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  γι' αυτό άλλωστε συνιστώ να διαβάζετε όλο το κείμενο των προβλέψεων μου, και όχι επιλεκτικά ότι αφορά μόνο το δικό σας Ζώδιο.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου