Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

*Αφιέρωμα στον Τοξότη.. στον Αστερισμό που φέρνει τον Χειμώνα*

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Τοξότες μας .. τους εκπροσώπους του Δεκεμβρίου!! 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια ως και στις μέρες μας είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο λεγόμενος δηλαδή Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας.

Επομένως, καθώς ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον μήνα του Κριού (τον Απρίλιο στις μέρες μας), παρότι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από 23 Νοεμβρίου έως και 21 Δεκεμβρίου ανήκουν στον Αστερισμό του Τοξότη, ο Τοξότης εκπροσωπεί ολόκληρο τον πρώτο Χειμωνιάτικο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαζόμαστε όλοι μας από τα χαρακτηριστικά του, όπως άλλωστε συμβαίνει όταν βρισκόμαστε στον μήνα των υπολοίπων Αστερισμών. 

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Πώς μας επηρεάζει ο Αστερισμός του Τοξότη:

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι κι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα φιλελεύθερο πνεύμα όπως του Τοξότη. Όλοι μας θέλουμε όταν βάζουμε έναν στόχο να τον πετυχαίνουμε δίχως πολλές ταλαιπωρίες. Το θέμα ωστόσο είναι να μην ζητάμε περισσότερα απ’ όσα εμείς δίνουμε, και να αναγνωρίζουμε στους άλλους το δικαίωμα να κυνηγούν τα δικά τους όνειρα !!.

Ο Δεκέμβριος του Τοξότη:

Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την αρχή του Χειμώνα (τον Δεκέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου νιώθουμε κουρασμένοι απ’ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους άλλους, και αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να αποφορτιστούμε απ’ όλα αυτά. Αισθανόμαστε την ανάγκη να έχουμε λίγο περισσότερο δικό μας χώρο και ελεύθερο χρόνο. Απολύτως αναγκαίο και ανθρώπινο βεβαίως πριν δραστηριοποιηθούμε και πάλι για τους νέους στόχους μας.. ωστόσο οι Τοξότες δυσκολεύονται να μετριάσουν το δικαίωμα τους στην ελευθερία των κινήσεων τους. Σε αυτήν την φάση τους συμβουλεύω εγκράτεια, και να μην απομακρυνθούν απ’ όσα με κόπο αποκτήσανε.  

Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Οπότε, καθώς ο Τοξότης εκπροσωπεί τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, ο ρόλος είναι να μας βοηθά να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι έφτασε η αρχή ενός τέλους:


*ΤΟΞΟΤΗΣ  23.11 – 21.12*


Στα Ζώδια της Φωτιάς, ή αλλιώς στα Πύρινα Ζώδια, ανήκουν οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

*Σημειώστε Τοξότες μου, εσείς σχηματίζετε Άξονα με τους Διδύμους, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ο ΔΙΑΣ
ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών και “η υπενθύμιση” του παρελθόντος, ο ΕΡΜΗΣ

Ο Χαρακτήρας των Πύρινων Ζωδίων:

Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή διότι υπάρχει κάποιον σημαντικό εμπόδιο στον χωρισμό. Εάν όμως η επιλογή είναι δική σας, όσο είναι ακόμη ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του τότε είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα όμως είναι.. για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν είναι..  ένας νέος έρωτας !!. 

* * Ειδικότερα ο Τοξότης ως Ζώδιο της Φωτιάς: 

Ο έρωτας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του.. και απολαμβάνει περισσότερο την εποχή που βρίσκεται ακόμη στο φλέρτ. Στην συνέχεια οι υποχρεώσεις μιας σχέσεις, αλλάζουν το κλίμα του ρομαντισμού και την αίσθηση της ελευθερίας.. οπότε απογοητεύεται συντομότερα από κάθε άλλο Ζώδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι λάτρης της ελευθερίας του. Ωστόσο.. αναζητά το ταίρι που θα τον πείσει ότι μπορεί μέσα στην σχέση τους να συνδυαστούν και τα δύο. Δηλαδή να έχει την ελευθερία των κινήσεων του και των επιλογών του.. και τότε θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της οικογένειας. Συνήθως μέσα σε μια σχέση μένουν πιστοί.. ασχέτως εάν φλερτάρουν με έντονο τρόπο. Οι ερωτικές τους απογοητεύσεις δεν τους φθείρουν, και μάλιστα η απογοήτευση κρατάει για λίγο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην συνεχίζετε να τον/την πιέζετε όταν βλέπετε ότι απομακρύνεται, διότι έτσι θα τον/την χάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Μην προσπαθήσετε να προκαλέσετε οίκτο, διότι απεχθάνεται τα αδύναμα άτομα. Κι όταν έχετε παράπονα μην ξεσπάτε σε κλάματα, απλά, χρησιμοποιήστε λογικά επιχειρήματα. 


~ ~ ~ Κλείνοντας, σας συνιστώ να διαβάσετε την ανάρτηση μου σχετικά με την μετακίνηση του Δία (του Κυβερνήτη σας) στον Σκορπιό, ο οποίος θα εγκατασταθεί στον δικό σας Αστερισμό στις 9 Νοεμβρίου του 2018. Δηλαδή, μέσα στον δικό σας μήνα.
Έως τότε, το δίδαγμα του Δία απ’ τον Σκορπιό θα είναι, «πριν πράξω σκέφτομαι, και πριν αναλωθώ φεύγω» !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*