Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

*Ανάλυση της θεωρίας Μπούμερανγκ*


Λέγεται πως η κάθε ψυχή ερχόμενη στην Γή, υπάγεται στον Νόμο της Ηθικής Δικαιοσύνης του Σύμπαντος !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Όπως αντιλαμβάνεστε, πολλά άρθρα μου έχουν συνάφεια μεταξύ τους, παρότι διαφέρει το θέμα που σας παρουσιάζω. Αυτό συμβαίνει διότι πρόκειται για μια αλυσίδα πραγμάτων. 

Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν γνωστό ο Νόμος του Αντιπεπονθότος. 
Η λέξη αντιπεπονθός προέρχεται από τις λέξεις, αντί και πάσχω. Έχει την έννοια του ότι υφίσταμαι τις συνέπειες των πράξεων μου κατά την πορεία μου σε αυτήν την ζωή, καθώς πράγματι υπάρχει ο νόμος της ηθικής δικαιοσύνης.
Κάποιοι άλλοι λαοί ακόμα και στις μέρες μας, πιστεύουν πως επανερχόμαστε στην ζωή, για να έρθουμε αντιμέτωποι με το Κάρμα μας. Δηλαδή, με τις πράξεις μας σε προηγούμενη ζωή. 

Συνεπώς, αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε την έννοια του Κάρματος στην δική μας γλώσσα, θα πρέπει να πούμε ότι, «είναι ο σκοπός της ψυχής σε αυτήν την ζωή, ο λόγος που της επιτρέπεται να επανέρθει στην Γή».

Ωστόσο βάσει απλής λογικής, γεννιέται το ερώτημα, «και τί νόημα έχει εάν όντως καλούμαστε να πληρώνουμε το τίμημα των πράξεων μας μιας προηγούμενης ζωής (εάν βεβαίως προϋπήρξαμε), καθότι δεν γνωρίζουμε τί πράξαμε – δεν θυμόμαστε απολύτως τίποτα ώστε να επανορθώσουμε» ?!

Επομένως όπως θα δούμε παρακάτω, ευσταθεί η λαϊκή ρήση «να θυμάσαι όλα εδώ πληρώνονται», και αυτό δεν διαφέρει απ' την θεωρία μπούμερανγκ που μας λέει, «όσο ζείς, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει σε σένα αυτό που εκπέμπεις» !! 


Με απλά λόγια: 
Σίγουρα όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ο οποίος όμως είναι άγνωστος για το μυαλό μας. Και αυτό είναι αυτονόητο, καθώς ο εγκέφαλος μας διαμορφώνεται κατά την διάρκεια της κύησης. Όταν γεννιόμαστε είναι σαν ένας παρθένος υπολογιστής, ο οποίος κατά την διάρκεια της ζωής μας (ανάλογα με τα βιώματα μας, τις γνώσεις που αποθηκεύουμε σε αυτόν κ.λ.π.), αποκτά το δικό του «αρχείο μνήμης». 
Δεν θυμόμαστε δηλαδή τίποτα περισσότερο, απ’ όσα ζήσαμε – μάθαμε σε αυτήν την ζωή.

Προφανώς λοιπόν, ο Δημιουργός των Ψυχών μας και όλου του Σύμπαντος, έκρινε ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να γνωρίζει μόνο όσα αποθηκεύονται στον εγκέφαλό του κατά την διάρκεια της ζωής του. 
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, διότι φανταστείτε πόσο αβάσταχτα επώδυνο θα ήταν να θυμόμαστε συνειδητά όλα όσα αγαπήσαμε και δεν υπάρχουν πια, όπως και όλα όσα μας πόνεσαν και δεν προλάβαμε να “γιατρευτούμε” από αυτά !!.  

Ωστόσο, δεν αποκλείουμε την πιθανότητα η ψυχή να  γνωρίζει το Κάρμα της, και να τροφοδοτεί το υποσυνείδητο τμήμα του εγκεφάλου με πληροφορίες (εικόνες, ήχους, συναισθήματα), τις οποίες όμως τις αντιλαμβάνεται διαισθητικά. Μέσω ενστίκτου δηλαδή, μας δημιουργείται η αίσθηση πως κάπου το έχουμε ξαναζήσει αυτό - ή αυτό που περνάει από την σκέψη μας τώρα, κάποτε δεν μας βγήκε σε καλό !!. 

ΑΤΟΜΟ = μία οντότητα = μία ύπαρξη.. που ωστόσο διαιρείται σε σώμα και ψυχή !!.

Έτσι.. καθώς το σώμα δίχως ψυχή, δεν παραμένει εν ζωή, πάντα τονίζω τον διαχωρισμό μεταξύ των σαρκικών και ψυχικών αναγκών του ανθρώπου. Ωστόσο παράλληλα, πάντα δείχνω τους τρόπους που βοηθούν να υπάρχει αρμονία και ισορροπία, μεταξύ συναισθήματος και λογικής. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να εισπράξουμε την όποια εύνοια μας στέλνεται απ’ τους Ουρανούς.. καθώς από μόνη της «πέφτει στο κενό».
Αλλά και αντιστρόφως.. είναι ο μόνος τρόπος για να μετριάσουμε τις όποιες αρνητικές επιρροές, οι οποίες είναι αναπόφευκτες, καθότι… «εκεί που γεννιέται το καλό, εκεί ξεφυτρώνει κι ένας διαολάκος».. και.. «όπου υπάρχει μεγάλη αφοσίωση, εκεί ξεπετάγεται και κάποιος Ιούδας» !!. 

Η ψυχή είναι η βασική έννοια της ζωής. Είναι το βασικότερο στοιχείο σε αντιδιαστολή με το υλικό που είναι το σώμα «μέχρι να βγεί η ψυχή του ανθρώπου». 
Είναι το στοιχείο μας που θεωρείται Αθάνατο και μάλιστα απ' την κάθε θρησκεία «η ανάπαυση της Ζωντανής Ψυχής, μετά την αποχώρηση της από το νεκρό σώμα».
Η ψυχή είναι αυτή που εκφράζει τον συναισθηματικό - πνευματικό και ηθικό κόσμο του ανθρώπου «είναι άνθρωπος με ψυχή». 

Είναι ο συνδετικός κρίκος και εμψυχωτής μιας ομάδας ανθρώπων, «είναι η ψυχή της παρέας». Είναι το δίλημμα όταν οι σκέψεις του μυαλού έρχονται αντιμέτωπες με τις ηθικές αρχές της ψυχής. 
Είναι ο φορέας όλων των συναισθημάτων μας. 
Είναι λοιπόν ο ίδιος ο Άνθρωπος .. «στο δρόμο δεν υπήρχε ψυχή» !!.

Η παραψυχολογία, που στις μέρες μας αναπτύχθηκε σε κλάδο Ψυχοερεύνησης, επεμβαίνει στο σημείο αυτό για να συμπληρώσει τα παρακάτω εμπεριστατωμένα συμπεράσματα:

Καθώς αναμφισβήτητα, το σώμα μας αποκτά ψυχή κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του μέσα στην μήτρα της μητέρας (ως έμβρυο ακόμα).. ο ερχομός της ψυχής έχει προηγηθεί από την ημερομηνία γέννησης μας. Επομένως, θεωρείται δεδομένο ότι έχει ήδη την δική της αποκλειστική Αύρα, όσο βρισκόμαστε στην μήτρα της μητέρας μας ακόμη.  

Φανταστείτε ότι η Αύρα της ψυχής μας είναι συνδεδεμένη με το Υπερπέραν με έναν «αόρατο ομφάλιο λώρο» με αποτέλεσμα, τα ζητούμενα των ψυχών μας στο σύνολο τους, να καθορίζουν τις διάφορες συμπεριφορές των Ουράνιων Σωμάτων απέναντι μας. Δηλαδή, εμείς τελικώς ευθυνόμαστε για τις όποιες συμπεριφορές των Κινητήριων Δυνάμεων του Σύμπαντος απέναντι μας. Επιδρούμε στο Πλανητικό Σκηνικό, και εκείνο αναλόγως αντιδρά, ώστε να κρατηθούν οι απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ των ζώντων οργανισμών στην Γή !!.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει, καθώς τα Ουράνια Σώματα δέχονται επιδράσεις από τις Αύρες του πλανήτη μας.
Μάλιστα, ομάδες επιστημόνων με την βοήθεια υπερσύγχρονων ανιχνευτών, φωτογραφίζουν ή ακόμη και βιντεοσκοπούν την Αύρα της ψυχής, της οποίας η εικόνα περιγράφεται ως «διάφανης πολύχρωμη πεταλούδα». Πολύχρωμη προφανώς διότι ποικίλουν τα συναισθήματα και οι διαθέσεις της ψυχής - κάθε διαφορετικής ψυχής. 

Σύμφωνα με τις παραπάνω διαπιστώσεις, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μέσω της Αύρας μας, διαθέτουμε την ικανότητα να επικοινωνούμε ως Πομποί & Δέκτες, τόσο με το Υπερπέραν, όσο και ασυναίσθητα μεταξύ μας. Με τον ίδιο τρόπο που έλκουμε – με τον ίδιο τρόπο απωθούμε. Με τον ίδιο τρόπο που επιδρούν επάνω μας οι αρνητικές μας σκέψεις, οι απαισιόδοξες – με τον ίδιο επιδρούν και οι θετικές, οι αισιόδοξες.

Θεωρία του Ασκληπιάδη (Βιθυνού), «μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!   

Επομένως, αφού εμείς οι ίδιοι προκαλούμε αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ, αντιστρόφως με την ίδια τακτική, μπορούμε να πλάσουμε όσα επιθυμούμε διακαώς να βιώσουμε. Ο μόνος φραγμός που έχουμε είναι οι ηθικές αρχές, σε σχέση με τις ανθρώπινες αξίες !!. 

Μάλιστα, κάθε έμψυχος οργανισμός (ζώα – φυτά – ορυκτά) απορροφά και εκπέμπει ενέργεια. Πόσο μάλλον ο άνθρωπος που λειτουργεί συνειδητά, και που η Δύναμη της Θέλησης της Ψυχής του είναι ανυπολόγιστη !!. Έχουμε άπειρα παραδείγματα σχετικά με την νοερή επικοινωνία, όπως οι μορφές Τηλεπάθειας.
Επομένως, στο ερώτημα..  εάν είναι επιλογή μας ποιες συσσωρεμένες ενέργειες θα χρησιμοποιήσουμε.. η απάντηση είναι πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι όντως επιλογή μας, καθότι οι ανθρώπινες επιλογές, γίνονται συνειδητά. Δηλαδή κατόπιν έντονων σκέψεων μας, που ενδυναμώνουν την θέληση μας, για το ποθητό προς εμάς αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι  επηρεαζόμαστε απ’ την λεγόμενη “γλωσσοφαγιά” ή το “κακό μάτι”, αλλιώς Βασκανία. (θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο μου)
Απλά παραδείγματα:
Το έντονο μίσος για κάποιο άτομο – θα του προκαλέσει κάτι άσχημο. Η έντονη γκρίνια – θα προκαλέσει κακοτυχία. Ο κακοπροαίρετος θαυμασμός ή ζήλια – θα δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα κ.ά.
Με την διαφορά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι εξαπολύουμε – αυτό επιστρέφει σε εμάς. Αργά ή γρήγορα, μας γυρνάει μπούμερανγκ !!. 


*** Η ψυχή είναι βέβαιο ότι δεν έρχεται στην Γή για να βασανιστεί με ψυχοφθόρα συναισθήματα που της τα δημιουργούν σκέψεις του μυαλού, αλλά για να βιώσει την απόλυτη αγάπη και όλες τις χαρές της ζωής. Εμείς όμως δεν ακούμε την Φωνή της.. και εστιάζουμε στις πρακτικές μας ανάγκες και τις υλικές απολαβές, όπως και σαρκικές απολαύσεις, χάνοντας έτσι την ουσία που λέγεται «άγγιγμα ψυχής» !!.
Ακόμη και στο συναίσθημα βάζουμε όρους και φραγμούς βάσει των συμφερόντων μας. Βολευόμαστε μέσα σε σχέσεις σαν να είναι απλά ένα λιμάνι.. είτε για να έχουμε κάπου να ξαποστάσουμε - είτε και για να "ξεχαρμανιάσουμε".
Αποφασίζουμε για το μέλλον μας βάσει των σημερινών δεδομένων, και τότε το Σύμπαν γελά μαζί μας, διότι κάνουμε σχέδια χωρίς να ξέρουμε Τί μας ξημερώνει !!.

Είναι νόμος του Σύμπαντος, που μέσα σε αυτό ανήκουμε, ο οποίος μας λέει ότι, << όσο πιο πολλές Αύρες ενωθούν για έναν Θεάρεστο σκοπό, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η Ουράνια υποστήριξη που θα λάβουν, και τόση περισσότερη ευτυχία θα εισπράξουν. Και αντιστρόφως βεβαίως,  για όλες τις εγωϊστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές, θα επιστραφεί και η ανάλογη δυστυχία >>. 
Αργά ή γρήγορα, ό'τι δίνεις – παίρνεις !!.


Αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα σε ελεύθερη απόδοση, που έχουν σχέση με το Κάρμα.

Από την Αρχαία Ελλάδα επέλεξα τις εξής αναφορές:
* Αισχύλος : "Υπάρχει το άγρυπνο βλέμμα του Νόμου που παρατηρεί τα πάντα. Η πληγή με πληγή πληρώνεται".
* Πίνδαρος : "Το πεπρωμένο είναι αδύνατο να αποφευχθεί".
* Δημόκριτος : "Όποιος δεν δώσει σ' αυτόν που ζητά, δεν θα λάβει όταν ζητήσει".

Από την Καινή Διαθήκη, εντυπωσιακές οι παρακάτω αναφορές :
* Προς Γαλάτας 6 : 7. "Μην αυταπατάστε. Ο Θεός δεν εμπαίζεται. Ό'τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει".
*  Ματθαίος 26 : 52. "Το μέσον που χρησιμοποιεί κάποιος για να βλάψει έναν συνάνθρωπο, το ίδιο μέσον θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του".
* Ματθαίος 7 : 12. "Οτιδήποτε θέλετε να κάνουν οι άνθρωποι για σας, αυτό ακριβώς να κάνετε γι' αυτούς. Αυτός είναι ο Νόμος".
* Λουκάς 6 : 37. "Μην κρίνετε για να μην κριθείτε. Μην καταδικάζετε για να μην καταδικαστείτε. Δίνετε και θα σας δοθεί. Με το ίδιο μέτρο που μετράτε θα μετρηθείτε".
* Ιωάννης 5 : 14. "Πήγαινε και πριν αμαρτήσεις ξανά, σκέψου, θα σου συμβούν τα χειρότερα".


 Η ζωή εμπεριστατωμένα λοιπόν, όπως και να το εξετάσουμε κι απ' όποια πλευρά..  όντως μοιάζει με μπούμερανγκ !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου