Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

* * Η Ανάλυση της θεωρίας, γνωστή ως «Μπούμερανγκ» !!

Φιλοσοφικές Ιδεολογίες – Θρησκευτικές Πεποιθήσεις – Επιστημονικές Έρευνες και Κβαντικοί Πειραματισμοί.. οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: 
 
_Φιλοσοφία, Κοσμοθεωρία: Κάθε ψυχή ερχόμενη στην Γή, γνωρίζει ότι υπάγεται στον Συμπαντικό Νόμο της Ηθικής Δικαιοσύνης. «Καλό αν κάνεις ή κακό, θα ‘ρθει να σε συναπαντήσει». 
_ Σύμφωνα με την Βίβλο: Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ελεύθερη βούληση αλλά και νοημοσύνη. Συνεπώς «Μην αυταπατάστε, ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος αυτό θα θερίσει"».
_Σύμφωνα με τον Επιστημονικό όρο “Νόμος της Έλξης”: Ο άνθρωπος ως ζωντανός οργανισμός εκπέμπει και έλκει ενέργεια, τόσο θετική όσο και αρνητική, σύμφωνα με την στάση ζωής του. Δηλαδή, λειτουργεί ως «Πομπός και Δέκτης».
 
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Με λόγια απλά κατανοητά σε όλους, στο παρόν άρθρο μου αναλύω σφαιρικά μία θεωρία, που καθιερώθηκε ως ονομασία αυτής το μπούμερανγκ, λόγω της συμπεριφοράς αυτού του αντικειμένου.
 
Άρθρο μου σχετικά με την «θεωρία μπούμερανγκ» πρωτοδημοσίευσα στο 2007 .. έκτοτε όμως ακολούθησαν νεότερα στοιχεία και επιστημονικές μελέτες, που μου δίνουν την αφορμή να επανέλθω.
Βέβαια, για να αναπτυχθεί εμπεριστατωμένα η θεωρία αυτή δεν είναι εφικτό μέσα σε ορισμένες προτάσεις, ωστόσο οι «φράσεις κλειδιά» που βλέπετε στην φωτογραφία, έχουν ειπωθεί από τους πιο ευφυείς ανθρώπους της ανθρώπινης ιστορίας !!.   
Και επιπλέον όπως θα δείτε παρακάτω, έχω δανειστεί αναφορές τόσο από την αρχαία Ελλάδα όσο και από την Καινή Διαθήκη, προκειμένου να διαπιστωθούν τα σημεία που συγκλίνουν με επιστημονικά συμπεράσματα νεωτέρων εποχών. 
 
Από αρχαιοτάτων χρόνων έως και στις μέρες μας, οι άνθρωποι όλων των λαών και ασχέτως με το θρήσκευμά τους, χρησιμοποιούν εκφράσεις που δηλώνουν πίστη προς την προαναφερόμενη θεωρία. Και παρότι όλοι μας κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί εάν τελικά υπάρχει «θεία δικαιοσύνη» σ’ αυτήν την ζωή, εξακολουθούμε να ευελπιστούμε στην απονομή δικαίωσης.
Στο σημείο αυτό μού δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβω πώς η «πίστη» (για οτιδήποτε) από μόνη της δεν είναι αρκετή, θα πρέπει η ορθότητα αυτής να ερευνηθεί. Αλλιώς, είναι σαν να κάνουμε στον εαυτό μας Λοβοτομή (ιατρικός όρος, χειρουργικής, όπου καταστρέφονται τμήματα του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου), καθαρά και μόνο από επιλογή μας !!.
 
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να έχει την απαίτηση από τον σημερινό πολυάσχολο άνθρωπο, που οι ρυθμοί της ζωής του έχουν αυξηθεί πασχίζοντας για την επιβίωση του, να έχει χρόνο για να εμπλουτίζει τις γνώσεις του καθημερινά. Επιβάλλεται ωστόσο στον λίγο ελεύθερο χρόνο του να μελετά τις βασικές οργανικές λειτουργίες του, και κυρίως αυτές του εγκεφάλου του. Διότι αφενός αφορούν τον εαυτό του που με αυτόν πορεύεται μια ολόκληρη ζωή.. και αφετέρου δεν παρασύρεται από ανυπόστατες ιδεολογίες (πρόσφατα παραδείγματα), ή ακόμη και να κινδυνεύει από υποβολές σκέψεων !!.
 
Το διαδίκτυο στις μέρες μας είναι μια πλούσια πηγή πληροφοριών και διδαγμάτων. Ωστόσο η παραπληροφόρηση, οι παρερμηνείες, και οι επί σκοπού πλύσεις εγκεφάλου έχουν κτυπήσει κόκκινο. Κι ένα ακόμη θέμα που μπερδεύει το σκεπτόμενο άτομο, είναι οι διαφορετικές τοποθετήσεις Φιλοσόφων και Επιστημόνων όλων των εποχών, που έχουν χωριστεί σε δύο παρατάξεις = Υλιστών και Ιδεαλιστών.    
 
Α) Οι «Υλιστές» αμφισβητούν έννοιες που δεν είναι χειροπιαστές (όπως πνεύμα – ψυχή – θεϊκή αύρα), και στην κατηγορία αυτήν ανήκουν όσοι αποδέχονται μόνο ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί, ή να αποδειχθεί. Ωστόσο, εάν δεν υπήρχαν οι ασύλληπτοι για τον νού κανόνες της φύσης, και εμείς αποτελούμασταν μόνο από ύλη, που σημαίνει πως μετά τον σωματικό θάνατο επέρχεται σήψη και οι ικανότητες του εγκεφάλου καταστρέφονται.. το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίζαμε να ζούμε στην εποχή των σπηλαίων !!. 
Β) Ενώ οι «Ιδεαλιστές» σε αντίθεση με τους παραπάνω, πιστεύουν στην σύλληψη της ιδέας που είναι η αρχή των πάντων, δίχως να σημαίνει ότι δεν ασχολούνται με την Δομή της Ύλης. Εξού και οι σύγχρονες Παραψυχολογικές επιστημονικές έρευνες, παρότι εξετάζουν την Ολική Υπόσταση (υλική και άυλη), ωστόσο εστιάζουν στην υποκειμενική ουσία που είναι η θεμελιώδης πραγματικότητα, που υποστηρίζει όλα τα υπόλοιπα. Η πραγματικότητα, που θεμελιώνεται μέσω έμφυτης γνώσης, στην γλώσσα της Παραψυχολογίας ονομάζεται «Έμφυτη Πίστη».
 
        Κλείνοντας την εισαγωγή, συνιστώ να μελετήσετε με προσοχή το ολοκληρωμένο κείμενο
μου ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο, που οδηγεί δωρεάν στο παράλληλο Blog. Και στην συνέχεια αναλογιστείτε:

Πώς θα μπορούσε ο άνθρωπος να φτάσει στην σημερινή εξέλιξη του, στην εποχή δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης.. εάν ο εγκέφαλος του δεν δεχόταν από κάποια «Υπερδύναμη ή Συμπαντική Ενεργειακή Πηγή», εφόδια που ονομάζουμε Έμπνευση – Φώτιση – Καθοδήγηση ??!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου