Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

*Η Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2016 .. χαρακτηρίζεται ως Λυτρωτική*


Πανσέληνος 14 Δεκεμβρίου .. παγκόσμια ημέρα Αγάπης !!


Λυτρωτική διότι θα μας αποδείξει πως υπάρχει λόγος που «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους». Έτσι κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούμε από ψυχοφθόρες αγωνίες - απορίες και άσκοπες αναμονές. Ότι είναι να γίνει για το καλό μας - θα γίνει !!.

Ο Δεκέμβριος μήνας αγαπημένοι αναγνώστες, παρουσιάζει πάντα κάποιες ιδιαιτερότητες. Πιθανόν διότι ο αστεροειδής η Ψυχή  τροφοδοτεί με πολλές ευαισθησίες την μητέρα του Σελήνη, μέσα στον πρώτο μήνα του Χειμώνα. Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η κατανόηση μας, η συμπόνια μας, όπως όμως και το όποιο τυχών ενοχικό αίσθημα.

Και στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρω πως η Ψυχή, είναι το μεγάλο φωτεινό αστέρι που οδήγησε τους 3 Μάγους στην φάτνη Του Χριστού. Είναι λοιπόν το Άστρο που δημιουργεί το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Αυτό που αυξάνει τις ευαισθησίες μας τόσο για τον συνάνθρωπο μας, όσο και για οποιαδήποτε άλλη ζωντανή ψυχούλα !!.

Θα επανέλθω βεβαίως με αφιέρωμα μου στην Ψυχή, όπως επίσης μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη ανάρτηση προβλέψεων μου με τίτλο «Αποχαιρετώντας το 2016». 

Τούτο διότι είναι κανόνας πως το κάθε προηγούμενο Πλανητικό Φαινόμενο, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των επόμενων εξελίξεων. Υπάρχει δηλαδή μια αλυσιδωτή αντίδραση, γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να εξετάζουμε το παρελθόν, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε και το μέλλον. 
Επομένως για να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις μέσα στο νέο έτος του 2017..  κοιτάζουμε πίσω στον χρόνο !!.

Και πριν προχωρήσω στην ανάλυση της επιρροής που θα δεχτούμε από την Λυτρωτική Πανσέληνο, θεωρώ απαραίτητο να επαναλάβω:

Το αντικείμενο μου σχετίζεται με ότι αφορά την ψυχή. Φυσικό είναι να εξετάζω και τον ρόλο της στο Σύμπαν. Ωστόσο δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να συντάσσω τις προβλέψεις μου σύμφωνα με την δική κρίση μου, για όσα δηλαδή θεωρώ εγώ ουσιώδη και υπεραρκετά να τα γνωρίζουμε. Μάλιστα ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους (τις οποίες αναλύω σε άλλα άρθρα μου), οι οποίες δεν είναι υπερβολή να δηλώσω ότι επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες.

Επίσης με κάθε ευκαιρία θα επαναλαμβάνω πως υπεύθυνοι για τα κακώς κείμενα της ζωής μας, και υπόλογοι των πράξεων μας είμαστε εμείς, και μόνο εμείς οι ίδιοι. Είναι αναμφισβήτητο, καθώς ο Δημιουργός μας, μας προίκισε με νοημοσύνη και μας έδωσε ελεύθερη βούληση !!.
Επομένως το βέβαιο είναι ότι το Σύμπαν συνωμοτεί πάντα υπέρ μας, καθώς ο Δημιουργός μας και Δημιουργός όλου του Σύμπαντος, ανέθεσε στα Ουράνια Σώματα την προστασία του Πλανήτη μας (της Γής), και την επιτήρηση της εξέλιξης μας επί αυτού. Βέβαια οι επεμβάσεις τους στην ζωή μας, αρκετές φορές γίνονται με ανεπιθύμητους για εμάς τρόπους.. αλλά ο απώτερος σκοπός τους είναι να μας αποτρέψουν απ’ τα χειρότερα.

Τον Δεκέμβριο τον εκπροσωπεί ο Τοξότης !!. 

      Από αρχαιοτάτων χρόνων και εκατοντάδες χρόνια ακόμη και μ.Χ... η Πρωτοχρονιά εορταζόταν την 1η Απριλίου, καθώς είναι η εποχή που αναγεννιέται η φύση και όλα αρχίζουν απ’ την αρχή. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, αλλά ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, ο οποίος εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο. Έτσι, το κάθε επόμενο Ζώδιο εκπροσωπεί ολόκληρο τον δικό του μήνα, έως να κλείσει ο δωδεκάμηνος κύκλος της «ροής των εξελίξεων». 

Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι γεννήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του μήνα δεν ανήκουν στον Αστερισμό τους. Ως παράδειγμα, όσοι γεννήθηκαν από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά, σαφώς ανήκουν στον Αιγόκερω. Ωστόσο, όλα τα Ζώδια μέσα στον Δεκέμβριο, επωφελούνται από τα θετικά στοιχεία (χαρακτηριστικά) του Τοξότη.

* * Κρόνος στον Τοξότη:

     Ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη πέραν του ενός χρόνου, και σίγουρα από την θέση του αυτή, κάτι έχει να διδάξει σε όλα τα Ζώδια. Και συγκεκριμένα η πρόκληση είναι να μάθουμε να μην χαραμίζουμε τα βέλη μας για άπιαστους στόχους ή για καταστάσεις που βλέπουμε ότι μας ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Επομένως μην χάνετε την αυτοπεποίθηση σας..  έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας έως τον Δεκέμβριο του 2017, για να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του Κρόνου.
Κρόνος στον Τοξότη για όλα τα Ζώδια, αλλά ειδικότερα για τους Τοξότες σημαίνει, «ευημερία - δυνατότητα υλοποίησης των στόχων - ψυχική ανάκαμψη - πιο ισορροπημένη προσωπική ζωή – δημιουργία υγιούς οικογένειας».   


* Δίας στον Ζυγό:

      Ο Κυβερνήτης του Τοξότη ο Δίας, απ’ τα τέλη Σεπτεμβρίου βρίσκεται στον Ζυγό, στο οικογενειακό του περιβάλλον, και αυτό έως και τον Οκτώβριο του 2017.  

Δηλαδή στον Αστερισμό της κόρης του της Δίκης, την οποία απέκτησε με την Θέμιδα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία. 

Από εκεί, θα ολοκληρώσει πρώτα το έργο του, το οποίο είναι να μας “νοικοκυρέψει” θέλοντας και μη, που αυτό σημαίνει ότι έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες για να ισορροπήσουμε τα οικονομικά μας, και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την οικογένεια μας – το στενό μας περιβάλλον. Και στην συνέχεια ασφαλώς σε βάθος χρόνου, θα ανταμειφθεί ο καθένας μας αναλόγως. Δηλαδή, «ο καθένας μας θα θερίσει ότι έχει σπείρει» !!.


* * Το Ξύπνημα της Πυθίας:

       Ο αστεροειδής Πυθία θα παίξει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο έως την γέμιση της Ματωμένης Σελήνης, δηλαδή την Πανσέληνο που βάσει αυτής καθορίζεται ο εορτασμός της Ανάστασης Του Κυρίου. 
Επομένως έως 10 – 11 Απριλίου του 2017.

Το “ξύπνημα” της με την γέμιση της Σελήνης του Οκτωβρίου.. η Πανσέληνος που χαρακτηρίστηκε ως Ιαματική – Θεραπευτική.. σημαίνει ότι η ομίχλη διαλύεται σταδιακά απ’ το θολό τοπίο μας. Μπορούμε πλέον να διακρίνουμε καθαρότερα τον σωστότερο δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, και οι λύσεις των προβλημάτων μας δεν θα φαντάζουν «μονόδρομος». Οι δε προτεραιότητες μας, αλλάζουν για το καλό μας !!. 

Επίσης άλλο τόσο, έως 10 – 11 Απριλίου του 2017, θα διαρκέσει και η θετική Αύρα της προαναφερόμενης Ιαματικής – Θεραπευτικής Σελήνης.. που αυτό σημαίνει πως έως τότε πολλές πονεμένες καρδιές θα βρούν την γιατρειά τους – αρκετοί ταλαιπωρημένοι έρωτες θα σμίξουν – αρκετές “παγωμένες” μακροχρόνιες σχέσεις θα αναζωπυρωθούν ερωτικά, και βεβαίως.. για αρκετούς ασθενείς θα βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία !!.

* * Γυμνή η Πανσέληνος του Νοεμβρίου 2016:

      Η δε Πανσέληνος του Νοεμβρίου δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «Γυμνή».. διότι πέραν από το σπάνιο Φαινόμενο που παρουσίασε (σε μέγεθος και λάμψη)..  ήδη μας βοηθάει στο να προσαρμοστούμε στην γυμνή πραγματικότητα. 

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να πλάθουμε όνειρα – στόχους, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες – τα θέλω μας – τα προσωπικά μας συναισθήματα. Όλα αυτά όμως ενδέχεται να απέχουν απ΄ την δυνατότητα της υλοποίησης. Και τότε το Σύμπαν έρχεται να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα. 
Συνήθως βέβαια πονάει.. αλλά η αλήθεια στο τέλος μας λυτρώνει !!.

Γέννηση Νέας Σελήνης στις 29 Νοεμβρίου, η οποία γεμίζει (Πανσέληνος) σήμερα 14 Δεκεμβρίου:

   Να θυμάστε πάντα πως όσο πιο “ανθρώπινοι” γινόμαστε, τόσο περισσότερο το Σύμπαν μάς επιβραβεύει. Έτσι μαζί με αυτήν την Σελήνη, γεννήθηκαν νέες ελπίδες – νέες ευκαιρίες – νέες εναλλακτικές για όλους μας.. και ειδικότερα για τους Τοξότες.

Ωστόσο, καθώς η Σελήνη θα έχει όψη προς τους Διδύμους, δηλαδή τον Αστερισμό με τον οποίο σχηματίζει Άξονα ο Τοξότης .. συμβουλεύω τους Τοξότες μας, να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν την παροιμία «και σκύλος χορτάτος, και πίτα ολόκληρη» !!.

Θα πρέπει να κάνετε αργά βήματα, εστιάζοντας σταθερά στον στόχο σας. Επίσης για να έχετε τα ποθητά αποτελέσματα, φροντίστε να έχετε ακλόνητα επιχειρήματα. Δεν είναι εποχή για “εάν και εφόσον”, διότι κινδυνεύετε να πάψουν να σας πιστεύουν !!.

Τίποτα λοιπόν τυχαίο, καθώς ο Θεός όλα εν σοφία εποίησε !!. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου έχει ως σκοπό να μας αποδείξει πως υπάρχει λόγος που «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους».

Κατανοώντας τις συμπεριφορές των άλλων απέναντί μας, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε μαζί τους, και ούτε βεβαίως ότι τους συγχωρούμε. Κατανοώντας την διαφορετικότητα των άλλων, δεν σημαίνει ότι ακυρώνουμε τις δικές μας απόψεις, και ούτε βεβαίως ότι θα βαδίσουμε στα χνάρια τους. Κατανοώ σημαίνει ότι το παίρνω απόφαση πως
με βλάπτει να ζώ με τον πόνο της απογοήτευσης. Κατανοώ απλά σημαίνει ότι, το παίρνω απόφαση πως είναι μάταιο να ελπίζω να φέρω στα μέτρα μου, κάτι που διαφέρει κατά πολύ από εμένα.  

Συνεπώς, τελειώνοντας αυτός ο χρόνος, κατανοούμε τους λόγους που έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να απαλλαγούμε από ψυχοφθόρες αγωνίες και άσκοπες αναμονές !!.

Η Αύρα της Λυτρωτικής Σελήνης θα συμβάλει στο να έχουμε περισσότερη Ανθρωπιά - καθαρότερη κρίση – να κάνουμε την ορθότερη επιλογή – να αποδεχτούμε κάποιο τέλος.. διότι το 2017 έρχεται μια νέα εποχή .. για όσους πιστέψουν στην δύναμη της θέλησης της ψυχής τους !! 

~ ~ Για τις προβλέψεις μου, σχετικά με το κάθε Ζώδιο χωριστά, θα επανέλθω με προβλέψεις για όλο το έτος 2017, όπως και με τις αφιερώσεις μου που προαναφέρω.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου