Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

*Γέννηση της Ματωμένης Σελήνης – Εαρινή Ισημερία και ανοίγει νέος Κύκλος*


Ο κύκλος ολοκληρώθηκε – ανοίγει νέος κύκλος, δείτε τις συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια !! 
 Άδραξε την ευκαιρία, ως την Φθινοπωρινή Ισημερία:


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Πριν όλων οφείλω να επαναλάβω για όσους με παρακολουθούν πρόσφατα, ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου. Στην ουσία, δεν θεωρούμαι καν’ αστρολόγος με την έννοια που έχουμε συνηθίσει, την παρουσίαση των πλανητικών  δρώμενων.
Προφανώς ορισμένοι μπερδεύονται καθώς δηλώνω «μελλοντολόγος», αλλά επειδή δεν είναι επί της παρούσης για να το αναλύσω, σας παραπέμπω στο άρθρο μου με τίτλο «Ο ορισμός της Μελλοντολογίας.. μια ενδιαφέρουσα επιστήμη».

Πράγματι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως θα διαπιστώσετε, καθώς δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη τεχνική ή ειδικότητα, ή κάποιο επάγγελμα. Αντιθέτως, τα πορίσματα των μελετών – ερευνών είναι έργο ομάδων, οι οποίες απαρτίζονται από επιστήμονες, σχεδόν όλων των κλάδων.

Χρησιμοποιώ τον παραπάνω πρόλογο, για να γίνουν ευκολότερα κατανοητά τα ακόλουθα, καθότι χρησιμοποιώ μια σύνθετη μέθοδο προβλέψεων, των πιθανών μελλοντικών εξελίξεων.
Έχει ρίζες αρχαιοελληνικές, υιοθετεί την ροή των προβλεπόμενων εξελίξεων όπως ερμηνεύονται μέσω του αστρολογικού ταρό εδώ και αιώνες, ακολουθεί την σύγχρονη αστρονομία, και στηρίζεται στις αναμενόμενες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές – οι αντιδράσεις αλλά και τα αποτελέσματα των επιλογών μας είναι προβλέψιμα σε μεγάλο βαθμό, εάν γνωρίζουμε τον τρόπο που επηρεάζει τον χαρακτήρα μας η εποχή που γεννηθήκαμε, ανάλογα και με το στοιχείο της φύσης, στο οποίο ανήκουμε. Εξηγώ παρακάτω: 

Σύνθετη μέθοδος μελέτης.. άρρηκτες σχέσεις: 

Συνοπτικά αναφέρω ότι, η μελλοντολογία δεν ασχολείται με κάποια συγκεκριμένη μέθοδο προβλέψεων. Εξετάζει όλα τα δεδομένα (τα αναμφισβήτητα), όπως όμως και όλες τις θεωρητικές εκδοχές, σε ότι αφορά την σχέση της ύπαρξης μας με το Σύμπαν. Ερευνά, μελετά, συγκρίνει και πειραματίζεται, ώστε να απομυθοποιηθεί το όποιο μεταφυσικό – το υπεράνθρωπο. Ασφαλώς δέχεται ότι ο άνθρωπος διαθέτει φυσικές ικανότητες, τις οποίες όταν τις καλλιεργεί, διαφέρει αισθητά από τα συνηθισμένα άτομα. Μέσα σ’ αυτές τις ικανότητες είναι η τηλεπάθεια, η κλασσική ενόραση, το διορατικό χάρισμα, κ.ά. 

Ωστόσο, σημειώστε ότι ο ορισμός του διορατικού ατόμου είναι, «αυτός που έχει την ικανότητα, εκτιμώντας σωστά μια δεδομένη πραγματικότητα, να προβλέπει πιθανές μελλοντικές εξελίξεις».

Πέραν αυτών, δεν αμφισβητείται ότι υπήρξαν – υπάρχουν και θα υπάρξουν άτομα, ιδιαιτέρως προικισμένα από την φύση. Έχουμε άπειρα παραδείγματα, φαινόμενα, που εάν δεν έχουμε επιστημονικές εξηγήσεις, μας τρομάζουν. 

Όπως η Ψυχοκίνηση ή αλλιώς Τηλεκίνηση, η Πυροκίνηση κ.ά, τα οποία βέβαια αφορούν άλλη ομάδα ερευνητών – μελετητών. Με αυτά ασχολείται η Ψυχοερεύνηση, παλαιότερα γνωστή ως Παραψυχολογία.


Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 

Δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί (τα Ζώδια) αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Νερό – Αέρας – Φωτιά – Γή !!.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Ήταν οι πρώτοι μελετητές των μεταφυσικών φαινομένων, όπως και των πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής.  

Και πράγματι, η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων, με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα Τέσσερα Στοιχεία απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος. Και στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Αιθέρας, ο οποίος αποτελεί την Πεμπτουσία της ύπαρξης, που κυριαρχεί πάνω στα υπόλοιπα στοιχεία.

Επομένως, καθώς ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας (οι Κινέζοι μεταγενέστερα το ονόμασαν τσι), μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων μονάχα με τη δύναμη της θέλησης, είναι αληθινές». Όπως δηλαδή η πυροκίνηση και η τηλεκίνηση (που προαναφέρω), που είναι απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

Συνεπώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι άρρηκτες οι σχέσεις του Ανθρώπου με το Σύμπαν και την Φύση, καθώς μάλιστα ο άνθρωπος, όντως έλκει τα στοιχεία απ’ τα οποία είναι φτιαγμένος !!.  
 
Ο κύκλος ολοκληρώθηκε – ανοίγει νέος κύκλος:

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, η Γή κάνει δύο σημαντικές κινήσεις. Μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό της (ημερήσιος κύκλος), και μία γύρω από τον ήλιο, ο ετήσιος κύκλος. Ο συνδυασμός αυτών των κινήσεων, δημιουργεί τις τέσσερις εποχές.
Δύο φορές τον χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο), η θέση της Γής απέναντι στον ήλιο είναι σε τέτοιο σημείο, που οι ώρες της μέρας είναι σχεδόν ίσες με την νύχτα. Δηλαδή, ανά εξάμηνο, έχουμε Ισημερία.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, οι λαοί γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου είτε με την Φθινοπωρινή Ισημερία (όπως και στην αρχαία Ελλάδα), είτε με την Εαρινή. Αργότερα, όταν οι πρόγονοι μας, μελετητές της Αστρονομίας απομυθοποίησαν τους Ολύμπιους θεούς, και πολύ σωστά τους τοποθέτησαν στο Σύμπαν ως ρυθμιστές αυτού, ερμήνευσαν και την σπουδαιότητα της κάθε εποχής σε σχέση με τον Αστρικό Κύκλο. Έτσι θεωρήθηκε πιο σημαντική η Εαρινή (ανοιξιάτικη) Ισημερία, καθώς ανοίγει τις πύλες της εισόδου, στον νέο κύκλο ζωής.

Η Εαρινή Ισημερία σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης – την Αναγέννηση της φύσης.. μαζί με την οποία έχουμε την δυνατότητα να Αναγεννηθούμε και εμείς ως «παιδιά της φύσης». Δικαίως καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα του νέου χρόνου απ’ όλους τους λαούς – πολιτισμούς, παρότι οι διαφορές των ημερολογίων που ακολουθούσαν ήταν τεράστιες, μέχρι και αιώνες μετά Χριστού.

Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι οι βασικοί Αστερισμοί (τα Ζώδια) ενώ αρχικά ήταν 13 σε αριθμό και με διαφορετικές χρονικές διάρκειες, αργότερα ο Οφιούχος, στην ουσία συγχωνεύτηκε με τον Σκορπιό και τον Τοξότη. Μάλιστα, κατόπιν και των συγχωνεύσεων των ημερολογίων (κοινό για όλους), τα Ζώδια μετακινήθηκαν προς τα αριστερά  - προς τα πίσω. Ωστόσο, έως και σήμερα μένουμε σε αυτό που μας παρέδωσε ο Πτολεμαίος (περίπου το 140 μ.Χ), ο οποίος αναγνώρισε ότι η έναρξη του Κύκλου συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία, και συγκεκριμένα αρχίζει με τον Κριό, βάσει των νεότερων ανακατατάξεων. 
Θα επανέλθω όμως στα παραπάνω, στην επόμενη ανάρτηση μου.


Προβλέψεις και Συμβουλές .. σύμφωνα με τις Τέσσερις Εποχές:

Στο σημείο αυτό αξίζει να επαναλάβω ότι οι πρόγονοι μας, πατέρες όλων των επιστημών, γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» (ξενόφερτη λέξη), το οποίο ονόμαζαν «αντιπεπονθός»,  και που εν συντομία σημαίνει ότι «οι πράξεις μας στην πορεία της ζωής μας, δημιουργούν τα αποτελέσματα στην συνέχεια της πορείας της ζωής μας».

Γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία της ψυχής. Ο Πλάτωνας μάλιστα δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές του ταξιδιού της. Και όπως προκύπτει μέσα απ’ τα διδάγματα του, αναφερόταν συχνά στον Μοναδικό Αληθινό Θεό των Ζωντανών, όπως, «Θεός είναι αγάπη – ευσπλαχνία – κατανόηση – η πηγή της ζωής και τροφή του πνεύματος.. για όλα τα άσχημα και τα κακά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους αλλού, καθώς ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση».

Πράγματι αγαπημένοι μου αναγνώστες. Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, επομένως έχουμε το δικαίωμα των επιλογών μας. Ασφαλώς όμως, ήμαστε και υπόλογοι των πράξεων μας. Αλλά καθώς το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, μας προειδοποιεί με μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία μας επιτρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε ώστε να πράξουμε το ωφελιμότερο. Τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για το γενικότερο σύνολο.  

Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί σχηματίζουν Κύκλο γύρω από την Γή, όπως και το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα βασικά ζωτικά στοιχεία (έδαφος – νερό – οξυγόνο – πυρά). Θα επανέλθω όμως αναλυτικότερα επί αυτού σε επόμενο άρθρο μου, αναλύοντας τους συμβολισμούς όλων των Ζωδίων. Μάλιστα θα εντυπωσιαστείτε πόση συνάφεια υπάρχει με την θρησκεία !!.   

Ασφαλώς δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, υπάρχει λόγος που φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου, να μας προσφέρει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας επί της Γής.

Επομένως σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και με απλά λόγια, οι εποχές του Αστρικού Κύκλου, έχουν ως σκοπό μέσω της φύσης, να μας υπενθυμίζουν τα στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Άλλες φορές δειλιάζουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, και άλλες φορές πεισμώνουμε και το επιχειρούμε με κάθε τίμημα. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, η ονειροπόληση, η αναζήτηση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και η αναβλητικότητα. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε λάθη.. όμως μόνο τότε στην πορεία γινόμαστε πιο σοφοί και πιο δυνατοί.
 
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. 
Ωστόσο καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο που ο έρωτας πρωταγωνιστεί στην ζωή μας, δυσκολευόμαστε να ισορροπήσουμε τα Θέλω μας με τα Πρέπει. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και η ανυπομονησία. Άλλοτε θαυμάζουμε το μυρμήγκι, κι άλλοτε ζηλεύουμε τον τζίτζικα. Οι πρωτόγνωροι πόθοι, μας βάζουν σε περιπέτειες.. ωστόσο το δίδαγμα είναι πως εάν δεν πέσεις στα βαθιά - δεν θα μάθεις να κολυμπάς. 

_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. 
Βρισκόμαστε στην φάση που θέλοντας και μη κάνουμε τους απολογισμούς μας. Άλλοτε βαραίνουν στο ζύγι αυτά που δεν τολμήσαμε, και τότε μετανιώνουμε - κι άλλοτε γέρνει η πλάστιγγα προς τα σίγουρα, και δοξάζουμε Τον Θεό που καταφέραμε έστω τα βασικότερα. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, η ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και η αμφιβολία. Ωστόσο μέσα απ’ τις αμφιταλαντεύσεις, αποκτούμε ορθότερη κρίση.  

_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος.
Είναι η φάση της ζωής μας που ενώ νιώθουμε θλίψη που δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να αλλάξουμε τα πράγματα, τελικώς συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική μας γονατίζει. Αλλά μόλις αποφασίσουμε να κλείσουμε ένα παλιό κεφάλαιο της ζωής μας, τότε νιώθουμε ότι μπαίνουμε στην επόμενη φάση όπου νιώθουμε ευλογημένοι, καθώς μας δόθηκε – μας δίνεται μία νέα ευκαιρία. Αρχίζει να μυρίζει Άνοιξη, και τότε συνειδητοποιούμε πως μόνο μετά από ένα Τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση !!.

* * Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

     Επομένως, πέραν απ΄ τις ετήσιες προβλέψεις μου όπως και τις μηνιαίες, σας δίνω μία επιπλέον οπτική, ώστε αναλόγως την κάθε εποχή, το αποτέλεσμα των ενεργειών σας, να είναι όσο πιο κοντά στο επιθυμητό. Επίσης λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές μου για το εξάμηνο έως την Φθινοπωρινή Ισημερία, ειδικότερα σε ότι αφορά την προσωπική σας ζωή, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο έρωτας !!



ΖΩΔΙΑ της Άνοιξης:

Ο έρωτας για σας, θα είναι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο. Μπαίνετε ολομόναχοι στην τάξη, αλλά θέλετε να ξέρετε ότι θα σας περιμένουν όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας. Θέλετε να συμμετάσχετε στους κανόνες, αλλά πάντα θα σας ενοχλεί που τους βάζουν άλλοι. Θέλετε να διδαχτείτε, αλλά πάντα θα ανυπομονείτε πότε θα κάνετε το διάλειμμα σας. Όταν περάσει ο ενθουσιασμός, ονειροπολείτε την μέρα που θα φύγετε επιτέλους απ’ τα θρανία. Κι όταν σας δώσουν το “απολυτήριο” .. δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε στην ζωή σας με αυτό. Ωστόσο ο κάθε νέος έρωτας, σας γεμίζει με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αυτό θεωρείται καλό διότι ξεχνιέται το δυσάρεστο παρελθόν, όμως σας δυσκολεύει για να κάνετε “διδάγματα”, τις παρελθοντικές εμπειρίες σας !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται. Είναι φυσικό να ονειρευόμαστε την μέρα όπου θα πάψουμε να έχουμε τον ρόλο του μαθητή. Χρειάζεται όμως να διδαχτούμε μέσα από τους άλλους, διότι ο κάθε χρόνος που περνάει στην ζωή μας, είναι όπως η κάθε επόμενη “τάξη”, που έχει και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Φυσικό επίσης είναι να θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις, για να ξεφύγουμε απ’ την ρουτίνα. Ωστόσο, επειδή ενδέχεται να έχουμε ανεπιθύμητη κατάληξη, σοφό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι να ξανακαθίσουμε στα θρανία, για να μας μάθουν καινούργια πράγματα. Η ζωή ασφαλώς συνεχίζεται, αλλά έως να έρθει το αύριο – δεν ξέρουμε εάν ήταν καλύτερο το χθές !!.

ΖΩΔΙΑ του Καλοκαιριού:

Ο έρωτας για σας, θα είναι σαν την λαχτάρα σας να βουτήξετε στην θάλασσα, μια καυτή μέρα του καλοκαιριού. Κάνετε μεγάλη υπομονή περιμένοντας την ώρα αυτήν,  και όταν έρθει, σκέφτεστε την ταλαιπωρία κατά την διαδρομή, οπότε βολεύεστε και με ένα ντούζ κάτω απ’ το κρύο νερό. Καταφέρνετε να κλέψετε χρόνο για καλοκαιρινές διακοπές, και έτσι νοικιάζετε ένα διαμέρισμα δίπλα στην θάλασσα. Αντί όμως να εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή, περνάτε την μέρα με το τάμπλετ στο χέρι για να μην σας χάσουν οι φίλοι σας – τηλεφωνείτε στην γειτόνισσα που σας ποτίζει τα φυτά σας – σκέφτεστε να μαγειρέψετε για να μην ξοδέψετε σε ταβέρνες.. και όταν βραδιάσει και η νύχτα σας έβρει να φοράτε ακόμη το μαγιό, σκέφτεστε πως.. «δεν πειράζει και αύριο μέρα είναι» !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν δεν βρέξεις τον πισινό, ψάρια δεν πιάνεις. Είναι κανόνας να μην γυρνάμε την πλάτη σε ανθρώπους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Ωστόσο έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κάποιες φορές μόνο για τον εαυτό μας. Είναι φρόνιμο να σκεπτόμαστε και την επόμενη μέρα, όμως υπάρχουν και οι μοναδικές στιγμές, που τρέχουν και φεύγουν μέσα από τα δάχτυλα μας όπως το νερό. Είναι σημαντικό για εσάς να έχετε τον έλεγχο, ή τουλάχιστον την γνώση για όλα όσα συμβαίνουν και σας αφορούν. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα πως δεν μπορείτε πάντα να γνωρίζετε τί παίζεται στο μυαλό των άλλων, ούτε βεβαίως στον αισθηματικό τους κόσμο !!

ΖΩΔΙΑ του Φθινοπώρου:

Ο έρωτας για σας, θα είναι σαν τα πρωτοβρόχια. Το ξέρετε ότι δεν θα έχει πάντα ωραίες μέρες, αλλά όταν μαζέψατε τα χειμωνιάτικα, δεν αφήσατε πρόχειρη καμιά ζακέτα. Βγαίνετε για μια βόλτα για να αλλάξετε παραστάσεις, και τότε ξαφνικά, θέλετε να προγραμματίσετε θέματα για τον ερχόμενο χειμώνα. Σε αντίθεση με αυτό, ξεγελιέστε απ’ την ηλιόλουστη μέρα, και μόνο εάν σας πιάσει βροχή στον δρόμο θυμάστε να αγοράσετε ομπρέλα. Αγχώνεστε με κάτι, που ωστόσο, εάν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα, τότε μπορείτε να το σκεφτείτε. Και επειδή θέλετε να βλέπετε το μακριά, σας ξαφνιάζουν και σας αποσυντονίζουν οι απρόβλεπτες αλλαγές του σήμερα.. ενώ το γνωρίζετε πως βρίσκεστε σε μια εποχή, που θα πάτε σύμφωνα με του καιρού τα κέφια !!.    
* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν σπείρεις σιτάρι, δεν μπορείς να περιμένεις να φυτρώσει καλαμπόκι. Την στιγμή που κάνουμε τις επιλογές μας, περιμένουμε το αποτέλεσμα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε. Εάν η σοδιά δεν έχει το επιθυμητό βάρος, τότε πολύ πιθανόν να μην φταίει η ζυγαριά, αλλά η λανθασμένη ιδέα που είχαμε για την ποιότητα του σπόρου. Ωστόσο, καθώς συνήθως έχουμε την ιδέα ότι εμείς σωστά πράξαμε, αλλά δεν ήταν κατάλληλη η γή .. δεν σταματάμε να ψάχνουμε για γονιμότερο έδαφος. Σοφό είναι εφόσον το βρούμε, τις επόμενες φορές να ελέγχουμε την ποιότητα των σπόρων μας. Έως τότε, θα πρέπει να εμπεδώσουμε, ότι θα αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε !!.

ΖΩΔΙΑ του Χειμώνα:

Ο έρωτας για σας, θα είναι όπως το χιόνι. Επειδή το θεωρείτε ως δεδομένο πως μέσ’ στον χειμώνα θα χιονίσει, ονειρεύεστε χιονισμένα Χριστούγεννα, φωτιά στο τζάκι και μπόλικο κρασί. Κάπως έτσι βέβαια τον ονειρευόμαστε όλοι μας τον χειμώνα, αλλά εάν δεν χιονίσει στην περιοχή μας, δεν παίρνουμε δα και τα βουνά για να βρούμε χιόνι. Περιμένετε με αγωνία τις ειδήσεις για τον καιρό, έτσι ώστε να ξέρετε πως θα οργανωθείτε τις επόμενες μέρες. Κι όταν πλακώσει το χιόνι πάνω απ’ το γόνατο, ανησυχείτε μήπως οι προμήθειες σας δεν είναι αρκετές, κοιτάτε τί υπάρχει στα ντουλάπια σας, και υπολογίζετε τα ξύλα που θα κάψετε. Και τότε συνειδητοποιείτε πως η ονειρεμένη ξενοιασιά τις νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι δεν είναι για πολύ.. και απογοητεύεστε που θα έρθει η άνοιξη και θα αρχίσετε να μετράτε τα κουκιά σας σπυρί – σπυρί !!.  
* Οι συμβουλές μου είναι:
Ο λύκος τρώει απ’ τα μετρημένα. Που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα και σε όλα. Συμβαίνουν πράγματα στην ζωή μας, που ενώ αλλιώς τα προγραμματίσαμε – αλλιώς τα ονειρευτήκαμε, κάτι δεν πήγε καλά, ή κάτι δεν ήταν αυτό που φαινότανε. Επομένως, αφήστε και κάποια πράγματα στην τύχη τους. Άλλωστε  
μετά κάθε τέλος, έρχεται πάντα μια νέα αρχή. Και αφού έχετε ανάγκη ένα ζεστό σπιτικό, ζήστε το με βροχή και με χιόνι, με ήλιο και λιακάδα, με τα πολλά και με τα λίγα. Εσείς μόνο μπορείτε να απολαύσετε το όνειρό σας σε όλες τις εποχές.. διότι και το λυχνάρι του Αλαντίν να έχετε, δεν θα σας φέρει ευτυχία !!. 


~ ~ Επίσης κλείνοντας συνιστώ σε όλους σας, και ειδικότερα στους νέους αναγνώστες μου που επιθυμούν να με παρακολουθούν, να διαβάσετε την προηγούμενη ανάρτηση (σας δίνω τον σύνδεσμο παρακάτω), καθώς μάλιστα προλογίζω την έναρξη του νέου κύκλου προβλέψεων μου, έως και πάλι τον ερχόμενο Απρίλιο του 2018. 

Εαρινή Ισημερία.. ότι Τελειώνει, στην συνέχεια Λυτρώνει !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου