Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

* * Έκλειψη Σελήνης με εμφάνιση της Λίλιθ.. αφορά όλα τα Ζώδια !!


Νύχτες με φεγγάρια και αϋπνίες.. σημαίνει κρυφές ερωτικές επιθυμίες !!.


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Το θέμα μας σήμερα είναι η Λίλιθ. Ανήκει επισήμως στην κύρια ζώνη των Αστεροειδών Σωμάτων (Lilith 1181), και χρειάζεται περίπου 5 χρόνια για να ταξιδέψει μέσα απ’ όλα τα Ζώδια. Δηλαδή, μένει από 4 έως 6 μήνες στον κάθε Αστερισμό.

     Η επιρροή της προς εμάς περιγράφεται σαν πυρετός στο κατακαλόκαιρο που μας παραλύει. Μας βυθίζει στις ανομολόγητες σκέψεις μας, ώστε να ανακαλύψουμε την έξοδο απ’ τον ερωτικό μας λαβύρινθο (πόθους – πάθη – λάθη – ζήλεια – αναβρασμό συναισθημάτων κ.ά).. ειδικά όταν την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκεται σε Ζώδια του καλοκαιριού.
Κι ακόμη περισσότερο όπως φέτος το έτος 2018 ..  στον πύρινο ΛΕΩΝ !!. 

Η Λίλιθ στην ουσία φωτογραφίζει την διπλή ερωτική μας προσωπικότητας. Απ’ την μιά οι απόκρυφες επιθυμίες μας, κι απ’ την άλλη η ταυτότητα που παρουσιάζουμε προς τα έξω για την προσωπική μας ζωή. Η αναστάτωση που θα μας προκαλέσει από τον πύρινο Λέων ενώ το θερμόμετρο θα βρίσκεται ήδη στα ύψη, και με τόσους ανάδρομους Πλανήτες .. θα μας μείνει αξέχαστη !!.   

Και καθώς αναμένεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο με την Πανσέληνο 27_28 Ιουλίου όπου θα έχουμε και το Φαινόμενο «ολική Έκλειψη Σελήνης» … σας δίνω παρακάτω πρόσθετες συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο αστεροειδής Λίλιθ (Lilith 1181) ανακαλύφθηκε επισήμως το 1927 από τον Ρωσογάλλο αστρονόμο Μπενζαμίν Ζεχόφσκι, και πήρε το όνομά της από την Γαλλίδα μουσικοσυνθέτρια Λιλί Μπουλανζέ.
Οι λόγοι που ο διάσημος Αστρονόμος επέλεξε να της δώσει το όνομα της μουσικοσυνθέτριας, παραμένουν επισήμως άγνωστοι. Ωστόσο τα κουτσομπολιά οργιάζουν !!. 

Η Λίλιθ ανήκει στην κύρια ζώνη των Αστεροειδών Σωμάτων, και χρειάζεται περίπου 5 χρόνια για να ταξιδέψει μέσα απ’ όλα τα Ζώδια. Δηλαδή, μένει περίπου από 4 έως 6 μήνες στον κάθε Αστερισμό.  
Αναγράφει τροχιά γύρω από τον Ήλιο, και κατά καιρούς πλανάται προκλητικά μεταξύ των Πλανητών Άρη και Δία.. επιδιώκοντας (θα λέγαμε), να προκαλέσει την ερωτική έλξη αυτών των δύο πανίσχυρων αρσενικών του Σύμπαντος.

* * Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία αστρολογικά σημεία που συνδέονται με μυθικό τρόπο στην ονομασία της Λίλιθ:

Ο αστεροειδής Lilith 1181 ως Eriς, που σύμφωνα με τον Καύδιο Πτολεμαίο αντιπροσωπεύει την Έριδα (κόρη της Νύχτας και θεά της ζήλιας), η οποία κρύβεται από την Ήρα στην σκιά της Σελήνης .. 
ως Dark Moon  το υποθετικό δεύτερο φεγγάρι της Γής .. 
- ως Black Moon η Μαύρη Σελήνη που είναι η σκοτεινή όψη της Σελήνης.. και που όμως και τρία αυτά σημεία, ερμηνεύονται σε συνδυασμό με αρχαίους μύθους. 

Οι δύο επικρατέστεροι ξενόφερτοι μύθοι, αναφέρονται στην Λίλιθ άλλοτε ως μαύρη χήρα - και άλλοτε ως την πρώτη γυναίκα θεά. 

Συγκεκριμένα:

    * Περιγράφεται ως Μαύρη Χήρα, και υποτίθεται πως ήταν η πρώτη γυναίκα που έπλασε ο Δημιουργός μας (πριν την Εύα), η οποία όμως απαίτησε απ’ τον Δημιουργό ισότιμη σχέση, αρνούμενη κατηγορηματικά να υποβληθεί στον έλεγχο του Αδάμ.. και έτσι προτίμησε την αυτοεξορία της από την Γή. 
   * Περιγράφεται όμως και ως η πρώτη θεά της Σελήνης, εντελώς ανεξάρτητη, που η στάση της έχει σχέση με την καταπιεσμένη οργή, την αγανάκτηση, τα επτασφράγιστα μυστικά. Ασυμβίβαστη λοιπόν με την σεξουαλική χειραγώγηση, και αντιτίθεται στον μυθοποιημένο ερωτικό κόσμο !!.
   * Και αν λάβουμε υπόψη μας και τον αρχαιοελληνικό μύθο, σημαίνει ότι με έμμεσο τρόπο ως Έριδα, επιδιώκει να δημιουργεί καυγάδες όπου διακρίνει ομορφιά, χαρές και ευτυχία !!.  

Πώς μπορούμε όμως να ερμηνεύσουμε τα παραπάνω με τα δεδομένα της εποχής μας:

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω σενάρια για την Λίλιθ.. η επιρροή της προς εμάς περιγράφεται σαν ένας πυρετός στο κατακαλόκαιρο που μας παραλύει, ειδικά όταν την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκεται σε Ζώδια του καλοκαιριού (Δίδυμοι – Καρκίνος και Λέων), και ακόμη περισσότερο, όταν βρίσκεται στον πύρινο ΛΕΩΝ !!. 

Μας βυθίζει στις ανομολόγητες σκέψεις μας, ώστε να ανακαλύψουμε την έξοδο απ’ τον ερωτικό μας λαβύρινθο (πόθους – πάθη – λάθη – ζήλεια – αναβρασμό συναισθημάτων κ.ά).. με σκοπό να απομυθοποιήσουμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες, τις οποίες άλλοτε μετονομάζουμε σε έρωτα – άλλοτε τις αποζητάμε σε λάθος πρόσωπα – και άλλοτε δεν τις αναλύουμε ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό !!.

Η Λίλιθ αντιπροσωπεύει λοιπόν την κρυφή σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, του χαρακτήρα μας που σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε. Όπως βεβαίως συναισθήματα και ένστικτα μας, που δεν βρίσκουμε λόγια να τα εξηγήσουμε. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω έχουν και την θετική τους πλευρά,  καθώς μέσα απ’ όλη αυτήν την διαδικασία της “υπόγειας εξερεύνησης”, μας ανοίγει τον δρόμο για να εισχωρήσουμε στον μυστικό κόσμου του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Κυρίως σε ότι αφορά τις ερωτικές του επιθυμίες – φαντασιώσεις – προτιμήσεις – και τα δικά του ανομολόγητα μυστικά !!.  

Στην ουσία επομένως, η Λίλιθ φωτογραφίζει την διπλή ερωτική μας προσωπικότητας. Απ’ την μία οι απόκρυφες επιθυμίες μας, κι απ’ την άλλη η ταυτότητα που παρουσιάζουμε προς τα έξω για την προσωπική μας ζωή.  
Αλλά καθώς αναμένεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο με την Πανσέληνο του Ιουλίου, και να μας αναστατώσει όσο το θερμόμετρο θα βρίσκεται στα ύψη.. θα σας δώσω τις παρακάτω συμβουλές μου, οι οποίες αφορούν όλους μας.

Σημειωτέο, δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Δημιουργός των πάντων που όλα εν σοφία εποίησε, και αναμφισβήτητα φρόντισε ώστε η κάθε εποχή του χρόνου, να προσφέρει στον άνθρωπο τα εφόδια που του χρειάζονται για την εξέλιξη του επί της Γής. Έτσι συμβαίνει και η κάθε εποχή του χρόνου, “καθρεφτίζει” τα στάδια της ζωής μας:

_Η Άνοιξη = η έναρξη νέου κύκλου ζωής, το άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου πειραματιζόμαστε και αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
_Το Καλοκαίρι = την ωριμότητα που θα πρέπει ήδη να έχουμε αποκτήσει μέσω των εμπειριών, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται.
_Το Φθινόπωρο = το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου πλέον θα θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει και θα πρέπει να συμβιβαστούμε ακόμη και με τα λίγα.
_Και ο Χειμώνας = το αποτέλεσμα – η ολοκλήρωση του κύκλου.. όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά το τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Η δυνατότητα για μια Νέα Αρχή.

* * Επομένως ο κάθε Αστερισμός πέραν των άλλων, αντιπροσωπεύει ένα μέρος – μήνα μιας εποχής (ανάλογα σε ποια εποχή γεννηθήκαμε), η οποία ερμηνεύεται και ως μία από τις παραπάνω φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, φωτογραφίζει κι ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Βέβαια, στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου, υπάρχουν (λίγο-πολύ) όλες οι πλευρές των υπολοίπων Ζωδίων,  με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Συνεπώς, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή για να παλέψουμε για την επιβίωση μας κ.ά. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι – συμπονετικοί ή εκδικητικοί. 

Και έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εποχής που αντιπροσωπεύουμε,  συνήθως, ακόμα και το ερωτικό κομμάτι της ζωής μας το διαχειριζόμαστε αναλόγως. Γι’ αυτό, όσο δε αφορά την Λίλιθ, με αλληγορικές έννοιες, μας επηρεάζει ως εξής:


ΖΩΔΙΑ της Άνοιξης:
Κάθε νέος έρωτας, σας γεμίζει με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ο έρωτας για σας είναι πάντα σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο. Μπαίνετε ολομόναχοι στην τάξη, άλλοτε με ενθουσιασμό και άλλοτε με δισταγμούς.. ωστόσο σε κάθε περίπτωση, θέλετε να ξέρετε ότι κάποιοι θα σας περιμένουν όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας. Θέλετε να συμμετάσχετε στους νέους σχολικούς κανόνες, αλλά πάντα θα σας ενοχλεί που τους βάζουν άλλοι. Θέλετε να διδαχτείτε, αλλά πάντα θα ανυπομονείτε πότε θα κάνετε το διάλειμμα σας. Όταν περάσει ο ενθουσιασμός, ονειροπολείτε την μέρα που θα φύγετε επιτέλους απ’ τα θρανία. Κι όταν περάσει ο δισταγμός, και σας δώσουν το απολυτήριο, τότε, δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε με αυτό την ζωή σας παρακάτω!!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται. Είναι φυσικό να ονειρευόμαστε την μέρα που θα φύγουμε από κάτι που μας έγινε ρουτίνα, αλλά κάθε επόμενη “τάξη” έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για μια αλλαγή, η οποία πιθανόν όμως, να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη. Ωστόσο μην πέφτετε στα πατώματα.. η ζωή συνεχίζεται !!.

ΖΩΔΙΑ του Καλοκαιριού:
Ο έρωτας για σας, είναι σαν την λαχτάρα σας να βουτήξετε στην θάλασσα μια καυτή μέρα του καλοκαιριού. Κάνετε μεγάλη υπομονή περιμένοντας την ώρα αυτήν,  και όταν έρθει, σκέφτεστε την ταλαιπωρία κατά την διαδρομή, οπότε βολεύεστε και με ένα ντούζ κάτω απ’ το κρύο νερό. Όποτε καταφέρνετε να κλέψετε χρόνο για καλοκαιρινές διακοπές και νοικιάζετε ένα διαμέρισμα δίπλα στην θάλασσα, αντί να εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή, περνάτε την μέρα με το τάμπλετ στο χέρι για να μην σας χάσουν οι φίλοι σας – τηλεφωνείτε στην γειτόνισσα που σας ποτίζει τα φυτά σας – σκέφτεστε να μαγειρέψετε για να μην ξοδέψετε σε ταβέρνες.. και όταν βραδιάσει και η νύχτα σας βρεί να φοράτε ακόμη το μαγιό, σκέφτεστε πως.. «δεν πειράζει και αύριο μέρα είναι» !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν δεν βρέξεις τον πισινό, ψάρια δεν πιάνεις. Είναι φρόνιμο να μην γυρνάμε την πλάτη σε ανθρώπους που παίζουν ρόλο στην ζωή μας, αλλά έχουμε και το δικαίωμα να είμαστε κάποιες φορές μόνο για τον εαυτό μας. Όπως ευχαριστεί εμάς. Είναι σημαντικό να σκεπτόμαστε και την επόμενη μέρα, όμως υπάρχουν και οι μοναδικές στιγμές του τώρα, που τρέχουν σαν νερό !!.

ΖΩΔΙΑ του Φθινοπώρου:
Ο έρωτας για σας, είναι σαν τα πρωτοβρόχια. Το ξέρετε ότι δεν θα έχει πάντα ωραίες μέρες, αλλά όταν μαζέψατε τα χειμωνιάτικα, δεν αφήσατε πρόχειρη κάποια ζακέτα. Βγαίνετε για μια ωραίο βόλτα για να αλλάξετε παραστάσεις, και τότε ξαφνικά, σκέφτεστε πώς θα προγραμματίσετε θέματα για τον ερχόμενο χειμώνα. Σε αντίθεση με αυτό, επειδή ξεγελιέστε απ’ την ηλιόλουστη μέρα, μόνο εάν σας πιάσει βροχή στον δρόμο θυμάστε να αγοράσετε ομπρέλα. Αγχώνεστε με πράγματα που εάν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα, τότε μπορείτε να τα σκεφτείτε. Ωστόσο, επειδή εστιάζεται πάντα στο μακριά, σας ξαφνιάζουν και σας αποσυντονίζουν οι απρόβλεπτες αλλαγές του σήμερα.. ενώ το γνωρίζετε πως βρίσκεστε σε μια εποχή, όπου θα πάτε σύμφωνα με του καιρού τα κέφια !!.    
* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν σπείρεις σιτάρι, δεν μπορείς να περιμένεις να φυτρώσει καλαμπόκι. Την στιγμή που κάνουμε τις επιλογές μας, τις μετράμε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε. Οφείλουμε να εμπεδώνουμε ότι θα νιώθουμε γεμάτοι, αρκούμενοι σε αυτά που επιλέξαμε. Μα κι εάν δεν μας βγούν σωστά στο ζύγι, τότε πιθανόν να μην φταίει η ζυγαριά, αλλά η ιδέα που είχαμε για την βαρύτητα των προσδοκιών μας !!.

ΖΩΔΙΑ του Χειμώνα:
Ο έρωτας για σας, είναι όπως το χιόνι. Επειδή το θεωρείται ως δεδομένο ότι μέσ’ στον χειμώνα θα χιονίσει, ονειρεύεστε χιονισμένα Χριστούγεννα, φωτιά στο τζάκι και μπόλικο κρασί. Κάπως έτσι βέβαια τον ονειρευόμαστε όλοι μας τον χειμώνα, αλλά κι εάν δεν χιονίσει στην περιοχή μας, δεν παίρνουμε δα και τα βουνά για να βρούμε χιόνι. Κι όταν τελικά πλακώσει το χιόνι ως πάνω απ’ το γόνατο, αντί να απολαύσετε το όνειρο, τότε αρχίζετε να ανησυχείτε μήπως οι προμήθειες σας δεν είναι αρκετές - κοιτάτε τί αποθέματα υπάρχουν στα ντουλάπια σας - υπολογίζεται πόσα τα ξύλα θα χρειαστεί να κάψετε. Και τότε απογοητεύεστε διότι συνειδητοποιείτε πως οι ονειρεμένες νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι, δεν είναι και τόσο ξένοιαστες όσο περιμένατε !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Δυστυχώς ο λύκος τρώει απ’ τα μετρημένα. Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα και σε όλα. Κι αφού το έχετε τόση ανάγκη ένα ζεστό σπιτικό.. ε λοιπόν, ζήστε το με βροχή και με χιόνι, με τα πολλά και με τα λίγα. Εσείς μόνο μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, διότι ακόμη και το λυχνάρι του Αλαντίν να έχετε, δεν θα σας φέρει ευτυχία. Κι εξάλλου, μετά κάθε τέλος - μια νέα αρχή !!. 


*Αστεροειδής Έρως*


Επιπλέον, ήδη μας περιτριγυρίζει ο Έρως. Ο αστεροειδή Έρως (Eros 433) αντιπροσωπεύει μία βασική ανθρώπινη ανάγκη. Διεγείρει τις αισθήσεις με το πάθος που εκπέμπει στο κέντρο του Ζωδιακού Κύκλου, με σκοπό να προκαλέσει την ανάγκη της ερωτικής προσέγγισης. Την ώθηση μας προς την σεξουαλική δραστηριότητα !!.

Πράγματι. Ο Έρως “ξυπνά” συνήθως μετά την πρώτη Πανσέληνο του Μαΐου, και δραστηριοποιείται στον Αστερισμό των Διδύμων. Πυρώνει στους καλοκαιρινούς μήνες, και η επιρροή του εκπνέει όσο πλησιάσει η Φθινοπωρινή Ισημερία !!.

Όμως.. επειδή ο Έρως είναι ζαβολιάρης και σκανδαλιάρης, χρειάζεται να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στην καρδιά του καλοκαιριού, καθότι.. ο Έρωτας δεν παίζεται όπως το πόκερ, όπου μπορείς να μπλοφάρεις. Ο Έρωτας είναι απόλυτος και τα θέλει όλα, αλλιώς θα σε αφήσει παρέα με το απόλυτο Τίποτα !!.

~ ~ Μετά όλα τα παραπάνω .. Προσοχή λοιπόν πώς θα χειριστείτε τον πόθο σας και την φαντασίωση σας, και μην μεγεθύνετε όσα βλέπετε σε άλλους. Όπως επίσης προσοχή στις διπλές καταστάσεις, διότι όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Και τέλος, ζήστε το σήμερα, τίποτα δεν είναι δεδομένο για το αύριο. Επιμένω επομένως πως από εσάς εξαρτάται να βιώσετε ένα αξέχαστο ερωτικό καλοκαίρι, ή να συμβιβαστείτε με τον ρόλο “σκεύος ηδονής” για τους άλλους !!.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου