Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

*Ο Κρόνος στον Αιγόκερω για 3 έτη, από 21.12.2017 έως τέλη 2020*

Πλανήτης Κρόνος σημαίνει “τα αγαθά, κόποις κτώνται” .. και εφόσον δεί την προσπάθεια ανταμείβει στο έπακρον !!


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Πλανήτης μετά τον Δία, ενώ οι εντυπωσιακοί πολύχρωμοι δακτύλιοι γύρω από αυτόν, τον κάνουν τον ομορφότερο πλανήτη. Η πλήρης περιστροφή του γύρω από τον ήλιο, δηλαδή ένα Κρόνιο έτος, διαρκεί περίπου 30 χρόνια. Ο Κρόνος δηλαδή παραμένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό κατά μέσο όρο δυόμιση με τρία χρόνια, περιλαμβανομένης και της ανάδρομης πορείας του. 
Αυτό σημαίνει ότι μετά από περίπου 30 χρόνια στις 21.12.2017 εγκαταστάθηκε και πάλι στον Αιγόκερω, στον Αστερισμό του οποίου είναι Κυβερνήτης, και θα μετακινηθεί στον Υδροχόο στις 16.12.2020.

Ο δε Δίας, μετακινείται κάθε περίπου ένα έτος επίσης κυκλικά από Αστερισμό σε Αστερισμό, που σημαίνει ότι μετά από περίπου 12 χρόνια επανέρχεται και πάλι στον Τοξότη, στον Αστερισμό του οποίου είναι Κυβερνήτης. Ωστόσο, απ' τον Δεκέμβριο του 2019 έως και του 2020 συγκατοικεί με τον Κρόνο στον Αιγόκερω. Επομένως, την σημασία όλων των παραπάνω την αναλύω ακολούθως: 

Ο Κρόνος όπως και ο Δίας: 
Θεωρούνται οι πιο ισχυροί πλανήτες, που έχουν τη δύναμη να απορροφούν τα επικίνδυνα για την Γή διαστημικά αντικείμενα, ή ακόμη και να τα απωθούν έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι από τους Πλανήτες που πάντα έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Είναι γνωστός από τους αρχαιότερους χρόνους, και έως και σήμερα  είναι ανυπολόγιστη η ηλικία του. Θεωρείται ο Πλανήτης του Πεπρωμένου διότι πράγματι μας φέρνει αντιμέτωπους με το άγνωστο κάρμα μας. Και καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό για εμάς, έχουμε την εντύπωση ότι «μας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια» σε ανύποπτους χρόνους !!.

Ο Κρόνος: 
Γνωρίζω πως φημολογείται ότι ο Κρόνος έχει σχέση με τον πόνο, την θλίψη, την καθυστέρηση, την άρνηση, τον χωρισμό, και την σκληρή εργασία. Ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Κρόνος μπορεί όντως να πυροδοτήσει όλες αυτές τις καταστάσεις, ωστόσο, με σκοπό τα άτομα που επιδιώκουν να βρουν το βαθύτερο νόημα και τον σκοπό της ζωής τους, να μάθουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που φέρνει ο Κρόνος. Δηλαδή, να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με τα εμπόδια, ώστε να το οδηγήσει στη διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης του από τα καταστροφικά του πρότυπα.

Επίσης η αλήθεια είναι πως εάν αντισταθούμε στην καθοδήγηση του Κρόνου, μπορεί να αποδειχτεί αυστηρός δάσκαλος, και τα μαθήματα του να μας φανούν σκληρά. Η αντίσταση στην υπερπήδηση ενός εμποδίου, όντως μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά ξανά και ξανά της ίδιας επίπονης κατάστασης, έως τελικά, να πετύχουμε την  βαθύτερη κατανόηση και επίγνωση του εμποδίου, ώστε να γίνουμε αρκετά δυνατοί για να το ξεπεράσουμε.
Εάν δηλαδή, είμαστε πρόθυμοι να αναλογιστούμε τους λόγους που ο Κρόνος μας φέρνει αντιμέτωπους με ανεπιθύμητες εμπειρίες, τότε, μπορούμε να διακρίνουμε πολύ πιο γρήγορα το βαθύτερο αίτιο πίσω από αυτήν την εμπειρία. Έτσι η κατανόηση αυτού του βαθύτερου σκοπού, αρχίζει να μας δίνει την λύση για το πρόβλημα μας, και τότε ο Κρόνος μας δίνει την υπομονή - την επιμονή - και το σθένος, όχι μόνο για να απελευθερωθούμε από το πρόβλημα, αλλά και να βελτιώσουμε θεαματικά την ποιότητα της ζωής μας.

Επομένως, ορθά οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον χαρακτήριζαν ως ο Πλανήτης Ιατρός του Χρόνου, επειδή με την πάροδο του χρόνου οι πικρές στιγμές μας και οι δυσκολίες μας ξεχνιούνται, και τότε οι εμπειρίες, μας κάνουν ολοένα και πιο σοφούς. Σίγουρα, ο καλύτερος γιατρός για τα ψυχικά μας τραύματα είναι ο χρόνος. Βέβαια, είναι λογικό η συμπεριφορά του συχνά να μας μπερδεύει, διότι κατά την διάρκεια της παραμονής του στον κάθε διαφορετικό Αστερισμό, οι εξελίξεις διαφοροποιούν τις προτεραιότητες μας. Στην ουσία όμως ο ρόλος του δεν αλλάζει, απλά, ανάλογα με την δυναμική του χαρακτήρα του κάθε Αστερισμού, μας δημιουργεί νέα κίνητρα. 

~ ~ Δίας σε συνδυασμό με τον Κρόνο: 

Ο Δίας εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου, και κινεί τα νήματα μέσω της ψυχοσύνθεσης μας.

Είναι ο Πλανήτης που έχει να κάνει με ότι αφορά τα ιδανικά, την εκπαίδευση, τον ιατρικό τομέα, την θρησκεία, τους νόμους αλλά και τις εξουσίες, δηλαδή τις κυβερνήσεις. Επομένως σε συνδυασμό με την Θέση του Κρόνου στον Τοξότη (ειδικά μετά την έναρξη του Νέου Κύκλου, δηλαδή μετά την προαναφερόμενη Εαρινή Ισημερία), πολλές απόψεις και πεποιθήσεις είδαμε να αλλάζουν, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό.
Αλλά επειδή κάποιες φορές οι αντιλήψεις μας γύρω από τα προσωπικά μας θέλω (ανθρώπινο κι αυτό), μας κρατούν δέσμιους σε καταστάσεις που μας φθείρουν ακόμη περισσότερο, το βέβαιο είναι ότι ο Κρόνος μας ανάγκασε να μπούμε στην διαδικασία να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και ειδικότερα, μάθαμε να μην επαναπαυόμαστε με θεωρητικά επιχειρήματα, αλλά να αναζητάμε έμπρακτες λύσεις. 


~ ~ ~ Συνοπτική ανακεφαλαίωση: 

* * Ο Πλανήτης του Πεπρωμένου ο Κρόνος, ήταν στον Τοξότη έως 21.12.2017

     Η πρόκληση ήταν να μάθουμε να μην χαραμίζουμε τα βέλη μας για άπιαστους στόχους, ή για καταστάσεις που βλέπουμε ότι μας ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Συνεπώς, είχαμε κληθεί να εκμεταλλευτούμε την προσφορά που μας έκανε ο Κρόνος, ειδικά μετά την Εαρινή Ισημερία που έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου 2017.
Η θέση του αυτή σήμαινε για όλους εμάς αναζήτηση ευημερίας - δυνατότητας υλοποίησης των στόχων μας - ψυχικής ανάκαμψης - ισορροπημένης προσωπικής ζωής. 

Μέσα στο χρονικό διάστημα που ο Κρόνος βρίσκεται στον Αιγόκερω

* * Ο Δίας στον Ζυγό έως 10 Οκτωβρίου του 2017

Δίας στον Ζυγό σημαίνει, «αργά και σταθερά, όλα εδώ πληρώνονται» !!. 
Επομένως όπως είχα προβλέψει, είδαμε να υιοθετούνται νέες ιδέες που ανατρέπουν παγιωμένες αντιλήψεις, και συγχωνεύσεις δυνάμεων που δεν τις περίμενε κανείς. Επίσης είδαμε συγκρούσεις μεταξύ θρησκευτικών και κυβερνητικών απόψεων – είδαμε να κλονίζονται κυρίαρχες θέσεις – είδαν το φώς της δημοσιότητας ακραία πολιτικά σκάνδαλα.. και όσο ο Δίας θα βρίσκεται στον Σκορπιό, ο μύθος του απυρόβλητου θα καταρρέει !!.

* * Ο Δίας στον Σκορπιό από 10.10 2017 έως 8.11.2018 

Ο Δίας απ' τον Σκορπιό, μας διδάσκει τις στρατηγικές του Σκορπιού. Καμία τακτική δεν είναι αθέμιτη, όταν “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Το μήνυμα του Δία προς όλους μας τότε είναι, «σκέψου πριν πράξεις, και φύγε πριν αναλωθείς».
Σε συνδυασμό με την νέα θέση του Κρόνου στον Αιγόκερω, οι επιρροές του Πλανήτη Δία απ’ τον Σκορπιό, έχει ως αποτέλεσμα να διαφοροποιηθούν τα ζητούμενα όλων των Ζωδίων. 


** Ο Δίας στον Τοξότη του οποίου είναι Κυβερνήτης, από 8.11.2018 έως 2.12.2019

Σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, θεωρείται περίοδος με σκληρές όψεις και σημαντικές “διασπάσεις” καθώς ο Κρόνος κάνει παρελθόν ό,τι φθείρει, ωστόσο τότε γνωρίσουμε τις πιο θετικές πλευρές του Δία απ΄τον Τοξότη. 
Επομένως στο 2019 το δίδαγμα ήταν, «εκ’ του ασφαλούς δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε προοπτικές, και ούτε να κυνηγάμε στόχους εκεί που δεν τους φτάνουν τα βέλη» !!. 


* * ΚΑΙ .. ο Δίας επίσης στον Αιγόκερω από 2.12.2019 - έως 19.12.2020* 


     Διευκρινίζω όλα τα παραπάνω, διότι επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη μας και την θέση του Δία για όσο χρονικό διάστημα ο Κρόνος βρίσκεται στον Αιγόκερω (στον Αστερισμό του οποίου είναι Κυβερνήτης), καθώς η όψη του Κρόνου γίνεται πιο αυταρχική. Άλλωστε, είναι ο Πλανήτης των περιορισμών, των ορίων, της πειθαρχίας, της οργάνωσης, αλλά όμως και των προκλήσεων μέσω των δυσκολιών. Γι' αυτό είναι και της άποψης ότι, «τα αγαθά κόποις κτώνται» !!

Ωστόσο ο Δίας σε αντίθεση με τον Κρόνο, είναι εκείνος που βάζει στο παιχνίδι και τον παράγοντα του τυχαίου και της σύμπτωσης. Ο Δίας ρίχνει την επιρροή του σε ζητήματα της αισθηματικής - προσωπικής μας ζωής, ενώ ο Κρόνος βγάζει μία εμμονή για χρήματα – δύναμη – εξουσία. 
Το δίδαγμα του Δία στο 2020 θα είναι: «τίποτα δεν μας χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με κόπο και με την πάροδο του χρόνου». 

Ανοίξετε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε, προβλέψεις μου με συμβολές μου για κάθε Ζώδιο χωριστά:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/11/2122019-19122020.html


* * Κρόνος στον Αιγόκερω έως 16 Δεκεμβρίου του 2020:

Και πράγματι ο Κρόνος ευνοεί όσους επιθυμούν να αναρριχηθούνε, ωστόσο να θυμάστε πως είναι της άποψης πως .. τα αγαθά κόποις κτώνται !!. 

Επαναλαμβάνω πως είναι ο Κυβερνήτης του Αιγόκερου, του Αστερισμού που θεωρείται ο Μαχητής του Ζωδιακού Κύκλου. Επομένως από την θέση του αυτή μας κάνει πιο μάχιμους – πιο επίμονους – περισσότερο ευρηματικούς, αλλά και πιο οργανωτικούς σε ότι αφορά τις προτεραιότητες μας σε σχέση με τις υλικές μας απολαβές.

Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ότι έχει σχέση με τους συναισθηματισμούς μας, καθώς το αδύνατο σημείο του Αιγόκερου είναι να μην ελέγχει η λογική του το συναίσθημα. Και συγκεκριμένα, ενώ έχει πλήρη επίγνωση των καταστάσεων, ενώ διαθέτει τετράγωνη λογική, συχνά αναλαμβάνει ευθύνες που δεν του αναλογούν. Επίσης προβληματίζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο, σχετικά με τις εντυπώσεις που έχουν οι άλλοι για την προσωπική του ζωή.

Επομένως συμβουλεύω: 
Τόσο τους Αιγόκερους όσο και σε όλα τα άλλα Ζώδια, συνιστώ να μην φθείρεστε προσπαθώντας να αξιολογηθεί σωστά ο εσωτερικός σας κόσμος από λάθος άτομα. Επίσης, σε άτομα που δεν έχουν να σας προσφέρουν απολύτως τίποτα, δεν οφείλετε να απολογηθείτε για την προσωπική σας ζωή.


ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ:

* * Το θετικό πρόσωπο του Κρόνου, θα το δουν πρώτοι τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί Λέοντες και Τοξότες) τα οποία παρά τις δυσκολίες που βίωσαν στο 2017, θα έχουν αρκετή διευκόλυνση σε τομείς της ζωής τους που σχετίζονται με νέες δραστηριότητες – νέες συνεργασίες – νέες οικογένειες – μετακινήσεις, μετακομίσεις.

Επίσης τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Υδροχόοι και Ζυγοί), σύντομα θα έχουν νέες ευκαιρίες για να δημιουργήσουν κάτι πιο σταθερό σε ότι αφορά την προσωπική τους ζωή – σταθερότερες βάσεις στον επαγγελματικό τομέα – και γενικότερα ευκαιρίες για την σταθεροποίηση αμφιταλαντευόμενων καταστάσεων. 

Για τα Ζώδια του Νερού (Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί) ο Κρόνος εγκρίνει τις φιλοδοξίες τους, οι οποίες σταδιακά θα πραγματοποιούνται. Θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες – ενδιαφέρουσες εμπειρίες, και γενικότερα θα αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ανακάμψουν οικονομικά.

Την μεγαλύτερη εύνοια θα την έχουν τα Ζώδια της Γής (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι), αρκεί, την κατάλληλη στιγμή να αρπάζουν την καλή τους τύχη απ’ τα μαλλιά. Εύνοια σε ότι αφορά την τακτοποίηση περιουσιακών και γραφειοκρατικών θεμάτων τους – την απαλλαγή τους από κάποιες στενάχωρες υποχρεώσεις – όπως και την δρομολόγηση αλλαγών στην προσωπική τους ζωή, ειδικότερα οι Αιγόκεροι.

~ ~ Ωστόσο ισχύει το ίδιο για όλους γενικά, και συγκεκριμένα, το έτος 2020 θα είναι η χρονιά των μεγάλων ανατροπών, αλλά στο 2021 θα αποδειχθεί ότι ήταν  για το καλύτερο όλων μας. 
ΟΜΩΣ: Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι, «μήπως περιμένοντας το σωστό τραίνο, περάσει όλη η ζωή μας στο λάθος σταθμό ?!»


Συνεπώς συνοπτικά, το κάθε έτος ερμηνεύεται διαφορετικά:

_ Στο 2018 με τον Δία στον Σκορπιό, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την δύναμη της ψυχικής θέλησης μας, και της ανεξάντλητης αντοχής μας. Ο κανόνας, «μέσα απ’ τα λάθη γινόμαστε πιο σοφοί και πιο δυνατοί».. μέσα στο έτος αυτό θα επισφραγιστεί.

_ Στο 2019 με τον Δία στον Τοξότη, στον Αστερισμό του οποίου είναι ο Κυβερνήτης του, για να επιτευχθούν οι στόχοι μας θα πρέπει να προηγηθούν αποδεσμεύσεις, και εν συνεχεία να αποδεχτούμε τις εκ’ νέου δεσμεύσεις. Οι ενδιάμεσες λύσεις, δεν θα ‘χουν προοπτικές. 
Οι ιδιαιτερότης στο 2019 είναι ότι, ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθείς, ο Κρόνος παραμένει στον Αιγόκερω, και ο Δίας θα είναι στον Τοξότη. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε “παντοδυναμία” με τους τρείς ισχυρότερους Πλανήτες στους Αστερισμούς που Κυριαρχούν.
       
_ Στο 2020 με τον Κρόνο και τον Δία στον Αιγόκερω, θα κοστολογήσουμε διαφορετικά τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Εκρηκτικός συνδυασμός καθώς επιπλέον είναι παρέα με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. 
Για τους Αιγόκερους ειδικά θα είναι η χρονιά του «Όλα ή Τίποτα», και στην συνέχεια για όλους τους υπόλοιπους. Το όποιο αποτέλεσμα, ασφαλώς από εμάς και μόνο θα εξαρτηθεί !!.


* * Και τέλος σάς υπενθυμίζω:

     Παρότι, σύμφωνα με το παγκόσμιο ημερολόγιο θεωρούμε ως πρώτη ημέρα του νέου έτους την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο από Αστρονομικής πλευράς, ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει με κάθε Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή, 20 – 21 Μαρτίου.
Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που έως και στις μέρες μας ο Αστρικός Κύκλος αρχίζει με τον Αστερισμό του Κριού, και ολοκληρώνεται με τους Ιχθείς. 
Και καθώς η Αστρονομία είναι ο κορμός όλων των προβλέψεων που σχετίζονται με τα Πλανητικά δρώμενα, αυτό σημαίνει ότι ο Ετήσιος Κύκλος των προβλέψεων μου κλείνει με τον μήνα Μάρτιο. Τότε ανοίγω τον νέο κύκλο των προβλέψεων μου για όλο το χρονικό διάστημα έως την επόμενη Εαρινή Ισημερία.


~ ~ ~ Προτείνω να παρακολουθείτε τις μηνιαίες αναρτήσεις μου με αναλυτικές προβλέψεις μου, και συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά.
Επίσης, στις ετήσιες προβλέψεις μου μπορείτε να βρείτε τις αναλύσεις μου σχετικά με τις επιρροές όλων των παραπάνω Πλανητών στο γενικό σύνολο, αλλά και στο κάθε Ζώδιο χωριστά. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου