Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

* *Ο Πολύκροτος Δεκέμβριος του 2020 .. με Διπλή Πανσέληνο και Έκλειψη Ηλίου !!

Ο πολύκροτος φετινός Δεκέμβριος με τα πολυσυζητημένα Αστρονομικά Φαινόμενα του !!

Έκλειψη Ηλίου στις 14 Δεκεμβρίου .. αλλά το Φαινόμενο της διπλής Πανσελήνου που ονομάζεται Gold Moon στην ουσία φέρνει Δώρα.. καθώς η δεύτερη θα φωτίζει τον δρόμο του Άϊ Βασίλη !! 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, καλό μας Χειμώνα με υγεία και χαρούμενες γιορτές.

Πράγματι, το 2020 θα μείνει αναμφισβήτητα στην ιστορία, και μάλιστα καθώς φτάνουμε στο τέλος του έτους, τα πολλαπλά Συμπαντικά Φαινόμενα του Δεκεμβρίου δεν χωράν να γραφούν σε μια σελίδα !!. 

Συνήθως έχουμε 12 ολόγεμα Φεγγάρια μέσα στο ίδιο Ετήσιο Ηλιακό Έτος, ωστόσο κάποιες χρονιές έχουμε και το 13ο.. για το οποίο ασφαλώς υπάρχει και ο σχετικός αρχαιοελληνικός μύθος

Και επιπλέον αναμένεται Έκλειψη Ηλίου .. όπως όμως θα δείτε παρακάτω, ακόμα και μέσα στο σκοτάδι μπορούμε να δούμε την θετική μια πλευρά, διότι είναι κανόνας της φύσης πως «μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το φώς» !!

Το 13ο Ολόγεμο  Φεγγάρι:
 
Στο ανεπιθύμητο τελικά 2020 .. μετράμε 14 ολόγεμα Φεγγάρια:

     Πίσω από κάθε μύθο ή λαϊκή παραδοσιακή πίστη, κρύβεται πάντα μια αλήθεια, την οποία προσπαθούμε να αναλύσουμε και να εξηγήσουμε με επιστημονικούς όρους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ερμηνεύουμε και τις επιρροές της κάθε Πανσελήνου στον κάθε διαφορετικό μήνα.

    Και συγκεκριμένα, στον Οκτώβριο είχαμε δύο Πανσελήνους 2 & 31 Οκτωβρίου είχαμε το Φαινόμενο Blue Moon (2 Πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα).. με αποτέλεσμα σύμφωνα με την θέση μας στο Βόρειο Ημισφαίριο, με Πανσέληνο υποδεχθήκαμε τον Νοέμβριο όπως όμως και τον Δεκέμβριο .. και αποχαιρετάμε τον Δεκέμβριο πάλι με Πανσέληνο νύχτα μεταξύ 30 – 31 του μηνός, με το λεγόμενο Gold Moon !!  
 
Πράγματι το έτος 2020 θεωρείται το πιο δυσβάσταχτο της νεότερης εποχής μας παγκοσμίως, ωστόσο, και δυστυχώς όπως έχω τονίσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, το 2021 θα είναι η συνέχεια του 2020.

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μένουμε σε στασιμότητα κάτω από τις ίδιες αδιέξοδες συνθήκες, αλλά ότι στην συνέχεια δημιουργούμε νέους τρόπους επιβίωσης με καλύτερες προοπτικές.. όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η παρελθοντική ανθρώπινη ιστορία, «μετά το σκοτάδι πάντα έρχεται το φώς» !!
 
Δεν είναι τυχαίο που στο 2020 μετράμε 14 Πανσελήνους, και μάλιστα το Αστρονομικό Φαινόμενο Blue Moon που προηγήθηκε, έλαβε χώρα στον Οκτώβριο, τον μήνα της Δικαίωσης !!

* * ΩΣΤΟΣΟ: Καθώς μεταξύ μύθου και επιστήμης υπάρχει αλήθεια, προτείνω να δείτε τις επιρροές της Σελήνης μέσα στον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο:

     Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε σχετικά με τις ονομασίες αλλά και τις ερμηνείες που δίνουμε στα 12 ή και 13 ολόγεμα Φεγγάρια μέσα στην διάρκεια του ενός έτους, όπως και τους λόγους που στον κάθε μήνα επηρεαζόμαστε απ’ την Πανσέληνο του διαφορετικά: 
  

Το Ηλιακό Σύστημα και οι Εκλείψεις Σελήνης και Ηλίου:

        
       Όλοι γνωρίζουμε τους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, οι οποίοι συντροφεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο. Οι βασικότεροι εξ αυτών θεωρούνται οι Ρυθμιστές του Σύμπαντος, ωστόσο Κυβερνήτες των Αστερισμών θεωρούνται όλοι. 
Είναι ο Κρόνος – ο Δίας – ο Ποσειδώνας – ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, και ακολουθούν οι ισοδύναμοι Άρης – Αφροδίτη – Ερμής, ενώ στους Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών συμπεριλαμβάνονται ο Ήλιος και η Σελήνη.   


Το Φαινόμενο των Εκλείψεων από Αστρονομικής πλευράς:


     Έκλειψη Ηλίου έχουμε όταν ο όγκος της Σελήνης επισκιάζει το φώς του Ηλίου καθώς μπαίνει μπροστά του. Δηλαδή, Ηλιακή Έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη περνά ανάμεσα στην Γή και τον Ήλιο, αποκρύπτοντας έτσι πλήρως ή εν μέρει την εικόνα του Ήλιου για τον θεατή από την Γή. Και αναλόγως την θέση του θεατή επάνω στην Γή, άλλοτε μιλάμε για μερική Έκλειψη και άλλοτε για ολική. 
Το αντίστροφο συμβαίνει όταν έχουμε Έκλειψη Σελήνης – Πανσελήνου. 

Τα παραπάνω Αστρονομικά Φαινόμενα λαμβάνουν χώρα δύο έως το πολύ τρείς φορές μέσα σε ένα Ηλιακό Έτος, και οι ημερομηνίες και ώρες είναι γνωστές εκ των προτέρων από τους Αστρονόμους μελετητές. Τα Φαινόμενα είναι ορατά στον Γήινο ουρανό μόνο κάποιων κρατών, αναλόγως την θέση τους επάνω στην Γή και την ώρα που θα συμβούν (ημέρα ή νύχτα). Μάλιστα η ολική Έκλειψη Ηλίου όταν συμβαίνει κατά την καλοκαιρινή εποχή και κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι ένα συγκλονιστικό θέαμα καθώς η μέρα γίνεται νύχτα για λίγο χρονικό διάστημα !! 

Η Έκλειψη Ηλίου στις 14.12.2020 από τον Αστερισμό του Υδροχόου, θα είναι ορατή από την Νότια Αμερική (ειδικά Χιλή και Αργεντινή), τον Νότιο Ειρηνικό και Νότιο Ατλαντικό, την Νοτιοδυτική Αφρική και Ανταρκτική.

Στην Ελλάδα δεν θα είναι ορατή η συγκεκριμένη Έκλειψη, και η διάρκεια της θα είναι από 15.30 έως 22.50 ώρα Ελλάδος.


~ Οι Εκλείψεις από Αστρολογικής πλευράς: 


      Η Έκλειψη Ηλίου εξηγείται ως Φαινόμενο που φέρνει μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας, ενώ σύμφωνα με την Παραψυχολογία, ερμηνεύεται ως "φως" που μας οδηγεί να βγούμε απ’ το αδιέξοδο που μας προκάλεσαν κάποιες ψυχολογικές πιέσεις.  
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο μην σας τρομάζει η Έκλειψη, διότι όπως και να την ερμηνεύσουμε είναι σημάδι ότι, «μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το φώς» !!  



* * Πανσέληνος μεταξύ 30 – 31 Δεκεμβρίου:  

        Εκτός την προαναφερόμενη Έκλειψη του Ηλίου, λαμβάνουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι, με Πανσέληνο υποδεχθήκαμε τον Δεκέμβριο, και με Πανσέληνο τον αποχαιρετάμε.

Αυτό σημαίνει πως καθώς θα αιωρείται και το Πνεύμα των Χριστουγέννων, θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα συναισθήματα μας αλλά και την συνείδηση μας. Οπότε ο φετινός Δεκέμβριος είναι ο μήνας της περισυλλογής – της αυτοκριτικής – της συγχώρεσης – και ειδικότερα, των εκρήξεων της ευαίσθητης πλευράς του εαυτού μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως, η αύρα της Πανσελήνου απ’ τις θλίψεις του Νοεμβρίου «Λυτρώνει» !! 



* * Επιπλέον.. ο Δεκέμβριος ως μήνας του Αστερισμού του Τοξότη:

      Κάθε ολόκληρος μήνας του Ηλιακού Έτους, εκπροσωπείται από τον Αστερισμό που ο Ήλιος βρίσκεται. Ο Δεκέμβριος ανήκει στον Τοξότη, του οποίου ο ρόλος στον Ζωδιακό Κύκλο είναι να μας εμψυχώνει όποτε κουραζόμαστε να κυνηγάμε τους στόχους μας. 

Βέβαια όμως, καθώς ο Δίας είναι ο Κυβερνήτης του Τοξότη, και στις 21 Δεκεμβρίου λαμβάνει χώρα η Σύνοδος του με τον Κρόνο, μάς φέρνει αντιμέτωπους με το ερώτημα >> μήπως περιμένοντας το σωστό τραίνο, περάσει όλη μας η ζωή στο λάθος σταθμό ??!! 


* * Σύνοδος Κρόνου & Δία στις 21 Δεκεμβρίου στον Υδροχόο, ανήμερα του Χειμερινού Ηλιοστασίου: 

 
    Επιπλέον εκτός των παραπάνω, σημαντικό επίσης είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Δίας και ο Κρόνος μετακινούνται απ’ τον Αιγόκερω στον Υδροχόο, και οι δύο προαναφερόμενοι βαρυσήμαντοι Πλανήτες. 

Στις 17 Δεκεμβρίου μπήκε ο Κρόνος στον Υδροχόο, και στις 20 υποδέχθηκε τον Δία. 

Στις 21 ο Κρόνος με τον Δία θα έρθουν τόσο κοντά (σύνοδος), που θα μοιάζει σαν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον. Το θεαματικό αυτό Αστρονομικό Φαινόμενο, είναι η πρώτη φορά μετά την εποχή του Μεσαίωνα που θα είναι τόσο ορατό στον νυχτερινό ουρανό του Βόρειου ημισφαίριου της Γής !!


~ ~ Κρόνος και Δίας μαζί στον Υδροχόο.. δηλαδή και πάλι μαζί για έναν περίπου χρόνο !! 
Για την σημασία όλων των παραπάνω και για να ενημερωθείτε αναλυτικά, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

* * Με αγάπη πάντα .. και τις ολόψυχες ευχές για ένα καλύτερο Νέο Έτος !! 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου