Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

*Το Τρίτο μας Μάτι.. Αυτογνωσία*

Φωνή της Συνείδησης, ή υπερφυσική ιδιότητα ?!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Σχετικά με «το τρίτο μάτι» κυκλοφορούν πολλές θεωρίες. Δεν θα αναφέρω παραδείγματα. Ο καθένας βέβαια μπορεί να θεωρεί βάσιμη αυτήν που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει τις ιδεολογίες του, ή που του δίνει την πεποίθηση πως πρόκειται για ένα ανώτερο μεταφυσικό επίπεδο της οντότητας μας !!. 

Εάν λοιπόν εγώ σας έλεγα πως το τρίτο μας μάτι, στην ουσία και με απλά λόγια είναι «η Φωνή της Συνείδησης μας».. σίγουρα η θεωρία αυτή να μην είναι και τόσο πειστική. Ωστόσο αυτή είναι η αλήθεια, και μάλιστα ευσταθεί εμπεριστατωμένα. Και για όποιον δυσκολεύετε να το κατανοήσει ως φυσική λειτουργία, υπάρχουν και οι επιστημονικές διευκρινίσεις !!.   

Το «Τρίτο Μάτι» το διαθέτουμε όλοι μας, καθώς είμαστε πλασμένοι η κάθε μας σκέψη μας να συνοδεύεται από συναισθήματα.  Ακόμη και τα όνειρα μας συνοδεύονται από συναισθήματα. Οι παραστάσεις στο γύρω περιβάλλον μας, μάς δημιουργούν συναισθήματα. Η κάθε μας πράξη αποτυπώνεται στην μνήμη μας (εκούσια ή ακούσια), διότι πλαισιώνεται από συναισθήματα. Τις ενοχές, τις τύψεις, τις προκαλούν συναισθήματα, ασχέτως εάν ο νους τα αρνείται !!.
Προτείνω να διαβάσετε το σχετικό αναλυτικό άρθρο μου, με τίτλο * Οι Μνήμες και η Ύπνωση*
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση. 

Το «Τρίτο Μάτι» μπορεί να εξετάσει όλες τις πτυχές του εσωτερικού μας κόσμου, πολύ πιο αντικειμενικά και απίστευτα πιο διεισδυτικά απ’ ότι η σκέψη μας, διότι λειτουργεί διαισθητικά. Δεν απορρίπτει καμία εκδοχή έως να καταλήξει στην πιο τεκμηριωμένη, διότι αποφεύγει να χρεώσει στην συνείδηση ένα ακόμη τυχών λάθος.  

Το «Τρίτο Μάτι» δεν είναι τίποτα το μεταφυσικό, ούτε καν’ κάποια ιδιαίτερη ψυχική ικανότητα. Δεν χρειάζονται γραμματικές γνώσεις, ούτε πολύπλοκες διαδικασίες για να ενεργοποιηθεί. Είναι Θείο χάρισμα, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον λόγο της ύπαρξης μας, και τον σκοπό της πορείας μας επάνω στον Πλανήτη Γή. Αρκεί να το Ενεργοποιήσουμε. 


Το «Τρίτο Μάτι» αρχίζει να ενεργοποιείται, όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να εξετάσουμε κάθε ανθρώπινο προβληματισμό, ξεχνώντας για λίγο τους δικούς μας. Όταν είμαστε δεκτικοί να εξετάσουμε την όποια διαφορετική άποψη, ασχέτως εάν τελικώς δεν την υιοθετήσουμε.  Σίγουρα, στην πορεία της ζωής μας, όλοι μας αναθεωρούμε κάποιες απόψεις μας. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν βιώσουμε μια κατάσταση, την οποία δεν θέλαμε ουδέποτε να μας απασχολήσει, ούτε καν’ ως  σκέψη. 

Εάν δεν έχεις διψάσει, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η αφόρητη αίσθηση της δίψας !! 

Δεν χρειάζεται λοιπόν να βιώσουμε αυτό που συμβαίνει σε άλλον για να κατανοήσουμε την συμπεριφορά του, ή για να αναθεωρήσουμε το απόλυτο μας «αυτό δεν θα το επιτρέψω να συμβεί σε εμένα ποτέ» !!. Πριν κρίνουμε, οφείλουμε να εξετάσουμε τα δεδομένα με το Τρίτο Μάτι. 

Επομένως για να ενεργοποιηθεί το Τρίτο Μάτι, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε να μπαίνουμε «στα παπούτσια του άλλου» και στην συνέχεια να βγαίνουμε από τον Εαυτό μας, και να εξετάζουμε τα θέματα μας ως Τρίτο Πρόσωπο. 
Δεν γίνεται να έχουμε διαφορετική άποψη όταν πρόκειται για «ξένο πόνο».. και διαφορετική, όταν πρόκειται για μας τους ίδιους !! 
Κι’ αυτό δεν είναι διόλου δύσκολο, αρκεί να σκεφτούμε πως
«ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν οι άλλοι, είναι απαράδεκτο να το κάνουμε εμείς σε άλλους» !!

Η επόμενη φάση είναι να αποβάλουμε τις εμμονές, τους όποιους φυλετικούς ή ακόμη και κοινωνικούς διαχωρισμούς, καθώς κάνεις μας δεν επέλεξε σε ποιο σώμα θα γεννηθεί - ποιο θα είναι το φύλλο του – το χρώμα του δέρματος του - και σε ποιο έθνος, φυλή θα ανήκει !!.
* * Είναι αδιανόητο να προσευχόμαστε σε Εκείνον, να ζητάμε την ευσπλαχνία Του.. ενώ αρνούμαστε να δεχτούμε το Συμπαντικό έργο Του, αρνούμαστε να δεχτούμε πως τα πάντα είναι δημιούργημα Του, αρνούμαστε να δεχτούμε  τις επιλογές Του, αρνούμαστε να δεχτούμε τις διαφορετικότητες στα πλάσματα που Εκείνος έδωσε Ψυχή !!.

Ο Δημιουργός μας λοιπόν είναι «Πανταχού Παρών» ακόμη και όταν Τον αμφισβητούμε. Επομένως γνωρίζει την κάθε μας σκέψη, όσο κι αν θέλουμε να Του κρυφτούμε. Μην ξεγελάμε λοιπόν τον εαυτό μας, νομίζοντας πως έχουμε άλλοθι επειδή Εκείνος πρόσθεσε στην ανθρώπινη φύση μας και το «αμαρτωλό στοιχείο». Την πονηριά, την λαγνεία, την κοιλιοδουλεία, την υπεροψία, την αλαζονεία κ.ά. Δεν το έκανε για να δοκιμάσει την πίστη μας, ούτε για να πειραματιστεί με τις αντοχές μας απέναντι στους αναρίθμητους πειρασμούς. Ο Θεός δεν είναι σαδιστής, είναι Πάνσοφος !!.

Εάν ο άνθρωπος, δεν είχε κι όλα αυτά τα λεγόμενα αμαρτωλά στοιχεία, τότε δεν θα είχε ενδιαφέρον να κάνει τίποτα περισσότερο, απ’ το απλά να βόσκει στην εξοχή, και να ψάχνει μέρος να κουρνιάσει για να κοιμηθεί.
Μας έδωσε νοημοσύνη απ’ την πανσοφία Του, διότι οι σκέψεις για το κάτι καλύτερο – το κάτι περισσότερο.. δημιουργούν πόθους για διεκδίκηση – εξασφάλιση - ανεύρεση - εξερεύνηση - εφεύρεση – εξέλιξη !!.  
Μας έδωσε πνοή απ’ την πνοή Του, που σημαίνει αύρα από την αύρα Του, για να έχουμε επαφή μαζί Του. Μας έδωσε ελεύθερη βούληση, αλλά παράλληλα μας προίκισε με το Τρίτο Μάτι, για να καθοδηγεί την συνείδηση μας !!. 
Συνεπώς εάν έχουμε συνείδηση.. έχουμε επαφή και με το Τρίτο Μάτι !!.  


Επιστημονικές ερμηνείες: 


** Και για να μην παραβλέπουμε και την επιστημονική ερμηνεία στο φυσικό αυτό ανθρώπινο χάρισμα, αναφέρω συνοπτικά ότι πρόκειται για μία περιοχή του σώματος, η μόνη που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία δίνουν προηγμένες ικανότητες στον αδένα που ονομάζεται ΕΠΙΦΥΣΗ ή κωνάριο. Και μάλιστα για τους αρχαίους μας πρόγονους, θεμελιωτές της ιατρικής, ήταν γνωστός ο συγκεκριμένος αδένας. Δεν ανακαλύφθηκε ιατρικώς αργότερα !!.  

Το λεγόμενο ΚΑΡΜΑ.. συνοπτικά, έτσι για την ιστορία:

Οι πρόγονοι μας, πατέρες όλων των επιστημών, γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» (ξενόφερτη λέξη) και το ονόμαζαν «αντιπεπονθός»,  που σημαίνει ότι «οι πράξεις μου στην πορεία της ζωής μου δημιουργούν τα αποτελέσματα, είτε στην συνέχεια της πορείας της ζωής μου, είτε σε άλλη ενσάρκωση μου».

Ο Πυθαγόρας υπήρξε θρησκευτικός ηγέτης και εισηγητής ενός νέου τρόπου ζωής. Στη θεωρία του περί μετεμψύχωσης, στήριξε όλο το περί αθανασίας και μέλλουσας ζωής σύστημά του. Μελετώντας αυτό, αντιλαμβανόμαστε ότι ευσταθεί, πως «όταν διαισθανόμαστε το τέλος μας, τότε η μόνη μας επιθυμία είναι να απαλλαχτούμε απ΄ τα όποια συνειδησιακά βάρη έχουν εγκλωβιστεί μέσα μας.
Επομένως, εάν ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αυτοσυγκεντρωθεί για να εξετάσει τον εαυτό του με “Τρίτο Μάτι”, σαν να είναι οι τελευταίες ώρες του επί της Γής, τότε την επόμενη μέρα θα ξυπνάει θέλοντας να γίνει καλύτερος άνθρωπος !!.
Ο Σωκράτης επίσης υποστήριζε την προΰπαρξη των ψυχών. Οι δε μαθητές του, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ήταν τόσο επηρεασμένοι, ώστε συχνά στα έργα τους διατυπώνουν την θεωρία της μετενσάρκωσης.

Βουδισμός:
Ο Βούδας λοιπόν, ο οποίος γεννήθηκε ως Σιντάρτα Γκοτάμα, πρίγκιπας της φυλής Σάκυα του Νεπάλ το 563 π.Χ. υπήρξε “ακόλουθος – μαθητής” του Πυθαγόρα. Και στην συνέχεια, έχοντας υιοθετήσει τις θεωρίες του Πυθαγόρα,  και αφού μετονομάστηκε σε Βούδας, ανέλυσε σύμφωνα με την δική του αντίληψη την προΰπαρξη των ψυχών. Και έτσι καθιέρωσε με πειστικότητα την θεωρία της μετενσάρκωσης !!.
Συνεπώς το “Τρίτο Μάτι” δεν είναι “ανακάλυψη” Ανατολικών χωρών, ούτε πολυθεϊκών πολιτισμών. Είναι αυτό που μας ακολουθεί στην πορεία της ψυχής μας, το φυσικό στοιχείο μας, το οποίο το αντιλήφθηκαν πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες !!.

Οι πρόγονοι μας λοιπόν, γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία της ψυχής.

Ο Πλάτωνας μάλιστα δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές του ταξιδιού της, και όπως προκύπτει μέσα απ’ τα διδάγματα του, αναφερόταν συχνά στον Μοναδικό Αληθινό Θεό των Ζωντανών, όπως, «Θεός είναι αγάπη – ευσπλαχνία – κατανόηση – η πηγή της ζωής και τροφή του πνεύματος.. για όλα τα άσχημα και τα κακά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους αλλού, καθώς ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση».

Και τέλος οι αρχαίοι πρόγονοι μας, πριν κάθε άλλο προφήτη, οραματίζονταν τον ερχομό Του Χριστού. Αλλά καθώς δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν γεγονότα μετέπειτα εποχών (πολύ φυσικό), τα παρουσίαζαν με μυθικές διαστάσεις. Αυτό άλλωστε προκύπτει μέσα από την αρχαιοελληνική Μυθολογία, όπως και από διάφορους Χρησμούς, υλικό το οποίο θα αναπτύξω σε κάποιο μελλοντικό μου άρθρο.

Η κάθε ψυχή έρχεται στην Γή με τα δικά της ζητούμενα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε συνειδητά. Και έτσι πολλές φορές αναρωτιόμαστε, «τι κακό κάναμε και το πληρώνουμε». Εάν όντως ισχύει αυτό, κι εάν πράγματι υπάρχει κάτι να επανορθώσουμε, τότε το μαθαίνουμε εφόσον καταφέρουμε να το εξετάσουμε με το Τρίτο Μάτι.

Βάσει αυτής της λογικής, σε όλα μου τα άρθρα (ακόμα και στις προβλέψεις μου), επιδιώκω να σας παρουσιάζω το θέμα που αγγίζω απ’ όλες τις οπτικές γωνίες. Σκοπός μου είναι να μπείτε μόνοι σας στην διαδικασία να ψάξετε μέσα σας, αυτό που εσάς αγγίζει – αυτό που εσάς αντιπροσωπεύει – αυτό που τέλος πάντων, εσείς προτιμάτε ως Τίμημα των επιλογών σας. Το τίμημα των επιλογών μας, δεν το πληρώνουμε στον «άλλον Κόσμο», αλλά το πληρώνουμε εν ζωή. Καλό ή κακό.. «ότι έδωσες, θα σου επιστραφεί» !!.

Μάλιστα στο σημείο αυτό έχω να προσθέσω πως, για να γίνουν πιο κατανοητοί οι λόγοι και οι τρόποι που τελικώς πληρώνουμε το αντίστοιχο τίμημα των επιλογών μας, προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου με τίτλο «Ανάλυση της θεωρίας, Μπούμερανγκ» !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερη ανάλυση της θεωρίας, σχετικά βεβαίως και με το λεγόμενο Κάρμα μας:  


Μαθήματα Ζωής:

Πράγματι, τις περισσότερες απ’ τις δυστυχίες μας, τις δημιουργούμε οι ίδιοι. Αλλά υπάρχει και το Αναπόφευκτο !!.
«Αναπόφευκτο» διότι δεν ζούμε μόνοι μας επάνω στην Γή, και έτσι άλλοτε βρισκόμαστε σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή, κι άλλοτε ψάχνοντας τον δρόμο μας, παρασυρόμαστε και ακολουθούμε το πλήθος. Και ίσως επίσης πολύ πιθανόν, να πρέπει να βρεθούμε αντιμέτωποι με όλα μας τα συναισθήματα, ώστε να ολοκληρωθούμε κατά την πορεία μας επάνω στην Γή. Πρόκειται για την θεωρία «Μαθήματα Ζωής» !!.

Μάλιστα η παραπάνω θεωρία δεν είναι διόλου αβάσιμη. Αντιθέτως. Πέραν των άλλων, ερμηνεύει με μοναδικά ρεαλιστικό τρόπο τα βιώματα Του Ιησού Χριστού, τα οποία εάν τα εξετάσουμε προσεκτικά, θα διαπιστώσουμε ότι ήρθε για να βιώσει όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα στο έπακρον, εκούσια. Θα αντιληφθούμε πως ο καθένας από εμάς είτε λίγο - είτε πολύ, έρχεται η στιγμή που καλείται να βιώσει αυτό που δεν κατανοεί στον άλλον !!.


* * * Και κλείνοντας, έχω να προσθέσω ακόμη πως σίγουρα δεν ήταν επιθυμία Του να “διαμελιστεί” η Χριστιανική πίστη σε διαφορετικές εκκλησίες, και ούτε βεβαίως να καταφεύγουν οι Χριστιανοί σε βουδιστικές θεωρίες για να κατανοήσουν τί σημαίνει «Τρίτο Μάτι». Αυτή είναι η άποψη μου και η τοποθέτηση μου. Εσείς ωστόσο, εξετάστε το με το δικό σας Τρίτο Μάτι.
Συνεπώς, ο σεβασμός προς την κάθε άλλη ψυχή, είναι το φώσφορο στο Τρίτο μας Μάτι !!. 
* * Την ΠΡΟΣΟΧΗ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ*

Το παρόν άρθρο μου συμπεριλαμβάνεται και στο αρχείο μου με τίτλο "Άγια Πάθη". 
Τα σχετικά άρθρα μου, τα δημοσιεύω στην εβδομάδας Των Παθών Του.. ωστόσο είμαι της άποψης πως παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου. Αξίζει τον χρόνο σας να "επισκεφτείτε" το συγκεκριμένο αρχείο μου: 
** Συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας πριν και μετά την γέννηση Του Κυρίου μας, άγνωστες για τους πολλούς. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν νιώθουν να έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Θεό. 
** Αποκαλύψεις από αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές – διευκρινίσεις από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους – Ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικές μελέτες της σημερινής εποχής μας – αναλύσεις χαρακτήρων με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως και το προφίλ του Ιούδα !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου