Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

*ΙΟΥΝΙΟΣ 2016*

Ο Ιούνιος των Διδύμων.. ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού !!.  

Ενημερώνω τους νέους αναγνώστες μου πως σύμφωνα με τις μεθόδους των προβλέψεων που εγώ ακολουθώ (αρχαιοελληνικές), κάθε Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Επομένως ο Ιούνιος εκπέμπει τον “χαρακτήρα” των Διδύμων.
Και συγκεκριμένα, ο φετινός Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού που τον εκπροσωπούν οι Δίδυμοι..  θα είναι ο μήνας που άλλοτε θα βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο – και άλλοτε μισοάδειο. Και αφού ούτε το ένα – ούτε το άλλο θα μας “γεμίζει το μάτι”.. πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να μην καθόμαστε αδρανείς να το κοιτάμε, διότι αλλιώς θα υποφέρουμε απ’ την δίψα !!.
Αυτό σημαίνει μεταξύ των άλλων ότι θα μας δοθούν δύο επιλογές, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν με προσοχή. Τούτο διότι θα μοιάζουν μεταξύ τους (όπως προαναφέρω), αλλά το αποτέλεσμα θα διαφέρει όπως η μέρα με την νύχτα !!.   

Ένα απ’ τα αξιόλογα Φαινόμενα του μηνός είναι ότι, στις 5 Ιουνίου έχουμε την γέννηση της Νέας Σελήνης με όψη στον Τοξότη.. και καλώς να δεχθούμε και την Λίλιθ (αλλιώς “μαύρη σελήνη”), η οποία θα μας «ανάψει φωτιές» έως να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι. Δεν είναι υπερβολή να συμπληρώσω πως θα μας βάζει “πονηρές” ιδέες στο μυαλό..  ώστε να φλεγόμαστε από αχαλίνωτους πόθους !!.
Το “κεφάλαιο” Έρωτας θα απασχολήσει πολλούς από εμάς, ακόμη και όσους πιστεύουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Και τούτο διότι στις 20 Ιουνίου που θα έχουμε εκ’ νέου Πανσέληνο στον Τοξότη - Ζώδιο της φωτιάς, το οποίο “θρέφει” την φλόγα της Λίλιθ.. οι ανάγκες μας σε ότι αφορά την προσωπική μας ζωή, θα πυροδοτούν την θέληση μας για να προσεγγίσουμε τους στόχους μας. Προσοχή μόνο, διότι τα βέλη του Τοξότη μπορεί να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ !!. 
** Αλλά για να μην επαναλαμβάνομαι, σας συνιστώ να διαβάσετε τις συμβουλές μου (προβλέψεις μου) στην προηγούμενη ανάρτηση μου με τίτλο «Το προφίλ της Λίλιθ».

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...   


Το δεύτερο σημαντικό γεγονός είναι πως έως το τέλος Ιουνίου, συνεχίζουμε να έχουμε ανάδρομο Άρη.
Για να το διευκρινίσω όμως, «Ανάδρομος Πλανήτης» σημαίνει πως για ένα χρονικό διάστημα οι Πλανήτες παρουσιάζουν ανάποδη κίνηση φαινομενικά, σε σχέση με την Γή. Δηλαδή φαίνεται ότι στρέφονται προς τα πίσω.  Δεν αλλάζουν δηλαδή κατεύθυνση πορείας (δεν πάνε με την όπισθεν). Και αυτή η ανάδρομη περιστροφή τους, ερμηνεύεται ως «περίοδος επιστροφής σε παρελθόντα χρόνο» !!.

Δεν πρόκειται για ανησυχητικό Φαινόμενο. Απλά, κάποιες χρονικές στιγμές θα πρέπει «να τραβάμε το χειρόφρενο». Οι ρυθμοί μας έχουν γίνει τόσο γρήγοροι, που δεν προλαβαίνει το μυαλό να επεξεργαστεί την σκέψη πριν την κάνει πράξη. Εξ΄ού και τα λάθη !!.
Η σύγχρονη εποχή δεν έχει μόνο τα καλά της. Έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις. Το εικοσιτετράωρο δεν επαρκεί για να ενημερωνόμαστε για όλες τις εξελίξεις – για να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας – για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των αγαπημένων μας προσώπων .. και κυρίως, για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας !!. 
Λογικά λοιπόν, χρειάζεται ανά εποχές να μπορούμε να παρακολουθούμε την ζωή μας «σε αργή κίνηση». Κι ακόμη καλύτερα.. «σε επανάληψη» !!.

Εάν επιστρέψουμε νοερά πίσω στον χρόνο, θα θυμηθούμε συνήθειες που μας έκαναν πραγματικά χαρούμενους.. αλλά έτσι απλά, κάποια στιγμή αλλάξαμε συνήθειες.
Θα θυμηθούμε ανθρώπους που η παρέα τους μας δημιουργούσε ευχάριστη διάθεση.. αλλά έτσι απλά, κάποια στιγμή χαθήκαμε.
Θα θυμηθούμε την ζωντάνια που νιώθαμε μοχθώντας να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο μας.. αλλά έτσι απλά, επειδή κάποια στιγμή απογοητευτήκαμε, χάσαμε το ενδιαφέρον κ.ά.
Επομένως, η νοσταλγία που μας προκαλεί η ανάδρομη πορεία του Άρη, γίνεται η αφορμή να επαναφέρουμε στην ζωή μας πράγματα που μας έχουν λείψει. Όπως, να αναβιώσουμε την αίσθηση του Έρωτα, καθώς μάλιστα η Λίλιθ θα φροντίσει στο έπακρον γι’ αυτό !!. 

Επίσης, όσον αφορά την επιρροή του Άρη αυτήν την εποχή, ευνοεί την θεωρία πως «ο πόλεμος και ο έρωτας απαιτούν στρατηγική». Δηλαδή, με την ίδια στρατηγική που κερδίζεται μία χαμένη μάχη, με την ίδια κερδίζεται ένας χαμένος έρωτας.
Συνεπώς, έως τέλος Ιουνίου, το παρελθόν θα ρθεί να μας χτυπήσει την πόρτα. Και βεβαίως, μέσα στις επιστροφές.. αναμένονται και «φθαρμένοι έρωτες». Προσοχή μόνο, διότι, «οι δεύτερες ευκαιρίες είναι δίκοπο μαχαίρι».
Και σε αντίθεση με αυτό, προσοχή μην πετάξουμε πράγματα ή πρόσωπα απ’ την ζωή μας, που ακόμη μας είναι χρήσιμα. Υλικά ή ηθικά !!.

~ ~ ~ Οι πρόσθετες συμβουλές μου για τον Ιούνιο:

* ΖΩΔΙΑ της Φωτιάς:

_Τοξότες.
Με τον Κρόνο στον Αστερισμό σας, και τον Κυβερνήτη σας Δία στην Παρθένο, επανεξετάζετε με περισσότεροι σοφία κάποιους στόχους σας. Στην προσωπική σας ζωή, αποφασίζετε να νοικοκυρευτείτε (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο), διότι «δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράν’». Δύσκολη περίοδος για σας.
Ο Απρίλιος έφερε αναστάτωση στην ζωή σας. Ο σκοπός του όμως ήταν να διώξει απ’ την ζωή σας όσα σας φθείρουν ή σας κρατούν σε στασιμότητα, διότι μόνο έτσι μπορεί να επέλθει η Αναγέννηση. Μάλιστα ο Έρωτας ήταν σε πρώτο πλάνο στον Μάϊο. Τον Ιούνιο θα φλέγεστε από νοσταλγίες – αναμνήσεις, κάτι που θα σας διχάσει μεταξύ του χθές και το αύριο. Σκεφτείτε μόνο πως όταν δεν μπορούμε να φέρουμε τον χρόνο πίσω, δεν έχουμε παρά να γυρίσουμε σελίδα.
_Κριοί & Λέοντες.
Δεν είναι καιρός «να κάψετε την καλύβα για έναν ψύλλο». Ωστόσο, ετοιμάστε την λίστα σας με όσα πρέπει να σας αδειάζουν τον χώρο, ή αντιστρόφως, με όσα θα βάλετε στις προτεραιότητες σας λίαν συντόμως.
Κριοί, τον Απρίλιο είχατε την αίσθηση ότι περπατάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια, ή επάνω σε τεντωμένο σκοινί. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να κάνετε τους απολογισμούς σας. Οι συγκυρίες του Μαΐου γεφύρωσαν το χάσμα σας, και έτσι μέσα στον Ιούνιο, είναι στο χέρι σας να βάλετε αρκετά πράγματα στην θέση τους, με διπλωματία.
Λέοντες, στον Απρίλιο χρειάστηκε να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας, ανεπηρέαστοι από πρόσωπα που έχουν μάθει να τα περιμένουν όλα από εσάς. Ωστόσο, ακόμη κι αν δυσαρεστήσατε αυτά τα πρόσωπα με τις πρωτοβουλίες που πήρατε, στον Μάιο ήρθαν να συγκλίνουν μαζί σας. Τον Ιούνιο βάζετε σε προτεραιότητα την προσωπική σας ζωή.. και πολύ καλά κάνετε. Προσοχή μόνο στις υπερβολές. Λεονταρισμοί και σπατάλες.   

 * ΖΩΔΙΑ του Αέρα:

Δίδυμοι, ο Απρίλης ήταν ο μήνας που σας έδωσε τις προϋποθέσεις για να βάλετε γερά θεμέλια στους μελλοντικούς σας στόχους, αλλά ο Μάιος ήταν ο πιο κρίσιμος μήνας του 2016 για σας, καθώς έπρεπε να κερδίσετε το χαμένο έδαφος. Τόσο υλικά, όσο και αισθηματικά. Ωστόσο, ο γενέθλιος μήνας σας ο Ιούνιος, θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Αφενός θα νιώσετε την αναγνωρίσει (επαγγελματικά – σπουδές – νομικές υποθέσεις), και αφετέρου επιβεβαιώνεστε ότι συνεχίζετε να αρέσετε τόσο ως παρέα, όσο και ως ερωτικός σύντροφός. Προσοχή μόνο στις υπερβολές, και «μην μπερδέψετε τα πίτουρα με τις στάχτες» !!.
Ζυγοί – Υδροχόοι.
Συνεχίζετε να μην έχετε πρόβλημα. Εάν νιώσετε ότι θα πρέπει «να ξεσκονίσετε το παρελθόν», αυτό θα κάνετε. Εάν νιώσετε ότι σας πνίγει το σήμερα, θα ανοίξετε φτερά προς το αύριο. Προσοχή μόνο σε, «τι αφήνετε πίσω σας, και τι παίρνετε μαζί σας».
Ζυγοί, ο Απρίλης θεμελίωσε όλα αυτά για τα οποία δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, για αρκετούς μήνες. Πιθανόν να μην το είδατε μέσα στον Μάϊο ξεκάθαρα, διότι βαδίζατε σταθερά βήμα - βήμα. Ωστόσο θα το συνειδητοποιήσετε μέσα στον Ιούνιο μήνα, ο οποίος θα σας κάνει ακόμη πιο “σοφούς”. Άλλωστε είστε απ’ αυτούς που μαθαίνουν μέσα απ’ τα λάθη τους, και έχουν ως έμφυτο χάρισμα την διπλωματία. Οπότε «ντύστε τον Έρωτα με τα χρώματα που εσείς θέλετε» !!.
Υδροχόοι, στον Απρίλιο «έσπασε ο διάολος το πόδι του» και από τύχη διαπιστώσατε ότι άξιζε η υπομονή σας, διότι βγήκατε κερδισμένοι. Ο Μάιος σας έδωσε την τόλμη και τα επιχειρήματα, για να διασφαλίσετε – περιφρουρήσετε το έδαφος που έχετε ήδη κερδίσει.. είτε συναισθηματικά είτε υλικά. Όσοι ακολούθησαν την λογική τους, στον Ιούνιο η Τύχη θα τους θέλει τρελά, ακόμη κι όταν κάνουν γκάφες. Προσοχή μόνο στις “διπλές καταστάσεις” !!.  

* ΖΩΔΙΑ του Νερού:
 
_Σκορπιοί.
Ο Άρης είναι ο Κυβερνήτης σας, οπότε συνεχίζετε να είστε ευνοούμενοι, σε ότι αφορά τακτοποίηση εκκρεμοτήτων σας, ή υλικές απολαβές. Καταστρώνετε αθόρυβα την στρατηγική σας σε ότι αφορά την προσωπική σας ζωή, είτε για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος, είτε για να έχετε ένα καλό άλλοθι που φεύγετε. Ο Απρίλιος συνέβαλε στο να απεγκλωβιστείτε από κάποια θέματα που σας κρατούσαν σε στασιμότητα, και ο Μάιος ολοκλήρωσε το έργο του, δίνοντας Τέλος σε ότι επιβάλλεται να γίνει παρελθόν. Τον Ιούνιο θα γνωρίσετε τα νέα “χρώματα” του Έρωτα – πιθανόν πρωτόγνωρα συναισθήματα να σας αναστατώσουν. Πιστεύω στο ένστικτό σας.. οπότε απολαύστε το !!.
_Καρκίνοι & Ιχθείς.
Δεν επηρεάζεστε αρνητικά, διότι το όλο θέμα δεν σας αφορά. Μάλιστα, αποκτάτε σταδιακά σωστότερα μέτρα σύγκλισης, και γίνεστε πιο σκληροί με ότι σας πόνεσε στο παρελθόν. Και είναι άξιο απορίας για σας, που στην προσωπική σας ζωή, δεν θέλετε να ζείτε πλέον «το παραμύθι».
 Καρκίνοι, ο Απρίλιος σας έδωσε το μάθημα του. Στον Μάιο ελπίζω να προχωρήσατε μπροστά, ανεπηρέαστοι από πρόσωπα που σας κλέβουν πολύτιμο χρόνο. Στον Ιούνιο είστε από αυτούς, που θα αγαπήσουν περισσότερο τον αυτό τους. Ακόμη και το “παιχνίδι” που κάνετε με τον Έρωτα, έχει ως σκοπό για να νιώσετε ερωτεύσιμοι. Προσοχή μόνο «μην απλωθείτε σε πολλά ταμπλό».   
Ιχθείς, τον Απρίλιο νιώσατε να επιστρέφουν οι αισιόδοξες σκέψεις σας, διότι άρχισαν να αναγνωρίζονται, ή και να ανταμείβονται οι αξίες σας. Ο Μάιος σας απέδειξε πως η καλή σας Τύχη δεν σας ξέχασε. Έτσι νιώθετε να επανέρχεται ο δυναμισμός σας μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος ρίχνει τις γέφυρες που οδηγούν σε καλύτερες μέρες. Προσοχή μόνο στα έξοδα λόγω αυθορμητισμού, όπως και σε “πολύμορφες” καταστάσεις.  

* ΖΩΔΙΑ της Γής:

_Ταύροι – Παρθένοι – Αιγόκεροι.
Ως Ζώδια της Γής, δυσκολεύεστε να αλλάζετε συνήθειες. Ωστόσο, και εσείς ακόμη, θα επιδιώξετε κάποια πράγματα απ’ το παρελθόν να τα ζήσετε εκ’ νέου, ή να αποκαταστήσετε κάποιες παλιές σχέσεις σας.
Ταύροι, ο Απρίλιος σας έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσετε προς ένα πιο γόνιμο έδαφος. Τον Μάιο ο Ήλιος συνωμότησε υπέρ της συναισθηματικής αποκατάστασης σας, αλλά και υλικής σας ζημίας. Τον Ιούνιο θα χρειαστεί να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα, ώστε να βρείτε την ψυχική σας ηρεμία αν μήτι άλλο. Προσοχή μόνο μην ενεργήσετε ως «ταύρος σε υαλοπωλείο» !!.
Παρθένοι, τον Απρίλιο η Μοίρα σας ήρθε προς το μέρος μας. Ο Μάιος ήταν γενναιόδωρος με όσους δεν λιγοψύχησαν στα δύσκολα.. κι αυτό ως διά μαγείας. Στον Ιούνιο επιτρέψτε στον εαυτό σας να ζήσει λίγες ρομαντικές στιγμές που τις έχει στερηθεί. Το έχετε ανάγκη για να συνεχίσετε. Και κάντε κάποια “δωράκια” σε ανθρώπους που το αξίζουν, διότι θα σας επιστραφούν εις διπλούν.
Αιγόκεροι, στον Απρίλιο πιεστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα, επειδή το εμπεδώσατε πως έκλεισε κάποιο κεφάλαιο της ζωής σας. Ο Μάιος ωστόσο έδιωξε κάθε σας προβληματισμό, καθώς σας αποκάλυψε πρόσωπα και καταστάσεις,  που ενώ αρχικά οργιστήκατε, αλλά πολύ το χαρήκατε. Υποδέχεστε τον Ιούνιο πιο ξεκάθαροι και πιο ανάλαφροι. Μην βιαστείτε μόνο να δεσμευτείτε με “κανόνες”, για τους οποίους αργότερα θα μετανιώσετε.   

~ ~ Καλό μας μήνα λοιπόν αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, και σας συμβουλεύω να μην περιορίζεστε μόνο στις προβλέψεις που αφορούν αποκλειστικά το Ζώδιο σας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το γενικότερο κλίμα που θα επικρατήσει, όπως το περιγράφω ως πρόλογο του κειμένου μου.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δημόσια σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Ψυχή-Αστρολογία/151641248215997

Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/