Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

* *Τί γνωρίζουμε για το Φαινόμενο της Νεκροφάνειας ?!


* * Το επιστημονικό πόρισμα για την Νεκροφάνεια .. για την οποία μέχρι ως και προ ολίγων ετών, υπήρχε η πεποίθηση ότι πρόκειται για  Νεκρανάσταση !! 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Οι μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές και ειδικότερα κατά τον Μεσαίωνα χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές» !! 

Επομένως, πρόκειται για ένα ακόμη άρθρο μου από το αρχείο μου «Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία» για αυτονόητους λόγους, καθότι ανήκει σε ένα από τα ποικίλα θέματα, με τα οποία ασχολείται ο επιστημονικός κλάδος των Ψυχικών Ερευνών. 

O κλάδος αυτός ασχολείται με την μελέτη πολλών και διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων. Και προκειμένου να “απομυθοποιήσει” το μεταφυσικό, στηρίζεται στις σημερινές καθολικά αποδεκτές επιστημονικές διαπιστώσεις. Για τον σκοπό αυτόν, ασφαλώς, είναι απαραίτητη η συνεργασία με πολλούς άλλους επιστημονικούς τομείς.

"Διαβάστε περισσότερα"...  

~ ~ Στο παρόν άρθρο μου εξετάζουμε το φαινόμενο της κατάστασης που ονομάζεται Νεκροφάνεια, και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως Νεκρανάσταση:

       Για να φτάσουμε όμως να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε ένα από τα λιγότερο ευρύτερα γνωστά φαινόμενα όπως η νεκροφάνεια, θα πρέπει προηγουμένως να πάμε πίσω στον χρόνο, σε εποχές που ενώ άλλοι λαοί μιλούσαν για Νεκρανάσταση και πίστευαν στην νεκρομαντεία, στην μαγεία, και σε σατανικές δυνάμεις, ο Ιπποκράτης ήδη είχε προχωρήσει σε ανοιχτές εγχειρήσεις εγκεφάλου !!.   
Οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τις ικανότητες του εγκεφάλου όπως και με τις ψυχικές υπερφυσικές ικανότητες του ανθρώπου, ήταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, Πατέρες όλων των επιστημών. Γι’ αυτό άλλωστε όλες οι επιστημονικές ορολογίες παγκοσμίως προέρχονται από Ελληνικές λέξεις. 

Οι μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι ο άνθρωπος διαθέτει ικανότητες, που για όσους δεν γνωρίζουν "τρομάζουν τον νου" !!. 
Κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν όντως ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές και ειδικότερα κατά τον Μεσαίωνα, χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές» !! 

Σε αμέσως επόμενες εποχές: 
Οι  υπερφυσικές ικανότητες ονομάστηκαν αρχικά «παραφυσικά φαινόμενα». Τον όρο αυτόν συνεχίζουμε να τον χρησιμοποιούμε και στις μέρες μας (κακώς βέβαια), και μάλιστα οι πρώτες μελέτες έγιναν σε κέντρα - ινστιτούτα μελετών «Ανεξήγητων Φαινόμενων».
Το 1882 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, που όμως είχε ως σκοπό να εξετάσει φαινόμενα όπως φαντάσματα - στοιχειωμένα σπίτια - την μεταφορά σκέψης κ.ά. Από εκείνο το διάστημα και για αρκετά χρόνια, ο επικρατέστερος όρος ήταν «Ψυχικά Φαινόμενα».

* * Το Φαινόμενο της Νεκροφάνειας και ο επιστημονικός ορισμός της:

Από ιατρικής πλευράς, δεν είναι εφικτό να ζωντανεύουν οι νεκροί !!.
Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που έχουμε όντως το Φαινόμενο της Νεκρανάστασης (όπως η ανάσταση του Λαζάρου), τότε ακόμη και στην εποχή μας, μιλάμε για Θεϊκό Θαύμα !!.

Ο ορισμός της νεκροφάνειας: 

    Σύμφωνα με την ιατρικής, νεκροφάνεια λέγεται το φαινόμενο, όταν, όλες οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού φαίνονται να έχουν καταλυθεί, σε βαθμό που το άτομο να μην διαφέρει από έναν νεκρό. Κατάσταση νεκροφάνειας είναι δυνατόν να επιφέρουν διάφορες παθολογικές αιτίες, εγκεφαλική διάσειση, μετατραυματική καταπληξία, ασφυξία, δηλητηριάσεις, ηλεκτροπληξία, υπερβολική μέθη ή χρήση ουσιών, κ.ά.

Αξίζει να επαναλάβω ότι ήταν εκπληκτικές οι επιστημονικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων, ειδικά στην ιατρική. Όπως συγκεκριμένα του Ασκληπιάδη (ο Βιθυνός), ο οποίος γνώριζε πώς να διακρίνει αλλά και να θεραπεύει το φαινόμενο της νεκροφάνειας. Κατ' αυτόν τον τρόπο λοιπόν, απέδειξε περίτρανα πως "δεν ζωντανεύουν οι νεκροί" !!. 

Ωστόσο, παρότι οι Έλληνες έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού και δίδαξαν σε άλλους λαούς τις σημαντικές ανακαλύψεις τους, όλες οι επιστήμες παλινδρόμησαν σε επόμενες εποχές και επικράτησαν οι δεισιδαιμονίες, (δεν είναι επί της παρούσης να αναλύσω τους λόγους). Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το προνόμιο της μάθησης το είχαν ελάχιστοι κι αυτό για συγκεκριμένους σκοπούς. Επομένως, ο αμόρφωτος λαός ήταν φυσικό να πλάθει με την φαντασία του Θρύλους, ή και να παρασύρεται από εξωπραγματικά σενάρια που διαδίδονταν λόγω κάποιας σκοπιμότητας !!. 

Βέβαια, από την εποχή της Αναγέννησης και μετά, όπου η επιστήμη έκανε ραγδαία μεγάλα άλματα, η νεκροφάνεια αντιμετωπίζεται με έγκαιρη διάγνωση και τις κατάλληλες ιατρικές - κλινικές παρεμβάσεις.
Ωστόσο, στο 1900 ήταν που άρχισαν δειλά – δειλά τα επιστημονικά κέντρα ερευνών να μελετούν εκ νέου το φαινόμενο νεκρανάστασης που μετονομάστηκε σε "νεκροφάνεια".  

Έτσι λοιπόν συνέβαινε και η ταφή ενός ατόμου που βρισκόταν σε κατάσταση νεκροφάνειας γινόταν συχνά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όταν ξέθαβαν τον νεκρό, να βρίσκουν τον σκελετό του σε διαφορετική στάση. Το θέαμα ασφαλώς ήταν τρομακτικό, γι’ αυτό και απέδιδαν το “ανεξήγητο” σε ακάθαρτα πνεύματα του κακού ή στην νεκρομαντεία κ.λ.π. !!.

* * Ωστόσο: 
Περιστατικά νεκροφάνειας καταγράφηκαν αρκετά και σε νεότερες εποχές, έως και προ ολίγων ετών στις μέρες μας. Προφανώς σε ορισμένα από αυτά φαίνεται ότι δεν θεώρησαν απαραίτητη την ιατρική γνωμάτευση, ή διαγνώστηκε ο θάνατος από άτομο με ελλείπεις γνώσεις, με αποτέλεσμα οι παθόντες να είχαν θεωρηθεί βεβιασμένα νεκροί, και έτσι θαφτήκανε ζωντανοί !!. 

~ ~ Άτομα που "επέστρεψαν από τον θάνατο" !!

     Σίγουρα όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλει η επιστήμη για την επαναφορά του οργανισμού στις φυσικές του λειτουργίες, παράλληλα.. «σηκώνει τα χέρια στον Θεό» !!.   
Πέραν όλων των παραπάνω, εξετάζονται πλέον με ιδιαίτερη προσοχή ασυνήθιστα περιστατικά, όπως, όταν ο ασθενείς φαίνεται να φεύγει από την ζωή (δηλαδή θεωρείται κλινικά νεκρός), και επανέρχεται ωστόσο, αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι ορίζεται ως φυσιολογικό για να μπορούν να επανέλθουν οι ζωτικές τους λειτουργίες. 

Αρκετά από αυτά τα περιστατικά επιβεβαιώνονται από γιατρούς που ήσαν παρών, και σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, βλέπουμε να δημοσιεύουν τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους στο διαδίκτυο ως Θαύμα !!. 
Το εκπληκτικότερο όμως όλων είναι ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα άτομα που "επέστρεψαν από τον θάνατο", περιγράφουν την απουσία τους από το σώμα με παρόμοια λόγια !!. 

Οι αφηγήσεις τους σχετικά με το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν “έξω από το σώμα τους”, έχουν περίπου ως εξής:

     Έβλεπαν (όπως περιγράφουν), το σώμα τους από ψηλά. Είχαν την αίσθηση ότι αιωρούνται σε  όλο το γύρω περιβάλλον. Έβλεπαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να θρηνούν, ή να αγωνιούν να τους επαναφέρουν στην ζωή οι γιατροί. Και ανάλογα την περίπτωση τους, έβλεπαν όλες τις διαδικασίες μέσα στο χειρουργείο, άκουγαν τις συνομιλίες, όπως επίσης παρακολουθούσαν και την μεταφορά τους σε νεκροθάλαμο !!. 
Δεν λειτουργούσε καμία από τις πέντε αισθήσεις τους, αλλά αντιλαμβάνονταν όλα όσα συνέβαιναν στον γύρω χώρο. Δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη η θέληση τους να κατέβουν χαμηλά και να μπούν ξανά στο σώμα τους, αλλά τους διακατείχε μία πρωτόγνωρη διαύγεια και επιθυμία για να προσευχηθούν για την ψυχή τους, δίχως αργότερα να θυμούνται τα λόγια της προσευχής τους !!. 
Την επαφή με το σώμα τους (την εκ’ νέου επαναφορά), την περιγράφουν σαν αίσθηση μίας μαγνητική έλξη προς αυτό. Ενώ η αίσθηση που είχαν συνειδητοποιώντας ότι “επέστρεψαν” στην ζωή, ήταν απέραντη γαλήνη. Σαν να άδειασε η ψυχή τους απ' όλα όσα την βάραιναν, και το μόνο που κυριαρχούσε μέσα τους ήταν αγάπη και δίψα για ζωή !!.

Εξωσωματική Εμπειρία:
Δεν υπάρχει επιστημονική ονομασία γι’ αυτήν την κατάσταση, όπου το άτομο όταν βρίσκεται σε κατάσταση βαθύ διαλογισμού, ή ακόμη και σε λήθαργο (βαθύ ύπνο), έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται έξω από το σώμα του. Σαν να ταξιδεύει έξω από αυτό.
Αρκετοί επιστημονικοί κλάδοι υποστηρίζουν πως αυτό δεν είναι εφικτό στην πραγματικότητα, κι ότι πρόκειται για ψευδαίσθηση ή κάποιο έντονο όνειρο εν ώρα ύπνου. Ωστόσο.. έχουμε περιπτώσεις ατόμων, οι οποίοι περιγράφουν ένα ολιγόλεπτο γεγονός, δίχως να έχουν παρευρεθεί στον συγκεκριμένο τόπο ή να έχουν δημοσιευτεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες, και μάλιστα, περιγράφουν την αίσθηση που ένιωσαν να τους διαπερνά, σαν να βίωνα οι ίδιοι το συμβάν !!

~ ~ Τα συμπεράσματα, τα αφήνω για εσάς φίλοι μου !!

       Και τέλος έχω να προσθέσω πως όσον αφορά την ικανότητα μας να ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα ζωντανών ψυχών (να σμίγουν οι Αύρες μας δηλαδή καθώς λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες), θεωρείται ως δεδομένο. Κατά πόσο όμως μπορούμε να επικοινωνούμε συνειδητά με πνεύματα νεκρών ψυχών (να τα καλούμε δηλαδή).. αυτό δεν είναι εφικτό. Πρόκειται για ψευδαίσθηση, γέννημα του μυαλού, στην προσπάθεια του να ονομάσει την άγνωστη παρουσία (την ενέργεια δηλαδή), που την προσέλκυσε ο ίδιος προς το μέρος του και έχει την αίσθηση ότι τον περιβάλει. 
Τα παραπάνω ωστόσο ανήκουν σε άλλο άρθρο μου, σχετικά με την αλληλεπίδραση της Αύρας μας με μία ή και περισσότερες ξένες Αύρες. 

Σε άλλα άρθρα μου στο ίδιο αρχείο μου, αναλύσω ακόμη περισσότερα “φυσικά φαινόμενα” άγνωστα για τους πολλούς, γι’ αυτό και τους τρομάζουν. Όπως, Τηλεκίνηση - Πυροκίνηση - Αυτόματη Γραφή κ.ά. 
Όπως επίσης, περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται με εξειδικευμένες ικανότητες – ή άνθρωποι που κατανοούν ξένες γλώσσες τις οποίες δεν διδάχτηκαν ποτέ – ή άτομα που μετά από μεγάλο διάστημα που βρίσκονταν σε κώμα, "ξύπνησαν" έχοντας αποκτήσει νέα ταλέντα .. και πολλά άλλα !!. 

**Ο άνθρωπος τελικά είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα Του Δημιουργού του.. αλλά φοβάται να το ξέρει !!. 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

   Επισκεφτείτε τον παράλληλο Ιστότοπο μου (Blog μου),  επειδή ο τομέας της Ψυχοερεύνησης – Παραψυχολογίας έχει όντως αμείωτο ενδιαφέρον. Μάλιστα, ορισμένοι δεν γνωρίζουν επακριβώς τον ρόλο όλων εκείνων που ασχολούνται με θέματα πάσης φύσεως, σχετικά με την ψυχή του ανθρώπου και των υπερφυσικών φαινομένων, συνεπώς προτείνω να διαβάσετε τα ποικίλα σχετικά άρθρα μου.
Για την δωρεάν ενημέρωση σας, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ψυχανάλυση – Ψυχοερεύνηση
https://mariannafordouni.blogspot.com/



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων* 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου