Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

*Το Φαινόμενο της Νεκροφάνειας*

Τί γνωρίζουμε για το φαινόμενο της νεκροφάνειας ?!.


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Πρόκειται για ένα ακόμη άρθρο μου από το αρχείο μου «Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία». Ακολουθεί το προηγούμενο με τίτλο *Μετενσάρκωση και Μετεμψύχωση* για αυτονόητους λόγους.

Πρόκειται για θέματα με τα οποία ασχολείται ο επιστημονικός κλάδος των Ψυχικών Ερευνών. 
O κλάδος αυτός ασχολείται με την μελέτη διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων. Και προκειμένου να “απομυθοποιήσει” το μεταφυσικό, στηρίζεται στις σημερινές καθολικά αποδεκτές επιστημονικές θεωρίες. Δηλαδή, είναι απαραίτητη η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς τομείς.

Οι μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές» !! 

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Ο τομέας της Ψυχοερεύνησης – Παραψυχολογίας όντως έχει αμείωτο ενδιαφέρον. Αλλά επειδή ορισμένοι δεν γνωρίζουν επακριβώς τον ρόλο όλων εκείνων που ασχολούνται με θέματα πάσης φύσεως γύρω από την ψυχή του ανθρώπου και των υπερφυσικών φαινομένων, προτείνω να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου.
Για την ενημέρωση σας, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2018/04/blog-post_25.html

Στο παρόν άρθρο μου, εξετάζουμε την εκδοχή Νεκρανάστασης:

Για να φτάσουμε να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε ένα από τα λιγότερο γνωστά φαινόμενα όπως η νεκροφάνεια, θα πρέπει προηγουμένως να πάμε πίσω στον χρόνο, σε εποχές που ενώ άλλοι λαοί μιλούσαν για Νεκρανάσταση, ο Ιπποκράτης είχε ήδη προχωρήσει σε εγχειρήσεις εγκεφάλου !!.   
Οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τις ικανότητες του εγκεφάλου, όπως και με τα ψυχικά υπερφυσικά φαινόμενα που παρουσιάζει ο άνθρωπος, ήταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Πατέρες όλων των επιστημών. Γι’ αυτό άλλωστε όλες οι ορολογίες παγκοσμίως, είναι λέξεις Ελληνικές. 

Οι μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι ο άνθρωπος διαθέτει ικανότητες, που για όσους δεν γνωρίζουν "τρομάζει ο νους" !!. 
Κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές» !! 

Σε αμέσως επόμενες εποχές, οι  υπερφυσικές ικανότητες ονομάστηκαν «παραφυσικά φαινόμενα». Μάλιστα οι πρώτες μελέτες έγιναν σε κέντρα - ινστιτούτα μελετών «Ανεξήγητων Φαινόμενων».
Το 1882 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, που όμως είχε ως σκοπό να εξετάσει φαινόμενα όπως,  φαντάσματα - στοιχειωμένα σπίτια - την μεταφορά σκέψης κ.ά. Από εκείνο το διάστημα για αρκετά χρόνια, ο επικρατέστερος όρος ήταν «Ψυχικά Φαινόμενα».

«Το Φαινόμενο της Νεκροφάνειας»

Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί !!.
Αλλά σε περίπτωση που έχουμε το Φαινόμενο της Νεκρανάστασης, τότε ακόμη και στην εποχή μας, μιλάμε για Θαύμα !!.

Ο ορισμός της νεκροφάνειας από ιατρικής πλευράς, είναι, όταν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού φαίνονται να έχουν καταλυθεί, σε βαθμό που το άτομο να μην διαφέρει από έναν νεκρό. Κατάσταση νεκροφάνειας είναι δυνατόν να επιφέρουν διάφορες παθολογικές αιτίες, εγκεφαλική διάσειση, μετατραυματική καταπληξία, ασφυξία, δηλητηριάσεις, ηλεκτροπληξία, υπερβολική μέθη ή χρήση ουσιών, κ.ά.

Αξίζει να επαναλάβω ότι ήταν εκπληκτικές οι επιστημονικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων, ειδικά στην ιατρική. Όπως συγκεκριμένα του Ασκληπιάδη (ο Βιθυνός), που γνώριζε πώς να διακρίνει αλλά και να θεραπεύει το φαινόμενο της νεκροφάνειας. Κατ' αυτόν τον τρόπο λοιπόν, απέδειξε περίτρανα πως "δεν ζωντανεύουν οι νεκροί" !!. 

Ωστόσο, παρότι οι Έλληνες έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού και δίδαξαν σημαντικές ανακαλύψεις τους, όλες οι επιστήμες παλινδρόμησαν σε επόμενες εποχές και επικράτησαν οι δεισιδαιμονίες, (δεν είναι επί της παρούσης να αναλύσω τους λόγους). Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το προνόμιο της μάθησης το είχαν ελάχιστοι κι αυτό για συγκεκριμένους σκοπούς. Οπότε ο αμόρφωτος λαός, ήταν φυσικό να παρασύρετε από σενάρια που διαδίδονταν λόγω σκοπιμότητας, ή να πλάθει με την φαντασία του Θρύλους !!. 

Έτσι παλαιότερα, η ταφή ενός ατόμου που βρισκόταν σε κατάσταση νεκροφάνειας συνέβαινε πολύ συχνά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όταν ξέθαβαν τον νεκρό, να βρίσκουν τον σκελετό του σε διαφορετική στάση. Το θέαμα ασφαλώς ήταν τρομακτικό, γι’ αυτό και απέδιδαν το “ανεξήγητο” στα ακάθαρτα πνεύματα του κακού !!.

Στο 1900 περίπου μ.Χ, άρχισαν δειλά – δειλά τα επιστημονικά κέντρα ερευνών να μελετούν και πάλι το «φαινόμενο νεκρανάστασης». 
Βέβαια, από την εποχή εκείνη και μετά, που η επιστήμη έκανε ραγδαία μεγάλα άλματα, η νεκροφάνεια αντιμετωπίζεται με έγκαιρη διάγνωση και τις κατάλληλες ιατρικές - νοσοκομειακές παρεμβάσεις. 
* * Όμως. Τέτοιου είδους περιστατικά νεκροφάνειας, καταγράφηκαν αρκετά και σε νεότερες εποχές, έως και στις μέρες μας. Σε ορισμένα από αυτά φαίνεται ότι δεν θεώρησαν απαραίτητη την ιατρική γνωμάτευση, ή πιθανόν να διαγνώστηκε ο θάνατος από άτομο με ελλείπεις γνώσεις, με αποτέλεσμα οι παθόντες να είχαν θεωρηθεί βεβιασμένα νεκροί, και έτσι θάφτηκαν ζωντανοί !!. 

Άτομα που "επέστρεψαν από τον θάνατο" !!

Σίγουρα όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλει η επιστήμη για την επαναφορά του οργανισμού στις φυσικές του λειτουργίες, παράλληλα.. «σηκώνει τα χέρια στον Θεό» !!.   

Πέραν όλων των παραπάνω, εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή ασυνήθιστα περιστατικά, όπου ο ασθενείς φεύγει από την ζωή (θεωρείται κλινικά νεκρός), και επανέρχεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι το φυσιολογικό. Αρκετά από αυτά επιβεβαιώνονται από τους γιατρούς που ήσαν παρών, και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δημοσιεύουν τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους στο διαδίκτυο. 
Το εκπληκτικότερο όμως είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, τα άτομα που "επέστρεψαν από τον θάνατο", περιγράφουν την απουσία τους από το σώμα με παρόμοια λόγια !!. 
Οι αφηγήσεις τους σχετικά με το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν “έξω από το σώμα τους”, έχουν περίπου ως εξής:

Έβλεπαν (όπως περιγράφουν), το σώμα τους από ψηλά. Είχαν την αίσθηση ότι αιωρούνται σε  όλο το γύρω περιβάλλον. Έβλεπαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να θρηνούν, ή να αγωνιούν να τους επαναφέρουν στην ζωή οι γιατροί. Και ανάλογα την περίπτωση τους, έβλεπαν όλες τις διαδικασίες μέσα στο χειρουργείο, άκουγαν τις συνομιλίες, όπως επίσης παρακολουθούσαν και την μεταφορά τους σε νεκροθάλαμο !!. 
Δεν λειτουργούσε καμία από τις πέντε αισθήσεις τους, αλλά αντιλαμβάνονταν όλα όσα συνέβαιναν. Δεν είχε την δύναμη η θέληση τους να κατέβουν χαμηλά και να μπούν στο σώμα τους, αλλά τους διακατείχε μία πρωτόγνωρη διαύγεια και επιθυμία για να προσευχηθούν, δίχως αργότερα να θυμούνται τα λόγια της προσευχής τους !!. 
Την επαφή με το σώμα τους (εκ’ νέου), την περιγράφουν σαν μία αστραπιαία μαγνητική έλξη προς αυτό. Και η αίσθηση που είχαν συνειδητοποιώντας ότι “επέστρεψαν” στην ζωή, ήταν απέραντη γαλήνη. Σαν να άδειασαν απ' όλα όσα βάραιναν την ψυχή τους, και το μόνο που κυριαρχούσε μέσα τους ήταν αγάπη και δίψα για ζωή !!.

~ ~ Τα συμπεράσματα τα αφήνω για εσάς φίλοι μου !!

Και κλείνοντας έχω να προσθέσω πως όσον αφορά την ικανότητα μας να ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα ζωντανών ψυχών (να σμίγουν οι Αύρες μας δηλαδή), θεωρείται ως δεδομένο. Κατά πόσο όμως μπορούμε να επικοινωνούμε συνειδητά με πνεύματα νεκρών ψυχών (να τα καλούμε δηλαδή).. αυτό δεν είναι εφικτό. Πρόκειται για ψευδαίσθηση, γέννημα του μυαλού, στην προσπάθεια του να ονοματίσει την άγνωστη παρουσία (την ενέργεια), που την προσέλκυσε προς το μέρος του και έχει την αίσθηση ότι τον περιβάλει. 
Τα παραπάνω ωστόσο ανήκουν σε άλλο άρθρο μου, σχετικά με την αλληλεπίδραση της Αύρας μας, με μία ή και περισσότερες Αύρες. 

Σε επόμενα άρθρα μου θα αναλύσω περισσότερα “φυσικά φαινόμενα” άγνωστα για τους, γι’ αυτό και τρομάζουν. Όπως, Τηλεκίνηση - Πυροκίνηση - Αυτόματη Γραφή κ.ά. 
Επίσης, περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται με εξειδικευμένες ικανότητες – άνθρωποι που κατανοούν ξένες γλώσσες τις οποίες δεν διδάχτηκαν ποτέ – άτομα που μετά από μεγάλο διάστημα που βρίσκονταν σε κώμα, "ξύπνησαν" έχοντας αποκτήσει νέα ταλέντα .. και πολλά άλλα !!. 

**Ο άνθρωπος τελικά είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα Του Δημιουργού του.. δίχως να το ξέρει !!. 


Σχετικά με την Πορεία της Ψυχής μετά τον Σωματικό Θάνατο.. ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων* 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου