Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

*Ματωμένη η Πανσέληνος - 31 Μαρτίου με όψη στον Ζυγό*

Η Ματωμένη Σελήνη, μας βοηθά να αποδεχτούμε με κατανόηση το Τέλος, καθότι σε κάθε περίπτωση, ο θάνατος προηγείται της Ανάστασης !!.  


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Οι συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά, ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες. Ωστόσο η σημερινή μου ανάρτηση έχει τελείως διαφορετικό ύφος απ΄  το οποιοδήποτε άλλο άρθρο αστρολογικών προβλέψεων.
Γίνεται εκτενέστερη αναφορά στην ερμηνεία της Ματωμένης Σελήνης, το Φαινόμενο που συνδέεται με το κομβικό σημείο της νύχτας της προδοσίας Του !!. 

Το λυπηρό για μένα είναι ότι κατά καιρούς, έρχομαι αντιμέτωπη με άτομα που τοποθετούν τοίχους μεταξύ των αρχαιότερων χρόνων και της σύγχρονης εποχής – μεταξύ της θρησκείας και της επιστήμης – μεταξύ της ύλης και του πνεύματος  – μεταξύ της Γής και του Σύμπαντος.
Ωστόσο δεν θα πάψω να υποστηρίζω πως όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Είναι μία σειρά πραγμάτων που εάν δεν τα εξετάσουμε – δεν τα  μελετήσουμε σφαιρικά, δεν μπορούμε να έχουμε αντικειμενική άποψη. Άλλωστε αυτό το οποίο παρουσιάζω δημοσίως, φροντίζω πάντα να το τεκμηριώνω.

Επομένως, ουσία έχει να διαβάζετε τα κείμενα μου προσεκτικά και έως το τέλος. Μην διαβάζετε επιλεκτικά μόνο ό’τι βλέπετε να αφορά το Ζώδιο σας, διότι έτσι είναι σαν να κοιτάτε την ελιά και να χάνετε τον ντενεκέ με το λάδι !!.

"Διαβάστε περισσότερα"...   

Το Φαινόμενο της Ματωμένης Σελήνης, όπως έχει ερμηνευτεί από αρχαιοτάτων χρόνων απ΄ τους πρώτους αστρονόμους παρατηρητές, έως και στις μετέπειτα εποχές μ.Χ, διαπιστώνουμε να συνυφαίνεται με καθοριστικά γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας. Το τραγικότερο εξ΄ αυτών συνδέεται με την αισχρή προδοσία Του .. το κομβικό σημείο της πρώτης νύχτας της εβδομάδας Των Παθών Του !!.    

Οι μελέτες, οι οποίες είναι άγνωστες για τους πολλούς, είναι μία μοναδική προσφορά προς τον άνθρωπο, διότι τον βοηθούν να κατανοήσει την θέση του μέσα στο άπειρο. Την σπουδαιότητα της ύπαρξης του επί της Γής, και τους αναρίθμητους λόγους που δεν πρέπει να κλονίζεται η πίστη του.
Και επειδή πολλές φορές, έχοντας εσφαλμένες εντυπώσεις εμμένουμε σε λανθασμένες τακτικές, συνιστώ σε όλους να διαβάσετε την επόμενη ανάρτηση μου, με τίτλο «Ματωμένη Πανσέληνος.. ερμηνείες με ιστορικά ντοκουμέντα».

** Ματωμένη πάντα η πρώτη Πανσέληνο μετά την Εαρινή Ισημερία !!

Οι χαρακτηρισμοί που δίνουμε στις όψεις των φεγγαριών κάθε νέο μήνα, δηλώνουν το κλίμα που θα επικρατεί κατά την διάρκεια του μήνα. Και σίγουρα η κάθε Πανσέληνος παίζει τον δικό της ρόλο στο Πλανητικό σκηνικό, για κάποιον Θεάρεστο σκοπό. Η επιρροή όμως κάποιων εξ’ αυτών των Φαινομένων, ή έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ή εντονότερη επίδραση. Και στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για την πρώτη Πανσέληνο μετά την Εαρινή Ισημερία.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος με την Ματωμένη όψη, είναι συνδεδεμένη με την νύχτα της προδοσίας Του. Το γεγονός ότι εκείνη την νύχτα είχε Πανσέληνο, δεν αμφισβητείτε. Επίσης μετά από μακροχρόνιες μελέτες, μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ο Μυστικός Δείπνος έλαβε χώρα ημέρα Τρίτη, σύμφωνα με το νεότερο ημερολόγιο. Ωστόσο, επειδή δεν ολοκληρώνεται το γέμισμα της Σελήνης πάντα την ίδια ημερομηνία, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι κινητή εορτή Το Άγιο Πάσχα.

Πρόκειται για την Πανσέληνο προς την οποία ο Χριστός έστρεψε το βλέμμα Του κατά την διάρκεια της Προσευχής Του, λίγο πριν Τον συλλάβουν. Έκτοτε, η “αιμόστακτη” Αύρας της δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Πραγματικά, στάζει το ελιξίριο της στις βασανισμένες ψυχές.
Διεισδύει στις ψυχές με σκοπό να θεραπεύσει τις πληγές τους, ειδικά όσων έχουν προδοθεί από αγαπημένο πρόσωπο. Και βοηθά τον νού να κατανοήσει πως όταν έρχεται το τέλος, ακολουθεί μια νέα αρχή !!. 

Και συγκεκριμένα εν’ συντομία:

Είναι γεγονός πως ο τελευταίος εορτασμός του Εβραϊκού Πάσχα (Πεσάχ) που βίωσε ο Χριστός, ήταν στην Εβδομάδα Των Παθών Του. Ωστόσο έως τότε, η συγκεκριμένη πανίσχυρη Σελήνη είχε την δική της ιστορία, σύμφωνα με τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες πλέον αστρονομικές μελέτες.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο εορτασμός της Εαρινής Ισημερίας εορταζόταν απ’ όλους τους λαούς ως ημέρα Ανάστασης της μητέρας Γής (της φύσης). Και μάλιστα σήμαινε το τέλος μίας εποχής, και η έναρξη του νέου έτους. Άλλωστε, πρόκειται για κανόνες της φύσης που εξηγούνται απ΄ την Αστροφυσική.
Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς αποκορυφωνόταν με την πρώτη Πανσέληνο μετά την Εαρινή Ισημερία.

Το έθιμο του εορτασμού της Ανάστασης της φύσης οι Αιγύπτιοι το ονόμαζαν Πισάχ, και το πήραν από αυτούς οι Ιουδαίοι (Εβραίοι) οι οποίοι το ονόμασαν Πεσάχ (που στην γλώσσα τους σημαίνει διάβαση), καθώς παράλληλα συνέπιπτε και η επέτειος της απελευθέρωσης τους από τον Αιγυπτιακό ζυγό. Δηλαδή την διάβαση τους απ’ την ερυθρά θάλασσα, οδηγούμενοι από τον Μωϋσή, τον ηγέτη του Ισραηλινού έθνους. 

Την εποχή Του Χριστού:
Ο πολυήμερος εορτασμός του Εβραϊκού Πεσάχ (Εβραϊκό Πάσχα) εθεωρείτο ήδη εθνική και θρησκευτική εορτή. Και καθώς οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν Ιουδαίοι (πολύ φυσικό), διατήρησαν το όνομα Πεσάχ (δηλαδή Πάσχα), ως Ανάσταση Του Κυρίου εκ’ Νεκρών, καθότι στην ουσία, η έννοια της Ανάστασης την οποία εόρταζαν έως τότε, δεν αλλάζει. 
Ωστόσο, η αντίστοιχη Ελληνική λέξη για το Πάσχα, είναι *Λαμπρή. 

Ο εορτασμός Της Αναστάσεως:

Στο προηγούμενο άρθρο μου, σχετικά με την Εαρινή Ισημερία, διευκρινίζω την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ημέρας σε ό’τι αφορά την μέτρηση του χρόνου, από αρχαιοτάτων χρόνων. Στο επόμενο άρθρο μου εστιάζω στην πρώτη Πανσέληνο με αναφορές σε ιστορικά ντοκουμέντα, ώστε να μην υπάρχει κανένα “ακαθόριστο” σημείο για το Φαινόμενο αυτό. Ωστόσο, συνοπτικά επαναλαμβάνω:

Σήμερα μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που μετά Χριστού υπήρχαν μακροχρόνιοι αντιφατικοί ισχυρισμοί σχετικά με την ημερομηνία της Σταύρωσης Του.
Αναμφισβήτητα, η Εβδομάδα Των Παθών Του συνέπεσε με τον εορτασμό του Πεσάχ. Επομένως, βάσει του Μωσαϊκού Νόμου (του Εβραϊκού), κατά την περίοδο του εορτασμού του Εβραϊκού Πάσχα απαγορευόταν να λειτουργήσει το Δικαστήριο τους, όπως και να εκτελεστεί οποιαδήποτε ποινή στους ήδη καταδικασμένους. Βέβαια, οι παραβάτες των νόμων και οι ηθικοί αυτουργού, τιμωρήθηκαν παραδειγματικά παρότι ο Χριστιανισμός ως θρησκεία δεν είχε ακόμη αναγνωριστεί.

Αργότερα, όταν εξαπλώθηκε η Χριστιανική πίστη, αυξήθηκαν και οι διαφωνίες μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών, και της Εβραϊκής. Επιπλέον, προέκυψαν και οι αλλαγές των ημερολογίων, και έτσι, την λύση στο πρόβλημα της ημερομηνίας του εορτασμού της Αναστάσεως Του, το έδωσε το 325 μ.Χ. η Α’ Οικουμενική σύνοδος που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας, όπου και καθορίστηκαν τα εξής:
** Το Χριστιανικό Πάσχα πρέπει να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο που θα εμφανιστεί την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, ή αμέσως μετά αυτής. Σε περίπτωση που η Πανσέληνος πραγματοποιηθεί ημέρα Κυριακή, τότε το Χριστιανικό Πάσχα θα εορταστεί την επόμενη Κυριακή.

Έκτοτε λοιπόν, το συγκεκριμένο Φαινόμενο που μας υπενθυμίζει την «Αισχρή Προδοσία Του», επειδή δεν λαμβάνει χώρα στην ίδια ημερομηνία, η Λαμπρή (το Πάσχα), είναι κινητή εορτή.  

Επίσης είναι γεγονός ότι η κάθε θρησκεία, ανέκαθεν δίνει ιδιαίτερες ερμηνείες στα Ουράνια Φαινόμενα. Με την διαφορά ότι ερμηνεύονται με διαφορετικά λόγια απ’ ότι απ’ πλευράς της Αστρονομίας. Η Χριστιανική πίστη μάλιστα, συνδέει τα Ουράνια Φαινόμενα και τα Στοιχεία της Φύσης και με Την Δύναμη Του επί Γής και Ουρανού. Και ως ένα απλό παράδειγμα, χρησιμοποιώ την αναφορά που γίνεται στο μεγάλο Λαμπερό Αστέρι που οδήγησε τους τρεις Μάγους στην φάτνη Του Χριστού. Δηλαδή, γίνεται αναφορά τον αστεροειδή η Ψυχή !!


** Ματωμένη η Πανσέληνος με όψη στον Ζυγό, στις 31 Μαρτίου !!

Οι πατέρες της Αστρονομίας (αρχαίοι μας πρόγονοι), παρατήρησαν ότι η πρώτη Πανσέληνος μετά την Εαρινή Ισημερία, λαμβάνει χώρα στον Άξονα του Κριού με τον Ζυγό. Δηλαδή, στον Αστερισμό με τον οποίο αρχίζει ο Ζωδιακός Κύκλος και είναι ο Κριός, με όψη στο απέναντι από αυτόν Ζώδιο τον Ζυγό, το σύμβολο της δικαιοσύνης !!.  

Το γεγονός αυτό δεν το θεωρήθηκε τυχαίο. Και με την πάροδο του χρόνου, οι έρευνες και οι μελέτες (ακόμη και μετά Χριστού όπως προαναφέρω), οδηγούν σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Ωστόσο συνοπτικά θα αναφέρω ότι:

Το έθιμο του εορτασμού της Εαρινής Ισημερίας απαιτούσε να σφάζονται κριάρια, εναλλακτικά και αρνιά. Γι’ αυτό άλλωστε το Πάσχα συνηθίζουμε να σφάζουμε αρνιά.
Ο Κριός επομένως συμβολίζει τις θυσίες που πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να διατηρηθούν οι αξίες μας. Και βεβαίως, δεν είναι επίσης τυχαίο που σχηματίζει Άξονα με τον Ζυγό.
Ο δε Ζυγός, ως σύμβολο της Δικαιοσύνης, που έχει τον ρόλο του κριτή αλλά και του ισορροπιστή μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο, φροντίζει η κάθε θυσία να δικαιωθεί.

Ας μου επιτραπεί λοιπόν να υποστηρίζω πως η συγκεκριμένη Σελήνη δίνει απλόχερα την ελιξίρια Αύρα της σε κάθε Ψυχή που προσεύχεται για την Λύτρωση της, ή για την Ανάσταση της δύναμης της.. έτσι όπως έδωσε δύναμη και σε Εκείνον, για να αντέξει η ανθρώπινη φύση Του, στα μαρτύρια Του !!.

Σύμφωνα με τα τέσσερα Ευαγγέλια, αμέσως μετά τον Μυστικό Δείπνο, ο Ιησούς Χριστούς προσευχήθηκε στον κήπο της Γεσθημανής, νύχτα με κατακόκκινη Πανσέληνο, όπου από εκεί άρχισε το μαρτύριο Του, μετά την προδοσία Του απ’ τον Ιούδα. Επομένως, από το βράδυ της σύλληψης Του έως την Ανάσταση Του, η Ματωμένη Πανσέληνος μας μεταδίδει πάντα τα τελευταία Του συναισθήματα επί της Γής.

Το πένθιμο κλίμα που εκπέμπει η Αύρα της, γίνεται όλο και πιο βαρύ έως την Μεγάλη Παρασκευή. Με αποτέλεσμα να μας μεταδίδει μια ακαθόριστη θλίψη. Και δεν θα σας πώ ψέματα.. θα ξεθάψει και τις όποιες τυχών τύψεις ή τα ενοχικά συναισθήματα που κρύβονται μέσα μας !!.

Αυτό όμως που θέλω να θυμάστε και να το πιστέψετε,  είναι ότι πρόκειται για μια μοναδική Σελήνη, που μας δίνει δύναμη απ’ Την Δύναμη Του. Κι αν προσευχηθούμε προς αυτήν (όπως έκανε Εκείνος) για την ψυχική μας δύναμη , την εσωτερική μας γαλήνη.. θα μας δείξει τους τρόπους να αποφορτίσουμε την ψυχή μας από αυτά που την βαραίνουν.

«Ό’τι τελειώνει – Λυτρώνει»,, σχετικές συμβουλές μου: 

* ΚΡΙΟΣ: 
Εάν βρίσκεστε σε μόνιμη σχέση και θέλετε να την διατηρήσετε, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Η Σελήνη αυτή σας ευνοεί, καθώς μάλιστα σας ισορροπεί ο Ζυγός απέναντι σας. Εάν είστε αδέσμευτοι, μην διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον. Αφεθείτε στο όνειρο και προχωρήστε σε δέσμευση.

* ΤΑΥΡΟΣ: 
Σας συμβουλεύω να μην περιμένετε να φτιάξουν τα πράγματα από μόνα τους εάν δεν είστε ικανοποιημένοι απ’ την προσωπική σας ζωή. Πάρτε τις αποφάσεις σας τώρα και πράξτε αναλόγως. Καλή η υπομονή και η ελπίδα.. αλλά μην εθελοτυφλείτε. Τοποθετηθείτε απέναντι στην πραγματικότητα.

* ΔΙΔΥΜΟΙ: 
Βάλτε περισσότερο χρώμα και φαντασία στην προσωπική ζωή σας, όσο λίγες κι αν είναι οι στιγμές. Μην σκέφτεστε απαισιόδοξα και μην σας μπλοκάρει το άσχημο χθές. Κάθε καινούργια μέρα, φέρνει και νέα πράγματα. Προσοχή μόνο στην ψευδαίσθηση, καθώς ανήκετε στα διπλά Ζώδια. 

* ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 
Έστω κι αν νομίζετε ότι δεν θα τα καταφέρετε, μην σταματάτε να ελπίζετε. Εκδηλωθείτε άφοβα στα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν. Ζητήστε αυτό που πιστεύετε ότι σας ανήκει. Πιστέψτε στον εαυτό σας, για να πιστέψουν και οι άλλοι σε σας. Η υπομονή και επιμονή σας, θα απλώσει γερές ρίζες.

*ΛΕΩΝ: 
Οι δεσμευμένοι, ερωτεύονται το ίδιο πρόσωπο απ’ την αρχή. Αδέσμευτοι προσοχή μόνο στην ψευδαίσθηση που μας δίνει ο έρωτας, όταν μας παρουσιάζεται με πρόσωπο αγγελικό. Το υπερβολικά καλό, συνήθως είναι ύποπτο. Ωστόσο κάντε πως τρώτε το παραμύθι, έως να βρείτε αυτό που ζητάτε.  

* ΠΑΡΘΕΝΟΣ: 
Η ανάγκη σας να φέρετε κάτι στα μέτρα σας, ή να το οριστικοποιήσετε, δεν σας αφήνει να χαρείτε το όνειρο. Ωστόσο τα ψαράκια από απέναντι σας (στον Άξονα σας), θα σας μεταδώσουν την ανεμελιά για να απολαύσετε το όνειρο. Αδέσμευτοι, μην σας φοβίζει το πρωτόγνωρο. Απλά, ζήστε το. 

* ΖΥΓΟΣ: 
Έχετε το φώς της Σελήνης που σας δίνει λάμψη. Η λάμψη πάντα έλκει τα πλήθη. Σε όποια κατηγορία και να ανήκετε, απολαύστε αυτό που σας δίνεται και σας ανεβάζει στα ουράνια. Έχοντας καλύτερη διάθεση, θα αντιμετωπίσετε τα θέματα σας ορθότερα. Οι κερδισμένοι θα είστε και πάλι εσείς !!. 

* ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 
Βρίσκεστε σε φάση που θα θέλατε να αλλάξετε πολλά στην ζωή σας, αλλά σας λείπει το κίνητρο, ή το πρόσωπο που θα σας δώσει την  ώθηση. Όντως, αυτό είναι που σας χρειάζεται αυτήν την εποχή στην ζωή σας. Κάτι νέο και συγκλονιστικό. Ονειρευτεί το .. και πολύ πιθανόν να συμβεί !!. 

* ΤΟΞΟΤΗΣ: 
Μέχρι πρόσφατα, νιώθατε ότι κινείτε τα νήματα με ευκολία. Ωστόσο μια νέα κατάσταση που μπαίνει στην ζωή σας,  σας απορροφά όπως το παραμύθι τα μικρά παιδία. Προσοχή λοιπόν, και ειδικά οι δεσμευμένοι, μείνετε στα γνώριμα μονοπάτια. Διότι αφού έφυγε ο Κρόνος απ’ τον Αστερισμό σας, τα πράγματα αλλάζουν.

* ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 
Δεν ξέρετε εάν πρέπει να μετανιώσετε ή να συνεχίσετε να επιμένετε, καθώς η αβεβαιότητα πάει κόντρα στην λογική σας. Σας πληροφορώ πως στον έρωτα δεν υπάρχει επιστροφή για σας, παρά μόνο ευθεία. Οπότε, ή διώξτε τις αρνητικές σκέψεις, ή  χαράξτε νέα πορεία. 

* ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 
Θα έχετε την ευκαιρία να φέρετε τα πράγματα στα μέτρα σας. Ωστόσο.. προσοχή στην ψευδαίσθηση που δημιουργεί η συνήθεια, και τότε παρερμηνεύουμε τα συναισθήματα. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεστε, δώστε σάρκα και οστά στα όνειρα σας. Δείξτε αυτό που θέλετε. 

* ΙΧΘΕΙΣ: 
Συμβαίνει να έχετε άφθονη ανταπόκριση στα συναισθηματικά σας. Ωστόσο συγκεντρωθείτε στους οικονομικούς στόχους σας, διότι το χρήμα θα συμβάλει και στην εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Ονειρευτείτε μεν, αλλά προσοχή στις υπερβολές. Βάτραχοι που μεταμορφώνονται σε βασιλόπουλα, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια.


* * Θα ακολουθήσουν άρθρα μου από το αρχείο μου «Άγια Πάθη»
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου