Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

*Ο ρόλος της Πυθίας στην Αστρολογία, για όσο διάστημα ο Δίας θα βρίσκεται στον Σκορπιό*

Το “Ξύπνημα της Πυθίας”.. με πρόσθετες συμβουλές μου !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Μετά τις προβλέψεις μου για τον μήνα Νοέμβριο, επανέρχομαι με απλά λόγια σχετικά με το λεγόμενο ξύπνημα της Πυθίας, όπως σας είχα υποσχεθεί.

Το Φαινόμενο αυτό συνήθως λαμβάνει χώρα με την πρώτη Πανσέληνο μετά την μετακίνηση του Δία (στον κάθε επόμενο Αστερισμό), και η διάρκεια των επιρροών του υπολογίζεται στον έναν χρόνο περίπου. Ο Δίας έχει ήδη μετακινηθεί απ΄ τον Ζυγό στον Σκορπιό, όπου θα παραμείνει έως 8.11.2018.
Επομένως, το λεγόμενο “ξύπνημα” της υπολογίζεται με την γέμιση του φεγγαριού, δηλαδή με την Πανσέληνο την νύχτα μεταξύ 4 – 5 Νοεμβρίου, με όψη στον Ταύρο.

Ο ρόλος της Πυθίας στην Αστρολογία:

Η Πυθία είναι ένα από τα Αστεροειδή σώματα, που ο ρόλος του θεωρείται επίσης καθοριστικός. Έχει τις ιδιότητες της εκάστοτε τότε Πυθίας, που μέσω του στόματος αυτής ο Απόλλων αποκάλυπτε τα μελλούμενα, τους λεγόμενους Χρησμούς.
Τα Αστεροειδή σώματα λαμβάνουν την απαιτούμενη ενέργεια τους κυρίως από την Σελήνη, και οι επιρροές τους ερμηνεύονται σε συνδυασμό με την θέση που βρίσκονται κάποιοι κυρίαρχοι Πλανήτες.
Φανταστείτε το Φαινόμενο, όπως ακριβώς μέσω ενός φακού (γυαλί) συγκεντρώνουμε τις ακτίνες του Ηλίου προς ένα συγκεκριμένο σημείο, για να ανάψουμε φωτιά. Κάπως έτσι τροφοδοτούνται με ενέργεια τα Αστεροειδή σώματα, και αυτό στην γλώσσα της επιστήμης της Ψυχοερεύνησης, ονομάζεται «Ξύπνημα των Αστεριών» !!. 

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Για την ιστορία:

Δεν είναι τυχαίο που κατά την αρχαιότητα οι Δελφοί θεωρούνταν ο ομφαλός της Γής !!.
Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, ωστόσο έτσι για την ιστορία, θα σας υπενθυμίσω ότι οι Δελφικές Εντολές, χρησιμοποιήθηκαν ως κανόνες όλων των θρησκειών ανά τον κόσμο – χρησιμοποιήθηκαν ως νόμοι της ανθρώπινης δικαιοσύνης – χρησιμοποιήθηκαν ως θεωρήματα όλων των φιλοσόφων του πλανήτη – έβαλαν τις βάσεις στο σύνταγμα και την δημοκρατία – θεμελίωσαν την κοσμοθεωρία .. και γενικότερα, έγιναν οι πυλώνες όλων των πολιτισμών. Η κληρονομιά των Ελλήνων λοιπόν !!.

Η Αστρονομία και κατ’ επέκταση η Αστρολογία γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, όπως και όλες οι επιστήμες ανά τον κόσμο. Εξού και οι ονομασίες τους όπως και οι ορολογίες τους, είναι λέξεις Ελληνικές. Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες επιστήμες, η οποία θεμελίωσε την Κοσμοθεωρία.
Και στο σημείο αυτό παρεμπιπτόντως, εμένα προσωπικά με πικραίνει που θαυμάζουμε φιλοσόφους – ιδεολόγους και θρησκευτικούς ηγέτες άλλων πολιτισμών, οι οποίοι αναμφισβήτητα διδάχτηκαν απ’ την αρχαιοελληνική Μυθολογία !!.

Οι Δελφοί παραπέμπουν στους Χρησμούς της εκάστοτε Πυθίας.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι απαντήσεις είχαν ευρύτερες έννοιες – ερμηνείες, καθότι “φωτογράφιζαν” το αποτέλεσμα και των δύο όψεων (θετικό – αρνητικό), όπως και τις ανατροπές που πιθανόν θα οφείλονταν σε τρίτα πρόσωπα, ή σε στοιχεία της φύσης. Απρόβλεπτα δηλαδή, που δεν επιδέχονται έλεγχο.
Λογικό επομένως, οι Χρησμοί να ακούγονταν διφορούμενοι.

Και μετά από πολλές χιλιετίες, συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι το ένστικτο των αρχαίων προγόνων μας ήταν αλάνθαστο σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως δηλαδή, οι χαρακτήρες και οι ιδιότητες των μυθικών θεοτήτων, αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αρμοδιότητες των Κυρίαρχων Ουράνιων Σωμάτων, των Κυβερνητών των Αστερισμών μας. 

Το αλάνθαστο ένστικτο των προγόνων μας, οφείλονταν στην επαφή τους με την Πηγή του Καθαρού Φωτός, της οποίας η θεότητα θεωρούσαν ότι ήταν ο Απόλλωνας.
Μέσω αυτής τροφοδοτούνταν με πληροφορίες, ικανές να τους οδηγήσουν σε μελέτες που είχαν ως αποτέλεσμα να αναπτύξουν όλες τις επιστημονικές θεωρίες, που έως και σήμερα διδάσκονται παγκοσμίως. Επομένως “απορροφούσαν” γνώσεις από κάποια απύθμενη πηγή στο Υπερπέραν που τους χάριζε σοφία, και η οποία πίστευαν ακλόνητα ότι τους στέλνεται για να οδηγηθούν στην υλοποίηση Θεάρεστων πράξεων. Και ασφαλώς, ούτε ως προς αυτό είχαν άδικο. 
Στα χρόνια Του Χριστού, ο άνθρωπος γνώρισε την ύπαρξη του Επουρανίου Πνεύματος. Μάλιστα μετά την Ανάληψη Του, όταν απ’ τους ουρανούς εμφανίστηκε ως πύρινες γλώσσες στο πλήθος, για να εμφυτέψει απεριόριστες γνώσεις στους μαθητές Του – Αποστόλους Του (Επιφοίτηση μέσω Αγίου Πνεύματος).. κάθε αμφιβολία εξανεμίστηκε.

Εξετάζοντας από επιστημονικής πλευράς τα Φαινόμενα, και με απλά λόγια: 

Είναι γεγονός ότι το κάθε Πλανητικό Φαινόμενο είναι το επακόλουθο ενός προηγούμενου, όπως και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών που θα ακολουθήσουν. Αυτός είναι ο βασικότερος κανόνας, που στηριζόμενοι σε αυτόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα μελλούμενα – τις εξελίξεις, όπως αναλύω σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Μελλοντολογία». 

Ασφαλώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τους χαρακτήρες των Ρυθμιστών του Σύμπαντος, όπως τους περιγράφει η Μυθολογία μας, οι οποίοι θεωρούνται οι κυρίαρχοι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Ταυτόχρονα είναι οι Κυβερνήτες των 12 Αστερισμών (οίκων των ομώνυμων Ζωδίων μας), και ο ρόλος τους είναι διπλός. Να προστατέψουν τον Πλανήτη Γή, όπως και συμβάλουν στην διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ της φύσης και των ζώντων οργανισμών. 
Επομένως είναι αυτονόητο ότι συνωμοτούν υπέρ μας, γι’ αυτό και ανά εποχές μας δίνουν την δυνατότητα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην ζωή μας. 

Σίγουρα πολλές φορές το κάνουν με πιεστικό τρόπο ή με ανεπιθύμητες ανατροπές, διότι ο άνθρωπος δυσκολεύεται να δεχτεί την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Δημιουργός μας – Θεός μας, δεν ευθύνεται για τα τραγικά λάθη μας και τις φρικαλέες πράξεις μας, καθότι δε μας τροφοδότησε μόνο με ένστικτά, αλλά μας έδωσε νοημοσύνη και ελεύθερη βούληση.
Ωστόσο, καθώς είναι ταυτόχρονα και ο Δημιουργός όλου του Σύμπαντος, μπορούμε να πούμε ότι ανέθεσε στους Ρυθμιστές του Σύμπαντος συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ώστε αφενός να διατηρηθεί η ζωή στον Πλανήτη Γή, και αφετέρου, να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος στηριζόμενο στην νοημοσύνη του. 

*Αστεροειδής Πυθία*

Πέραν των Κυρίαρχων Πλανητών, οι μελέτες των αρχαίων προγόνων μας «πατέρων της Αστρονομίας», διευρύνονταν και στα μικρότερα ουράνια σώματα, τα οποία υποστήριζαν ότι συμβάλουν σημαντικά. Άλλοτε στην ισορροπημένη λειτουργία του Σύμπαντος - άλλοτε για την ψυχική μας ηρεμία - άλλοτε στην διαύγεια του πνεύματος μας.. και άλλοτε στην επαφή μας με την Απολλώνια Πηγή του Φωτός – Πηγή των Γνώσεων !!. 

Πράγματι οι μετέπειτα ερευνητές σε νεότερες εποχές, ανακάλυψαν αρκετούς απ’ τους αστεροειδείς, τους οποίους αφού τους μελέτησαν και παρακολούθησαν τις συμπεριφορές τους, τους επισημοποίησαν με τις ονομασίες που τους είχαν ήδη δοθεί από τους πατέρες της Αστρονομίας. Ο σημαντικότερος όλων θεωρείται η Ψυχή, στην οποία αναφέρομαι σε άλλα άρθρα μου. 

Ο ρόλος της Πυθίας θεωρείται καθοριστικός, διότι έχει τις ιδιότητες της εκάστοτε τότε Πυθίας, που μέσω του στόματος αυτής ο Απόλλων αποκάλυπτε τα μελλούμενα, τους λεγόμενους Χρησμούς. Βέβαια αυτοί που έθεταν τις ερωτήσεις έπαιρναν αλληγορικές – διφορούμενες απαντήσεις (όπως προαναφέρω), καθότι το Τίμημα των όποιων επιλογών – ενεργειών τους, έχουν πάντα δύο όψεις !!. 
Επομένως
η Πυθία ως ενεργό ουράνιο σώμα «εκπέμπει μηνύματα απ’ το Υπερπέραν», και βεβαίως έχει κυρίαρχη θέση στον ωροσκόπο όσων καλλιεργούν τα έμφυτα ένστικτά τους. Αρκεί η επαφή τους με την Πηγή του Φωτός να είναι ’’καθαρή’’. Δηλαδή να μην ενέχει δόλο, ή απώτερους οικονομικούς σκοπούς. 

Στο σημείο αυτό οφείλω να συμπληρώσω ότι η Πυθία (432 Pythia) ανήκει επίσης στην Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών, και ανακαλύφθηκε επισήμως το 1897 από τον Γάλλο αστρονόμο Ωγκύστ Σαρλουά. 


* * * Το Ξύπνημα της Πυθίας με την Πανσέληνο μεταξύ  4 - 5  Νοεμβρίου:

Είναι αυτονόητο ότι η Πυθία βοηθά στο να διευρύνουμε την ενόραση μας.
Καθώς όμως είναι στην φύση μας να δυσκολευόμαστε να δεχτούμε μία ανεπιθύμητη έκβαση, ακόμη και να ξέρουμε την πραγματικότητα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα. Επομένως, τί νόημα έχει να ψάχνουμε απαντήσεις για το μέλλον μας ?!. Ωστόσο:

Με το ξύπνημα της στον Ζυγό:
Η Πυθία στην ουσία, δανείζεται τα χαρίσματα του Αστερισμού που σε αυτόν “ξυπνάει”. Έτσι από πέρυσι έως και πρόσφατα στον μήνα του Ζυγού (τον Οκτώβριο), πάσχιζε να οξυνθεί η διαίσθηση της κρίσης μας, ώστε, να πάρουμε τις σωστότερες αποφάσεις σε ό,τι έχει σχέση με το γράμμα του νόμου – να μας ωθήσει να τολμήσουμε να απαιτήσουμε την δικαίωση μας - να δώσουμε οριστικό τέλος στα προσωπικά διλήμματα μας.. και κυρίως, να γίνουμε πιο υποψιασμένοι στους κινδύνους που διατρέχουμε, ώστε να προφυλαχτούμε !!. 

Με την πρώτη Πανσέληνο, μετά την μετακίνηση του Δία στον Σκορπιό:
Ο Σκορπιός έχει Κυβερνήτες τον πολεμοχαρή Άρη και τον Πλούτωνα, σύμφωνα με την Μυθολογία θεό του κάτω κόσμου, του Άδη. Επομένως είναι φυσικό να υπάρχει έντονη αύρα επίμονης διεκδίκησης στον Αστερισμό αυτόν, όπως και ιδιαίτερο ενδιαφέρον (έλξη) για οτιδήποτε απόκρυφο και μυστήριο.   
Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να αψηφούμε το τίμημα, το οποίο ενδέχεται να είναι αυτοκαταστροφικό. Επίσης, καθώς ο Σκορπιός έχει την τάση να δημιουργεί μυστήριο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει, υπάρχει κίνδυνος λοιπόν, ενώ τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα, εμείς να ψάχνουμε πώς να τετραγωνίσουμε τον κύκλο !!. 

Ωστόσο, ο Σκορπιός είναι διορατικός. Που σημαίνει:
Όταν αδυνατούμε να βρούμε την λύση αφού βρεθούμε σε αδιέξοδη κατάσταση, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι γνωρίζουμε την λύση του προβλήματος. Κατ’ επέκταση δηλαδή το άτομο ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο του, αφού προηγουμένως έχει ερευνήσει τους παράγοντες που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Πρόκειται για σύγχρονες θεωρίες, οι οποίες δίνουν ερμηνείες για την διορατικότητα στην επίλυση προβλημάτων.

Επομένως, καθώς ο Σκορπιός είναι διορατικός και καθώς σε αυτό το χάρισμα του στηρίζει και την στρατηγική του.. αναμενόμενο είναι το έργο της Πυθίας να γίνει ευκολότερο. Η διορατικότητα λοιπόν θα λειτουργεί σαν μια ξαφνική λάμψη στο σκοτάδι, με σκοπό την επίλυση βασανιστικών προβλημάτων μας.
Θα χρειαστεί βεβαίως να υιοθετήσουμε την ιδέα πως κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ώστε να μπορούμε να πάμε μπροστά πιο ανάλαφροι, ειδικά στην προσωπική μας ζωή.  

Αινιγματικές οι συμβουλές μου:

Έχετε υπόψη σας ότι τα παρακάτω δεν αλλάζουν τις μηνιαίες προβλέψεις μου, ούτε βεβαίως όσα δημοσίευσα σχετικά με το χρονικό διάστημα που ο Δίας θα είναι στον Σκορπιό. Απλά, προσθέτοντας και τα “μηνύματα” της Πυθίας προς εμάς, θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό για τα επόμενα βήματα σας.

ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:

Σχηματίζετε Άξονα με Ζώδια της Φωτιάς. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν, ίσως να είναι όσο μια σπίθα φωτιάς. Ωστόσο, στο χέρι σας είναι να φυσήξετε την σπίθα και να ανάψετε την φωτιά.
Υδροχόοι, προσοχή μόνο μην το κάνετε όταν σας κυριεύει η οργή, ούτε όταν ο άλλος σας προκαλεί. Επιπλέον πάψτε να μοιράζεστε, άδικα κουράζεστε. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή, την λύση, μόνο αυτή θα σας την πεί.    
Δίδυμοι, τα πάντα έχουν δύο όψεις, αλλά μόνο με την μια μπορείς να προκόψεις. Εστιάστε στην φωτιά που θα κάψει ακόμη και το χλωρό κλαδί, και βάλτε το τσουκάλι σας να βράζει εκεί. Τα ωραία λόγια και η πείνα δεν βαδίζουνε μαζί.  
Ζυγοί ευνοημένοι, του Δία αγαπημένοι. Ακολουθήστε γνώριμα μονοπάτια, όσο κι αν δεν σας ενθουσιάζει πλέον η συνηθισμένη διαδρομή.. κάπου εκεί υπάρχει ήδη η φωτιά, που περιμένει απλά το μάτι σας να την δεί.

ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ:

Σχηματίζετε Άξονα με Ζώδια του Αέρα. Η ευκαιρία που θα σας δοθεί, θα είναι σαν φτερό στον άνεμο. Ωστόσο μην το αφήσετε από τα μάτια σας να χαθεί, μόλις κοπάσει ο αέρας, θα κάτσει σε κάποιο κλαδί.
Λιοντάρια, όταν το δικό σας τσουκάλι στην φωτιά του βράζει, μην σας νοιάζει αν έξω ο αέρας ουρλιάζει. Δώστε τόσα όσα, μην μείνετε νηστικοί. Χαρίστε στον εαυτό σας όσα έχει στερηθεί. Μετά την βροχή και το χαλάζι, πάντα ο καιρός αλλάζει.
Τοξότες, ο Κρόνος θα φύγει απ’ το πλευρό σας, και ο μοναδικός εχθρός σας θα είναι ο εαυτός σας. Εάν τον στόχο σας, το βέλος σας δεν μπορεί να βρεί, σημαίνει πως πάτε κόντρα στον άνεμο και δεν το έχετε αντιληφθεί. Ακούστε το παρελθόν τί έχει να σας πεί, απ’ τα λάθη γίνεται πιο σοφοί.    
Κριοί που πάντα βιάζεστε και με το τίποτα παθιάζεστε, τα πάντα έχουν όρια σε αυτήν την ζωή. Και το ερώτημα είναι από πίτα που δεν τρώτε, τί σας μέλει κι αν καεί. Περιοριστείτε στις δικές σας ευθύνες, και αφήστε στους άλλους τις δικές τους οδύνες.  

ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:

Σχηματίζετε Άξονα με Ζώδια του Νερού. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν, ίσως να είναι σταγόνες στον ωκεανό. Ωστόσο, σταγόνα – σταγόνα γεμίζει το ποτήρι.  
Ταύροι, με τον Δία απέναντι σας καθισμένο, στον Σκορπιό βολεμένο. Πιθανόν για λίγο να διψάσετε, την υπομονή σας όμως μην χάσετε. Και μην ξεχνάτε πως ο εχθρός σας δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος που σας προκαλεί.
Παρθένοι ταλαιπωρημένοι, αλλά του Δία ευνοημένοι. Αρκετοί από εσάς θα νοικοκυρευτείτε, και άλλοι τόσοι από οικονομικά προβλήματα θα ανακουφιστείτε. Μην περιμένετε όμως απαντήσεις σε αιτήματα, από ανθρώπους με ρηχά συναισθήματα. 
Αιγόκεροι, ο Κυβερνήτης σας Κρόνος, έρχεται σε εσάς να εγκατασταθεί. Και όσοι έχετε απ’ τα λάθη σας διδαχτεί, θα ανοίξει ο δρόμος για την κορυφή. Βέβαια η ανηφόρα είναι για όποιον την αντέχει, και ο δρόμος γυρισμό δεν έχει. Έχετε την δύναμη να το πράξετε, αρκεί πίσω σας να μην κοιτάξετε.

ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:

Σχηματίζετε Άξονα με Ζώδια της Γής. Τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, θα τις ανακαλύψετε εκεί που δεν ρίχνουν το βλέμμα τους οι άλλοι.
Σκορπιοί, ο Άρης με τόλμη σας οπλίζει, και ο Πλούτωνας το ένστικτο σας ακονίζει. Αφήστε όμως την λογική να φυλακίσει τα πάθη σας, για να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη σας. Εάν το παρόν δεν είναι αυτό που θέλατε στο παρελθόν, μην προσπαθείτε να το αλλάξετε, απλά νέο σενάριο για το μέλλον να γράψετε.
Ιχθείς, τα όνειρα βέβαια δεν κοστίζουν, ωστόσο στομάχι δεν γεμίζουν. Βλέπετε τα όνειρα σας να βουλιάζουν, σε στιγμές που οι πρακτικές σας ανάγκες φωνάζουν. Σε τέτοιες στιγμές θα αποκαλυφθούν ευκαιρίες που την ζωή σας θετικά αλλάζουν, αρκεί να μην τις προσπεράσετε διότι με τα όνειρα σας δεν ταιριάζουν.
Καρκίνοι, αφού ο χρόνος πίσω δεν γυρίζει, κάντε την υπέρβαση σήμερα που σας αξίζει. Συμβιβαστείτε με το παρόν, πριν γίνει κι αυτό πικρό παρελθόν. Τολμήστε νέα πράγματα, διότι δεν γίνονται από μόνα τους τα θαύματα. Στην ζωή σας νέα πρόσωπα καλωσορίζετε, κι από κεί και μετά το μέλλον εσείς το ορίζετε.     


**  Και κλείνοντας, προτείνω να διαβάσετε την ανάρτηση μου σχετικά με το τί σημαίνει για όλα τα Ζώδια η νέα θέση του Δία στον Σκορπιό:  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε:


 ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου