Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

*Φθινοπωρινή Ισημερία .. έναρξη της δεύτερης Εποχής*

Στις 22 Σεπτεμβρίου καλωσορίζουμε επισήμως το Φθινόπωρο, και ταυτόχρονα περνάμε στο δεύτερο εξάμηνο του Αστρικού Κύκλου  !!.


Αγαπημένοι αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Όπως κάθε χρόνο την ίδια εποχή, δημοσιεύω προβλέψεις και συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια, σχετικά με το δεύτερο εξάμηνο, την δεύτερη εποχή, σύμφωνα με τον κύκλο ζωής της φύσης. Πρόκειται για μία πανάρχαια ερμηνεία των αναμενόμενων εξελίξεων στον “Κύκλο του Χρόνου”, άγνωστη για τους πολλούς.
Μέσω αυτής αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που οι εποχές του χρόνου συμβολίζουν όλα τα στάδια της ζωής μας (μετά το Τέλος η νέα Αρχή), όπως και τους λόγους που ο κάθε Αστερισμό (ζώδιο), καθιερώθηκε να εκπροσωπεί έναν συγκεκριμένο μήνα. 

Στο σημείο αυτό επιβάλλεται συνοπτικά να σημειωθεί ότι, στην προσπάθεια του ο άνθρωπος να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ημερολόγιο, έχει “ξεφύγει” απ’ τον Συμπαντικό Χρόνο. Ωστόσο, τόσο τα Πλανητικά όσο και τα Φυσικά Φαινόμενα, συνεχίζουν να λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ήμαστε «Μαριονέτες του Σύμπαντος» όπως λανθασμένα νομίζουν αρκετοί. Ήμαστε ένα μόριο του συνόλου που Εκείνος έπλασε !!.
Και προφανώς, Εκείνος επέλεξε την Ελλάδα ως πυρσό, για να δώσει τα φώτα της γνώσης και του πολιτισμού στους υπόλοιπους λαούς !!.

Το κείμενο της σημερινής μου ανάρτησης είναι πράγματι αρκετά μεγάλο, αλλά εάν θέλουμε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας, αξίζει τον χρόνο μας.  

 "Διαβάστε περισσότερα"...  

Συνεπώς πριν όλων, παρακαλώ λάβετε υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα:

Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, δηλαδή τον Αστερισμό που καλωσορίζει την Εαρινή Ισημερία. Φέτος γιορτάσαμε την Εαρινή Ισημερία στις 20 Μαρτίου, γιορτή αναγέννηση της φύσης, η οποία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση (κλείσιμο) του Κύκλου που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο. Επομένως, ο Κύκλος του Χρόνου κλείνει με τον Μάρτιο μήνα που τον οποίο εκπροσωπούν οι Ιχθείς, και ανοίγει ο νέος τον Απρίλιο με τον Κριό.
Αυτό σημαίνει ότι κι εγώ από πλευράς μου ολοκληρώνω τον κύκλο των προβλέψεων μου πάντα με τον Μάρτιο μήνα, και ανοίγω τον νέο με τον Απρίλιο. Δηλαδή, η κάθε νεότερη μηνιαία πρόβλεψη μου, συμπληρώνεται στο αρχικό κείμενο των ετήσιων προβλέψεων μου για όλα τα Ζώδια.

* * Οι δύο εποχές του χρόνου:

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, από τα βάθη των αιώνων ακόμη, παρότι ο κάθε λαός – πολιτισμός ακολουθούσε το δικό του ημερολόγιο (τρόπο μέτρησης του χρόνου), σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, η Εαρινή Ισημερία, η Φθινοπωρινή Ισημερία, όπως και τα Ηλιοστάσια, γιορτάζονταν με ιδιαίτερες προετοιμασίες και χαρές από όλους τους λαούς.
Και συγκεκριμένα, παρατηρώντας τον ήλιο σε σχέση με τις κλιματικές αλλαγές – την επίδραση του στην φύση – την χρονική διάρκεια από την ανατολή έως την δύση του.. διαπιστώνουμε ότι δύο φορές τον χρόνο η μέρα έχει σχεδόν ίσες ώρες με την νύχτα. Δηλαδή έχουμε Ισημερία.
Αυτό συμβαίνει στα μέσα του χρόνου (σύμφωνα με το ημερολόγιο που πλέον ακολουθούμε), δηλαδή, αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Μαρτίου έχουμε την Εαρινή Ισημερία, και την Φθινοπωρινή Ισημερία αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου. Συνεπώς, καλωσορίζουμε επισήμως το Φθινόπωρο στις 22 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα που θα βρισκόμαστε στον Αστερισμό της Παρθένου.

Επομένως από Αστρονομικής πλευράς, κάπως έτσι ο χρόνος μοιράζεται στην μέση (δύο εξάμηνα), και γι’ αυτό άλλωστε για αρκετούς αιώνες, οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι έχουμε δύο εποχές.

~ ~ Εαρινή Ισημερία .. άδραξε την ευκαιρία ως την Φθινοπωρινή Ισημερία !!

Η Εαρινή Ισημερία συνεχίστηκε να είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές, καθώς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης – την έναρξη νέου κύκλου ζωής – νέων προσδοκιών.
Η Εαρινή Ισημερία φέρνει την Άνοιξη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θεωρείται λογικό λοιπόν ότι κατά την αρχαιότητα απέδιδαν στο φυσικό αυτό φαινόμενο μυθικές σημασίες. Και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις οι  μύθοι, ή αναφέρονται στον τέλος μια οδυνηρής κατάστασης, ή στην μετάβαση απ’ τον θάνατο στην ζωή. Όπως και ο αρχαιοελληνικός μύθος της Περσεφόνης. Σημαίνει, γυρίζουμε σελίδα - νέος κύκλος ανοίγει για μια νέα αρχή.

Συνεπώς, αυτός είναι και ο λόγος που η αλλαγή του χρόνου, η Πρωτοχρονιά δηλαδή, εορταζόταν την ίδια εποχή. Από κάποιους λαούς την ίδια μέρα, από κάποιους άλλους την επομένη, και από άλλους με την πρώτη Πανσέληνο αμέσως μετά την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή, την λεγόμενη “Ματωμένη Πανσέληνο” πριν την σταύρωση Του Ιησού Χριστού, όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα η τελευταία Πανσέληνος της δεύτερης εποχής. Τα Θεία Πάθη ασφαλώς ήταν εκούσια, διότι Εκείνος το γνώριζε ότι η Ανάσταση ακολουθεί μετά το “τέλος” !!.

~ ~ Φθινοπωρινή Ισημερία έως την Εαρινή Ισημερία .. ότι Τελείωσε, στην συνέχεια Λυτρώνει !!.

Η δεύτερη εποχή, μπορεί να θεωρηθεί και ως «Λύτρωση μέσω μιας Δεύτερης Ευκαιρίας». Πρόσφατα δημοσίευσα σχετικό άρθρο μου.
Για όλους έρχεται στιγμή που εκλιπαρούμε για μια επόμενη ευκαιρία. Αλλά αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι πως τα πάντα στην ζωή έχουν τα "αφενός" και τα "αφετέρου". Πράγμα που σημαίνει πως για να μπορέσουμε να βάλουμε νέες βάσεις για μια νέα αρχή – προηγουμένως κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, καθώς πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος.. δεν γίνεται !!. 

Επομένως, πριν δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία στον εαυτό μας ή σε άλλους, φροντίζουμε προηγουμένους να θέσουμε τα όρια μας πρώτα απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, και ύστερα βάζουμε απαράβατους κανόνες στους άλλους. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να απογοητευτούμε. Είτε διότι θα αντιληφθούμε ‘ότι εμμένουμε στην ίδια εσφαλμένη τακτική που τελικώς δεν οδηγεί πουθενά, είτε διότι το συγχωρωχάρτι που δώσαμε δεν εκτιμήθηκε όπως ευελπιστούσαμε !!.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ασφαλώς.. ότι αφήσαμε πίσω μας, μας Λυτρώνει. Να θυμάστε:
 ** Εάν κάτι τρέφεται από μας, δεν το αφήνουμε να χορτάσει. Απαλλασσόμαστε από αυτό, όσο το συντομότερο μπορούμε !!. 

Επιστήμη και Θρησκεία:

Δεν είναι σημαντικές μόνο οι θρησκευτικές και οι εθνικές εορτές. Εξάλλου μπήκαν στην ζωή του ανθρώπου κατά την πορεία του επί της Γής. Με την ίδια λογική που γιορτάζουμε τον ερχομό μας στην Γή (γενέθλια), με την ίδια λογική υμνούμε τα φυσικά αγαθά που μας προσφέρει Εκείνος για να επιβιώσουμε, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τα εξ’ ουρανού “μηνύματα” Του, για να παραμείνουμε Άνθρωποι. Και βεβαίως αυτό, δεν σημαίνει ότι αλλαξοπιστούμε, ή ότι γινόμαστε ειδωλολάτρες. 

Οι γνώμες διίστανται σε ότι αφορά την ύπαρξη μας και την εξέλιξη μας επί της Γής, ειδικά σε ότι αφορά την θέση μας μέσα στο Σύμπαν, διότι έχουμε την εντύπωση ότι είναι ελάχιστα τα σημεία επαφής μεταξύ της επιστήμης, και των όποιων θρησκευτικών πεποιθήσεων μας. Νιώθουμε δηλαδή σαν να προδίδουμε την πίστη μας.
Και επιπλέον, καθώς οι επιστήμονες – οι μελετητές – οι ερευνητές κ.ά, είναι λογικό να εστιάζουν στο δικό τους αντικείμενο, διότι οφείλουν να παρουσιάσουν “το έργο τους” ανεπηρέαστοι από κάθε άλλο διαφορετικό τομέα.. αυτό έχει ως αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, σε αρκετές περιπτώσεις να μπερδευόμαστε και να μην ξέρουμε σε τί να πιστέψουμε !!.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως πολύ σοφά ειπώθηκε μ.Χ. «η χριστιανική θρησκεία και η επιστήμη δεν έχουν λόγους να συγκρούονται, καθώς είναι οι πυλώνες του κτηρίου που λέγεται αλήθεια».  
Όντως τα πάντα είναι μια αλυσίδα δεδομένων αλληλένδετα μεταξύ τους, αρκεί να τα εξετάσουμε σφαιρικά και κυρίως με την σωστή χρονική τους σειρά, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη μας τις συγκυρίες, τις γνώσεις, όπως και τις δυνατότητες που είχε στην διάθεση του ο άνθρωπος ανά εποχές.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης, και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός, αναφέρονται στις επιρροές που δεχόμαστε απ’ την κίνηση ορισμένων Αστεροειδών σωμάτων και Πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων. Ο Δημόκριτος δε, παρότι δεν ήταν γιατρός, εκφέρει την ίδια άποψη σε δικές του θεωρίες.

Συνεπώς, σε ότι αφορά την Αστρονομία και κατ’ επέκταση την Αστρολογία, είναι αδικαιολόγητο στις μέρες μας να χαρακτηρίζονται από ορισμένους ως ειδωλολατρικές θεωρίες. Θα συμφωνήσω ωστόσο με το γεγονός ότι έχουν τροποποιηθεί αρκετές ερμηνείες έως και θεωρίες από ξένους πολιτισμούς, όπως απ’ την Δυτική Αστρολογία, την οποία ακολουθούμε σήμερα. Είναι προφανές ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με τον τρόπο που μας παρουσιάζει ο δυτικός πολιτισμός τις αστρολογικές προβλέψεις, παρότι στηρίζεται στα αρχαιοελληνικά στοιχεία.

Εξετάζοντας με μια προσεκτική μάτια τα ιστορικά γεγονότα, διαπιστώνουμε την σπουδαιότητα που είχαν οι μελέτες των προγόνων μας σχετικά με το Σύμπαν και τα φυσικά φαινόμενα. Επειδή όμως, είναι πρακτικά αδύνατον να “ξεδιπλώσω” έστω τα βασικότερα μέσα σε ορισμένες σελίδες, θα τα παρακάμψω στο παρόν άρθρο μου. Θα επανέλθω όμως σύντομα,  διότι όπως προαναφέρω, θεωρώ απαραίτητο να δημιουργηθούν “συνδετικοί κρίκοι” μεταξύ κάποιων αναμφισβήτητων δεδομένων, όσο βέβαια μου το επιτρέπει  το γνωστικό μου πεδίο.

Σύμφωνα με τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα, κατανοούμε ότι είναι φυσικό που οι άνθρωποι άρχισαν να μετράνε την μέρα, είτε με την δύση του ηλίου, είτε με την ανατολή. Για πολλούς λαούς, αυτό συνεχίστηκε και σε νεότερες εποχές.
Επίσης είναι αυτονόητο ότι άρχισαν να μετράνε τους μήνες, σύμφωνα με την εμφάνιση του ολόγεμου φεγγαριού. Προφανώς γι’ αυτόν το λόγο, τα πρώτα ημερολόγια ήταν τα σεληνιακά ημερολόγια. Βέβαια τα σεληνιακά ημερολόγια, διαφέρουν ως προς το ποια είναι η πρώτη ημέρα του κάθε μήνα.  
Και επιπλέον, παρατηρώντας τον ήλιο, σε σχέση με τις κλιματικές αλλαγές – την επίδραση του στην φύση – την χρονική διάρκεια από την ανατολή έως την δύση του.. διαπίστωσαν ότι δύο φορές τον χρόνο η μέρα έχει σχεδόν ίσες ώρες με την νύχτα. Δηλαδή Ισημερία.

Είναι απολύτως κατανοητοί οι λόγοι που δόξαζαν τον Ήλιο και την Σελήνη, που γιόρταζαν τις αλλαγές της φύσης και τιμούσαν ιδιαιτέρως την μάνα Γή (Γαία) για τα αγαθά που μας δίνει. Είχαν συνειδητοποιήσει την υπεροχή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς, γι’ αυτό και θεωρούσαν πως όφειλαν να εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους και τον σεβασμό τους, τόσο προς τα φυσικά στοιχεία – όσο και προς τις όποιες δυνάμεις του Σύμπαντος.
Οπότε σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, από τα βάθη των αιώνων ακόμη, παρότι ο κάθε λαός – πολιτισμός ακολουθούσε το δικό του ημερολόγιο (τρόπο μέτρησης του χρόνου), σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, η Εαρινή Ισημερία, η Φθινοπωρινή, όπως και τα Ηλιοστάσια, γιορτάζονταν με ιδιαίτερες προετοιμασίες και χαρές από όλους τους λαούς.

Οι διαφορές των ημερολογίων και οι αλλαγές, σε σχέση και με τον Ζωδιακό Κύκλο:

Σημειώστε:
_ Την εαρινή ισημερία την εόρταζε ακόμη και ο Χριστός μαζί με τους μαθητές του !!.
_ Η εαρινή ισημερία αργότερα, έγινε η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα, τόσο για τους Χριστιανούς, όσο και για τους Ιουδαίους.
_ Η εαρινή ισημερία αποτελεί ως και σήμερα την αφετηρία του Περσικού ή αλλιώς Ιρανικού ημερολογίου, και συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά για τους Ιρανούς και Ινδούς, αλλά και για πολλούς λαούς της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας. Επίσης, η επόμενη της εαρινής ισημερίας, είναι η πρώτη ημέρα του Ινδικού Εθνικού Ημερολογίου.
_ Και αντιθέτως, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου.

Όπως συνοπτικά προαναφέρω, οι διαφορές των τρόπων μέτρησης του χρόνου (ημερολόγια) μεταξύ διαφορετικών λαών, ήταν μεγάλες.
Ως παράδειγμα, το Αττικό ημερολόγιο είχε μόνο τρείς εποχές. Άνοιξη – Καλοκαίρι – Χειμώνα, και ο μήνας χωριζόταν σε δεκάδες και όχι σε εβδομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα στις αστρολογικές προβλέψεις χωρίζουν το κάθε Ζώδιο σε πρώτο – δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Επίσης τα βασικά Ζώδια ήταν 13 σε αριθμό, όσες και οι μεταβάσεις της Σελήνης από Αστερισμό σε Αστερισμό. Θα αναφερθώ όμως σε αυτό εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο μου.

_ Τις διαφορές του Εβραϊκού ημερολογίου με το σημερινό, έως και πολύ μετά τα χρόνια Του Χριστού, χρειάζονται ολόκληρη σελίδα για να τις απαριθμήσουμε. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που προέκυψαν πολλές ημεροχρονολογικές ασάφειες αργότερα, σχετικά με τον βίο Του Χριστού.
Και παρότι οι Ιουδαίοι είχαν “κληρονομήσει” πολλά από τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, ο Μωσαϊκός Νόμος απαγόρευε οποιαδήποτε αναφορά σε “ειδωλολατρικά στοιχεία”. Μάλιστα, ο λόγος που γιορτάζουν την Εαρινή Ισημερία, ήταν διότι συνέπεφτε με την απελευθέρωση τους από τους Αιγύπτιους. Έτσι ονομάστηκε Εβραϊκό Πάσχα, πολύ πριν την γέννηση Του Χριστού.    

_  Οι δε Ρωμαίοι, απέκλειαν τελείως την εγκυρότητα του Αιγυπτιακού ωροσκόπου, το οποίο “φωτογραφίζει” τις θεότητες τους. Παρέμειναν πιστοί στις δικές τους μυθικές θεότητες. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πήραν αρκετά στοιχεία από τον Αλεξανδρινό πολιτισμό, όπου ήδη από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, ανθούσαν όλες οι επιστήμες. Μάλιστα το ημερολόγιο τους, προσαρμόστηκε αρκετά με τις θεωρίες των Ελλήνων Αστρονόμων.

Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές πότε δημιουργήθηκε η ιδέα να καθιερωθεί ως ημερολογιακή αρχή της νέας χρονιάς,  μια συγκεκριμένη ημερομηνία για όλους τους λαούς. Πιθανότατα επιδίωξε να το επιβάλει η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και έτσι επικράτησε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Απριλίου, έως και τον 16ο αιώνα μ.Χ.
Και συγκεκριμένα, το 1582 μ.Χ. μετά την κατάργηση του Ιουλιανού Ημερολογίου, καθιερώθηκε οριστικά ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου.

Ωστόσο προηγουμένως, περίπου το 140 μ.Χ. είχε αναγνωριστεί από τον Πτολεμαίο (Αστρονόμος, Μαθηματικός και Γεωγράφος),  ότι η ημέρα της εαρινής ισημερίας συνέπιπτε με την αρχή του Ζωδιακού Κύκλου, δηλαδή άρχιζε με τον Κριό. Και επειδή οι ημερομηνίες των Ζωδίων ήδη μετακινήθηκαν, και όπως πολύ σωστά προέβλεψε ο Πτολεμαίος θα ακολουθούσαν περισσότερες αλλαγές, έθεσε ως ημερομηνία έναρξης του Ζωδιακού Κύκλου την 21η Απριλίου. Δηλαδή, την έως τότε πρώτη ημέρα του χρόνου, την προβλεπόμενη Εαρινή Ισημερία.
Αυτό σημαίνει ότι έκτοτε, οι Αστερισμοί έχουν περιοριστεί στους 12 βασικούς (όσοι οι μήνες του χρόνου), και οι ημερομηνίες των αλλαγών των Ζωδίων, έχουν καθιερωθεί όπως τις γνωρίζουμε.

Ο Πτολεμαίος δεν ήταν μάντης, αλλά γνώριζε ότι κάποτε θα καθιερωνόταν ένα παγκόσμιο ημερολόγιο, καθώς σχεδίασε χάρτες, οι οποίοι αργότερα οδήγησαν τους θαλασσοπόρους στην ανακάλυψη των νέων – άγνωστων έως τότε Ηπείρων. Οι Αστρονομικές μελέτες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Αστερισμοί, ασφαλώς αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως, και έγιναν τα θεμέλια της Κοσμοθεωρίας.

Ωστόσο ο Πτολεμαίος παρέμεινε κάθετος στην άποψη του, την οποία πρωτοεξέφρασε ο  Μέτων (5ο αιώνα π.Χ) και βρήκε σύμφωνο και τον Πλάτωνα, η οποία στο περίπου έχει ως εξής:
«Κάθε Αστερισμός κι ένα κομμάτι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο άνθρωπος δεν μένει αυτό που γεννιέται. Έως να κάνει τον κύκλο του, γνωρίζει όλους τους χαρακτήρες μέσα του. Μήνα το μήνα, τους ανακαλύπτει».

Έτσι έως και σήμερα ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό στις 21 Απριλίου, ωστόσο στην πραγματικότητα, αρχίζουμε τον κύκλο ζωής μας απ’ την 1η  Απριλίου. Ο κάθε επόμενος μήνας εκπροσωπείται από τον δικό του Αστερισμό, ο οποίος διδάσκει στους υπόλοιπους τα θετικά χαρακτηριστικά του.  


ΣΥΝΕΠΩΣ, όπως διαπιστώνουμε απ’ όλα τα παραπάνω, ο εορτασμός της αλλαγής του χρόνου σε κάθε περίπτωση, είχε να κάνει με τα φυσικά φαινόμενα και τα Αστρονομικά στοιχεία. 


 

* * Το Σύμπαν καθορίζει το μέλλον μας ?!.

Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, ήταν οι πρώτοι με διαφορά απ’ όλους τους υπόλοιπους λαούς, που αντιλήφθηκαν ότι οι θεϊκές φιγούρες, έχουν μυθικό χαρακτήρα. Ωστόσο, οι ολύμπιοι “θεοί” σωστά διαισθάνθηκαν ότι υπάρχουν, αλλά ως Ουράνια Σώματα, τα οποία όπως είπε και ο Πλάτων, «δεν πρέπει να έχουμε φόβο, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες θεοί, αλλά πρέπει να τους έχουμε σεβασμό ως ρυθμιστές του Σύμπαντος».

Ο δε Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό. Ήταν της άποψης ότι «μπορούμε να μελετήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Οι πρόγονοι μας λοιπόν, πατέρες όλων των επιστημών, γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» (ξενόφερτη λέξη) και το ονόμαζαν «αντιπεπονθός»,  που σημαίνει ότι «οι πράξεις μου στην πορεία της ζωής μου δημιουργούν τα αποτελέσματα, είτε στην συνέχεια της πορείας της ζωής μου, είτε σε άλλη ενσάρκωση μου».

Γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία της ψυχής. Ο Πλάτωνας μάλιστα δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές του ταξιδιού της, και όπως προκύπτει μέσα απ’ τα διδάγματα του, αναφερόταν συχνά στον Μοναδικό Αληθινό Θεό των Ζωντανών, όπως, «Θεός είναι αγάπη – ευσπλαχνία – κατανόηση – η πηγή της ζωής και τροφή του πνεύματος.. για όλα τα άσχημα και τα κακά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους αλλού, καθώς ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση».

* * Πράγματι αγαπημένοι μου αναγνώστες:
Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, επομένως έχουμε το δικαίωμα των επιλογών μας. Ασφαλώς όμως, ήμαστε και υπόλογοι των πράξεων μας. Αλλά καθώς τα πάντα έχουν 2 όψεις.. οι παρεμβολές του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μας δώσουν μια επόμενη ευκαιρία.
Το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, γι’ αυτό άλλωστε μας προειδοποιεί, με μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία μας επιτρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε ώστε να πράξουμε το ωφελιμότερο. Τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για το γενικότερο σύνολο.  

Συνεπώς, όποια μέθοδο μελλοντικών προβλέψεων και να χρησιμοποιήσουμε, το μόνο βέβαιο είναι ότι η απάντηση που θα πάρουμε θα έχει πολλαπλή ερμηνεία. Ίσως ορισμένοι μπερδεύονται καθώς κατ’ επέκταση δηλώνω και «μελλοντολόγος». Αλλά επειδή δεν είναι επί της παρούσης για να το αναλύσω, σας παραπέμπω στο άρθρο μου με τίτλο «Η επιστήμη της Μελλοντολογίας».
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως θα διαπιστώσετε, καθώς δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη τεχνική ή ειδικότητα, ή κάποιο επάγγελμα. Αντιθέτως, τα πορίσματα των μελετών – ερευνών είναι έργο ομάδων, οι οποίες απαρτίζονται από επιστήμονες, σχεδόν όλων των κλάδων.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:


Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 

* * Είμαστε μέρος του Σύμπαντος, πλάσματα που λεγόμαστε γήινα όντα, λόγω των τεσσάρων στοιχείων της φύσης μας: Με απλά λόγια:

Δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί (τα Ζώδια) χωρίζονται σε κατηγορίες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Νερό – Αέρας – Φωτιά – Γή !!.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Ήταν οι πρώτοι μελετητές των μεταφυσικών φαινομένων, όπως και των πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής.  
Μάλιστα, η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων, με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα Τέσσερα Στοιχεία απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος. Και στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Αιθέρας, ο οποίος αποτελεί την Πεμπτουσία της ύπαρξης, που κυριαρχεί πάνω στα υπόλοιπα στοιχεία.

Καθώς λοιπόν ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας μονάχα με τη δύναμη της θέλησης της ψυχής, (οι Κινέζοι το ονόμασαν τσι), σίγουρα μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων, είναι αληθινές φυσικές ικανότητες». Όπως δηλαδή η πυροκίνηση - η τηλεκίνηση κ.ά, απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

Ασφαλώς δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, υπάρχει λόγος που φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου, να μας προσφέρει μέσω της φύσης τα εφόδια που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας επί της Γής.

Συνεπώς με απλά λόγια καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, οι εποχές του Αστρικού Κύκλου, συμβολίζουν τα φυσικά στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Άλλες φορές δειλιάζουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, και άλλες φορές πεισμώνουμε και το επιχειρούμε με κάθε τίμημα. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, η ονειροπόληση, η αναζήτηση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και η αναβλητικότητα. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε λάθη.. όμως μόνο τότε στην πορεία γινόμαστε πιο σοφοί και πιο δυνατοί.
 
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. 
Ωστόσο καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο που ο έρωτας πρωταγωνιστεί στην ζωή μας, δυσκολευόμαστε να ισορροπήσουμε τα Θέλω μας με τα Πρέπει. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και η ανυπομονησία. Άλλοτε θαυμάζουμε το μυρμήγκι, κι άλλοτε ζηλεύουμε τον τζίτζικα. Οι πρωτόγνωροι πόθοι, μας βάζουν σε περιπέτειες.. ωστόσο το δίδαγμα είναι πως εάν δεν πέσεις στα βαθιά - δεν θα μάθεις να κολυμπάς. 

_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. 
Βρισκόμαστε στην φάση που θέλοντας και μη κάνουμε τους απολογισμούς μας. Άλλοτε βαραίνουν στο ζύγι αυτά που δεν τολμήσαμε, και τότε μετανιώνουμε - κι άλλοτε γέρνει η πλάστιγγα προς τα σίγουρα, και δοξάζουμε Τον Θεό που καταφέραμε έστω τα βασικότερα. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, η ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και η αμφιβολία. Ωστόσο μέσα απ’ τις αμφιταλαντεύσεις, αποκτούμε ορθότερη κρίση.  

_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος.
Είναι η φάση της ζωής μας που ενώ νιώθουμε θλίψη που δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να αλλάξουμε τα πράγματα, τελικώς συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική μας γονατίζει. Αλλά μόλις αποφασίσουμε να κλείσουμε ένα παλιό κεφάλαιο της ζωής μας, τότε νιώθουμε ότι μπαίνουμε στην επόμενη φάση όπου νιώθουμε ευλογημένοι, καθώς μας δόθηκε – μας δίνεται μία νέα ευκαιρία. Αρχίζει να μυρίζει Άνοιξη, και τότε συνειδητοποιούμε πως μόνο μετά από ένα Τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση !!.

* * Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

Κρατήστε τις παρακάτω συμβουλές μου για την χρονική περίοδο της “δεύτερης εποχής”, καθότι με έρωτα δεν γεμίζει τις κρύες νύχτες το στομάχι, ούτε το συναίσθημα βρίσκει φωλίτσα να κουρνιάσει εάν δεν λυθούν τα πρακτικά κολλήματα. Επιπλέον να θυμάστε, δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερο αύριο, όταν εθελοτυφλούμε στο σήμερα !!.  


* * Προβλέψεις - Συμβουλές:

ΖΩΔΙΑ της Άνοιξης:
Ο έρωτας για σας, γίνεται προτεραιότητα σας, όσο ακόμη είναι απόρθητος ή κρύβει μυστήριο. Τα συναισθήματα τότε είναι ανάμικτα, όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο. Έχετε την προθυμία να γνωρίσετε νέο κόσμο, αλλά θέλετε να σας περιμένουν γνώριμα πρόσωπα επιστρέφοντας στο σπίτι. Συμβιβάζεστε με τους νέους κανόνες, αλλά πάντα θα σας ενοχλεί όταν τους βάζουν άλλοι. Σας γοητεύουν οι νέες γνώσεις, αλλά πάντα ανυπομονείτε για το διάλειμμα σας. Όταν περάσει ο ενθουσιασμός, ονειροπολείτε την μέρα που θα φύγετε απ’ τα θρανία. Κι όταν επιτέλους φτάσετε ως το απολυτήριο (τελευταίο στάδιο), δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε με αυτό στην ζωή σας. Κάπως έτσι σας κουράζει και οτιδήποτε άλλο επαναλαμβάνεται στην ζωή σας. Η ρουτίνα είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Το ενδιαφέρον σας το αναζωπυρώνει ένας νέος έρωτας – νέα ενασχόληση ή μία νέα ιδέα, οτιδήποτε δηλαδή διεγείρει τις αισθήσεις σας και σας δημιουργεί αισιόδοξες σκέψεις. Αυτό βεβαίως θεωρείται καλό, διότι έτσι ξεχνιέται το δυσάρεστο παρελθόν. Όμως ταυτόχρονα είναι και το μειονέκτημα σας, διότι σας δυσκολεύει να κάνετε “διδάγματα” σας τις παρελθοντικές εμπειρίες σας !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται. Είναι φυσικό να μας κουράζει η καθημερινότητα, όπως  και να θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις, να ξεφύγουμε απ’ την ρουτίνα. Ωστόσο, εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τις όποιες τυχών σοβαρές απώλειες, σοφό είναι να διδασκόμαστε συνεχώς μέσα από τα βιώματα των άλλων. Η ζωή είναι όπως ένα ατελείωτο σχολείο. Ο κάθε επόμενος χρόνος της ζωής μας, είναι όπως η κάθε επόμενη τάξη, που έχει και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Οι πρωτόγνωρες εμπειρίες, ενδέχεται να έχουν ανεπιθύμητες καταλήξεις. Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα, όμως,  έως να έρθει το αύριο – δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ήταν καλύτερο το χθές  !!.
Επομένως συμβουλεύω να πλάθετε όνειρα για την επόμενη μέρα, έως εκεί που πρακτικά, υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθούν δίχως απώλειες.   

ΖΩΔΙΑ του Καλοκαιριού:
Ο έρωτας για σας, είναι σαν την λαχτάρα σας να βουτήξετε στην θάλασσα μια καυτή μέρα του καλοκαιριού. Κάνετε μεγάλη υπομονή περιμένοντας την ώρα αυτή, αλλά όταν έρθει, σκέφτεστε την ταλαιπωρία σας κατά την διαδρομή. Οπότε βολεύεστε με ένα ντούζ, κάτω απ’ το κρύο νερό. Σας θυμώνει βέβαια αυτό, και έτσι καταφέρνετε να κλέψετε χρόνο για καλοκαιρινές διακοπές, νοικιάζοντας ένα φθηνό διαμέρισμα δίπλα στην θάλασσα. Αντί όμως να εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή, περνάτε την μέρα με το τάμπλετ στο χέρι για να μην σας χάσουν οι φίλοι σας – τηλεφωνείτε στην γειτόνισσα που σας ποτίζει τα φυτά σας – και τέλος σκέφτεστε να μαγειρέψετε για να μην ξοδευτείτε σε ταβέρνες. Έτσι όταν βραδιάσει και η νύχτα σας έβρει να φοράτε ακόμη το μαγιό, σκέφτεστε.. «δεν πειράζει και αύριο μέρα είναι». Κάπως έτσι αφήνετε να χαθούν πολλές ωραίες στιγμές από την ζωή σας. Νοιάζεστε περισσότερο για τους άλλους (γενικότερα), παρά για τον εαυτό σας. Και τέλος νομίζετε ότι ο ιδανικός έρωτας, είναι αυτός που βαδίζει στους δικούς σας ρυθμούς !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν δεν βρέξεις τον πισινό, ψάρια δεν πιάνεις. Είναι κανόνας να μην παραμελούμε ανθρώπους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας, διότι ο αισθηματικός τους κόσμος δεν ελέγχεται. Ασφαλώς όμως, έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κάποιες φορές μόνο για τον εαυτό μας. Είναι φρόνιμο να σκεπτόμαστε και την επόμενη μέρα όσον αφορά το οικονομικό, όμως υπάρχουν και μοναδικές στιγμές, που τρέχουν και φεύγουν μέσα από τα δάχτυλα μας όπως το νερό. Πράγματι, είναι σημαντικό για εσάς να έχετε τον οικονομικό έλεγχο, όπως και την γνώση για όλα όσα συμβαίνουν και σας αφορούν. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα πως δεν μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, δεν γίνεται να είστε αγαπητοί σε όλους, και ούτε βεβαίως να γνωρίζετε τί παίζεται πραγματικά στο μυαλό των άλλων !!.  
Επομένως συμβουλεύω να χαλαρώσετε μέσα σε αυτό το εξάμηνο, μην φορτίζεστε συναισθηματικά, και να μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνάμεις σας. 

ΖΩΔΙΑ του Φθινοπώρου:
Ο έρωτας για σας, είναι σαν να μην περιμένατε τα πρωτοβρόχια. Το ξέρατε ότι δεν θα έχει πάντα ωραίες μέρες όταν μαζέψατε τα χειμωνιάτικα, αλλά, δεν αφήσατε πρόχειρα καμιά ζακέτα. Προγραμματίζετε μια βόλτα για να αλλάξετε παραστάσεις, και τότε ξαφνικά, προβληματίζεστε για θέματα που έχουν χρόνο ως τον ερχομό του χειμώνα. Και σε αντίθεση με αυτό, ξεγελιέστε απ’ την ηλιόλουστη μέρα, και μόνο εάν σας πιάσει βροχή στον δρόμο, θυμάστε πως στις προτεραιότητες σας είναι να αγοράσετε ομπρέλα. Κάπως έτσι χειρίζεστε και αρκετά άλλα θέματα σας. Αγχώνεστε δηλαδή με κάτι που εάν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα μπορείτε να το σκεφτείτε, ενώ γνωρίζετε πως σήμερα βρίσκεστε σε μια εποχή, που θα πρέπει να πάτε με του καιρού τα κέφια. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλετε να είστε καλά οργανωμένοι – προετοιμασμένοι για κάθε δύσκολη περίπτωση στο μέλλον, και ασφαλώς δεν έχετε άδικο, καθώς «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Ωστόσο, παραβλέποντας το παρόν, έχει ως αποτέλεσμα να σας ξαφνιάζουν και να σας αποσυντονίζουν οι απρόβλεπτες αλλαγές στο σήμερα !!.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν σπείρεις σιτάρι, δεν μπορείς να περιμένεις να φυτρώσει καλαμπόκι. Κι εάν η σοδιά δεν έχει το επιθυμητό βάρος, τότε το πιθανότερο είναι να μην φταίει η ζυγαριά, αλλά η λανθασμένη ιδέα που είχαμε για την ποιότητα του σπόρου. Μάλιστα, καθώς συνήθως δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε ότι εμείς φταίμε που επιλέξαμε ακατάλληλο σπόρο, μας ανακουφίζει η ιδέα ότι δεν ήταν γόνιμο το έδαφος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχουμε παρά να εμπεδώσουμε πως την  στιγμή που κάνουμε τους προγραμματισμούς μας για το μέλλον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τα σημερινά δεδομένα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα !!.
Επομένως συμβουλεύω να μην επιτρέψετε να σας απογοητεύσουν “του καιρού τα γυρίσματα”. Ίσως να μην εξελιχθούν τα πράγματα όπως το περιμένατε, αλλά θα είναι αρκετά τα ευχάριστα.

ΖΩΔΙΑ του Χειμώνα:
Ο έρωτας για σας, είναι όπως ο ξαφνικός χιονιάς. Επειδή το θεωρείτε ως δεδομένο πως μέσ’ στον χειμώνα θα χιονίσει, ονειρεύεστε χιονισμένα Χριστούγεννα, φωτιά στο τζάκι και μπόλικο κρασί. Κάπως έτσι βέβαια τον ονειρευόμαστε όλοι μας τον χειμώνα, αλλά εάν δεν χιονίσει στην περιοχή μας, δεν παίρνουμε δα και τα βουνά για να βρούμε χιόνι. Εσείς όμως απογοητεύεστε. Ωστόσο, όταν ξαφνικά πλακώσει το χιόνι πάνω απ’ το γόνατο, ανησυχείτε μήπως οι προμήθειες σας δεν είναι αρκετές - κοιτάτε τί υπάρχει στα ντουλάπια σας - υπολογίζετε εάν σας φτάσουν τα ξύλα που θα κάψετε.. ενώ υποτίθεται ότι περιμένατε τον χιονιά. Περιμένετε με αγωνία να ακούσετε στις ειδήσεις για πότε θα ανοίξει ο καιρός, κι όταν αρχίζουν να λιώνουν τα χιόνια, συνειδητοποιείτε πως η ονειρεμένη ξενοιασιά τις νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι, δεν θα είναι για πολύ. Γενικότερα, απογοητεύεστε σε μεγάλο βαθμό όταν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα έχετε στο μυαλό σας.
* Οι συμβουλές μου είναι:
Ο λύκος τρώει απ’ τα μετρημένα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο σε όλα. Συμβαίνουν πράγματα στην ζωή μας, που ενώ αλλιώς τα προγραμματίσαμε – αλλιώς τα ονειρευτήκαμε, κάτι δεν πήγε καλά, ή κάτι δεν ήταν αυτό που φαινότανε. Αφήστε λοιπόν και κάποια πράγματα στην τύχη τους. Άλλωστε μετά τον χειμώνα έρχεται η Άνοιξη με τις δικές της ομορφιές. Και αφού έχετε ανάγκη απ’ ένα ζεστό σπιτικό, ζήστε το με βροχή και χιόνι, με ήλιο και λιακάδα, είτε με τα πολλά – είτε με τα λίγα. Εσείς μόνο μπορείτε να απολαύσετε το όνειρό σας σε όλες σε τις εποχές.. διότι ακόμη και το λυχνάρι του Αλαντίν, δεν μπορεί να σας φέρει την ευτυχία !!. 


~ ~ ~  Καλό μας εξάμηνο φίλοι μου. Με τα παραπάνω, δεν ακυρώνω τις ήδη δημοσιευμένες προβλέψεις μου για το έτος 2017, ούτε τις μηνιαίες των επόμενων μηνών για το κάθε Ζώδιο χωριστά. Απλά, παράλληλα χρησιμοποιώ και την συγκεκριμένη μέθοδο, μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε τα αδύναμα σημεία μας, τα οποία θα πρέπει να τα προσέξουμε !!.ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια και
Mελλοντολόγος*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου