Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

αρχείο *Πτυχές Ψυχής*

Όταν η ψυχή κραυγάζει για κατανόηση, και ο νους κωφεύει !!

** Το κεφάλαιο "ψυχοσωματικές παθήσεις"  τείνει να γίνει ανεξάντλητο. Οδύνες ψυχής – Αδιέξοδα του μυαλού ** 

Επομένως τα άρθρα μου συνεχίζουν να ποικίλουν σε ότι αφορά την απόκτηση της ψυχική μας ισορροπία, και κυρίως, την αποφυγή διαταραχής της ψυχοσωματικής μας υγείας.
Και για να μην χρειάζεται να ψάχνετε τα σχετικά κείμενα μου, άνοιξα το συγκεκριμένο αρχείο μου με τίτλο «Πτυχές Ψυχής», στο οποίο σταδιακά αποθηκεύονται.

Είναι γεγονός λοιπόν ότι, «την σοφία του μυαλού την αποκτάς από την πείρα και τις γνώσεις, αλλά η σοφία της ψυχής αποκτάται μέσα από αφόρητους πόνους» !!.
Σίγουρα ακούγεται άδικο αυτό. Ωστόσο, εάν δεν γνωρίσουμε την αίσθηση της δίψας, δεν είμαστε σε θέση να διανοηθούμε έως πού μπορεί να φτάσει ο διψασμένος για λίγες σταγόνες νερό.
Ενδεχομένως ο ψυχικός πόνος να είναι μέρος της φύσης μας, ώστε να αναγκαστεί το μυαλό να αναζητήσει τρόπους για να ανακουφιστεί η ψυχή. Να συνεργαστεί δηλαδή μαζί της.
Το καλό νέο είναι ότι μπορούμε να βρίσκουμε τις ισορροπίες μας όταν γνωρίζουμε τις βασικότερες λειτουργίες του εγκεφάλου μας, όπως και τους λόγους που επανέρχονται στην μνήμη ανεπιθύμητα συναισθήματα.  

Καλή σας ανάγνωση αγαπημένοι μου αναγνώστες, και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα και τα άρθρα αυτού του αρχείου μου: 

~ ~ ~ ~ Επιλέξτε  παρακάτω το άρθρο που σας ενδιαφέρει βάσει του τίτλου του και της σύντομης περιγραφής. Ο σύνδεσμος που το συνοδεύει θα σας οδηγήσει στο πλήρες κείμενο. 
*Δεν έχουμε ψυχή – είμαστε Ψυχή*

Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής, και το μεγαλείο της θέλησης της όταν αναζητά την ανακούφιση της !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Σύντομο αλλά περιεκτικό το συγκεκριμένο άρθρο μου, και ασφαλώς εύχομαι να έχει θετική επίδραση μέσα σας.
Αφορά τον κάθε άνθρωπο. Τον άνθρωπο που ενώ θεωρεί ότι είναι σώμα, στην ουσία είναι Ψυχή. Είναι Ψυχή σε σώμα. Ένα σώμα το οποίο δίχως ψυχή – δεν αναπτύσσεται, δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει στην ζωή !!.

Διακόψτε κάθε βασανιστική σκέψη απ’ το μυαλό σας και συγκεντρωθείτε στο κείμενο μου. Ακούστε την φωνή της Ψυχής σας και θα διαπιστώσετε πως όλα τα ψυχοφθόρα συναισθήματα, τα δημιουργεί το μυαλό σας.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:*Ότι δεν με σκοτώνει.. με κάνει πιο δυνατό* !!

Είναι αλήθεια ?!... ή λόγια παρηγοριάς ?!. 

Γνωστή η θεωρία «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς σε δύσκολες στιγμές μας, ψάχνουμε τρόπους για να επιβεβαιώσουμε στον εαυτό μας την ορθότητα της θεωρίας αυτής.

Και η αλήθεια είναι ότι, η δύναμη στον άνθρωπο δεν μετριέται με τις αντοχές του στον πόνο και στην θλίψη, αλλά με τον βαθμό καθαρότητας της νοημοσύνη του. Το ορθό σκεπτικό είναι εκείνο που δίνει τις απαντήσεις που χρειάζεται η ψυχή, ώστε να αναζωπυρωθεί η θέλησης της για να συνεχίσει – και να ευτυχίσει.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:*Πανικός !!.. ελέγχεται και θεραπεύεται*

Κρίσεις Πανικού.. !!

Ο φόβος οδηγεί σε λανθασμένο σκεπτικό, το οποίο δημιουργεί τρομακτικές ψευδαισθήσεις. Επίσης ο άγνωστος κίνδυνος δημιουργεί πανικό..  και ο πανικός τα σοβαρά Σωματικά Προβλήματα.  
Ωστόσο οι φοβίες αποβάλλονται και ο πανικός αντιμετωπίζεται. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε.*Διχασμός Προσωπικότητας*

*Δύο ή και περισσότερες προσωπικότητες στο ίδιο σώμα* !!  

Μέσα απ΄το συγκεκριμένο άρθρο μου αντιλαμβανόμαστε πως είναι στην φύση μας να έχουμε κι έναν δεύτερο εαυτό – δευτερεύουσα προσωπικότητα. Μάλιστα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει μια ήπιας μορφή διπλή προσωπικότητα. 

Ωστόσο.. έως ποιο σημείο άραγε είναι όντως υπό τον έλεγχο μας οι διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά και πώς αντιμετωπίζεται ο διχασμός ως σοβαρή διαταραχή ?!.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε:

 


Μυθομανία: Υπερβολή, ή Ψυχική Διαταραχή ?!

Γνωστή η έκφραση «της Χαλιμάς τα παραμύθια» !!

Η έκφραση αυτή προέρχεται από αληθινή ιστορία, και πράγματι, για μια μεγάλη μερίδα ατόμων η μυθοπλασία είναι τρόπος ζωής !!.
Άρθρο μου που θα σας εκπλήξει, διότι το ψέμα και η υποκρισία διαφέρουν κατά πολύ απ’ την μυθομανία. Πρόκειται για το συχνό φαινόμενο της εποχής μας, για το οποίο η ψυχιατρική δίνει εξηγήσεις.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε: 
*Αντιμετωπίστε την Κατάθλιψη*

Η Κατάθλιψη περιγράφεται ως κινούμενη άμμος !!

Όταν η προσπάθεια μας αποδεικνύεται αποτυχημένη, ή όταν τα όνειρα μας - οι προσδοκίες μας ανατρέπονται, ή ακόμα, όταν νιώθουμε να έχουμε απογοητευτεί συναισθηματικά .. η αίσθηση της απώλειας ή του ανεκπλήρωτου συμβαίνει να λειτουργούν μέσα μας ως ανασταλτικοί παράγοντες. Και τότε.. εάν δεν αποδεχτούμε το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, κινδυνεύουμε να πέσουμε στην κινούμενη άμμο της Κατάθλιψης, δίχως μάλιστα να το συνειδητοποιήσουμε !!. 

Συμπτώματα Κατάθλιψης, τα οποία οδηγούν σε άνθρωπο ζωντανό νεκρό:
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:*Στα δεσμά της Παραφροσύνης*

Η Εμμονή και η Προκατάληψη, κόρες της Παραφροσύνης !!. 

Στο Παράλογο σας συμβουλεύω να μην σκοτίζετε το μυαλό σας για να δώσετε λογικές εξηγήσεις, επειδή ο παράλογος νιώθει ικανοποίηση προκαλώντας προβληματισμούς στο μυαλό των άλλων. 

Σε αντίθεση με αυτό, η Παραφροσύνη είναι πάθηση εξαιρετικά οδυνηρή για τον παράφρονα. Γίνεται αντιληπτή μόνο όταν επιδεινωθεί.. ωστόσο υπάρχει θεραπεία.  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:
*ΦΟΒΙΕΣ .. μία εικόνα χίλιες λέξεις*

Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Παρακαλώ παρατηρήστε προσεκτικά την φωτογραφία, καθώς είναι αυτονόητοι οι λόγοι που την επέλεξα για να συνοδέψει το συγκεκριμένο κείμενο μου.

ΜΑΘΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ: Συναισθηματική Αγωγή: Υπογράφει η πεντάχρονη τότε ακόμη, μικρή Αλίκη.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:*Φόβοι για το Άγνωστο Μέλλον*

Άγνωστοι οι Σταθμοί στο ταξίδι της ζωής μας  !!.

Πράγματι, είναι ψυχοφθόρα η αγωνία όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέλλον μας. Γι’ αυτό άλλωστε θα συμπληρωθούν αρκετά νεότερα άρθρα μου στο αρχείο μου *Πτυχές Ψυχής*.. καθότι «ο φόβος κάνει την γάτα να φαντάζει λιοντάρι» !!.

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, ας χαλαρώσουμε, κι ας εξετάσουμε την ζωή μας ως ένα αναπόφευκτο εμπειρικό ταξίδι.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια: 


*Ο Μπαμπούλας των παιδικών μας χρόνων*

Φοβίες οι οποίες ριζώνουν στο υποσυνείδητο, και μας ακολουθούν σε όλη την πορεία της ζωής μας !!.


Παιδικές - Εφηβικές εμπειρίες και μνήμες, υποσυνείδητα συνδεδεμένες με “άγνωστες” λέξεις εικόνες και ήχους.
Άγνωστο θεωρείται βασικά το αθέατο, ή το απροσδιόριστο. Και μας τρομάζει ακόμη περισσότερο, διότι δεν γνωρίζουμε τί κινδύνους εγκυμονεί !!

Και τότε “ο φόβος κάνει τον λύκο να φαίνεται μεγαλύτερος” ..  καθώς ο “Μπαμπούλας” των παιδικών μας χρόνων, συνεχίζει να ζεί μέσα μας. 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, το συγκεκριμένο άρθρο μου έχει ως σκοπό να καταπολεμήσουμε τους παρελθοντικούς μας φόβους, και επιπλέον, για να κατανοήσουμε τα λάθη που κάνουμε στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2017/08/blog-post_9.html


*Οι χορδές των Αισθήσεων* 

Η επίδραση των λέξεων στις Αισθήσεις μας !!.

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου .. φανταστείτε πως οι αισθήσεις μας μοιάζουν με έγχορδο όργανο.

Κάθε λέξη, φράση ή αφήγηση, αγγίζει κάποιες απ’ αυτές τις ευαίσθητες χορδές των αισθήσεων μας. Τότε, η Αισθητήρια Μνήμη ενεργοποιείται ακούσια.
Και ανάλογα με τους ήχους που θα ακουστούν.. άλλοτε η ψυχή θα γαληνέψει – θα ταξιδέψει – θα ονειρευτεί – θα πλημμυρίσει ευτυχία.. αλλά και αντιστρόφως .. θα αναστατωθεί – θα πικραθεί – θα βυθιστεί σε θλίψη – θα φτερουγίσει από Τρόμο !!. 

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:
*Διανοητική νοημοσύνη (IQ) και Συναισθηματική νοημοσύνη (EQ)


Δύο ξεχωριστές ικανότητες του ανθρώπου. 

Ωστόσο, εστιάζω στην Συναισθηματική Νοημοσύνη, καθώς έχει άμεση σχέση με όλα τα προηγούμενα, αλλά και με τα άρθρα μου που θα ακολουθήσουν.
Η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, δεν απαιτεί γνώσεις - δεν απαιτεί "μυστήριες" διαδικασίες. Γινόμαστε οι ψυχο_θεραπευτές του εαυτού μας, οι ψυχαναλυτές των γύρω μας, και βελτιώνουμε την ζωή μας σε όλους τους τομείς. Έως και στoν επαγγελματικό.

Αφορά όλους μας όπως θα διαπιστώσετε, οπότε ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο, και καλή σας ενημέρωση.*Μνήμες και Ψευδομνήμες*

Εγκεφαλικές λειτουργίες σε σχέση με τις μνήμες – αναμνήσεις μας:

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.
Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Άλλωστε με αυτόν πορευόμαστε μια ολόκληρη ζωή, και επιπλέον, κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε όλα μας τα ψυχοσωματικά προβλήματα, τα οποία τα δημιουργούν τα συναισθήματα και κυρίως οι μνήμες μας !!.

Αναμφισβήτητα. Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να απαλλαχτεί από βασανιστικά συναισθήματα, εάν επανεξετάσει τις “ξεθωριασμένες” μνήμες του. Όμως, οι παρελθοντικές αναμνήσεις που θέλουμε να επαναφέρουμε στην επιφάνεια, κατά πόσο ανταποκρίνονται στον πραγματικό χρόνο, και πόσο ολοκληρωμένες ή και αληθινές είναι ?!.   

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/09/blog-post_15.html


*Ψυχανάλυση .. εναρμονίζεται ο Νούς με την Ψυχή*  

Τα Θέλω και τα Πρέπει στο ίδιο σώμα !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Όλα τα συναισθήματα είναι προϊόν της ψυχής.
Όμως, σύμφωνα με όσα μπορούμε να γνωρίζουμε πλέον στις μέρες μας, εξαρτάται απ’ τον νού κατά πόσο τα κατανοεί – και κατά πόσο σωστά τα ερμηνεύει !!.

* Κατανοώ το παρελθόν .. δεν σημαίνει ότι το δικαιολογώ, αλλά μαθαίνω να ζώ με αυτό.
* Αποδέχομαι το παρόν .. δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την εξέλιξη, αλλά αποκτώ επίγνωση των ευθυνών μου.
* Διεκδικώ επιθυμητή θέση στο μέλλον.. δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ να υλοποιηθούν τα θέλω μου, αλλά αναζητώ προοπτικές, όπου μπορώ να επενδύσω τις επιθυμίες μου.

Όσα λοιπόν δεν είναι ευρύτερα γνωστά για την μέθοδο της Ψυχανάλυσης και τα αποτελέσματα της. 

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:

https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/blog-post_25.html


*Υποκειμενικότητα .. στην σφαίρα του Παραλόγου*

Η υποκειμενικότητα υπάγεται στην ανθρώπινη φύση μας, καθότι διαθέτουμε συναισθήματα. Ωστόσο η υποκειμενική κρίση ενδέχεται να ξεπεράσει τα όρια, και τότε στερείται λογικής. Και όπου δεσπόζει το παράλογο, δεν υπάρχει θέση για την ευτυχία !!. 


Όσο κι’ αν ακούγεται σκληρό, η αλήθεια είναι πως όταν ο άνθρωπος καταφεύγει «στην σφαίρα της υποκειμενικότητας», είναι διότι ο άνθρωπος αρνείται να αντιμετωπίσει ό,τι δεν θέλει να γνωρίζει, ή ό,τι δεν τον συμφέρει να καταλάβει. Με αποτέλεσμα, τόσο ο ίδιος όσο και οι γύρω του να γίνονται απελπιστικά δυστυχισμένοι !!.

Είναι γεγονός. Ο αντικειμενικός άνθρωπος προσαρμόζει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο, ενώ ο υποκειμενικός, εμμένει να θέλει να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του.  

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
«Με αγαπώ» .. δεν είναι Ναρκισσισμός !!


Κοιτάξου στον καθρέφτη .... 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.  
Πρόκειται για ένα σύντομο αλλά περιεκτικό άρθρο μου, το οποίο σίγουρα θα σας βάλει σε σκέψεις. Δεν θα το προλογίσω περισσότερο.  

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:

https://psychologyastrology.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html

*Ζευγάρι.. Ψυχή τε και Σώματι*

Οι φυσικοί ρόλοι μέσα σ' ένα ευτυχισμένο ζευγάρι !!. 

Αλήθεια αγαπημένοι μου αναγνώστες. Με ποια κριτήρια ονομάζουμε δύο άτομα «Ζευγάρι» ?!.
Και για να νιώθουν ευτυχισμένες και οι δύο πλευρές, μήπως θα πρέπει να αποδεχτούν τους φυσικούς τους ρόλους ?!.

Σύντομο αλλά περιεκτικό το παρόν άρθρο μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:*Το Ταξίδι των Συναισθημάτων*

Οι συγκρούσεις των συναισθημάτων, τα οποία ταξιδεύουν μέσα στο πλοίο που λέγεται Ψυχή !!.


Είναι γεγονός πως πίσω από κάθε μύθο κρύβεται μια πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει διότι, κατά τις παλαιότερες εποχές που οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πώς να εξηγήσουν κάποια φαινόμενα, τα ερμήνευαν σύμφωνα με την φαντασία τους. 
Ωστόσο, μέσω μυθοποιημένων αφηγήσεων, από την αρχαιότητα έως και στις μέρες μας, έχουν ειπωθεί και γραφτεί στην ανθρώπινη ιστορία τα πιο βαθυστόχαστα διδάγματα !!

Πρόκειται λοιπόν για έναν διδακτικό μύθο που μας βάζει σε σκέψεις, καθώς η Αγάπη μαθαίνει τον λόγο που δοκιμάζεται.. όταν μετά από ένα ναυάγιο συναντάει την Γνώση.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:

Φιλίες και Έρωτες.. "κτισμένες" μέσα στον Γυάλινο Κόσμο !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, ευγενικοί μου φίλοι και γλυκές μου φίλες μέσα στον “Γυάλινο Κόσμο”..  πρόκειται για άρθρο μου αφιερωμένο σε όλους εσάς, από καρδιάς !!.

Το διαδίκτυο (internet) έχει μπεί στην ζωή όλων μας για τα καλά, θέλοντας και μη. Ο εκσυγχρονισμός μας, αναμφιβόλως έχει πολλές θετικές πλευρές. Όπως όμως και στην πραγματική μας ζωή, έτσι, ακόμη και το διαδίκτυο κρύβει παγίδες. 
Ωστόσο, σκοπός μου είναι στο παρόν άρθρο μου να εστιάσουμε στην θετική πλευρά, ειδικά σε ότι αφορά την ανάγκη μας για ανθρώπινες επαφές. Μια ανάγκη τις ώρες που ο κόσμος της πραγματικής μας ζωής έχει “αποσυρθεί”, και τότε ο δεύτερος κόσμος μας, έστω πίσω από ένα γυαλί.. μας περιμένει ακοίμητος εκεί, τις ώρες που γύρω μας “πέφτει η σιωπή” !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια: 

Η ερμηνεία ενός εφιάλτη .. Πείνα της Ψυχής !!

Όταν μιλάμε για «εφιάλτες», συνήθως αναφερόμαστε σε μία κατάσταση με την μεταφορική της έννοια. Ωστόσο στο παρόν άρθρο μου, εννοώ κυριολεκτικά τα τρομακτικά όνειρα που τα βιώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας, ως μία αληθινή κατάσταση. Μάλιστα, μέσω της Ψυχανάλυσης ερμηνεύονται ακόμη και τα όνειρα και ειδικότερα οι εφιάλτες.

* * Μήπως οι εφιάλτες έρχονται με σκοπό να μας διδάξουν, ή για να αντιληφθούμε “την πείνα της ψυχής μας” .. ?!

Το βέβαιο είναι πώς πίσω από κάθε εφιάλτη κρύβεται κι ένα “μήνυμα”. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επιδίωξα να αναλύσω το δίδαγμα και με τις δύο του όψεις. Η μία όψη αντιπροσωπεύει το αυταπόδεικτο στον υλικό κόσμο που ζούμε, ενώ η άλλη σε αυτό το οποίο πιστεύουμε, έτσι απλά, δίχως να χρειάζεται να θέσουμε «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» !!. 

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2016/05/blog-post_31.html


“Άνθρωπε”.. νιώσε για λίγο τον εφιάλτη μου !!

Η εξήγηση της εκδήλωση ενός τρομακτικού εφιάλτη:

Όταν μιλάμε για «εφιάλτες», συνήθως αναφερόμαστε σε μία κατάσταση με την μεταφορική της έννοια. Ωστόσο στο παρόν άρθρο μου, εννοώ κυριολεκτικά τα τρομακτικά όνειρα που τα βιώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας, ως μία αληθινή κατάσταση. Μάλιστα, μέσω της Ψυχανάλυσης ερμηνεύονται ακόμη και τα όνειρα και ειδικότερα οι εφιάλτες.. επομένως σας περιγράφω ένα αληθινό ιστορικό.

Μήπως όμως οι εφιάλτες έρχονται με σκοπό να μας διδάξουν, ή για να βιώσουμε την εφιαλτική θέση κάποιου άλλου.. μέσα σε μια νυχτιά ?!.

Την απάντηση θα την πάρετε διαβάζοντας το κείμενο μου, το οποίο θα σας βάλει σε σκέψεις. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/08/blog-post_4.html

Το φαινόμενο Bullying.. από τα βάθη των αιώνων !!

Ποιο τάχα είναι το τρομερότερο πλάσμα του κόσμου ?!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου. Μια συνοπτική μάτια σε αληθινά γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας, στα οποία εάν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο καλύτερο !!.

Ο ορισμός της λέξης Bullying (μπούλινγκ) δεν περιορίζεται μόνο στην σωματική κακοποίηση, αλλά επεκτείνεται και σε κάθε άλλη μορφή βίας: 
_Συναισθηματική κακοποίηση.
_Σεξουαλικός εξαναγκασμός.
_Ψυχολογικός εκ_βιασμός.
_Λεκτική βία .. κ.ά

Δεν θα προλογίσω περισσότερο το άρθρο μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Απίστευτο.. κι όμως πρόκειται για αληθινό γεγονός φίλοι και φίλες μου !!  

Ζωώδη ένστικτα. Σύντομο ιστορικό, που σίγουρα θα σας εκπλήξει !!. 

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/blog-post_7.html


*Συναισθηματική Ανωριμότητα – Αστάθεια – Διαταραχή* 


Μάστιγα της σύγχρονης εποχής οι Συναισθηματικές Διαταραχές, που περιγράφονται ως Διαταραχές της Διάθεσης.

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, το βέβαιο είναι ότι: «Κατανοούμε τα πάντα γύρω μας, σε βαθμό που κατανοούμε τον εαυτό μας». Πυθαγόρεια θεωρία: 

Οι συναισθηματικές διαταραχές αποτελούν μία ομάδα διαταραχών, οι οποίες σχετίζονται με την συναισθηματική διάθεση. Όπως:
Ανωριμότητα, αστάθεια της διάθεσης, δυσλειτουργική ρύθμιση των συναισθημάτων, έως και οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Σίγουρα υπήρξαν ή υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι στην ζωή σας, που είτε σας έχει προβληματίσει η ανεξήγητη συμπεριφορά τους - είτε η έλλειψη κατανόησης από πλευράς τους.. θα θέλατε να έχετε απαντήσεις. 
Ανοίξετε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε:


*Το γλυκόπικρο συναίσθημα της Νοσταλγίας*

Ο ορισμός της Νοσταλγίας (Nostalgia) είναι περίπλοκος. Γλυκόπικρα συναισθήματα, που συνήθως προκαλούν δάκρυα !!.

Το ταξίδι της Νοσταλγίας είναι θαυμάσιο όταν είναι υπό τον έλεγχο μας. Εάν όμως χαθούμε μέσα σε αυτό, βυθιζόμαστε στην Κατάθλιψη !!.

Γνωστή σε όλους η έκφραση «η γλώσσα του σώματος» !!. 
Και πράγματι. Το σώμα εκφράζει τα αισθήματα με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι τα δάκρυα, και συνήθως είναι εκτός ελέγχου μας τα δάκρυα στα μάτια. Ωστόσο, κάποιες φορές το έχουμε ανάγκη να κλάψουμε, και μάλιστα αισθανόμαστε τόση μεγάλη ανακούφιση μετά, που συνηθίζουμε να λέμε, «έσκασα στο κλάμα αλλά το φχαριστήθηκα» !!.   

Επομένως. Πώς περιγράφεται η Νοσταλγία και πώς την βιώνουμε ?!. 
Ανοίξετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου:


*Η Λύτρωση μέσω μιας Δεύτερης Ευκαιρίας*

Οι απογοητεύσεις είναι μέρος της ζωής. Κι αφού δεν αποφεύγονται – δεν διαγράφονται.. δεν έχουμε παρά να τις επανεξετάσουμε.   


Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα πληγωθεί – δεν θα προδοθεί – δεν θα πέσει στα πατώματα για συναισθηματικούς λόγους. Όπως όμως και αντιστρόφως, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει απογοητεύσει κάποιο άλλο άτομο, έστω και άθελα του. Οι απογοητεύσεις είναι μέρος της ζωής, και κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Επίσης για όλους έρχεται στιγμή που εκλιπαρούμε για μια επόμενη ευκαιρία. Και αντιστρόφως, συμβαίνει να ζητούν οι άλλοι από εμάς να τους δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία .. και τότε τα πράγματα αλλάζουν !!.
Ωστόσο, είτε στην μία – είτε στην άλλη περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι το οδοιπορικό έως να φτάσουμε να διαπιστώσουμε εάν άξιζε.. πάντα Λυτρώνει !!.

Αναλύω τους λόγους σφαιρικά, οπότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:
*Πεπρωμένο – Κάρμα – Μοίρα*

Οι διαφορές μεταξύ Πεπρωμένου, Κάρματος και Μοίρας !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Στο παρόν άρθρο μου αναλύω τον ορισμό των τριών παραπάνω λέξεων, τις οποίες ενώ τις χρησιμοποιούμε συχνά, αρκετοί έχουν την εντύπωση ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα. Κι άλλοι πάλι, καθώς έχουν επηρεαστεί από Βουδιστικές και Ινδουιστικές θεωρίες, έχουν λανθασμένη εντύπωση.  

Πράγματι, για την πορεία της ψυχής μας επί της Γής, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σενάρια. Στα περισσότερα δίνονται μυθικές ερμηνείες. Όπως άλλωστε το συναντάμε αυτό και στην αρχαιοελληνική μυθολογία. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες μελέτες που στηρίζονται σε επιστημονικές βάσεις, τις παραλάβαμε από τους αρχαίους προγόνους μας.

Συνεπώς δεν σας παρουσιάζω προσωπικές μου απόψεις, ή αμφιβόλου προελεύσεως θεωρίες. Πρόκειται για επιστημονικές μελέτες και έρευνες πολλών ετών, τις οποίες σας τις μεταφέρω με απολύτως κατανοητές ερμηνείες και αντίστοιχα παραδείγματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/12/blog-post_19.html
* * Σταδιακά συμπληρώνω νεότερα άρθρα μου.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου: m.mosxona@gmail.com 
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου