Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

*Στον Έρωτα η Ευτυχία.. διατηρείται μόνο με κανόνες*

Η αλήθεια στον Έρωτα είναι ότι έρχεται στην ζωή μας, για να συνυπάρξει με την Ευτυχία !!


Βέβαια η ευτυχία είναι κάτι τελείως υποκειμενικό.. πώς και πότε νιώθει ευτυχισμένος ο καθένας από εμάς.
Ωστόσο, μέσα σε μία σχέση δεν μπορεί να συμβαίνει να είναι μόνο ο ένας από τους δύο ευτυχισμένος. Όπως επίσης δεν γίνεται, μόνο ο ένας από τους δύο να είναι ερωτευμένος. Εάν έστω και ένας απ’ τους δύο νιώθει δυστυχισμένος – ανικανοποίητος, τότε δυστυχώς είναι προτιμότερο να διαλυθεί η σχέση. Κι εάν τυχών ελπίζουμε ότι, τα δικά μας συναισθήματα αγάπης είναι αρκετά για να κρατηθεί η σχέση .. τότε απλά εθελοτυφλούμε !!

Επομένως.. όπως ακόμη και στις πιο άνομες συμμορίες επιβάλλονται στα μέλη ορισμένοι απαράβατοι κανόνες.. έτσι και για τον έρωτα υπάρχουν Άγραφοι Κανόνες:


~  Ο Έρωτας είναι Ιεροτελεστία και όχι sex. Είναι η ένωση ψυχών κατά την διάρκεια που δύο σώματα γίνονται ένα. Είναι η αίσθηση της ψυχικής ολοκλήρωσης, και χωρίς το sex !!.
~  Όταν είμαστε ερωτευμένοι, δεν μας έλκει κανένα άλλο άτομο σεξουαλικά. Αλλά ακόμη και να συμβεί να κάνουμε sex με άλλο άτομο.. αμέσως μετά αισθανόμαστε ένα απέραντο κενό. Τότε είναι που αναζητάμε ακόμη πιο παθιασμένα επαφή με το ταίρι μας, για να νιώσουμε την ολοκλήρωση.
~  Δεν ερωτευόμαστε ποτέ ένα άτομο μετά το sex, αλλά πάντα πριν αυτό. Ο πόθος για το άλλο άτομο που γεννιέται μετά το sex, απλά σημαίνει ότι μας καλύπτει σεξουαλικά.
~  Όταν είμαστε ερωτευμένοι δεν υπάρχει εγωϊσμός, δεν υπάρχει λογική. Διότι τα πρέπει μας δεν έχουν την δύναμη να μας χαλιναγωγήσουν, και τότε ο εγωϊσμός μας παύει να προβάλει αντιστάσεις. 
~ Υπάρχει εκδοχή να αγαπήσουμε ένα άτομο και στην συνέχεια να το ερωτευτούμε. Υπάρχει πιθανότητα να αγαπήσουμε ένα άτομο που προηγουμένως ερωτευτήκαμε. Δεν υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να νιώθουμε ερωτευμένοι με ένα άτομο που ΔΕΝ μας αγαπά. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση, δεν είμαστε ερωτευμένοι με το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με την ιδέα του έρωτα.

Είναι σαφές ότι «ο Έρωτας γεννήθηκε για δύο, και τρίτος ανάμεσα δεν χωρά», καθώς ο έρωτας δημιουργείται απ' την ένωση της χημείας δύο ατόμων.. ή κι αλλιώς.. απ' την μίξη της Αύρας δύο ψυχών. Επομένως ο μονόπλευρος έρωτας σε κάθε περίπτωση θεωρείται έμμονη, η οποία μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ανταπόκριση.

Και στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να προσθέσω ότι πρέπει να διαχωρίζουμε το συναίσθημα του έρωτα από αυτό της αγάπης. Η αγάπη έχει ευρύτερη έννοια, είναι ένα βαθύτερο συναίσθημα, δίχως αυτό βεβαίως να αποκλείει τον έρωτα. Η διαφορά είναι ότι η αγάπη και δίχως έρωτα κρατάει και τα δύο άτομα μέσα στην σχέση, διότι μόνο η αγάπη αντέχει να διατηρεί ζωντανή την ευτυχία, μέσα «σ’ όλα τα άσχημα και σ’ όλα τα ωραία» !!.

Βέβαια η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ως μοναδική θα πρέπει να εξετάζεται, καθώς τα συναισθηματικά προβλήματα ο καθένας μας τα βιώνει με διαφορετική ένταση. Επιβάλλεται να αντιμετωπίζουμε την απογοήτευση με ρεαλισμό, ώστε να μην επιφέρει σοβαρές ψυχολογικές μεταπτώσεις. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, διαταράσσεται σοβαρά και η νοημοσύνη. Έχουμε ακούσει για εγκλήματα πάθους – για αυτοκτονίες λόγω ερωτικής απογοήτευσης – για εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία – απομόνωση σε μοναστήρια κ.ά. 

Συνεπώς, η αλήθεια στον Έρωτα είναι ότι γεννιέται για να συνυπάρξει με την Ευτυχία. Ωστόσο η Ευτυχία τον εγκαταλείπει εάν κλονιστούν οι κανόνες της.. και τότε ο Έρωτας πεθαίνει στην αγκαλιά της Δυστυχίας, αφήνοντας ως τελευταία ανάμνηση πόνο και θλίψη !! 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, στείλτε μήνυμα σας στον αριθμό: 6993617550


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου