Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

αρχείο *Όψεις του Έρωτα*

Αρχείο με άρθρα μου που εξετάζουν όλες τις πτυχές της αγάπης και του έρωτα στις ανθρώπινες σχέσεις: 

** Τα σενάρια των ερωτικών σχέσεων είναι αναρίθμητα αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Έρωτας παντοτινός - Έρωτας απατηλός - Έρωτας πλατωνικός - Έρωτας μυστικός – και Έρωτας που ντύνει με χρώμα την μακροχρόνια συντροφική σχέση. Ο Έρωτας λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο.. που άλλοτε πονά, κι άλλοτε δίνει νέα φτερά στην αγάπη !!.
Ωστόσο, καθώς εμείς οι ίδιοι δίνουμε τίτλους στους Έρωτες που βιώνουμε, σοφό είναι να εμπεδώσουμε ότι ο Έρωτας εμφανίζεται στην ζωή μας για να της δώσει νόημα.. έστω κι αν είναι Έρωτας περαστικός.  

** Η αγάπη είναι ένα βαθύτερο συναίσθημα, δίχως βεβαίως να αποκλείει τον έρωτα. Η αγάπη όμως θέλει και τους δύο μέσα στην σχέση, διότι μόνο η αγάπη αντέχει να διατηρεί τα όνειρα «σ’ όλα τα άσχημα και σ’ όλα τα ωραία».
Ωστόσο.. Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ότι αφορά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ούτε καν’ τα δικά μας !!.

Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν σας παρουσιάζω τις δικές μου προσωπικές αντιλήψεις. Πρόκειται για εμπεριστατωμένα συμπεράσματα, μετά από μακροχρόνιες μελέτες πολλών ψυχολόγων και ψυχοερευνητών.
Επομένως σας παρακαλώ να αποστασιοποιηθείτε για λίγο απ’ τις υποκειμενικές σας απόψεις, και να εξετάστε τα παρακάτω κείμενα αντικειμενικά:

Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Επιλέξτε  το άρθρο που σας ενδιαφέρει βάσει του τίτλου του και της σύντομης περιγραφής. Ο σύνδεσμος θα σας οδηγήσει στο πλήρες κείμενο. Ελπίζω κατ’ αυτόν τον τρόπο να σας φανώ χρήσιμη.*Το ταξίδι των Συναισθημάτων*


Οι αντιδράσεις των συναισθημάτων, τα οποία ταξιδεύουν μέσα στο πλοίο που λέγεται Ψυχή !!.
Πρόκειται για έναν μύθο που μας βάζει σε σκέψεις, καθώς η Αγάπη μαθαίνει τον λόγο που δοκιμάζεται.. όταν επιτέλους συναντάει την Γνώση.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:
*Οι διαφορετικές μορφές των Ερωτικών Σχέσεων*

*Καρμική Σχέση .. δύσβατος μονόδρομος, που ωστόσο οδηγεί στην απόλυτη ευτυχία !!.
*Σχέση Χημείας.. τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλάμε με τα μάτια !!.
*Σχέση Έλξης.. τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά το ερώτημα είναι έως πότε ?!.

Στο συγκεκριμένο μου άρθρο αγαπημένοι μου αναγνώστες, θα διαπιστώσετε ότι αναλύω τις μορφές των ερωτικών σχέσεων με τελείως διαφορετικά κριτήρια. 

Οι ερμηνείες παραπέμπουν στην Παραψυχολογία, γνωστή στις μέρες μας και ως Ψυχοερεύνηση. Άλλωστε, για να έχουμε ολοκληρωμένη αντίληψη των πραγμάτων, επιβάλλεται να τα εξετάζουμε σφαιρικά. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση: 
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2017/02/blog-post_16.html


*Ο Έρως.. και το Συναισθηματικό Ρίγος*

Ακαταμάχητος ο Πόθος που εκπέμπει ο Έρως  !!.
Πράγματι αγαπημένοι μου αναγνώστες, ο έρωτας διεγείρει όλα μας τα συναισθήματα. Ωστόσο συμβάλει σε αυτό και ο αστεροειδής Έρως, και ασφαλώς υπάρχουν εξηγήσεις γι’ αυτό το φαινόμενο.
Οπότε, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:*Η "μαριονέτα" του Δανεικού Έρωτα*

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, είναι γνωστό ότι ο έρωτας θολώνει την λογική. Το συγκεκριμένο άρθρο μου συμπληρώνει κάποιο άλλο με θέμα την απιστία.
Ωστόσο σε αυτό εστιάζω στα αίτια απ’ όλες τις οπτικές γωνίες.. τα αίτια τα οποία μας μετατρέπουν σε μαριονέτες λόγω της δίψας μας για Έρωτα. Και δίψα για έρωτα, δεν σημαίνει απαραίτητα ανάγκη για sex !!. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:*Ανάλυση της Απιστίας*

Πράγματι, το άρθρο μου αφορά την απιστία. Ομολογώ όμως ότι δυσκολεύτηκα αρκετά για να το συνοψίσω, διότι πρόκειται για ένα επίσης μεγάλο κεφάλαιο, καθώς οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία είναι πολλοί και διαφορετικοί.
Ωστόσο, ελπίζω πως κατάφερα να συρρικνώσω τις βασικότερες αιτίες της απιστίας, επιβεβαιώνοντας σας για ακόμη μία φορά ότι αφήνω πάντα στο περιθώριο τις προσωπικές μου απόψεις.

 Ως σε ποιόν βαθμό λοιπόν, θεωρεί ο καθένας μας την Απιστία Απάτη.. είναι υποκειμενικό !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:
*Ο Έρωτας και η Απογοήτευση*

Τα σενάρια των ερωτικών σχέσεων είναι αναρίθμητα αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Έρωτας παντοτινός - Έρωτας απατηλός - Έρωτας πλατωνικός - Έρωτας μυστικός – και Έρωτας που ντύνει με χρώμα την μόνιμη συντροφική σχέση !!.
Ο Έρωτας σε όλο του το μεγαλείο λοιπόν.. που ωστόσο, καθώς εμείς οι ίδιοι δίνουμε τίτλους στους Έρωτες που βιώνουμε, σοφό είναι να εμπεδώσουμε ότι… ρωτας και Δυστυχισμένος.. απλά δεν υπάρχει !!*  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:*Τα πάντα έχουν 2 όψεις.. εξαίρεση του κανόνα δεν είναι ο Έρωτας*

Όπως τα πάντα στην ζωή, έτσι ακόμη και ο Έρωτας, έχει διπλή όψη. 
Η μία αντιπροσωπεύει την Πραγματικότητα, ενώ η άλλη είναι απλά Ψευδαίσθηση. Μοιάζουν όμως τόσο πολύ μεταξύ τους, που όταν πλέον μας κυριεύσει το συναίσθημα, παύουμε να τις ξεχωρίζουμε.
Καθώς όμως, πάντα θα μας μαγεύει και πάντα θα δίνει νόημα στην ζωή μας .. σοφό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα παρακάτω:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια.*Στον Έρωτα η Ευτυχία.. διατηρείται μόνο με κανόνες*

Ο Θεός μας προίκισε με συναισθήματα, ώστε να έχει νόημα η ζωή μας. Επέλεξε επίσης να δώσει στον άνθρωπο νοημοσύνη, ώστε να χειρίζεται με λογική όσα υπάγονται στους νόμους της φύσης. Και ο έρωτας βεβαίως, είναι ένα συναίσθημα που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της φύσης.

Ωστόσο ο Έρωτα έρχεται στην ζωή μας για να συνυπάρξει με την Ευτυχία. Η Ευτυχία όμως τον εγκαταλείπει εάν κλονιστούν οι κανόνες της.. και τότε ο Έρωτας πεθαίνει στην αγκαλιά της Δυστυχίας, αφήνοντας ως τελευταία ανάμνηση πόνο και θλίψη !!

Επομένως.. όπως ακόμη και στις πιο άνομες συμμορίες επιβάλλονται στα μέλη ορισμένοι απαράβατοι κανόνες.. έτσι και για τον έρωτα υπάρχουν Άγραφοι Κανόνες:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια.*Ζευγάρι, Ψυχή τε και Σώματι*

Πολλά τα σενάρια των ερωτικών σχέσεων, και μάλιστα ξεδίπλωσα αρκετά από αυτά το τελευταίο διάστημα. Το συγκεκριμένο άρθρο δημιουργεί ερωτήματα:

Με ποια κριτήρια άραγε αναζητά τον τέλειο σύντροφο ο καθένας από εμάς ?!.

Μήπως τα ζητούμενα που εμείς έχουμε, έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες της φύσης ?!.

Υπάρχει λέτε εκδοχή, να έπλασε ο Δημιουργός μας τα δύο αντίθετα φύλλα, δίχως να εμφυτέψει σε αυτά τα στοιχειώδη ένστικτα, μέσω των οποίων θα αντιλαμβάνονται πότε πραγματικά συμπληρώνει ο ένας τον άλλον ?!.

Ας το εξετάσουμε λοιπόν, πότε δύο άτομα είναι ζευγάρι Ψυχή τε και Σώματι !!.
*Η Λύτρωση μέσω μιας Δεύτερης Ευκαιρίας*

Την δεύτερη ευκαιρία, την αναζητάμε όλοι μας κατά την διάρκεια της ζωής μας, και μάλιστα αρκετές φορές, και σε διαφορετικές περιπτώσεις. Ωστόσο στο συγκεκριμένο άρθρο μου αναφέρομαι κυρίως σε ότι αφορά τις συναισθηματικές μας σχέσεις, γι’ αυτό άλλωστε ανήκει στο αρχείο μου με τίτλο *Όψεις του Έρωτα* 

Το περιεχόμενο του άρθρου σίγουρα θα σας βάλει σε σκέψεις, καθώς οι απογοητεύσεις είναι μέρος της ζωής. Κι αφού δεν αποφεύγονται - δεν αναβάλλονται.. δεν έχουμε παρά να τις δεχτούμε ως πρόκληση.  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο.. και καλή σας ανάγνωση:
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2016/07/blog-post_26.html
* * Σταδιακά θα συμπληρώνω νεότερα άρθρα μου:


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια* 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου: m.mosxona@gmail.com
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, στείλτε μήνυμα σας στον αριθμό: 6993617550