Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Απίστευτο.. κι όμως αληθινό γεγονός !!.

Σύντομο αλλά περιεκτικό:

Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας, στην πόλη Pakot, ένας λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος.
Οι άνθρωποι που τον αιχμαλώτισαν, δεν τον σκότωσαν όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αλλά σκέφτηκαν να “πειραματιστούν” μαζί του. Εγώ θα το έλεγα, «για να ταΐσουν τις αρρωστημένες – κτηνώδεις ορέξεις τους» !!. 

Αποφάσισαν λοιπόν να κλείσουν τον λύκο σε ένα μαντρί, και να τον αφήσουν νηστικό για αρκετές μέρες. Ένας από την παρέα των σαδιστών είχε ένα γέρικο γαϊδουράκο, που ήταν παραμελημένος διότι του ήταν πλέον άχρηστος. Έτσι σκέφτηκαν να παραχωρήσουν στον λύκο τον ταλαιπωρημένο γαϊδουράκο για να τον φάει .. ώστε να απολαύσουν το θέαμα που θα τον κατασπαράζει ζωντανό !!.
Το άμοιρο ζωντανό ήταν πολύ αδύναμο ώστε να αμυνθεί – να αντισταθεί. Ίσως να μην ήθελε κάν’ να συνεχίσει να ζεί.   Γι’ αυτό όταν το έβαλαν στον χώρο που ήταν φυλακισμένος ο λύκος, απλά κάθισε κάτω και με δακρυσμένα μάτια.. κοιτούσε τα μάτια του λύκου. 

Αυτό που επακολούθησε ήταν εκπληκτικό !!. Τα δυο ζώα, αιχμάλωτοι αιμοβόρων ανθρώπων, έκαναν κάτι απρόσμενο !!. 
Ο λύκος ενώ ήταν έτοιμος να επιτεθεί στο θήραμα του, κοντοστάθηκε και κοίταξε στα ματιά του δύστυχου γαϊδαράκου για λίγα λεπτά της ώρας. Αμέσως μετά όμως ηρέμησε, και αφού έκρυψε τα δόντια του, τον πλησίασε, έκατσε δίπλα του.. και άρχισε να κλαίει παρέα μαζί του, με ουρλιαχτά !! 

Το ’”θαύμα’” μαθεύτηκε γρήγορα, και έτσι τα δύο βασανισμένα ζώα δεν έμειναν φυλακισμένα. Κάποιοι φιλόζωοι τα ελευθέρωσαν.. ωστόσο έκτοτε τα δύο ζώα παρέμειναν φίλοι !!.
Και συγκεκριμένα, έβαλαν τον γαϊδουράκο σε έναν περιφραγμένο χώρο όπου τον φρόντιζαν καθημερινά, αλλά τις νύχτες πήγαινε ο λύκος για να τον φυλάγει απ’ τα άλλα σαρκοφάγα αγρίμια !!.
Σε έναν κόσμο λοιπόν όπου κυριαρχεί η απληστία, η αλαζονεία, η κακία, ο εγωισμός και η αδιαφορία μεταξύ ανθρώπων.. τα ζώα αυτά έδωσαν ένα γερό μάθημα στους αιμοδιψείς σαδιστές τους. 
Επομένως το ερώτημα είναι.. «τι εννοούμε άραγε όταν αναφερόμαστε σε κτηνώδη ένστικτα ?!»  

Το δίδαγμα: *Τα Μάτια είναι ο Καθρέπτης της Ψυχής*

* Τολμήστε να κοιτάξετε τον άλλον στα μάτια και να εκφράσετε τα αισθήματα σας. Είναι σίγουρο ότι θα τα απορροφήσει η Αύρα της δικής του ψυχής.. ακόμη κι αν δεν ανταποκριθεί εκείνη την στιγμή. Αυτό που εισέπραξε, για πάντα θα το θυμάται. 
* Αφήστε το δάκρυ σας να τρέξει δίχως ντροπή, καθώς αυτό βοηθά να ξεπλυθεί απ' την θλίψη η ψυχή.. αλλά και να το νιώσει ο άλλος να στάζει μέσα στην δική του ψυχή. 
* Μην κρύβεστε - μην κρατάτε αποσπάσεις από φόβο μην αποκαλυφθείτε ή απορριφθείτε.. διότι έτσι χάνονται οι ευκαιρίες για το λεγόμενο «άγγιγμα ψυχής». 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*