Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

*Μουσικοθεραπεία .. εκπληκτικά αποτελέσματα*

Γαληνεύει την Ψυχή και Αδειάζει το Μυαλό απ’ τις Αρνητικές Σκέψεις: 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Προσπαθώ να εναρμονίζονται τα θέματα των άρθρων που δημοσιεύω, ώστε το κάθε προηγούμενο να “ανοίγει τις πύλες” στο επόμενο. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα πάντα, αρκεί να έχουμε γνώση για τα βασικά, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας.  

Επομένως χρειάζεται να γνωρίζουμε την λειτουργία των βασικότερων “εργαλείων” που διαθέτουμε. Το υπ’ αριθμόν ένα από αυτά είναι το μυαλό μας (ο εγκέφαλος μας), ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις ελέγχει το συναίσθημα, και σε άλλες οδηγείται από αυτό. 

Διαθέτουμε φυσικές ικανότητες, αρκεί να τις ανακαλύψουμε και να εξασκηθούμε επάνω σε αυτές. Μέσα στο αρχείο μου με τίτλο «Έλεγχος Σκέψεων και Συναισθημάτων», αποθηκεύω άρθρα μου που έχουν ως σκοπό να αντιμετωπίζουμε ψυχοφθόρες καταστάσεις, ψυχοσωματικές παθήσεις και γενικότερους προβληματισμούς, χρησιμοποιώντας τις φυσικές μας ικανότητες. Σας δίνω τον σύνδεσμο παρακάτω. 

Στο προαναφερόμενο αρχείο μου θα βρείτε και το άρθρο μου "εξάσκηση του μυαλού". 
Η μέθοδος που περιγράφω μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίχως καμία προετοιμασία, σε οποιονδήποτε χώρο και ώρα. Και μάλιστα θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε καλύτερα την μέθοδο της Μουσικοθεραπείας. 
Δηλαδή την παρακάτω μέθοδο, την οποία σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Καλλιέργεια της Συναισθηματικής νοημοσύνης – Σωστότερη κρίση – Ψυχική ισορροπία – Ανάκτηση αισιοδοξίας – Αύξηση αισθησιασμού.. και όχι μόνο  !!.

Επιλέξτε μια μελωδία ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Προτιμότερο είναι να μην έχει στοίχους και να μην σας θυμίζει απολύτως τίποτα από το παρελθόν, διότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε νοσταλγία ή αναμνήσεις θλιβερών στιγμών. Ρυθμίστε την ένταση όπως εσάς ευχαριστεί και σας ταξιδεύει. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και ακουστικά. 

Πάρτε τη θέση που επιθυμείτε μέσα σε έναν χώρο ή σε μία ανοιχτή τοποθεσία, αρκεί να σας δίνει την αίσθηση ότι σας χαλαρώνει – σας ξεκουράζει και επιτρέπει στο βλέμμα σας να πλανάται.
Έχοντας ως θέα την θάλασσα, ένα ποτάμι, ένα σιντριβάνι, ένα ενυδρείο ή ακόμη και την βροχή, θα μπορέσετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα πριν κλείσετε τα μάτια (αν θέλετε να τα κλείσετε). Μπορείτε μάλιστα να χαλαρώσετε και μέσα στην μπανιέρα σας έχοντας δημιουργήσει ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στο μπάνιο σας. Μία άλλη εναλλακτική είναι να “βολευτείτε” κάτω από το ντούζ, και να φαντάζεστε ότι στέκεστε κάτω απ' την βροχή.

Συνιστώ να επιλέξετε την φύση για όσους έχετε την δυνατότητα, καθισμένοι δίπλα στο κύμα της θάλασσας ή απέναντι σε μια λίμνη, ή κι ένα ποτάμι. Στην χειρότερη των περιπτώσεων αναζητήστε βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, και απολαύστε τις εικόνες καθισμένοι όσο πιο αναπαυτικά.
Το υγρό στοιχείο είναι απαραίτητο, διότι έτσι «ξεπλένεται η ψυχή» και μας δίνει την αίσθηση ότι επιπλέει ανάλαφρη επάνω απ’ το υγρό στοιχείο. Αυτή άλλωστε είναι και η βασικότερη έννοια της βάφτισης μας στο νερό.. <<το πλύσιμο της ψυχής >> !!. 

Αν επιλέξετε την εξοχή ή την θάλασσα, προτιμήστε ώρες που δύει ή ανατέλλει ο ήλιος. Θα έλεγα ακόμα καλύτερα νυχτερινές ώρες, με έναστρο ουρανό και φωτεινό φεγγάρι. Αφουγκραστείτε πρώτα τους ήχους της φύσης, και μετά βάλτε να παίζει η επιθυμητή μουσική. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση της μουσικής και ο ρυθμός της, είναι δική σας επιλογή την κάθε φορά. 

Σημασία έχει πάντα, το σώμα να βρίσκεται σε στάση που να νιώθετε τα άκρα σας αναπαυτικά.. και τα ρούχα σας να είναι ευρύχωρα (αν φοράτε ρούχα), ή να σας κάνουν να νιώθετε όμορφα μέσα σε αυτά.. ώστε να αισθάνεστε την μουσική να διαπερνά το σώμα σας.
Η επιτυχία είναι να φτάσετε σε σημείο να έχετε την αίσθηση σαν να πετάτε έξω από το σώμα σας, ή σαν να επιπλέετε επάνω στο νερό.. αφήνοντας να αξίζει τις χορδές της ψυχής σας, η κάθε νότα της μελωδίας !!

Επίσης όπως όλοι μας έχουμε διαπιστώσει, τα δάκρυα αποφορτίζουν την ψυχή, είτε απ’ την συγκίνηση είτε από την θλίψη κ.ά. Γι’ αυτό, εάν νιώσετε έναν κόμπο να ανεβαίνει στον λαιμό σας και τα μάτια σας να βουρκώνουν.. μην προσπαθήσετε να καταπιείτε τον κόμπο.
Αφήστε το δάκρυ να τρέξει ελεύθερα, ώστε να ανακουφιστείτε. Δεν είναι ντροπή, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες της ψυχής !!.

Αφεθείτε τελείως στους ήχους της μουσικής. Αφήστε το μυαλό να ταξιδέψει μαζί με την μουσική και να ονειρευτεί.. έστω κι αν οδηγηθείτε σε άπιαστα όνειρα. Πλάστε όνειρα όπως εσείς τα θέλετε, και όπως εσάς θα κάνουν να αισθανθείτε υπέροχα και μοναδικοί.. δίχως φραγμούς – ντροπές – ενοχές.. όσο ακραία κι αν είναι αυτά τα όνειρα για την πραγματική σας ζωή. Ζήστε δηλαδή νοερά αυτό που η ψυχή σας ζητά την δεδομένη στιγμή, και κάντε το ανεπιφύλακτα. Να θυμάστε πως μέσα στα όνειρα σας, κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ανεπιθύμητοι – άσχημοι – γελοίοι – φτωχοί, ή αποτυχημένοι. 
Μέσα στα όνειρά μας είμαστε αυτό που εμείς θέλουμε, κι όπως εμείς το θέλουμε !!.

Προηγουμένως όμως βάλτε το ρολόι να χτυπήσει μετά την μία ώρα. Μόλις χτυπήσει και σας επαναφέρει στην πραγματικότητα, κρατήστε τις θεσπέσιες αισθήσεις που σας χάρισε το μαγικό ταξίδι σας, και δίχως να σκεφτείτε τις θερμίδες, φάτε - πιείτε ότι σας αρέσει περισσότερο !!.
Μετά καθίστε χαλαρά και γράψτε – κάντε έναν κατάλογο με όλα αυτά που πραγματικά σας προβληματίζουν. Όπως, αυτά που σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλειες ή που σας λείπουν απ’ την ζωή σας. 
Το σίγουρο είναι ότι μετά από τις πρώτες 2-3 φορές (εφαρμογής της μεθόδου).. θα διαπιστώσετε πως ο κατάλογος αυτός αρχίζει να μικραίνει !!

Πρόκειται για μέθοδο δοκιμασμένη σε αρκετές περιπτώσεις ατόμων με σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και διακυμάνσεις διαθέσεων, όπως και σε άτομα που έχουν ανήσυχο ύπνο με συχνούς εφιάλτες. Μάλιστα συνιστάται ανεπιφύλακτα ακόμη και στις εγκυμονούσες (για αυτονόητους λόγους), όπως και σε γυναίκες που τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες (για κάποιους λόγους), τις βιώνουν σαν αγγαρεία !!.  


Με αυτόν τον τρόπο, τροφοδοτούμε συνειδητά το υποσυνείδητο μας με ευχάριστες εικόνες, παραστάσεις και αισθήσεις, τις οποίες τις "συνυφαίνει" στα όνειρα μας.
Εύκολα λοιπόν και διασκεδαστικά, η μουσικοθεραπεία έχει αισθητά αποτελέσματα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Άλλωστε η μουσική αν μητί άλλο.. γαληνεύει - δαμάζει ακόμη και αγρίμια !!. 
ΚΑΛΗ σας ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!


Για να επισκευτείτε το αρχείο μου «Έλεγχος Σκέψεων και Συναισθημάτων».. ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και επιλέξτε το επόμενο θέμα που σας ενδιαφέρει:


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου