Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

*Εαρινή Ισημερία .. άδραξε την ευκαιρία, ως την Φθινοπωρινή Ισημερία*

Γυρίζουμε σελίδα.. νέος κύκλος ανοίγει για μια νέα αρχή !!.


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Με την σημερινή μου ανάρτηση, ουσιαστικά προλογίζω τον νέο κύκλο των προβλέψεων μου, τον οποίο ανοίγω στις 28 Μαρτίου με την γέννηση της “Ματωμένης Σελήνης”, ο οποίος θα κλείσει και πάλι έως τον επόμενο Απρίλιο.
Όσοι με παρακολουθούν (έστω και τους τελευταίους μήνες), έχουν διαπιστώσει ότι αρχίζοντας από τον Απρίλιο του κάθε νέου έτους, συνεχίζω να προσθέτω στις μηνιαίες προβλέψεις μου τις επιρροές του κάθε επόμενου μήνα. Με αποτέλεσμα να διογκώνεται όλο και περισσότερο το κείμενο μου, καθώς συνδέω το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Οι νέοι μου αναγνώστες, πιστεύω πως θα αντιληφθούν πολύ σύντομα τους λόγους που ακολουθώ αυτήν την μέθοδο, η οποία έχει ρίζες αρχαιοελληνικές.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αναδημοσιεύω κάποια συγκεκριμένα άρθρα μου. Θέλω να πιστεύω ότι πιο εμπεριστατωμένα και με πιο απλά λόγια, δεν γίνεται να παρουσιαστεί το μεγαλείο της εαρινής εποχής.
Αφενός διότι με την Εαρινή Ισημερία (όπως θα δείτε παρακάτω) κλείνει πραγματικά ένας κύκλος, και «γυρίζουμε σελίδα», καθώς είμαστε σπλάχνα της φύσης, και έχουμε ενεργή θέση μέσα στο Σύμπαν !!.
Αφετέρου, δεν είναι τυχαίο που κατά την ίδια εποχή ο Δημιουργός μας, Δημιουργός όλου του Σύμπαντος, επέλεξε να “γεννηθεί” η Χριστιανική πίστη. Ωστόσο, για να μην αμφισβητηθεί το Θέλημα Του, και να εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη Γή, προφανώς έπρεπε να προηγηθεί ο μαρτυρικός θάνατος Του Χριστού, ώστε να επισφραγιστεί η αλήθεια με την Ανάσταση Του !!.  

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Δεν είναι σημαντικές μόνο οι θρησκευτικές εορτές και οι εθνικές. Εξάλλου μπήκαν στην ζωή του ανθρώπου κατά την πορεία του επί της Γής. Με την ίδια λογική που γιορτάζουμε τον ερχομό μας στην Γή, με την ίδια λογική υμνούμε τα φυσικά αγαθά που μας προσφέρει Εκείνος για να επιβιώσουμε, και προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα εξ’ ουρανού “μηνύματα” Του, για να παραμείνουμε Άνθρωποι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλαξοπιστούμε, ότι γινόμαστε ειδωλολάτρες.  

Επιστήμη και Θρησκεία:

Είναι λογικό οι γνώμες να διίστανται σε ότι αφορά την ύπαρξη μας και την εξέλιξη μας επί της Γής, ειδικά σε ότι αφορά την θέση μας μέσα στο Σύμπαν, διότι έχουμε την εντύπωση ότι είναι ελάχιστα τα σημεία επαφής μεταξύ της επιστήμης, και των όποιων θρησκευτικών πεποιθήσεων μας. Νιώθουμε δηλαδή σαν να προδίδουμε την πίστη μας.
Και επιπλέον, καθώς οι επιστήμονες – οι μελετητές – οι ερευνητές κ.ά, είναι λογικό να εστιάζουν στο δικό τους αντικείμενο, διότι οφείλουν να παρουσιάσουν “το έργο τους” ανεπηρέαστοι από κάθε άλλο διαφορετικό τομέα.. αυτό έχει ως αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, σε αρκετές περιπτώσεις να μπερδευόμαστε και να μην ξέρουμε σε τί να πιστέψουμε !!.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως πολύ σοφά ειπώθηκε μ.Χ. «η χριστιανική θρησκεία και η επιστήμη δεν έχουν λόγους να συγκρούονται, καθώς είναι οι πυλώνες του κτηρίου που λέγεται αλήθεια». 
Όντως τα πάντα είναι μια αλυσίδα δεδομένων αλληλένδετα μεταξύ τους, αρκεί να τα εξετάσουμε σφαιρικά και κυρίως με την σωστή χρονική τους σειρά, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη μας τις συγκυρίες, τις γνώσεις, όπως και τις δυνατότητες που είχε στην διάθεση του ο άνθρωπος ανά εποχές.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης, και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός, αναφέρονται στις επιρροές που δεχόμαστε απ’ την κίνηση ορισμένων Αστεροειδών σωμάτων και Πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων. Ο Δημόκριτος δε, παρότι δεν ήταν γιατρός, εκφέρει την ίδια άποψη σε δικές του θεωρίες.

Συνεπώς, σε ότι αφορά την Αστρονομία και κατ’ επέκταση την Αστρολογία, είναι αδικαιολόγητο στις μέρες μας να χαρακτηρίζονται από ορισμένους ως ειδωλολατρικές θεωρίες. Θα συμφωνήσω ωστόσο με το γεγονός ότι έχουν τροποποιηθεί αρκετές ερμηνείες έως και θεωρίες από ξένους πολιτισμούς, όπως απ’ την Δυτική Αστρολογία, την οποία ακολουθούμε σήμερα. Είναι προφανές ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με τον τρόπο που μας παρουσιάζει ο δυτικός πολιτισμός τις αστρολογικές προβλέψεις, παρότι στηρίζεται στα αρχαιοελληνικά στοιχεία.

Εξετάζοντας με μια προσεκτική μάτια τα ιστορικά γεγονότα, διαπιστώνουμε την σπουδαιότητα που είχαν οι μελέτες των προγόνων μας σχετικά με το Σύμπαν και τα φυσικά φαινόμενα. Επειδή όμως, είναι πρακτικά αδύνατον να “ξεδιπλώσω” έστω τα βασικότερα μέσα σε ορισμένες σελίδες, θα τα παρακάμψω στο παρόν άρθρο μου. Θα επανέλθω όμως σύντομα,  διότι όπως προαναφέρω, θεωρώ απαραίτητο να δημιουργηθούν “συνδετικοί κρίκοι” μεταξύ κάποιων αναμφισβήτητων δεδομένων, όσο βέβαια μου το επιτρέπει  το γνωστικό μου πεδίο.

Απώτερος σκοπός μου σήμερα είναι να καταλήξω στην ερμηνεία του “Κύκλου του Χρόνου”, με μια μέθοδο άγνωστη για τους πολλούς. Μέσω αυτής αντιλαμβανόμαστε ότι οι εποχές του χρόνου συμβολίζουν όλα τα στάδια της ζωής μας (μετά το Τέλος η Αρχή), όπως και τους λόγους που ο κάθε μήνας χωριστά, καθιερώθηκε να εκπροσωπείται από έναν συγκεκριμένο Αστερισμό (ζώδιο). Δεν ήμαστε «Μαριονέτες του Σύμπαντος», ήμαστε ένα μόριο του συνόλου που Εκείνος έπλασε !!.
Και προφανώς, Εκείνος επέλεξε την Ελλάδα ως πυρσό, για να δώσει τα φώτα της γνώσης και του πολιτισμού στους υπόλοιπους λαούς !!.

Ότι Τελειώνει, στην συνέχεια Λυτρώνει !!.

Σύμφωνα με τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα, δεν είναι δύσκολο να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα, ακόμη και για εποχές που οι άνθρωποι βρίσκονταν σε πρωτόγονη κατάσταση.
Είναι φυσικό οι άνθρωποι να άρχισαν να μετράνε την μέρα, είτε με την δύση του ηλίου, είτε με την ανατολή. Για πολλούς λαούς, αυτό συνεχίστηκε και σε νεότερες εποχές. Επίσης είναι αυτονόητο ότι άρχισαν να μετράνε τους μήνες, σύμφωνα με την εμφάνιση του ολόγεμου φεγγαριού. Προφανώς γι’ αυτόν το λόγο, τα πρώτα ημερολόγια ήταν τα σεληνιακά ημερολόγια. Βέβαια τα σεληνιακά ημερολόγια, διαφέρουν ως προς το ποια είναι η πρώτη ημέρα του κάθε μήνα.  
Και επιπλέον, παρατηρώντας τον ήλιο, σε σχέση με τις κλιματικές αλλαγές – την επίδραση του στην φύση – την χρονική διάρκεια από την ανατολή έως την δύση του.. διαπίστωσαν ότι δύο φορές τον χρόνο η μέρα έχει σχεδόν ίσες ώρες με την νύχτα. Δηλαδή Ισημερία.
Παρατήρησαν ότι αυτό συνέβαινε στα μέσα του χρόνου, δηλαδή αρχή της άνοιξης και του φθινοπώρου. Και πράγματι, αρχή της άνοιξης (αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Μαρτίου με το σημερινό ημερολόγιο) έχουμε την Εαρινή Ισημερία, και την Φθινοπωρινή Ισημερία, αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου. Και έτσι καθώς ο χρόνος μοιράζεται σχεδόν στην μέση, για αρκετούς αιώνες, οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι είχαν δύο εποχές.

Είναι απολύτως κατανοητοί οι λόγοι που δόξαζαν τον Ήλιο και την Σελήνη, που γιόρταζαν τις αλλαγές της φύσης και τιμούσαν ιδιαιτέρως την μάνα Γή (Γαία) για τα αγαθά που μας δίνει. Είχαν συνειδητοποιήσει την υπεροχή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς, γι’ αυτό και θεωρούσαν πως όφειλαν να εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους και τον σεβασμό τους, τόσο προς τα φυσικά στοιχεία – όσο και προς τις όποιες δυνάμεις του Σύμπαντος.
Οπότε σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, από τα βάθη των αιώνων ακόμη, παρότι ο κάθε λαός – πολιτισμός ακολουθούσε το δικό του ημερολόγιο (τρόπο μέτρησης του χρόνου), σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, η Εαρινή Ισημερία, η Φθινοπωρινή, όπως και τα Ηλιοστάσια, γιορτάζονταν με ιδιαίτερες προετοιμασίες και χαρές από όλους τους λαούς.

Η Εαρινή Ισημερία συνεχίστηκε να είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές, καθώς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης – την έναρξη νέου κύκλου ζωής – νέων προσδοκιών.
Η Εαρινή Ισημερία φέρνει την Άνοιξη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θεωρείται λογικό λοιπόν ότι κατά την αρχαιότητα απέδιδαν στο φυσικό αυτό φαινόμενο μυθικές σημασίες. Και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις οι  μύθοι, ή αναφέρονται στον τέλος μια οδυνηρής κατάστασης, ή στην μετάβαση απ’ τον θάνατο στην ζωή. Όπως και ο αρχαιοελληνικός μύθος της Περσεφόνης.

Συνεπώς, αυτός είναι και ο λόγος που η αλλαγή του χρόνου, η Πρωτοχρονιά,  εορταζόταν την ίδια εποχή. Από κάποιους λαούς την ίδια μέρα, από κάποιους άλλους την επομένη, και από άλλους την πρώτη Πανσέληνο αμέσως μετά την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή, την λεγόμενη “Ματωμένη Πανσέληνο”, όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα η τελευταία Πανσέληνος, πριν την σταύρωση Του Ιησού Χριστού. Τα Θεία Πάθη ασφαλώς ήταν εκούσια, διότι Εκείνος το γνώριζε ότι η Ανάσταση προϋποθέτει να δοθεί το “τέλος” !!.

Στο σημείο αυτό σημειώστε:
_ Την εαρινή ισημερία την εόρταζε και ο Χριστός μαζί με τους μαθητές του !!.
_ Η εαρινή ισημερία αργότερα, έγινε η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα, τόσο για τους Χριστιανούς, όσο και για τους Ιουδαίους.
_ Η εαρινή ισημερία αποτελεί ως και σήμερα την αφετηρία του Περσικού ή αλλιώς Ιρανικού ημερολογίου, και συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά για τους Ιρανούς και Ινδούς, αλλά και για πολλούς λαούς της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας. Επίσης, η επόμενη της εαρινής ισημερίας, είναι η πρώτη ημέρα του Ινδικού Εθνικού Ημερολογίου.
_ Και αντιθέτως, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου.

Οι διαφορές των ημερολογίων και οι αλλαγές.. σε σχέση και με τον Ζωδιακό Κύκλο:

Όπως συνοπτικά προαναφέρω, οι διαφορές των τρόπων μέτρησης του χρόνου (ημερολόγια) μεταξύ διαφορετικών λαών, ήταν μεγάλες.
Αναφέρω ως παράδειγμα (το οποίο θα αποδειχθεί σημαντικό), ότι το Αττικό ημερολόγιο είχε μόνο τρείς εποχές. Άνοιξη – Καλοκαίρι – Χειμώνα, και ο μήνας χωριζόταν σε δεκάδες και όχι σε εβδομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα στις αστρολογικές προβλέψεις χωρίζουν το κάθε Ζώδιο σε πρώτο – δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Επίσης τα βασικά Ζώδια ήταν 13 σε αριθμό, όσες και οι μεταβάσεις της Σελήνης από Αστερισμό σε Αστερισμό. Θα αναφερθώ όμως σε αυτό εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο μου.

_ Τις διαφορές του Εβραϊκού ημερολογίου με το σημερινό, έως και πολύ μετά τα χρόνια Του Χριστού, χρειάζονται ολόκληρη σελίδα για να τις απαριθμήσουμε. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που προέκυψαν πολλές ημεροχρονολογικές ασάφειες αργότερα, σχετικά με τον βίο Του Χριστού.
Και παρότι οι Ιουδαίοι είχαν “κληρονομήσει” πολλά από τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, ο Μωσαϊκός Νόμος απαγόρευε οποιαδήποτε αναφορά σε “ειδωλολατρικά στοιχεία”. Μάλιστα, ο λόγος που γιορτάζουν την Εαρινή Ισημερία, ήταν διότι συνέπεφτε με την απελευθέρωση τους από τους Αιγύπτιους. Έτσι ονομάστηκε Εβραϊκό Πάσχα, πολύ πριν την γέννηση Του Χριστού.    

_  Οι δε Ρωμαίοι, απέκλειαν τελείως την εγκυρότητα του Αιγυπτιακού ωροσκόπιου, το οποίο “φωτογραφίζει” τις θεότητες τους. Παρέμειναν πιστοί στις δικές τους μυθικές θεότητες. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πήραν αρκετά στοιχεία από τον Αλεξανδρινό πολιτισμό, όπου ήδη από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, ανθούσαν όλες οι επιστήμες. Μάλιστα το ημερολόγιο τους, προσαρμόστηκε αρκετά με τις θεωρίες των Ελλήνων Αστρονόμων.

ΣΥΝΕΠΩΣ, όπως διαπιστώνουμε απ’ όλα τα παραπάνω, ο εορτασμός της αλλαγής του χρόνου σε κάθε περίπτωση, είχε να κάνει με τα φυσικά φαινόμενα, συνεπώς, με τα Αστρονομικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές πότε δημιουργήθηκε η ιδέα να καθιερωθεί ως ημερολογιακή αρχή της νέας χρονιάς,  μια συγκεκριμένη ημερομηνία για όλους τους λαούς. Πιθανότατα επιδίωξε να το επιβάλει η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και έτσι επικράτησε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Απριλίου, έως και τον 16ο αιώνα μ.Χ.
Και συγκεκριμένα, το 1582 μ.Χ. μετά την κατάργηση του Ιουλιανού Ημερολογίου, καθιερώθηκε οριστικά ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου.
Εδώ όμως βάζω μια άνω τελεία και θα επεκταθώ στα παραπάνω στο επόμενο άρθρο μου, καθότι έχουν άμεση σχέση με την αφιέρωση μου στον Απρίλιο μήνα, αλλά και με το έθιμο του Πρωταπριλιάτικου ψέματος.
 
** Ωστόσο προηγουμένως, περίπου το 140 μ.Χ. είχε αναγνωριστεί από τον Πτολεμαίο (Αστρονόμος, Μαθηματικός και Γεωγράφος),  ότι η ημέρα της εαρινής ισημερίας συνέπιπτε με την αρχή του Ζωδιακού Κύκλου, δηλαδή άρχιζε με τον Κριό. Και επειδή οι ημερομηνίες των Ζωδίων ήδη μετακινήθηκαν, και όπως πολύ σωστά προέβλεψε ο Πτολεμαίος θα ακολουθούσαν περισσότερες αλλαγές, έθεσε ως ημερομηνία έναρξης του Ζωδιακού Κύκλου την 21η Απριλίου. Δηλαδή, την έως τότε πρώτη ημέρα του χρόνου, την προβλεπόμενη Εαρινή Ισημερία.
Αυτό σημαίνει ότι έκτοτε, οι Αστερισμοί έχουν περιοριστεί στους 12 βασικούς (όσοι οι μήνες του χρόνου), και οι ημερομηνίες των αλλαγών των Ζωδίων, έχουν καθιερωθεί όπως τις γνωρίζουμε. Ο Πτολεμαίος δεν ήταν μάντης, αλλά γνώριζε ότι κάποτε θα καθιερωνόταν ένα παγκόσμιο ημερολόγιο, καθώς σχεδίασε χάρτες, οι οποίοι αργότερα οδήγησαν τους θαλασσοπόρους στην ανακάλυψη των νέων – άγνωστων έως τότε Ηπείρων. Οι Αστρονομικές μελέτες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Αστερισμοί, ασφαλώς αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως, και έγιναν τα θεμέλια της Κοσμοθεωρίας. Ωστόσο ο Πτολεμαίος παρέμεινε κάθετος στην άποψη του, την οποία πρωτοεξέφρασε ο  Μέτων (5ο αιώνα π.Χ) και βρήκε σύμφωνο και τον Πλάτωνα, η οποία στο περίπου έχει ως εξής:«Κάθε Αστερισμός κι ένα κομμάτι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο άνθρωπος δεν μένει αυτό που γεννιέται. Έως να κάνει τον κύκλο του, γνωρίζει όλους τους χαρακτήρες μέσα του. Μήνα το μήνα, τους ανακαλύπτει». Έτσι έως και σήμερα ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό στις 21 Απριλίου, ωστόσο στην πραγματικότητα, αρχίζουμε τον κύκλο ζωής μας απ’ την 1η  Απριλίου. Ο κάθε επόμενος μήνας εκπροσωπείται από τον δικό του Αστερισμό, ο οποίος διδάσκει στους υπόλοιπους τα θετικά χαρακτηριστικά του.    


* * Προβλέπεται το μέλλον μας ?!.

Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, ήταν οι πρώτοι με διαφορά απ’ όλους τους υπόλοιπους λαούς, που αντιλήφθηκαν ότι οι θεϊκές φιγούρες, έχουν μυθικό χαρακτήρα. Ωστόσο, οι ολύμπιοι “θεοί” σωστά διαισθάνθηκαν ότι υπάρχουν, αλλά ως Ουράνια Σώματα, τα οποία όπως είπε και ο Πλάτων, «δεν πρέπει να έχουμε φόβο, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες θεοί, αλλά πρέπει να τους έχουμε σεβασμό ως ρυθμιστές του Σύμπαντος».

Ο δε Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό. Ήταν της άποψης ότι «μπορούμε να μελετήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Οι πρόγονοι μας λοιπόν, πατέρες όλων των επιστημών, γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» (ξενόφερτη λέξη) και το ονόμαζαν «αντιπεπονθός»,  που σημαίνει ότι «οι πράξεις μου στην πορεία της ζωής μου δημιουργούν τα αποτελέσματα, είτε στην συνέχεια της πορείας της ζωής μου, είτε σε άλλη ενσάρκωση μου».

Γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία της ψυχής. Ο Πλάτωνας μάλιστα δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές του ταξιδιού της, και όπως προκύπτει μέσα απ’ τα διδάγματα του, αναφερόταν συχνά στον Μοναδικό Αληθινό Θεό των Ζωντανών, όπως, «Θεός είναι αγάπη – ευσπλαχνία – κατανόηση – η πηγή της ζωής και τροφή του πνεύματος.. για όλα τα άσχημα και τα κακά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους αλλού, καθώς ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση».

Πράγματι αγαπημένοι μου αναγνώστες. Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, επομένως έχουμε το δικαίωμα των επιλογών μας. Ασφαλώς όμως, ήμαστε και υπόλογοι των πράξεων μας. Αλλά καθώς τα πάντα έχουν 2 όψεις.. οι παρεμβολές του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μας δώσουν μια επόμενη ευκαιρία.
Το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, γι’ αυτό άλλωστε μας προειδοποιεί, με μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία μας επιτρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε ώστε να πράξουμε το ωφελιμότερο. Τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για το γενικότερο σύνολο.  

Συνεπώς, όποια μέθοδο μελλοντικών προβλέψεων και να χρησιμοποιήσουμε, το μόνο βέβαιο είναι ότι η απάντηση που θα πάρουμε θα έχει πολλαπλή ερμηνεία. Μάλιστα το αναλύω εμπεριστατωμένα στο άρθρο μου με τίτλο «Μελλοντολογία».
Επίσης το σίγουρο είναι ότι Τίποτα δεν γίνεται Τυχαία.. όλα έχουν κάποιον σκοπό, και όλα γίνονται στην ώρα τους. Επομένως, όταν ανοίγει ένας Κύκλος, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να κλείσει. Και βάσει αυτής της θεωρίας, ο ετήσιος κύκλος προβλέψεων ολοκληρώνεται με τον Μάρτιο, και ήρθε η εποχή να ανοίξω τον νέο κύκλο.  

* * Μια διαφορετική προσέγγιση, πρόβλεψης των επιλογών μας: 

Ασφαλώς δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, υπάρχει λόγος που φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου, να μας προσφέρει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας επί της Γής.
Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ρόλος του Αστρικού Κύκλου είναι την κάθε εποχή του χρόνου, μέσω της φύσης να μας υπενθυμίζει τα στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.   
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή. 

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Συγκεκριμένα, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

Επομένως, αυτό που όντως προβλέπεται, είναι μόνο το αποτέλεσμα των επιλογών μας !!

 

~ ~ ~  Θα ακολουθήσουν συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια, για την περίοδο έως την Φθινοπωρινή Ισημερία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνω τις ήδη δημοσιευμένες προβλέψεις μου για το έτος 2017, ούτε τις μηνιαίες των επόμενων μηνών, ως συνήθως. Απλά θα χρησιμοποιήσω την παραπάνω μέθοδο πρόσθετα, μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε τα αδύναμα σημεία μας ανά εποχή – ανά μήνα, τα οποία θα πρέπει να τα προσέξουμε !!.ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια και
Mελλοντολόγος*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου