Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

αρχείο *Έλεγχος Σκέψεων και Συναισθημάτων !!.

«Δεν μπορώ» σημαίνει δύο πράγματα.. ή δεν ξέρω τον τρόπο – ή δεν θέλω να ξέρω !!. 


Πρόλογος, σχετικά με το περιεχόμενο των θεμάτων:
Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Το παρόν αρχείο μου το ονόμασα "έλεγχος σκέψεων και συναισθημάτων», διότι για να νιώσουμε γαλήνη, χρειάζεται να γνωρίζουμε πώς θα αποκτήσουμε τον έλεγχο. 

Πρόκειται για ένα κεφάλαιο που θυμίζει Λερναία Ύδρα (κόβεις ένα κεφάλι, φυτρώνουν δέκα).. καθώς είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, και αχανές λαβύρινθος το μυαλό του !!. 
Ωστόσο εάν θέλουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε γνώσεις σχετικά με τον έλεγχο των σκέψεων μας και των συναισθημάτων μας. 

Σχετικά με τον έλεγχο της σκέψης και των συναισθημάτων έχουν γραφεί πολλές θεωρίες, και άλλες τόσες εφαρμόζονται. Βέβαια, δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους, διότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του μοναδική ψυχοσύνθεση, όπως και την δική του οπτική. 
Ωστόσο, για όλους μας ισχύει ο ίδιος κανόνας = «χρειάζεται να γνωρίσουμε τον εαυτό μας για να βελτιώσουμε την ζωή μας». 
Επομένως, αυτό σημαίνει ότι,  δεν μπορείς να “διδάξεις” σε κανέναν ποιο είναι το σωστότερο για εκείνον, αλλά μπορείς να τον βάλεις στην διαδικασία να σκεφτεί.

Αυτή είναι η τακτική μου, την οποία εφαρμόζω μέσα απ' όλα μου τα άρθρα. Απώτερος σκοπός μου είναι να κάνω κάτι χρήσιμο στον ελεύθερο χρόνο μου, κι εάν έστω ένας άνθρωπος επωφεληθεί, το θεωρώ μεγάλο επίτευγμα.  
Τα θέματα που αποθηκεύω στο κάθε διαφορετικό αρχείο μου είναι συνυφασμένα μεταξύ τους, δηλαδή το ένα παραπέμπει στο άλλο. Συνεπώς προτείνω να τα διαβάσετε όλα σταδιακά. 


~ ~ ~ ~  Βλέπετε τις παρακάτω φωτογραφίες που συνοδεύουν τα άρθρα, τους τίτλους και τις σύντομες περιγραφές σχετικά με το περιεχόμενο. Ανοίξτε στην συνεχεία τον σύνδεσμο του άρθρου που σας ενδιαφέρει.. και καλή σας ανάγνωση: 


*Δεν έχουμε ψυχή – είμαστε Ψυχή *

Σύντομο αλλά περιεκτικό άρθρο μου. Συμπεριλαμβάνεται και σε άλλα αρχεία μου, καθώς πριν όλων, επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της ύλης μας (το σώμα) και του άϋλου στοιχείου μας, της Ψυχής !!. 

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η ψυχή είναι ο φορέας όλων των συναισθημάτων μας. Και επειδή δίχως ψυχή το σώμα δεν έχει ζωή, ο εγκέφαλος καλείται να χειριστεί τις ανάγκες της αναλόγως.  

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (πατήστε επάνω) και καλή σας ανάγνωση:
*ΒΡΟΧΗ* .. άλλους τους γαληνεύει, κι άλλους τους μελαγχολεί !!.

Βροχή..  η επίδραση της στην ψυχή μας !!
Άλλους τους γαληνεύει - άλλους τους τους μελαγχολεί. 
Σύντομο αλλά περιεκτικό το άρθρο μου, ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Καλή σας ανάγνωση: 
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html* Οι Μνήμες και η Ύπνωση .. αναδρομή σε προηγούμενη ζωή*

Στο συγκεκριμένο άρθρο μου εστιάζω στις ικανότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, και ειδικά σε ότι αφορά τις μνήμες μας. Κυρίως σε αυτήν που ονομάζουμε «Αισθητήρια Μνήμη», στην οποία αποθηκεύεται κάθε συναίσθημα που έχουμε βιώσει, και μας το φέρνει στην επιφάνεια σε ανύποπτους χρόνους. Επομένως, και σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να αποκτήσουμε τον έλεγχο των συμπεριφορών μας.

Παράλληλα, αναλύω εμπεριστατωμένα τους λόγους που δεν μπορούμε να ανασύρουμε μνήμες, οι οποίες δεν έχουν αποθηκευτεί στον εγκέφαλο μας ως βιώματα αυτής της ζωής.  
Οπότε, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση.


*Διανοητική νοημοσύνη (IQ) και Συναισθηματική νοημοσύνη (EQ)

Δύο ξεχωριστές ικανότητες του ανθρώπου. 
Ωστόσο, εστιάζω στην Συναισθηματική Νοημοσύνη, καθώς έχει άμεση σχέση με όλα τα προηγούμενα, αλλά και με τα άρθρα μου που θα ακολουθήσουν.

Η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, δεν απαιτεί γνώσεις - δεν απαιτεί "μυστήριες" διαδικασίες. Γινόμαστε οι ψυχο_θεραπευτές του εαυτού μας, οι ψυχαναλυτές των γύρω μας, και βελτιώνουμε την ζωή μας σε όλους τους τομείς. Έως και στoν επαγγελματικό.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο, και καλή σας ενημέρωση.
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/eq.html


*Εξάσκηση του μυαλού, με στόχο τις ευχάριστες σκέψεις*

«Έλεγχος των Σκέψεων – κατανόηση της Αισθητήριας Μνήμης» .. με εύκολη διαδικασία, διασκεδαστική, σε οποιοδήποτε χώρο και ώρα του εικοσιτετράωρου. 
Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα, βασισμένη σε αρχαιοελληνικές πρακτικές μεθόδους !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας επιτυχία αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες:
*Μουσικοθεραπεία .. εκπληκτικά αποτελέσματα* 

Καλλιέργεια της Συναισθηματικής νοημοσύνης – Ψυχική ισορροπία – Επάνοδος αισιοδοξίας – Αύξηση αισθησιασμού – Σωστότερη κρίση !!.
Εύκολη διαδικασία και διασκεδαστική, η οποία συμπληρώνει την μέθοδο *Εξάσκηση του μυαλού, με στόχο ευχάριστες σκέψεις* !!.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας επιτυχία αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες μου:


*Διαίσθηση .. μπορούμε να την Αναπτύξουμε - να την Διευρύνουμε*

** Τί ορίζεται ως διαίσθηση ?!
Είναι μια έμφυτη πηγή γνώσεων που μας δόθηκε ως Δώρο, για να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωή μας.
Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί, αποκτούμε καλύτερη και συχνότερη επαφή μαζί της. 

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες μου, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάστε την συνέχεια: 
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2016/05/blog-post_43.html
*Οι χορδές των Αισθήσεων*  

Η επίδραση των λέξεων στις Αισθήσεις μας !!.

Οι αισθήσεις μας μοιάζουν με έγχορδο όργανο.
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου .. φανταστείτε πως οι αισθήσεις μας μοιάζουν με έγχορδο όργανο.

Κάθε λέξη, φράση ή αφήγηση, αγγίζει κάποιες απ’ αυτές τις ευαίσθητες χορδές των αισθήσεων μας. Τότε, η Αισθητήρια Μνήμη ενεργοποιείται ακούσια.

Και ανάλογα με τους ήχους που θα ακουστούν.. άλλοτε η ψυχή θα γαληνέψει – θα ταξιδέψει – θα ονειρευτεί – θα πλημμυρίσει ευτυχία.. αλλά και αντιστρόφως .. θα αναστατωθεί – θα πικραθεί – θα βυθιστεί σε θλίψη – θα φτερουγίσει από Τρόμο !!. 

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάστε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/04/x.html*Ψυχανάλυση .. εναρμονίζεται ο νούς με την Ψυχή*  

Όλα τα συναισθήματα είναι προϊόν της ψυχής. 
Όμως, σύμφωνα με όσα μπορούμε να γνωρίζουμε πλέον στις μέρες μας, εξαρτάται απ’ τον νού κατά πόσο τα κατανοεί – και κατά πόσο σωστά τα ερμηνεύει !!.

* Κατανοώ το παρελθόν .. δεν σημαίνει ότι το δικαιολογώ, αλλά μαθαίνω να ζώ με αυτό.
* Αποδέχομαι το παρόν .. δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την εξέλιξη, αλλά αποκτώ επίγνωση των ευθυνών μου.
* Διεκδικώ επιθυμητή θέση στο μέλλον.. δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ να υλοποιηθούν τα θέλω μου, αλλά αναζητώ προοπτικές, όπου μπορώ να επενδύσω τις επιθυμίες μου.

Όσα λοιπόν δεν είναι ευρύτερα γνωστά για την μέθοδο της Ψυχανάλυσης, και τα αποτελέσματα της. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες μου: https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/blog-post_25.html


*Το γλυκόπικρο συναίσθημα της Νοσταλγίας*

Ο ορισμός της Νοσταλγίας (Nostalgia) είναι περίπλοκος. Μας δημιουργεί γλυκόπικρα συναισθήματα που συνήθως δυσκολευόμαστε να τα χειριστούμε, καθότι τα ανασύρει η Αισθητήρια μνήμη μας. 

Συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο μου, διότι πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει να εναρμονίσετε το παρελθόν με το παρόν.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/07/blog-post_9.html

*Aριστερός και Δεξιός Eγκέφαλος*

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν αντιγράφεται .. ωστόσο, τί γνωρίζουμε ?!

Σύντομο αλλά περιεκτικό το παρόν άρθρο μου. Αφορμή έγινε η φωτογραφία που το συνοδεύει, την οποία μόλις την είδα την “δανείστηκα”. Βέβαια δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, ωστόσο, μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τί συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας !!.

Είναι απαράδεκτο να κουβαλάμε μια ολόκληρη ζωή το κεφάλι μας επάνω στους ώμους μας, και να μην γνωρίζουμε τις βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας. Όπως επίσης είναι αδιανόητο να περιμένουμε από άλλους να δώσουν νόημα στην ζωή μας, όταν εμείς αδυνατούμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας, που άλλωστε με αυτόν πορευόμαστε μια ολόκληρη ζωή !!.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο φίλοι και φίλες μου για να διαβάσετε την συνέχεια:


Διάβασε γρήγορα δίχως σκέψη το κείμενο της φωτογραφίας.. μπορείς !!

*Εκπληκτικό εργαλείο ο ανθρώπινος Εγκέφαλος*

Πρόκειται για αυτόματο αναγραμματισμό αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Αυτό συμβαίνει διότι η σκέψη ολοκληρώνεται με αργό ρυθμό, βασιζόμενη στα αισθητήρια όργανα. Στην περίπτωση της ανάγνωσης, ακολουθεί το μάτι. Σε αντίθεση με αυτό, η μνήμη ξεπηδά πριν ακόμη δημιουργηθεί σκέψη, και έτσι δεν διαβάζει την λέξη γράμμα – γράμμα, αλλά την κάνει αυτομάτως εικόνα ως λέξη !!.

Μετά από έρευνες στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, το παραπάνω πείραμα απέδειξε ότι, «για να διαβάσεις ένα κείμενο, δεν παίζει ρόλο με ποια σειρά είναι τοποθετημένα τα γράμματα σε μια λέξη, αρκεί το πρώτο και το τελευταίο γράμμα να είναι στην σωστή σειρά, και στο σύνολο της η πρόταση να είναι ορθογραφικά σωστή» !!.
Και σίγουρα εδώ γεννιέται το ερώτημα, εάν ισχύει το ίδιο για όλες τις γλώσσες του κόσμου. Το συμπέρασμα θα σας εκπλήξει ακόμη περισσότερο διαβάζοντας το ολοκληρωμένο κείμενο.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:

https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/07/blog-post_27.html

*Κάθε κλειδί, ανήκει στην δική του κλειδαριά*

Συνεπώς, όπως το κάθε κλειδί θέλει την κλειδαριά του .. έτσι κι ο Θεός, στην κάθε μας απογοήτευση  απ’ την ζωή, θέλει να δώσει την λύση !!

Γνωστή σε όλους η έκφραση «Ο Θεός δοκιμάζει τους δυνατούς».. και πολλοί από εμάς, την έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρκετές φάσεις της ζωής μας. Ωστόσο.. είναι ανθρώπινο που μας πνίγει το πικρό παράπονο όταν τα όνειρα μας γκρεμίζονται απ’ τα αξεπέραστα εμπόδια, και οι προσωπικές μας σχέσεις βαλτώνουν από τις δυσκολίες των συνθηκών.

Μήπως όμως επιτρέπουμε να μας καταβάλει μια αναμενόμενη απογοήτευση, κι όταν βιώσουμε την απόλυτη απώλεια, τότε μόνο αντιλαμβανόμαστε πόσο ασήμαντοι ήταν οι λόγοι που ενωρίτερα υποφέραμε ?!.  
Και μήπως τελικώς, προσπαθούμε να ανοίξουμε την λάθος κλειδαριά, ενώ το κλειδί της δική μας ευτυχίας,  ανήκει σε άλλη πόρτα ?!.

Ας το εξετάσουμε λοιπόν. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση αγαπημένοι μου αναγνώστες:

*Μαθήματα Ζωής*

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στην ζωή μας σαν ευλογία, και κάποιοι άλλοι .. σαν ΜΑΘΗΜΑ !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου. Όλοι μας συμφωνούμε στην διαπίστωση πως, κάποιοι άνθρωποι έρχονται στην ζωή μας σαν ευλογία, και κάποιοι άλλοι .. σαν ΜΑΘΗΜΑ !!
Είναι γραφτό της μοίρας μας ?! .. είναι το πεπρωμένο μας ?! .. μας ακολουθεί το κάρμα μας ?!.

Σύντομο αλλά περιεκτικό το άρθρο μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:

*Ανάλυση της θεωρίας Μπούμερανγκ*

Ό,τι φεύγει από εσένα, πάντα επιστρέφει σε εσένα .. όπως το μπούμερανγκ !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες.

Μετά το άρθρο «Μαθήματα Ζωής», όπου εστιάζω στα αναπόφευκτα της ζωής, προτείνω να μελετήσετε προσεκτικά το παρόν άρθρο μου, ειδικά άν βρίσκεστε σε φάση που νιώθετε ότι η μοίρα στάθηκε σκληρή μαζί σας, ή δεν έχετε βρεί ανταπόκριση παρότι δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας. 

Λέγεται πως η κάθε ψυχή ερχόμενη στην Γή, υπάγεται στον Νόμο της Ηθικής Δικαιοσύνης του Σύμπαντος !!

Η θεωρία μπούμερανγκ έγινε ευρύτερα γνωστή από τον Φρόϊντ, θεμελιωτή της παραψυχολογίας, ωστόσο, απ’ την Αρχαία Ελλάδα ακόμη, οι φιλόσοφοι μας γνώριζαν αυτό που ονόμαζαν «αντιπεπονθός», και που σημαίνει: 
«Οι πράξεις δημιουργούν τα αποτελέσματα, είτε στην συνέχεια της πορείας της ζωής, είτε σε άλλη ενσάρκωση μας».

Όμως όπως θα διαπιστώσετε, καί στην Καινή Διαθήκη υπάρχουν αρκετές εντυπωσιακές αναφορές, οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Δημιουργός των πάντων και Θεός μας, δημιούργησε «Νόμο Ηθικής Δικαιοσύνης του Σύμπαντος», που μέσα σε αυτό ανήκουμε. Δεν ξέρω εάν αυτό σας παρηγορεί, αλλά σίγουρα, ουδείς μένει ατιμώρητος !!

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:


* * Σταδιακά συμπληρώνω νεότερα άρθρα μου. Προτείνω: 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον με αρκετή συνάφεια, παρουσιάζουν επίσης τα άρθρα μου στο αρχείο μου με τίτλο "Ψυχοερεύνηση - Παραψυχολογία"

Στο συγκεκριμένο αρχείο μου με τίτλο «Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία», αποθηκεύω άρθρα μου με πάσης φύσεως θέματα που αφορούν τις ασυνήθιστες ψυχικές δυνάμεις, και τα όποια παραψυχολογικά και υπερφυσικά φαινόμενα.. καθώς ο άνθρωπος φοβάται ό'τι δεν γνωρίζει, ή ό'τι δεν καταλαβαίνει !!. 
Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα κρύβουν μυστήριο, έχουν βιώσει κάποια Υπερφυσική εμπειρία. Έχουν καταγραφεί αμέτρητα φαινόμενα, στα οποία δίνονται εμπεριστατωμένες εξηγήσεις. Μάλιστα ακόμη και στους μύθοι και στις αναφορές για φαντάσματα, υπάρχει αρκετή δόση πραγματικότητας. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου: m.mosxona@gmail.com
Γράψτε μου το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου