Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

*Γέννηση Νέας Σελήνης μεταξύ 26 – 27 Φεβρουαρίου*

Η τελευταία Σελήνη πριν την Εαρινή Ισημερία !!.


Στις 12 με 13 Μαρτίου θα λάβει χώρα η γέμιση της τελευταίας Σελήνης πριν την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή η Πανσέληνος του Μαρτίου η οποία γεννιέται σήμερα, και η οποία χαρακτηρίζεται ως «Ονειροπόλα» !!.
Στις 20 Μαρτίου γιορτάζουμε την Εαρινή Ισημερία, η οποία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση (κλείσιμο) του Κύκλου που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο. Και συγκεκριμένα:

Έως τον 16ο αιώνα μ.Χ. η Πρωτοχρονιά εορταζόταν στις 1 Απριλίου. Δηλαδή μετά την έναρξη της Εαρινής Ισημερίας, η οποία προαναγγέλλει την αναγέννηση της φύσης, την αρχή νέου κύκλου ζωής επί της μάνας Γής (Γαία). Έτσι, ως πρώτος μήνας του νέου χρόνου είχε καθιερωθεί ο Απρίλιος.
Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό. Θα επανέλθω εξηγώντας τους λόγους σε επόμενο άρθρο μου. Προς το παρόν λάβετε υπόψη σας πως σύμφωνα με τις αρχαιοελληνικές ερμηνείες (στις οποίες στηρίζομαι), σχετικά με τον συμβολισμό του κάθε μήνα σε συνδυασμό με την διέλευση της Σελήνης από Αστερισμό – σε Αστερισμό.. το κάθε Ζώδιο εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα του, έως να κλείσει ο δωδεκάμηνος κύκλος «ροής των εξελίξεων»..
Έτσι, ο Κύκλος κλείνει τον Μάρτιο τον οποίο εκπροσωπούν οι Ιχθείς, και ανοίγει τον Απρίλιο με τον Κριό. Αυτό σημαίνει ότι θα ολοκληρώσω τον κύκλο των προβλέψεων μου τον Μάρτιο με την Ονειροπόλα Πανσέληνο στον Άξονα Ιχθύων – Παρθένου.. και ανοίγω τον νέο με την γέννηση της Ματωμένης Σελήνης του Απριλίου.
Η Πανσέληνος δηλαδή που κάθε χρόνο, προηγείται της Ανάστασης Του Κυρίου.

Ωστόσο σημειώστε:

Τα παραπάνω δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ανήκουν στον Αστερισμό τους, όσοι έχουν γεννηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, που τον εκπροσωπεί (ακόμη) το προηγούμενο Ζώδιο. Όμως το βέβαιο είναι ότι επηρεάζονται από τον χαρακτήρα του προηγούμενου Ζωδίου, περισσότερο απ’ όσο τα υπόλοιπα Ζώδια. Ως παράδειγμα, οι Ιχθείς του Φεβρουαρίου (20 με 28.2), θα είναι λίγο έξω απ’ τα νερά τους έως να μπεί ο Μάρτιος. Και οι δε Κριοί του Μαρτίου, έως τον Απρίλιο, θα έχουν την αίσθηση ότι έχει σβήσει το πάθος – η φλόγα που τους χαρακτηρίζει.
Και εδώ βάζω μια άνω τελεία, καθώς διευκρινίζω παρακάτω.

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Συνοπτική ανακεφαλαίωση:

Το κάθε νέο Πλανητικό Φαινόμενο, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των προηγούμενων και των επόμενων εξελίξεων. Υπάρχει δηλαδή μια αλυσιδωτή αντίδραση, γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να εξετάζουμε το παρελθόν, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε και το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό που ήδη συνέβη, καθώς θα συμβάλει στις επόμενες εξελίξεις. Επομένως κρατάμε τα παρελθοντικά Φαινόμενα ως οδηγό μας, και προσθέτουμε σε αυτά τις νεότερες αναμενόμενες επιρροές.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, έως να κλείσει ο Κύκλος, αυξάνεται και ο όγκος του κειμένου των προβλέψεων μου (όπως θα δείτε παρακάτω), καθώς επανέρχομαι συνοπτικά στα σημαντικότερα παρελθοντικά πλανητικά δρώμενα του κάθε μήνα.

 Αρχίζοντας από τον Απρίλιο του 2016 σας προετοίμαζα για τους επόμενους μήνες, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που μας στέλνει το Σύμπαν. Μάλιστα μέσα στο Φθινόπωρο του 2016 έλαβαν χώρα κάποια αξιοσημείωτα Συμπαντικά γεγονότα, των οποίων οι θετικές επιρροές θα έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Επομένως μας ακολουθούν και στην πορεία μας στο 2017 !!.
Όμως προς αποφυγή επαναλήψεων, θα ενημερωθείτε σχετικά με τις θετικές επιρροές στην πρώτη ανάρτηση μου του Ιανουαρίου, με τίτλο *Η πορεία μας στο 2017* 

Ο Δεκέμβριος παρουσιάζει πάντα κάποιες ιδιαιτερότητες, πιθανόν διότι ο αστεροειδής η Ψυχή (το μεγάλο φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων), τροφοδοτεί με πολλές ευαισθησίες την μητέρα του Σελήνη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η κατανόηση μας, η συμπόνια μας.. όμως και το όποιο τυχών ενοχικό αίσθημα.
Πιθανόν ο απώτερος σκοπός είναι να νιώθουμε πιο “ανθρώπινοι”, ώστε το Σύμπαν να έχει λόγους για να μας επιβραβεύει. Έτσι πέραν των άλλων, μαζί με αυτήν την συγκεκριμένη Σελήνη γεννήθηκαν νέες ελπίδες – νέες ευκαιρίες – νέες εναλλακτικές για όλους μας. Και επιπλέον η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου του 2016, ανέλαβε να μας αποδείξει πως «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους».

Ο Ιανουάριος του 2017, ήταν ο μήνας που δεν ευνοούσε βιαστικές αποφάσεις. Ήταν ο μήνας της περισυλλογής, ενδοσκόπησης και μελέτης. Αλλά επειδή επηρεαστήκαμε όλοι μας από τον χαρακτήρα του Αιγόκερου, είχαμε την τάση να σκεφτόμαστε άμεσες λύσεις, που να συνδυάζουν «το τερπνό μετά του ωφελίμου» !!.
Συνεπώς, σοφό ήταν να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας παρασύρει, παρότι η Πανσέληνος στις 12 Ιανουαρίου μας έδωσε την αίσθηση πως πρέπει να βιαστούμε για κάτι, ενώ όσο κι αν το θέλαμε, ήταν σαν να τρέχουμε επάνω σε κυλιόμενο διάδρομο. Γενικότερα υπήρχε στα πάντα μια γερή δόση ανυπομονησίας, καθώς ο χρόνος “είχε τραβήξει το φρένο”, και η αναμονή φάνταζε ως κατάσταση δραματική !!
Οπότε όλα τα παραπάνω, εξηγούν τον λόγο που η Πανσέληνος του Ιανουαρίου χαρακτηρίστηκε ως Δραματική !! 

Φεβρουάριος 2017.. ο μήνας των ερωτευμένων, στον οποίο όμως προέβλεψα ότι θα υπάρξουν αρκετά “ξεκαθαρίσματα” λόγω της παρασκιώδους Έκλειψης της Σελήνης, λίγες ώρες πριν την ολοκληρωτική γέμιση της.
Αυτό σήμαινε ότι η Πανσέληνος Φεβρουαρίου μας δημιούργησε την εντύπωση πως «κάτι υποβόσκει στο παρασκήνιο», το οποίο από την νύχτα μεταξύ 11 – 12 Φεβρουαρίου έως την Ματωμένη Πανσέληνο.. σίγουρα θα αποκαλυφθεί.

Ο τελευταίος μήνας του Χειμώνα, του Υδροχόου, συνήθως μας ξυπνά απ΄ την χειμερινή νάρκη μας (μεταφορικά), σαν να συνερχόμαστε μετά από μία νάρκωση, και η πρώτη μας αντίδραση είναι να ενδιαφερθούμε να μάθουμε μέρα και ώρα. Αυτό σημαίνει πως όλοι μας εξετάζουμε αρκετά πράγματα με διαφορετικά πλέον κριτήρια.. έστω και μεταχρονολογημένα !! 
Με την γέννηση όμως της Ονειροπόλας Σελήνης (όπως προαναφέρω), και καθώς τυγχάνει να τελειώνει και ο Φεβρουάριος μήνας.. μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αλλάξει η διάθεση μας αισθητά. Μπαίνουμε στον μήνα των Ιχθύων, του οποίου το χαρακτηριστικό είναι η ονειροπόληση, όπως και η νοσταλγία της παιδικής αθωότητας. 

Συγκεκριμένα, θα είναι σαν να συμβιβαζόμαστε με την στασιμότητα του χρόνου, αποβάλλοντας έτσι τις αγωνίες μας για πράγματα τα οποία θέλουν τον χρόνο τους έως να δούμε το αποτέλεσμα. Παράλληλα καταλαγιάζουν οι φοβίες μας για όσα θα μας απογοητεύανε σε περίπτωση που θα είχαν δυσάρεστες εξελίξεις.
Μπαίνουμε δηλαδή σε ένα κλίμα το οποίο μας θέλει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή του σήμερα, και μας επιτρέπει να μας ταξιδεύει η ελπίδα !!.
Νιώθουμε κουρασμένοι απ’ την σκληρή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε θαυμάσια παρέα ακόμη και την μοναξιά.. αρκεί να ζωντανεύει τα όνειρα μας μια γαλήνια μελωδία !!.   

** Συνιστώ όμως ιδιαίτερη προσοχή στα αξιαγάπητα Ψαράκια μας, διότι πέραν αυτών, στο έτος 2017 θα τους επηρεάζει η ετήσια κάρτα του Αστρολογικού Ταρό που είναι ο «Ονειροπόλος». Δηλαδή, θέλει προσοχή να μην χαθούν στο όνειρο τους οι Ιχθείς, και τους αποσπάσει απ’ τους στόχους τους η ανεμελιά. Το χειρότερο θα είναι να κλονιστούν οικονομικά. Οπότε η συμβουλή μου είναι, «κάντε τα όνειρα σας χρήμα – και το χρήμα μαξιλάρι σας για τα όνειρα σας».

Και τέλος, σχετικά με την Έκλειψη Ηλίου επίσης στις 26 Φεβρουαρίου, εγώ προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι σχετικά με την επιρροή του Φαινόμενου προς εμάς, καθώς μάλιστα δεν είναι ορατή από την Ευρώπη.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις μου, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνουν τις ετήσιες προβλέψεις μου για το έτος 2017 – ούτε τις μηνιαίες που θα ακολουθήσουν για το κάθε Ζώδιο χωριστά. Θα επανέλθω βεβαίως με τις προβλέψεις μου του μηνός Μαρτίου, με την έναρξη του νέου μήνα ως συνήθως.
Επίσης καθώς ανοίγεται νέος Κύκλος με την Εαρινή Ισημερία, θα σας προετοιμάσω για τους Ανοιξιάτικους μήνες.

Κλείνοντας ενημερώνω τους νεότερους αναγνώστες μου ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να παρουσιάζω τις προβλέψεις μου σύμφωνα με όσα θεωρώ ουσιώδη και υπεραρκετά να γνωρίζουμε, και πάντα κατά την κρίση μου. Ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους (τις οποίες αναλύω σε προηγούμενα άρθρα μου), και οι οποίες μάλιστα επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου