Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

*Δραματική η πρώτη Πανσέληνος του 2017.. στον Άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου*

Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική αστρολογία, ως Δραματική χαρακτηρίζεται η Πανσέληνος του Ιανουαρίου.. όμως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο λόγος που ονομάστηκε WOLF MOON από τους Ινδιάνους !!
Επομένως, εκτός απ’ την παρούσα ανάρτηση μου – πρόσθετες προβλέψεις μου, προτείνω να διαβάσετε τις αναλυτικές προβλέψεις μου μηνός Ιανουαρίου για όλα τα Ζώδια, όπως και την αμέσως προηγούμενη κοινοποίηση μου με τίτλο: "Wolf Moon" .. Ύμνος του λύκου προς την Πανσέληνο !!

Θα προλογίσω την συγκεκριμένη ανάρτηση μου, με την εξής βαθυστόχαστη θεωρία:
Την σοφία του μυαλού την αποκτάς με την γνώση και τις εμπειρίες, ενώ η σοφία της ψυχής διευρύνεται κατόπιν των αφόρητων της πόνων !!.

Σε κανέναν δεν αρέσει φίλοι και φίλες μου να υποφέρει σαρκικά, πόσο μάλλον ψυχικά. Κι όπως αναζητάμε τις απαντήσεις στους λόγους που το σώμα μας νοσεί – υποφέρει, έτσι αναζητάμε και απαντήσεις για τους λόγους που κατά καιρούς, υποφέρει η ψυχή μας. Και δεν είναι εξωπραγματικό το συμπέρασμα πως η κάθε Πανσέληνος, δίνει στον καθένα μας χωριστά τις απαντήσεις, σύμφωνα με τα ζητούμενα του. Αρκεί βέβαια, να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τον Ουρανό !!. 

Ο ρόλος της κάθε Σελήνης έχει διαφορετικούς σκοπούς, και συνήθως έχει μεγάλη διάρκεια η επιρροή της προς εμάς.
Προφανώς έτσι εξηγείται και ο λόγος που η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου ανέλαβε να μας αποδείξει ότι, «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους».

Ο Ιανουάριος μάλιστα, δεν είναι ο μήνας που ευνοεί βιαστικές αποφάσεις. Θεωρείται ο μήνας της περισυλλογής, ενδοσκόπησης και μελέτης. Αλλά επειδή εκπροσωπείται από τον Αιγόκερω, με αποτέλεσμα να επηρεαζόμαστε όλοι μας από τον χαρακτήρα του.. ούτε λίγο – ούτε πολύ, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε άμεσες λύσεις, που να συνδυάζουν «το τερπνό μετά του ωφελίμου» !!.
Επιπλέον, καθώς ο Αιγόκερως σχηματίζει Άξονα με τον Καρκίνο, την ανυπομονησία μας την φορτίζει και μια γερή δόση υπερβολής !!. 

Η Πανσέληνος μεταξύ 12- 13  Ιανουαρίου,  πράγματι μας δίνει την αίσθηση πως πρέπει για κάτι να βιαστούμε.. κι αυτό θα διαρκέσει ως την Έκλειψη μέσα στον επόμενο μήνα. Ωστόσο, αυτό δεν αφορά πρακτικά θέματα, ενέργειες – πράξεις – συμφωνίες.. αλλά αναθεωρήσεις – ανακατατάξεις – επανασυνδέσεις και εξομολογήσεις !!.
Συνεπώς, σοφό είναι να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας παρασύρει, καθώς υπάρχει λόγος που ο Χρόνος “έχει τραβήξει το φρένο”, και σίγουρα είναι για το καλό μας. Επίσης, ας μην βιαζόμαστε να δίνουμε έμφαση σε υποθετικά σενάρια, διότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η αναμονή, να φαντάζει ως μια κατάσταση δραματική !!
Οπότε όλα τα παραπάνω εξηγούν τον λόγο που η Πανσέληνος του Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται ως Δραματική !! 

* Ιδιαίτερη προσοχή στην υπερβολή οι Καρκίνοι, καθώς η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στην Άξονα σας με τον Αιγόκερω. Και να θυμάστε πως η δυσπιστία τρέφει τον φόβο.
* Προσοχή επίσης συνιστώ στα Ζώδια της Φωτιάς (ειδικά Τοξότες), διότι συνήθως παθιάζεστε μόνο με την ιδέα, και τότε κοντά στο ξερό καίτε και το χλωρό..  όπως και στα Ζώδια του Νερού που πελαγώνετε, και τότε πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.  
* Αιγόκεροι, συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι για τα πάντα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Για κάποιους πολύ πιθανόν να υπάρξουν αναβολές – καθυστερήσεις.. όμως σύντομα θα χαρείτε γι’ αυτό. Χαρά μεγάλη θα πάρουν οι γεννημένοι 12 & 13 Ιανουαρίου, εάν παρακάμψουν τον εγωϊσμό τους και δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους !!.

~ ~ Τα παραπάνω δεν ακυρώνουν τίποτα από τις αναλυτικές προβλέψεις μου Ιανουαρίου για το κάθε Ζώδιο χωριστά, αντιθέτως προσθέστε τα, στα σοβαρά υπόψιν σας.
Εύχομαι σε όλους από καρδιάς, η πρώτη Πανσέληνος του 2017 να εκπληρώσει κάθε σας επιθυμία !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*