Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

*Αφιέρωμα μου στον φιλελεύθερο Αστερισμό του Τοξότη, με ετήσια πρόβλεψη μου*

Χρόνια πολλά σε όλους τους περιπετειώδεις Τοξότες μας .. καθώς από 23 Νοεμβρίου έως και 21 Δεκεμβρίου, είναι η γενέθλια περίοδος τους !!.


Ωστόσο, για να μην μείνει κανείς σας παραπονεμένος.. πατήστε επάνω στον παρακάτω σύνδεσμο (Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016), και αφού διαβάσετε την εισαγωγή του άρθρου μου, εν συνεχεία κατεβαίνοντας προς τα κάτω, επιλέξτε την φωτογραφία του Αστερισμού (ζωδίου) που σας ενδιαφέρει, ώστε να διαβάσετε το αντίστοιχο αφιέρωμα μου. Καλή σας ανάγνωση !!.  



*ΑΦΙΕΡΩΜΑ μου στον φιλελεύθερο ΤΟΞΟΤΗ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ
ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών και ’’ανασκαφέας’’ του παρελθόντος, ΕΡΜΗΣ
Επιπλέον, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να διαβάσετε τον πρόλογο (δηλαδή το αρχικό κείμενο όπως προτείνω παραπάνω) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα φιλελεύθερο πνεύμα Τοξότη !!.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, εάν υποθέσουμε ότι ο Τοξότης εκπροσωπεί τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, ο ρόλος ερμηνεύεται ως εξής:

** Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την αρχή του Χειμώνα (τον Δεκέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου νιώθουμε κουρασμένοι απ’ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους άλλους, και αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να αποφορτιστούμε απ’ όλα αυτά. Αισθανόμαστε την ανάγκη να έχουμε λίγο περισσότερο δικό μας χώρο και ελεύθερο χρόνο. Απολύτως αναγκαίο και ανθρώπινο βεβαίως πριν δραστηριοποιηθούμε και πάλι για τους νέους στόχους μας.. ωστόσο οι Τοξότες δυσκολεύονται να μετριάσουν το δικαίωμα τους στην ελευθερία των κινήσεων τους. Σε αυτήν την φάση, τους συμβουλεύω εγκράτεια, ώστε να μην απομακρυνθούν απ’ όσα με κόπο κατακτήσανε.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΟΞΟΤΗΣ ως Ζώδιο της Φωτιάς: 
Ο έρωτας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του.. και απολαμβάνει περισσότερο την εποχή που βρίσκεται ακόμη στο φλέρτ. Στην συνέχεια οι υποχρεώσεις μιας σχέσεις, αλλάζουν το κλίμα του ρομαντισμού και την αίσθηση της ελευθερίας.. οπότε απογοητεύεται συντομότερα από κάθε άλλο Ζώδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι λάτρης της ελευθερίας του. Ωστόσο.. αναζητά το ταίρι που θα τον πείσει ότι μπορεί μέσα στην σχέση τους να συνδυαστούν και τα δύο. Δηλαδή να έχει την ελευθερία των κινήσεων του και των επιλογών του.. και τότε θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της οικογένειας. Συνήθως μέσα σε μια σχέση μένουν πιστοί.. ασχέτως εάν φλερτάρουν με έντονο τρόπο. Οι ερωτικές τους απογοητεύσεις δεν τους φθείρουν και η απογοήτευση κρατάει για λίγο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην συνεχίζετε να τον/την πιέζετε γενικώς όταν βλέπετε ότι απομακρύνεται, θα τον/την χάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Μην προσπαθήσετε να του προκαλέσετε οίκτο, απεχθάνεται τα αδύναμα άτομα. Χρησιμοποιήστε λογικά επιχειρήματα. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Το δώρο του Κρόνου για σας, που θα τον φιλοξενήσετε για δυόμιση περίπου χρόνια (άλλον ενάμιση περίπου δηλαδή), η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι που λάμπει για σας στον ουρανό, ώστε να σας καθοδηγεί σωστά στο κάθε σας βήμα. Το ένστικτο σας θα αυξηθεί, και έτσι θα διακρίνετε καθαρότερα το Δίκαιο σας, το οποίο θα πρέπει να ωστόσο να διεκδικήσετε έντιμα. Προσοχή μόνο μην σπαταλάτε τα βέλη σας για σε μακρινούς στόχους. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να τους πλησιάσετε, και το Άστρο σας θα λάμψει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2016.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΣΕΛΗΝΗ.. διόλου τυχαίο. Στο 2016 επιπλέον, θα είστε το αγαπημένο παιδί της Σελήνης, και θα φροντίσει να φωτίζει τους στόχους σας και τις όποιες σκοτεινές καταστάσεις που σας προκαλούν αβεβαιότητες, και που σας εμποδίζουν να ακολουθήσετε κάποιον νέο δρόμο στην ζωή σας. Ακόμη και οι προσωπικές σας σχέσεις θα έχουν πιο υγιείς εξελίξεις. Μάλιστα μέσω του Έρωτα θα νιώσετε την ικανοποίηση της Δικαίωσης σας.       

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. Προβλέψεις μηνός Δεκεμβρίου θα κοινοποιήσω την πρώτη ημέρα του νέου μήνα.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*