Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

*Η απογοήτευση στον Έρωτα*

Έρωτας Δυστυχισμένος ?! .. απλά δεν υπάρχει !!


Τα σενάρια των ερωτικών σχέσεων είναι αναρίθμητα αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Έρωτας νεανικός - Έρωτας πλατωνικός - Έρωτας μυστικός – Έρωτας καρμικός .. και Έρωτας που ντύνει με νέα χρώματα μια μακροχρόνια συντροφική σχέση. 
Ο Έρωτας λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο.. που άλλοτε φεύγει για άλλη αγκαλιά, κι άλλοτε επισφραγίζει μια μεγάλη αγάπη !!.

Ωστόσο, καθώς εμείς οι ίδιοι δίνουμε τίτλους στους Έρωτες που βιώνουμε, σοφό είναι να εμπεδώσουμε ότι ο Έρωτας εμφανίζεται στην ζωή μας για να της δώσει νόημα.. έστω κι αν είναι Έρωτας περαστικός.  

Στον Έρωτα απογοητευόμαστε κυρίως για τρείς λόγους:

* Ο πρώτος είναι.. 
διότι θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε αγαπηθεί ψυχή τε και σώματι.. ασχέτως εάν αυτό το συναίσθημα ανήκει σε ένα ανώτερο επίπεδο, που για να φτάσουμε σε αυτό, απαιτείται να έχουμε δαμάσει τον σαρκικό πόθο και να νιώθουμε την ολοκλήρωση μέσω ψυχικής επαφής !!.
* Ο δεύτερος είναι..
διότι εξιδανικεύουμε τα συναισθήματα του άλλου, σε βαθμό που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να αλλάξουν.. όχι τουλάχιστον χωρίς να το αντιληφθούμε, ή δίχως προηγουμένως, να έχουν φθαρεί τα δικά μας !!
* Και ο τρίτος και ο βασικότερος είναι ..
διότι όταν ζούμε κάτι ανεπανάληπτο σαν να έχουμε αγγίξει το άπιαστο όνειρο.. τότε θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό θα κρατήσει για πάντα !!

Βέβαια, μετά όλα τα παραπάνω γεννιούνται τα παρακάτω εύγλωττα ερωτήματα:

~ Γιατί να νιώθουμε πληγωμένοι, προδομένοι, μόνο όταν ο άλλος δεν θέλει - επιλέγει να μην είναι πλέον μαζί μας .. ενώ όταν εμείς επιλέγουμε τον χωρισμό πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα μας  ??!!.
~ Και γιατί δεν θυμώνουμε με τον εαυτό μας, όταν εμείς βρίσκουμε ενδιαφέρον σε άλλο πρόσωπο.. και σε αντίθεση με αυτό γινόμαστε θηρίο εάν ανακαλύψουμε  ότι μας απατούν  ??!!
~ Πώς είναι δυνατόν να το θεωρούμαι φυσικό όταν εξανεμίζονται τα συναισθήματα μας για κάποιο πρόσωπο.. αλλά σε αντίθεση με αυτό να θέλουμε να επιβάλουμε σε κάποιον συναισθήματα, τα οποία, ακόμη και να τα είχε κάποτε για εμάς .. απλά δεν τα έχει πλέον ??!!
~ Δηλαδή, μόνο όταν ο άλλος επιλέγει τον χωρισμό ή βρίσκει ενδιαφέρον σε νέο έρωτα.. τότε μόνο πονάει η απόρριψη ??!!


Η αλήθεια λοιπόν είναι:
Δηλώνουμε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ στον έρωτα, όσο η απέναντι πλευρά ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλουμε εμείς - και για όσο θέλουμε εμείς. 
Και δηλώνουμε ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ όταν μας εγκαταλείπουν ενώ εμείς δεν θέλουμε – δεν είναι δική μας η επιλογή.

Στην ουσία πρόκειται για τον πληγωμένο μας εγωϊσμό, και αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους, είναι η πιθανή ευτυχία του άλλου και χωρίς εμάς - μετά από εμάς - μακριά από εμάς !!. 
Συνεπώς.. πριν πέσουμε στα πατώματα και αρχίσουμε να κόβουμε φλέβες για πικραμένους έρωτες επειδή δεν βρίσκουμε την ανταπόκριση που θα θέλαμε, ας αναρωτηθούμε πρώτα.. 
>> πόσους ανθρώπους άραγε κάναμε ΕΜΕΙΣ να πονέσουν, διότι τους απορρίψαμε ή τους εγκαταλείψαμε ??!!. 
>> και σε ποιές περιπτώσεις τελικώς μας βολεύει ο κανόνας "ό,τι έδωσες - αυτό θα λάβεις" ??!!. 

Συμβουλές μου:

Σκληρά τα λόγια μου φίλοι και φίλες μου. Αλλά πιστέψτε με.
Κατά την εποχή που ο άνθρωπος υποφέρει λόγω πληγωμένων αισθημάτων, συμπεριφέρεται όπως ο εθισμένος. Και η μακροχρόνια επαγγελματική μου πείρα, μου δίδαξε πως δεν υπάρχει μέθοδος “αποτοξίνωσης” σε αυτές τις περιπτώσεις .. εάν δεν το θέλει ο ίδιος από το βάσανο του να λυτρωθεί !!.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, δεν συνιστώ την τακτική «ο έρωτας με έρωτα γιατρεύεται», διότι υπάρχει κίνδυνος αναπλήρωσης του κενού με υποκατάστατο. Δηλαδή, βιώνουμε τον νέο έρωτα στην σκιά του προηγούμενου πληγωμένου έρωτα.
Επίσης δεν συμφωνώ με την θεωρία, «εάν αγαπάς κάποιον άσ' τον να φύγει, κι αν γυρίσει, θα είναι για πάντα στο πλευρό σου». Και τούτο διότι, η ελπίδα και μόνο, εάν και εφόσον μετανιώσει θα γυρίσει.. μας εμποδίζει να γυρίσουμε σελίδα στην ζωή μας.  

Ωστόσο, ας μην λέμε μεγάλα λόγια, «σε εμένα δεν θα επιτρέψω να συμβεί αυτό ποτέ.. », διότι κανείς μας δεν ξέρει τί του επιφυλάσσει το μέλλον. 
«Αν δεν διψάσουμε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αίσθηση της δίψας, και μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο διψασμένος για λίγες σταγόνες νερό» !!.

Αλλά κι αν ακόμη παραπλανηθούμε και απογοητευτούμε.. επιβάλλεται να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή μας για κάποιον λόγο – κάποιον σκοπό. Αρκετές φορές μάλιστα, για να πάρουμε το μάθημα μας.
Ζούμε επομένως το σήμερα μέσα σε μία σχέση όσο πιο αυθόρμητα και ανέμελα μπορούμε, αφήνοντας τον χρόνο να δείξει πόσο στα δύσκολα θα αντέξει.. δίχως να θεωρούμε το "σ΄αγαπώ" συμβόλαιο εφόρου ζωής. 
Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ότι αφορά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ούτε καν’ τα δικά μας !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου