Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

*Αφιέρωμα μου στον μυστηριώδη Αστερισμό του Σκορπιού, με ετήσια πρόβλεψη μου*

Χρόνια πολλά σε όλους τους Σκορπιούς μας .. καθώς από 23 Οκτωβρίου έως και 22 Νοεμβρίου, είναι η γενέθλια περίοδος τους !!.


Ωστόσο, για να μην μείνει κανείς σας παραπονεμένος.. πατήστε επάνω στον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάστε την εισαγωγή του άρθρου μου, και εν συνεχεία κατεβαίνοντας προς τα κάτω, επιλέξτε την φωτογραφία του Αστερισμού (ζωδίου) που σας ενδιαφέρει, ώστε να διαβάσετε το αντίστοιχο αφιέρωμα μου. Καλή σας ανάγνωση !!. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΣΚΟΡΠΙΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Ταύρο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να λάβετε υπόψη σας και τον πρόλογο της συγκεκριμένης ανάρτησης μου όπως και ότι αφορά τα ζώδια του Νερού, (οπότε ανοίξτε τον παραπάνω σύνδεσμο) θα σας οδηγήσει στο αρχείο *Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016*  

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μυστικοπαθή και δύσπιστο Σκορπιό, και αυτό βεβαίως, συχνά μας βγαίνει σε καλό μας  !!.

**Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ αντιπροσωπεύει το τέλος του Φθινοπώρου (τον Νοέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου το αποτέλεσμα δεν είναι ανατρέψιμο, και έτσι δεν έχουμε παρά να πορευτούμε με αυτό. Ωστόσο, εάν οι καρποί των προσπαθειών μας δεν είναι ικανοποιητικοί, έχουμε το χρονικό περιθώριο μέσα στο επόμενο διάστημα που ακολουθεί (τον Χειμώνα), να οργανωθούμε καλύτερα. Είναι δηλαδή η εποχή που μέσα από τις εμπειρίες μας μπορούμε να γίνουμε πιο σοφοί και πιο διεκδικητικοί στο μέλλον.

Επομένως ο Σκορπιός είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την Ακρότητα. Δηλαδή, το «όλα ή τίποτα» !!. Από τα βαθύτερα ανομολόγητα ανθρώπινα πάθη μας, στις πιο έντονες και θορυβώδεις εκδηλώσεις των συναισθημάτων μας. Από την παγερή αδιαφορία, στην πιο ένθερμη μαχητικότητα. Από τον αυθορμητισμό, στην συμπεριφορά κατόπιν προμελετημένης στρατηγικής. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, όσοι ανήκουν στον Σκορπιό, ενώ έχουν μεγάλη γκάμα προτερημάτων, σε κάποιες περιπτώσεις χάνουν το μέτρο και έτσι προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο μέσα από τα λάθη τους, γίνονται πιο δυνατοί.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ως Ζώδιο του Νερού: 
Τον συναρπάζει το μοιραίο και το μυστήριο. Ζεί για τον παθιασμένο έρωτα.. αλλά με τον δικό του τρόπο. Θέλει τον/την σύντροφο ψυχή και σώμα δικά του, δίχως όμως να είναι διατεθειμένος να του αποκαλύψει τις δικές του μυστικές πλευρές. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο και να γνωρίζει τα πάντα για την ζωή του/της συντρόφου του, παρελθόν έως και τις πιο απόκρυφες σκέψεις του/της. Δεν θα εκδηλώσει με άμεσο τρόπο την ζήλια του, ούτε τις ανασφάλειες του μέσα στην σχέση. Χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Η σχέση με έναν Σκορπιό συνήθως είναι δύσκολη αλλά και συναρπαστική. Όντως είναι το νούμερο ένα Ζώδιο που μπορεί να κάνει σέξ με πάθος.. αλλά χωρίς αγάπη. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του πείτε ψέματα, όσο κι αν το θεωρείτε ασήμαντο ψεματάκι. Μην τον κάνετε να σας ζηλέψει, θα σας το ανταποδώσει. Μην επιχειρήσετε να τον χωρίσετε, οδηγήστε τον να το κάνει ο ίδιος. Τότε έχετε ελπίδες για επανασύνδεση.

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν ο ΠΥΡΓΟΣ ή αλλιώς τα Κεκτημένα σας. Ότι αφορά περιουσιακά στοιχεία ή οικονομικά σας θέματα, θα πρέπει να τα στηρίξετε σε δυνατότερες βάσεις. Σημαίνει επίσης ότι πιθανόν να ανοίξετε νέο σπιτικό, ή θα βάλετε τα θεμέλια για κάποιον επαγγελματικό στόχο. Ωστόσο, θα δικαιωθείτε τελικώς στον βαθμό που σας αξίζει, και μάλιστα ο Κρόνος απ’ τον Τοξότη στο 2016, θα σας φέρει πιο κοντά στους στόχους σας.
2016:
Σαν δώρο απ’ τον Κρόνο, που τον φιλοξενήσατε πριν μετακομίσει στον Τοξότη, έχετε ως ετήσια κάρτα σας το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι που θα λάμπει για σας στον ουρανό, και θα σας καθοδηγεί σωστά σε κάθε αβέβαιο βήμα σας. Το ένστικτο σας θα αυξηθεί, και έτσι θα διακρίνετε καθαρότερα το συμφέρον σας, το οποίο θα πρέπει να το διεκδικήσετε. Προσοχή μόνο «μην ποντάρετε σε κουτσό άλογο», διότι κάποιες φορές είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάσουν από μόνα τους, παρά να ρισκάρουμε για το ποθητό αποτέλεσμα. Αυτό αφορά και την προσωπική σας ζωή.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. Προβλέψεις μηνός Νοεμβρίου, θα κοινοποιήσω την πρώτη ημέρα του νέου μήνα.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*