Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

*Οκτώβριος 2016*

Προβλέψεις μου για τον δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου, που εκπροσωπείται από τον Ζυγό !!. 

Καλό μας μήνα αγαπημένοι μου αναγνώστες !!.
Στο εξής τις μηνιαίες προβλέψεις μου θα τις κοινοποιώ σε περισσότερα μέρη, λόγω του μεγάλου όγκου του κειμένου, το οποίο θα αυξάνεται όσο περνάνε οι μήνες. Τους λόγους τους εξηγώ παρακάτω. Επομένως σας συνιστώ να διαβάσετε τις αμέσως προηγούμενες αναρτήσεις μου σχετικά με την νέα θέση του Δία στο Ζυγό, όπως και το αποτέλεσμα που θα φέρει το λεγόμενο Ξύπνημα της Πυθίας.

Στις προαναφερόμενες αναρτήσεις μου, με τίτλους «ΔΙΑΣ στον ΖΥΓΟ» και «Το Ξύπνημα της Πυθίας», αναφέρομαι στο γενικότερο κλίμα που θα επικρατήσει έως και τον Οκτώβριο του 2017.. δηλαδή μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός χρόνου. Βεβαίως παράλληλα συμπληρώνω προβλέψεις και συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά, τις οποίες θεωρώ σημαντικές, διότι θα σας χρησιμεύσουν σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό και προτείνω να κρατήσετε τις σημειώσεις σας. 

Οι μηνιαίες προβλέψεις αφορούν τις επιρροές μέσα σε έναν συγκεκριμένο μήνα. Ωστόσο, το κάθε νέο Πλανητικό Φαινόμενο, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των προηγούμενων και των επόμενων εξελίξεων. Υπάρχει δηλαδή μια αλυσιδωτή αντίδραση, γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το παρελθόν, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό που ήδη συνέβη, καθώς μάλιστα αρκετά Φαινόμενα (όπως αυτά που προαναφέρω), για μεγάλο χρονικό διάστημα θα συμβάλουν στις επόμενες εξελίξεις. Επομένως, δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Αντιθέτως, τα έχουμε ως οδηγό μας, και τα συνδυάζουμε με τις μηνιαίες επιρροές.
Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  


Συνοπτική ανακεφαλαίωση:

Από τον Απρίλιο σας είχα προετοιμάσει για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο βαθύτερος συναισθηματικός μας κόσμος και οι προσωπικές μας ανάγκες, ήταν αναμενόμενο να μας απασχολήσουν όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. Προφανώς το Σύμπαν φρόντισε να δώσει νέο ενδιαφέρον στην ζωή μας, καθώς τα προβλήματα της καθημερινότητας (προσωπικά και ως λαός) έχουν γίνει δυσβάσταχτα, και οι αντοχές μας λιγοστεύουν.

Έτσι στον Ιούνιο, τραβώντας την προσοχή μας ο αστεροειδής Λίλιθ στις άκρως εσωτερικές μας επιθυμίες, και ειδικότερα στους  κρυφούς ερωτικούς μας πόθους.. δώσαμε προτεραιότητα στα προσωπικά μας ζητούμενα. Κάτι το οποίο βεβαίως είναι θετικό, ωστόσο θέλει προσοχή, διότι τα μεγαλύτερα λάθη τα κάνει ο άνθρωπος, όταν δεν έχει την δύναμη να χαλιναγωγήσει τους πόθους του !!.
Επίσης με την γέννηση της Νέας Σελήνης στις 4 Ιουλίου.. εμφανίστηκε στο προσκήνιο και ο αστεροειδής Έρως. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι στον Ιούλιο βιώσαμε τις πιο καυτές νύχτες του 2016 (κυριολεκτικά και μεταφορικά)..  και έτσι είχαμε την πιο φλογερή Πανσέληνο του 2016 στις 20 του μηνός !!.

Η δε θεαματική Βροχή των Αστεριών, από 11 έως και 13 Αυγούστου.. ενδυνάμωσε την ανάγκη των μοναχικών ανθρώπων για συντροφικότητα, όπως επίσης, την θέληση μας για να κάνουμε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις μας πιο ρομαντικές, ή πιο ουσιαστικές. Και βέβαια, καθώς οι λειτουργίες του Σύμπαντος θυμίζουν αλυσιδωτή αντίδραση.. οι παραπάνω επιρροές άνοιξαν ένα νέο θετικό κεφάλαιο με την Έκλειψη της Σελήνης στις 18 Αυγούστου, Πανσέληνος στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου !!.
Ήταν η πιο “αινιγματική” Πανσέληνος του 2016 .. η οποία πέραν των άλλων, «ξύπνησε το Λιοντάρι μέσα μας». Η επιρροή της Αύρας της είχε ως αποτέλεσμα να μας βάλει σε προβληματισμούς, σχετικά με το μέγεθος της αγάπης μας για τον εαυτό μας !!. 

Η αγάπη για τον εαυτό μας, μας οδηγεί στην απόφαση, πως δεν έχει νόημα να μένουμε σε κάτι ή να συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε κάτι, απ’ την στιγμή που «το έργο το έχουμε δεί πολλές φορές» και έτσι ξέρουμε πιο θα είναι το φινάλε του. Και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων να αποφασίσει, όχι απλά να γυρίσει σελίδα στην ζωή του.. αλλά να κλείσει οριστικά κάποιο “πολυδιαβασμένο” κεφάλαιο.
Ως προς αυτό, ευνοούνται όλα τα Ζώδια έως το τέλος του Φθινοπώρου .. αρκεί να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως το παρελθόν δεν αλλάζει. Εξάλλου, οι εμπειρίες μας είναι τα “κεφάλαια” μας για την υπόλοιπη πορεία της ζωής μας !!. 

Πρώτη Σεπτεμβρίου, με το καλωσόρισμα του Φθινοπώρου, η Νέα Σελήνη μας έδωσε μια μικρή “περίοδο χάριτος”. 
Δηλαδή, μας δίνει τον χρόνο μας για να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές του κλίματος, που θα φέρουν τα Φαινόμενα του Φθινοπώρου. Οι δε Εκλείψεις του Σεπτεμβρίου, αφενός μας ευαισθητοποίησαν σε ότι αφορά την πολυπόθητη συντροφικότητα που αναζητάμε όλοι μας για το υπόλοιπο της ζωής μας, και αφετέρου μας έφεραν αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό – την αγάπη μας για το άτομο μας ψυχή τε και σώματι !!.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου έριξε το φώς της στον θρόνο του Δία, ο οποίος μετακινήθηκε στον Ζυγό.
Θα βρίσκεται στον Αστερισμό της κόρης του της Δίκης, την οποία απέκτησε με την Θέμιδα (σύμφωνα με την μυθολογία), έως και τον επόμενο Οκτώβριο του 2017. 
Είναι σαν να επέστρεψε στο σπίτι του, στο φυσικό του περιβάλλον μετά από 12 χρόνια, απ’ όπου θα εκτελέσει καθήκοντα κριτή. Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα ολοκληρώσει το έργο του το οποίο είναι να μας “νοικοκυρέψει” θέλοντας και μη.. και στην συνέχεια σε βάθος χρόνου, «ο καθένας μας θα θερίσει ότι έχει σπείρει» !!.

Με την Πανσέληνο του Οκτωβρίου στις 16 του μηνός, στον Άξονα Ζυγού – Κριού, θα πυροδοτηθεί η επιρροή του αστεροειδή Πυθία. Διπλά ευνοημένοι οι Ζυγοί που γεννήθηκαν από 15 έως και 17 Οκτωβρίου. Επίσης τις νύχτες από 20 έως 23 του μηνός, αναμένουμε μια νέα θεαματική βροχή των αστεριών, τις Ωριωνίδες. Βεβαίως θα επανέλθω έως τότε με αναλυτικές ερμηνείες αυτών των Φαινόμενων !!.
    
Επομένως, εστιάζοντας πάντα στην θετική πλευρά των πραγμάτων.. πράγματι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα υπάρξουν θετικές ανατροπές στο γενικότερο σύνολο ως λαός, όπως όμως και σε ότι αφορά την προσωπική μας ζωή, θα αναζωπυρωθούν ερωτικά “παγωμένες” μακροχρόνιες σχέσεις -  καλοκαιρινές γνωριμίες θα εξελιχθούν σε ερωτικές σχέσεις (για τους αδέσμευτους), που πολύ πιθανόν να οδηγήσουν έως και σε γάμο !!.
    
* ΖΩΔΙΑ της Φωτιάς:

_Κριοί, ο Απρίλιος, ο μήνας ο δικός σας, σας έδωσε την αίσθηση ότι περπατάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια, ή επάνω σε τεντωμένο σκοινί. Τούτο ώστε, να αναγκαστείτε να κάνετε τους απολογισμούς σας. Έτσι οι συγκυρίες του Μαΐου, γεφύρωσαν το χάσμα σας, και μέσα στον Ιούνιο, ήταν στο χέρι σας να βάλετε αρκετά πράγματα στην θέση τους. Για τον Ιούλιο σας συνέστησα να χρησιμοποιήσετε την διπλωματική οδό, και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας, σε ότι αφορά σημαντικές αποφάσεις. Και κυρίως, μην κάνετε βήματα πίσω λόγω κάποιων συναισθηματικών πιέσεων που πιθανόν να δεχτείτε.. διότι (όπως σας το τόνισα) ο Αύγουστος θα σας δικαιώσει. Και πράγματι.. κάτι νέο άρχισε να προβάλει δειλά – δειλά στην ζωή σας, ανεβάζοντας την αισιοδοξία σας κατακόρυφα. Γι’ αυτό και σας συμβούλεψα να αφήσετε πίσω σας τις στάχτες όπου κάποτε υπήρχε φωτιά.. και να προχωρήστε μπροστά. Εάν ακούσατε τις συμβουλές μου, τον Σεπτέμβριο σίγουρα νιώσατε “τρελή χαρά γεμάτοι”. Και συγκεκριμένα, παρότι μπήκαμε στο Φθινόπωρο, εσείς είχατε την αίσθηση ότι είναι ο μήνας των διακοπών σας, μετά από αρκετά που τελευταίως σας βασάνιζαν.
Στον Οκτώβριο θα ευνοείστε και πάλι στον έρωτα.. αλλά καταλήξτε, προς τα πού γέρνει η ζυγαριά. Μάλιστα το «ξύπνημα της Πυθίας» στο απέναντι Ζώδιο τον Ζυγό, θα σας δώσει τα εφόδια που χρειάζεστε, ώστε να αποφύγετε εγκαίρως όσα δεν θα φέρουν επιθυμητά αποτελέσματα. Και πέραν αυτού, θα έχετε τις ευκαιρίες σας για να φέρετε το θαύμα στην ζωή σας. Είναι στο χέρι σας λοιπόν για να αλλάξετε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις, ως δια μαγείας !!. 

_Λέοντες, στον Απρίλιο χρειάστηκε να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας, ανεπηρέαστοι από πρόσωπα που έχουν μάθει να τα περιμένουν όλα από εσάς. Ωστόσο, στον Μάιο ήρθαν να συγκλίνουν μαζί σας, έστω και υποχρεωτικά. Τον Ιούνιο επιδιώξατε να βάλετε σε προτεραιότητα την προσωπική σας ζωή.. και πολύ καλά κάνατε. Σας συνέστησα μόνο προσοχή, στις υπερβολές σας γενικότερα. Στον Ιούλιο, είχατε υποστήριξη από πρόσωπα που δεν το περιμένατε, διότι σας είχε απογοητεύσει η στάση τους απέναντί σας. Στην προσωπική σας ζωή, βάλατε το μυστήριο, έως να βεβαιωθείτε πως δεν θα πληγωθεί η υπερηφάνεια σας. Σας έγραψα, υπομονή, κοντά είναι ο δικός σας μήνας.. και πράγματι ο Αύγουστος, σας αποζημίωσε για την καρτερικότητα σας. Το συναίσθημα που νιώθατε και σας φρενάρει πολλές φορές.. εξανεμίστηκε. Χειρίζεστε πλέον τα ζητούμενα σας με σοφία, αλλά και με τόλμη Λιονταριού. Η δε Έκλειψη της Σελήνης με όψη στον δικό σας Αστερισμό, σας απαλλάσσει σταδιακά από κάτι που στενάχωρα “διαιωνίζεται”.. δίνοντας σας πίστη για καλύτερες μέρες !!. Επομένως στον Σεπτέμβριο δεν είχατε να φοβηθείτε τίποτα. Χρησιμοποιώντας την λίστα σας με όσα θέλατε να σας αδειάσουν τον χώρο, ή και αντιστρόφως, στο χέρι σας ήταν να αποφασίσετε πού θα δώσετε προτεραιότητα.
Οκτώβριος. Εάν βάλατε τις προτεραιότητες σας στην σωστή τους σειρά, τότε ο Οκτώβριος σας ευνοεί για να κάνετε ένα μεγάλο άλμα μπροστά. Πάρτε τα ηνία στα χέρια σας, επισπεύστε ότι δεν σας ωφελεί να περιμένει πλέον, προχωρήστε σε συμβιβαστικές λύσεις. Είναι η καταλληλότερη εποχή για σοβαρές αποφάσεις, για ουσιαστικές αλλαγές. Στον έρωτα μην κάνετε εκπτώσεις !!. 

 _Τοξότες. Ο Απρίλιος έφερε αναστάτωση στην ζωή σας. Ο σκοπός του ήταν να διώξει απ’ την ζωή σας όσα σας κρατούν σε στασιμότητα. Ο έρωτας ήταν σε πρώτο πλάνο στον Μάϊο. Έτσι, στην προσωπική σας ζωή, αποφασίζετε να νοικοκυρευτείτε, αλλά τα διλήμματα δεν έπαψαν. Τον Ιούνιο φλεγόσασταν από νοσταλγίες – αναμνήσεις, κάτι που σας δίχασε μεταξύ του χθές και το αύριο. Στον Ιούλιο ισορροπήσατε τα θέλω σας με τα πρέπει, και βάλατε νερό στο κρασί σας, συνεχίζοντας όμως να επανεξετάζετε κάποιους στόχους σας. Το ατού σας βέβαια είναι ότι συνεχίζετε να έχετε τον Κρόνο στον Αστερισμό σας, αλλά ο Κυβερνήτης σας ο Δίας, φεύγει απ’ την Παρθένο στον Σεπτέμβριο. Γι’ αυτό και σας συμβούλεψα μέσα στον Αύγουστο, να δώσετε τέλος στις αναβολές των αποφάσεων σας. Συντομεύετε (σας το τόνισα), διότι θα έχετε την Τύχη με το μέρος σας. Και πράγματι, η καλή σας τύχη σας μέσα στον Σεπτέμβριο αναπτέρωσε το ηθικό σας, δίνοντας σας την δύναμη που σας χρειάζεται για να βάλετε τα όρια σας απέναντι στους άλλους, όπως και να κυνηγήσετε τους νέους σας στόχους.
Για τον Οκτώβριο εξακολουθώ να σας συμβουλεύω, να μην σπαταλάτε τα βέλη σας σε άπιαστα όνειρα. Είναι ο μήνας που απαιτεί ανασυγκρότηση, απολογισμό των απωλειών σας, ιδιαίτερη προσοχή στις συμφωνίες σας και ειδικά στα ψιλά γράμματα, προσοχή στις δεσμευτικές υποσχέσεις. Ωστόσο, θα σας δώσει την ευκαιρία για να απεγκλωβιστείτε από μια δυσάρεστη κατάσταση !!. 

* ΖΩΔΙΑ του Αέρα:

_Δίδυμοι, ο Απρίλης ήταν ο μήνας που σας έδωσε τις προϋποθέσεις για να βάλετε γερά θεμέλια στους μελλοντικούς σας στόχους, αλλά ο Μάιος ήταν ο πιο κρίσιμος μήνας του 2016 για σας, καθώς έπρεπε να κερδίσετε το χαμένο έδαφος (υλικά, ή αισθηματικά). Ωστόσο, ο γενέθλιος μήνας σας ο Ιούνιος, σας εξέπληξε ευχάριστα. Αφενός νιώσατε κάποια αναγνώριση (επαγγελματικά – σπουδές – νομικές υποθέσεις), και αφετέρου διαπιστώσατε ότι συνεχίζετε να αρέσετε, τόσο ως παρέα, όσο και ως ερωτικός σύντροφός. Σας συνέστησα μόνο προσοχή, «μην μπερδέψετε τα πίτουρα με τις στάχτες». Στον Ιούλιο είχατε την τάση άλλοτε να ρισκάρετε – άλλοτε να λουφάρετε.. και άλλοτε να τα θέλετε όλα «εδώ και τώρα». Περίεργη εποχή για σας, που ωστόσο απολαύσατε τις “τρελίτσες” σας !!. Παρόλα αυτά.. ο Αύγουστος ήταν γενναιόδωρος μαζί σας. Σας έδωσε την δυνατότητα να φέρετε το “θαύμα” στην ζωή σας. Να αλλάξετε δηλαδή κάποια κακώς κείμενα με πολλή ευκολία.. ως δια μαγείας. Εάν εκμεταλλευθήκατε σωστά τις συγκυρίες, στον Σεπτέμβριο σας συμβούλεψα να ξεχάσετε τους εγωϊσμούς, και δείξτε την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού σας. Πολλές φορές ένα συγνώμη ή ένα σε παρακαλώ.. ανοίγουν και τις πιο επτασφράγιστες πόρτες. Βοήθεια είχατε από άτομο με κάποιο αξίωμα, ίσως όμως και από κάποιο γυναικείο πρόσωπο.
Στον Οκτώβριο θα συμβεί κάτι ασυνήθιστο για εσάς. Οι δύο πλευρές του εαυτού σας επιτέλους εναρμονίζονται, οι ασυμφωνίες μετριάζονται, λειτουργείτε πιο συγκροτημένα, βρίσκετε τον τρόπο για να είστε ευχαριστημένοι με την μέση λύση. Με αυτά που μπορείτε να έχετε, ή να περιμένετε από τους άλλους. Αυτό θα σας βοηθήσει για να κατασταλάξετε σε αποφάσεις.

_Ζυγοί, ο Απρίλης θεμελίωσε όλα αυτά για τα οποία δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, για αρκετούς μήνες. Πιθανόν να μην το είδατε μέσα στον Μάϊο ξεκάθαρα, αλλά σίγουρα το συνειδητοποιήσατε μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος σας έκανε ακόμη πιο σοφούς. Όσον αφορά τον έρωτα, «τον ντύσατε με τα χρώματα που εσείς θέλετε».. και αυτό ακριβώς συνεχίσατε να κάνετε και στον Ιούλιο. Ευνοείστε στον έρωτα και στους επόμενους μήνες. Οι δε προβληματισμοί σας σε ότι αφορά τα οικονομικά σας – επαγγελματικά σας – σπουδές – ταξίδια.. κατά έναν μαγικό τρόπο, λύθηκαν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι το περιμένατε. Ήταν ο μήνας που σας έδωσε τα εφόδια για τα μελλοντικά σας σχέδια. Στον Αύγουστο, επικράτησε η αίσθηση πως έχετε «ξεσκονίσει από πάνω σας το παρελθόν», έχετε κατασταλάξει στο «τί αφήνετε πίσω σας, και τι παίρνετε μαζί σας».. οπότε σας συνέστησα να αρπάξετε το Άρμα που σας προσφέρει ο Αύγουστος, και με αποφασιστικότητα να το οδηγήσετε εκεί που θέλετε να φτάσετε. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας της Δικαίωσης σας, ότι και να σημαίνει αυτό. Ο Δίας σας ανταμείβει για τον ρόλο σας στον Ζωδιακό Κύκλο.  
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ο δικός σας κυριολεκτικά, και πράγματι, ειδικά σε ότι αφορά την προσωπική σας ζωή, μπορείτε να αρχίσετε να ονειρεύεστε την δική σας Βροχή των Αστεριών.. η οποία επαναλαμβάνεται από 20 έως τις 23 μέσα στον δικό σας μήνα. Το δε «ξύπνημα της Πυθίας» σας κάνει πιο σοφούς και διορατικούς σε ότι αφορά οικονομικά θέματα, ενώ η Πανσέληνος στις 16.. σας επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη. Μάλιστα όσοι γεννήθηκαν από 15 έως και 17 Οκτωβρίου.. κάτι ανέλπιστα ευχάριστο θα συμβεί, έως το τέλος του Φθινοπώρου !!. 

_Υδροχόοι, στον Απρίλιο «έσπασε ο διάολος το πόδι του» και από τύχη διαπιστώσατε ότι άξιζε η υπομονή σας το περασμένο διάστημα. Ο Μάιος σας έδωσε την τόλμη και τα επιχειρήματα, για να διασφαλίσετε – περιφρουρήσετε το έδαφος που κερδίσατε.. είτε συναισθηματικά είτε υλικά. Όσοι ακολουθήσατε την λογική σας, στον Ιούνιο η Τύχη σας ευνόησε στο έπακρον, ακόμη κι όταν κάνατε γκάφες. Σας συνέστησα μόνο προσοχή στις τυχών “διπλές καταστάσεις”. Το ίδιο σας επανέλαβα και για τον Ιούλιο, ο οποίος μάλιστα, σας έδωσε τις ευκαιρίες να επιβάλλετε τα όρια σας απέναντι στους άλλους.. αρκεί βέβαια, να ήταν το δίκαιο με το μέρος σας. Ο Αύγουστος δεν ήταν ο μήνας για να κάνετε τις ριζικές αλλαγές σας. Σας βρήκε να συνεχίζετε να ταλαντεύεστε μεταξύ του χθές και του αύριο. Οπότε σας συμβούλεψα να ξεκαθαρίσετε μέσα σας, εάν αυτό που σας ενώνει με το παρελθόν, μπορεί να ακολουθήσει τα μελλοντικά σας όνειρα. Ήταν μήνας ενδοσκόπησης λοιπόν. Ωστόσο, η Έκλειψη της Σελήνης στον Άξονα σας, σας ευνόησε για να δρομολογηθεί η επίλυση ενός θέματος, που φαίνεται να έχει «κολλήσει πεισματικά». Εάν το ξεπεράσατε αυτό το κόλλημα, τότε μέσα στον Σεπτέμβριο δόθηκε το οριστικό τέλος σε κάποιο παλιό κεφάλαιο, και είδατε να ανοίγει ο δρόμος προς την νέα αρχή.
Ο Οκτώβριος απαιτεί από εσάς εγκράτεια. Μην ανοίγετε νέες υποχρεώσεις γενικώς, εάν δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε – να τις καλύψετε. Μην βιαστείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις, εάν δεν λάβετε πρώτα υπόψη σας όλες τις εκδοχές. Μην επαναφέρετε στην ζωή σας παρελθοντικά θέματα δίχως ουσία. Μετρήστε σωστά το κάθε επόμενο σας βήμα.. είστε κοντά στην πηγή !!. 

* ΖΩΔΙΑ του Νερού:
 
_Καρκίνοι, ο Απρίλιος σας έδωσε το μάθημα του. Στον Μάιο ελπίζω να προχωρήσατε μπροστά, ανεπηρέαστοι από πρόσωπα που σας κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο σας. Στον Ιούνιο ήσασταν από αυτούς, που αγαπήσανε περισσότερο τον εαυτό τους. Επιβάλλονταν άλλωστε να γίνει αυτό. Ακόμη και το παιχνίδι που κάνατε με τον έρωτα, είχε ως σκοπό να νιώσετε πιο ερωτεύσιμοι. Σας συνέστησα μόνο προσοχή, «μην απλωθείτε σε πολλά ταμπλό». Το συνέστησα και για τον Ιούλιο, τον μήνα τον δικό σας.. ο οποίος εάν καταφέρατε να βάλετε στις προτεραιότητες σας πρώτα τον εαυτό σας, τότε σίγουρα σας βοήθησε για να λυθούν αρκετά προβλήματα σας, έτσι απλά ως δια μαγείας !!. Αύγουστος. Οι συγκυρίες, πλέον σας δίδαξαν τον τρόπο που αποκτάμε σωστότερα μέτρα σύγκρισης, και που όταν πρέπει, γινόμαστε πιο σκληροί με ότι μας πόνεσε στο παρελθόν. Πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα.. και πολύ καλά κάνετε. Όντως, η πίστη σας, σας ανοίγει τον δρόμο προς την «δεύτερη ευκαιρία». Στο Σεπτέμβριο είχατε την τάση για αναζήτηση νέων ευκαιριών, ή την ανακάλυψη τρόπων για να πραγματοποιήσετε κάποια όνειρα σας. Εάν επικεντρωθήκατε στους μελλοντικούς σας σκοπούς, αυτό σίγουρα σας βοήθησε ώστε να αφήσετε πίσω σας, όσα σας “αρρώσταιναν” στο παρελθόν. Σας συμβούλεψα να μην κάνετε βήματα πίσω.  
Στον Οκτώβριο η συμβουλή μου δεν αλλάζει. Ειδικά σε ότι αφορά την προσωπική σας – ερωτική σας ζωή.. επιβάλλεται να βάλετε τα όρια σας, να βάλετε τους δικούς σας κανόνες, να απαιτήσετε αυτό που σας ανήκει. Μην σας τρομάζει η ιδέα ότι ενδέχεται να χάσετε αυτό που έχετε. Είναι η καταλληλότερη εποχή για να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους. Ευνοείστε όσο ποτέ άλλοτε !!.     

_Σκορπιοί. Ο Απρίλιος συνέβαλε στο να απεγκλωβιστείτε από κάποια θέματα που σας κρατούσαν σε στασιμότητα, και ο Μάιος ολοκλήρωσε το έργο του, δίνοντας τέλος σε ότι επιβάλλεται να γίνει παρελθόν. Τον Ιούνιο γνωρίσατε τα νέα “χρώματα” του έρωτα – πιθανόν πρωτόγνωρα συναισθήματα για σας. Στον Ιούλιο δεν είχατε να κάνετε τίποτα περισσότερο απ’ το να ακολουθήσετε το ένστικτό σας.. και να απολαύσετε το ερωτικό κλίμα. Μάλιστα, όσο ο Άρης ο Κυβερνήτης σας ήταν σε ανάδρομη πορεία, σας έδωσε τον χρόνο για να καταστρώσετε την στρατηγική σας, είτε στην προσωπική σας ζωή, είτε για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος, είτε για να έχετε ένα καλό άλλοθι που φεύγετε. Επομένως, απ’ τον Ιούλιο ακόμη, άρχισε η κατάλληλη εποχή για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας. Ο Αύγουστος δοκίμασε τις αντοχές σας, και την πίστη σας στον εαυτό σας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να αισθανθείτε στο έπακρον την Δικαίωση σας, με την κυριολεκτική ή την μεταφορική της έννοια. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας που η Τύχη σας, σας ήθελε τρελά !!. Σας συμβούλεψα να αρπάξτε την κάθε ευκαιρία απ’ τα μαλλιά.. μόνο μην ποντάρετε σε ότι έχει σχέση με “τυχερά παιχνίδια”. Ο τζόγος δανείζει – δεν χαρίζει. Αυτό αφορούσε και την προσωπική – ερωτική σας ζωή.
Στον Οκτώβριο, εάν δεν ποντάρατε περισσότερα απ’ ότι στην πραγματικότητα άξιζε αυτό που ζείτε (γενικότερα), τότε ακόμη και κάποιο τυχών λάθος σας, θα δείτε να σας βγαίνει σε καλό. Είναι ο μήνας που ευνοεί δυναμικές αποφάσεις, δημιουργικές επεκτάσεις, ανεύρεση ευκαιριών, και ξεκαθαρίσματα εφ’ όλης της ύλης. Ψυχολογικά θα έχετε κάποιες διακυμάνσεις, οι οποίες όμως θα σας ωφελήσουν στην ενδοσκόπηση σας.  

_Ιχθείς, τον Απρίλιο νιώσατε να επιστρέφουν οι αισιόδοξες σκέψεις σας, και να ανταμείβονται οι αξίες σας. Ο Μάιος σας απέδειξε πως η καλή σας Τύχη δεν σας ξέχασε. Έτσι νιώσατε να επανέρχεται ο δυναμισμός σας μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος σας έριξε τις γέφυρες που οδηγούν σε καλύτερες μέρες. Σας συνέστησα μόνο προσοχή στα έξοδα λόγω του αυθορμητισμού σας, όπως και σε “πολύμορφες” καταστάσεις. Για τον Ιούλιο επίσης συνέστησα να αποφύγετε την ονειροπόληση, και να εξετάσετε σοβαρά κάποιες ευκαιρίες που θα σας δοθούν, οι οποίες ωστόσο θα ευδοκιμήσουν στο τέλος του χρόνου. Πράγματι, στον Ιούλιο άρχισε να σας “φλερτάρει” ένα καλύτερο αύριο, το οποίο όμως θα πρέπει να έχετε υπομονή για να το δείτε σε βάθος χρόνου. Επίσης είναι άξιο απορίας (για εσάς) που δεν θέλετε πλέον να ζείτε «στο παραμύθι». Ο Αύγουστος σας απέδειξε ότι τα όνειρα γίνονται όντως πραγματικότητα, αρκεί να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Μάλιστα η δε Έκλειψη της Σελήνης, σας έδωσε την πίστη για καλύτερες μέρες. Ο Σεπτέμβριος, με την Έκλειψη του Ηλίου στον Άξονα σας, σας ταρακούνησε τα στάσιμα νερά στο μικρό σας λιμανάκι. Το ήσυχο ψαράκι έγινε καρχαρίας, αλλά για το καλό του. Για να ξανοιχτεί στα πέλαγα, και να διεκδικήσει το κάτι περισσότερο που του αξίζει. Ωστόσο.. σας συμβούλεψα εγκράτεια, διότι ενδέχεται να χάσετε τον δρόμο της επιστροφής προς τον κόλπο του λιμανιού σας.
Οκτώβριος. Εάν πράξατε σύμφωνα με τις συμβουλές μου, στον Οκτώβριο θα συμβεί αυτό που λέμε ότι «έσπασε ο διάολος το ποδάρι του» και έτσι εκμεταλλεύεστε την ευκαιρία. Μια ευκαιρία που θα πρέπει να την αξιοποιήσετε σωστά, δίχως να σκεφτείτε τον κόπο σας ή τον χρόνο σας. Προσοχή μόνο σε ότι αφορά περίπλοκες ερωτικές “δραστηριότητες” διότι θα υπάρξουν πολύπλευρες απώλειες.  

* ΖΩΔΙΑ της Γής:  

_Ταύροι, ο Απρίλιος σας έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσετε προς ένα πιο γόνιμο έδαφος. Τον Μάιο, τον μήνα τον δικό σας,  ο Ήλιος συνωμότησε υπέρ της συναισθηματικής αποκατάστασης σας, αλλά και στην υλική σας αποζημίωση. Τον Ιούνιο χρειάστηκε να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα, ώστε να βρείτε την ψυχική σας ηρεμία. Σας συνέστησα μόνο να μην ενεργήσετε ως «ταύρος σε υαλοπωλείο». Τον Ιούλιο είχατε μεγάλη εύνοια στο να προχωρήσετε την ζωή σας παρακάτω. Και όσο κι αν σας φοβίζει το άγνωστο μέλλον, σας διαβεβαιώνω πως ο νέος “κόσμος” που γνωρίσατε, θα σας δώσει την ικανοποίηση που χρειάζεστε. Ο Αύγουστος σας πίεσε συναισθηματικά, ώστε να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας – να πιστέψετε περισσότερο στην γοητεία σας – να βγάλετε τις παρωπίδες.. για να ανακαλύψετε χαρές της ζωής που στερηθήκατε. Ήταν ο μήνας που σας έβγαλε από την “ναφθαλίνη” σας, και γιατί όχι.. η ζωή θέλει κάπου – κάπου και λίγες στιγμές «τρελής χαράς». Τον Σεπτέμβριο ευνοηθήκαμε απλόχερα όπως και ο Σκορπιός, που είστε δεμένοι στον ίδιο Άξονα. Με την διαφορά ότι εσείς κληθήκατε να μην αφήσετε τίποτα στην Τύχη, αλλά να φέρετε το Θαύμα οι ίδιοι στην ζωή σας. Σας συμβούλεψα να πιστέψτε στο Θαύμα.. και ο δρόμος σας προς τους στόχους σας, θα ανοίξει ως δια Μαγείας.
Οκτώβριος. Και συνεχίζω για τον Οκτώβριο να πιστεύω κάθετα σε αυτό, αρκεί η κάθε σας κίνηση να είναι σωστά προμελετημένη. Την υπομονή την έχετε, την επιμονή επίσης την έχετε.. μένει να εξετάζετε τους σκοπούς σας πιο σφαιρικά. Λάβετε υπόψη σας όλες τις εκδοχές, και ενστικτωδώς η Πυθία θα σας προφυλάξει από τυχών παρορμητικούς ελιγμούς σας. Με λίγα λόγια, είναι ο μήνας που δεν θέλει κόπο – αλλά τρόπο !!.   

_Παρθένοι, τον Απρίλιο η Μοίρα σας, ήρθε προς το μέρος σας. Ο Μάιος ήταν γενναιόδωρος με όσους δεν λιγοψύχησαν στα δύσκολα.. κι αυτό ως διά μαγείας. Δεν χρειάστηκε να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο. Στον Ιούνιο σας συμβούλεψα να επιτρέψετε στον εαυτό σας να ζήσει λίγες ρομαντικές στιγμές, που τις έχει στερηθεί. Το είχατε ανάγκη για να συνεχίσετε. Στο Ιούλιο σας συνέστησα να σταματήστε την γκρίνια επειδή θέλετε οι εξελίξεις να προχωρούν σε χρόνο μηδέν. Και σας τόνισα ότι δεν πρέπει να απελπίζεστε εάν υπάρξουν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες σας υποχρεώσεις. Σας ενθάρρυνα να αφήστε τον χρόνο να κάνει την δουλεία του, διότι πριν το καταλάβετε, θα γίνουν όλα όπως τα θέλετε. Και πράγματι.. μέσα στον Αύγουστο διαπιστώσατε πόσο σοφή είναι η λαϊκή παροιμία «κάθε πράγμα στον καιρό του, και ο κολιός τον Αύγουστο». Ο Σεπτέμβριος (ο γενέθλιος μήνας σας) θα έδωσε την ώθηση για να δρομολογηθεί η επίλυση ενός θέματος, που σας απασχολεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η Έκλειψη του Ηλίου στον Άξονα σας, προέβλεψα ότι σας βάλει σε συλλογισμούς, του τύπου «τί είχαμε – κι εάν βέβαια είχαμε .. τί χάσαμε – κι αν τελικώς το χάσαμε» !!. Αυτό δεν ήταν απαραιτήτως κακό για εσάς, διότι ήρθε η εποχή, όπου όλοι μας αρχίζουμε «να μετράμε τα κουκιά μας». 
Οκτώβριος. Επομένως, εάν κάπου έχετε χάσει έδαφος.. καιρός να το ανακτήσετε. Μην βλέπετε επιφανειακά τα δεδομένα, μην σας τρομάζουν, και μην σας προβληματίζει η άποψη – η αντίδραση των άλλων. Επιχειρήστε να διεκδικήσετε αυτό που θεωρείτε πως κακώς ξέφυγε από τον έλεγχο σας ή λόγω αμφιβολιών το παραμελήσατε, και τότε θα δείτε πόσο απλά αντιστρέφονται οι όροι !!.

_Αιγόκεροι, στον Απρίλιο πιεστήκατε να καταλήξετε σε συμπεράσματα, καθώς κάποιο κεφάλαιο της ζωής σας είχε κλείσει. Ο Μάιος ωστόσο έδιωξε κάθε σας προβληματισμό, μόλις σας αποκάλυψε πρόσωπα και καταστάσεις,  που ενώ αρχικά οργιστήκατε, μετά όμως πολύ το χαρήκατε. Στον Ιούνιο νιώσατε πιο ξεκάθαροι και πιο ανάλαφροι. Σας συμβούλεψα όμως, να μην βιαστείτε να δεσμευτείτε με νέους “κανόνες”, που αργότερα θα το μετανιώσετε. Εάν όντως, δώσατε χρόνο στον εαυτό σας για να εξετάσετε τα μελλοντικά σας σχέδια πιο προσεκτικά, (σας διαβεβαίωσα) πως στον Ιούλιο θα διαπιστώσετε πως δεν χάσατε απολύτως καμία ευκαιρία. Και όντως, σίγουρα αποφύγατε ακόμη μια απογοήτευση.. διότι “το τυχερό σας”, άρχισε μετά την Πανσέληνο του Ιουλίου να εμφανίζεται μπροστά σας !!. Στον Αύγουστο νιώσατε την Δύναμη σας να επανέρχεται, και αυτό σας ανεβάζει το ηθικό σας. Αυτήν την αίσθηση αυτοπεποίθησης, δεν πρέπει όμως να την σπαταλήσετε σε ανούσιες επιδείξεις “θέσης ισχύος” .. αλλά με πράξεις την στιγμή που δεν το περιμένει κανείς. Δηλαδή, αιφνιδίως. Το ίδιο σας τόνισα ότι ίσχυε και για τον Σεπτέμβριο, ο μήνας που σας έδωσε την ευκαιρία να απεγκλωβιστείτε από αυτό που σας φράζει τον δρόμο για μια νέα πορεία. Ωστόσο σας συμβούλεψα προσοχή στον ενθουσιασμό σας, ο οποίος ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να βιαστείτε να δεσμευτείτε με υποσχέσεις ή με υποχρεώσεις, που ενδεχομένως δεν θα μπορέσετε να τις εκπληρώσετε.
Οκτώβριος. Εάν ενεργήσατε συγκρατημένα, τότε η μπόρα έχει πλέον περάσει και σύντομα θα δείτε το ουράνιο τόξο. Μετά το Τέλος έρχεται πάντα ή κατάλληλη ώρα που ευνοεί την νέα αρχή. Η ώρα η δική σας ήρθε. Ωστόσο, εφόσον μέσα από τα λάθη σας γίνατε πιο σοφοί, μην αρκεστείτε σε προχειρότητες. Βάλτε γερά θεμέλια αυτήν την φορά, καθώς μάλιστα ο χρόνος είναι με το μέρος σας !!.       

~ ~ Καλό μας μήνα λοιπόν αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, και μην ξεχνάτε πως πέραν όλων αυτών των Αστρολογικών προβλέψεων.. η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή τα βιώματα – τις εμπειρίες – τα γεγονότα – τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  και όχι μόνο τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη !!.  

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/
Δημόσια σελίδα μου facebook: https://www.facebook.com/MariannaMosxona.PsychologyAstrology/