Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

*Ματωμένη Πανσέληνος*

Η Ματωμένη Πανσέληνος 22 Απριλίου.. και η Ανάσταση!!

Η σημερινή μου ανάρτηση φίλοι και φίλες μου, έχει ένα διαφορετικό ύφος. Και παρότι κατά καιρούς με έχουν κρίνει αυστηρά, δεν θα πάψω να υποστηρίζω πως η Ψυχή, το Σύμπαν και ο Δημιουργός των πάντων, είναι αλληλένδετα. Άλλωστε αυτό το οποίο πιστεύω, μπορώ και το τεκμηριώνω.

Πράγματι, ο Απρίλιος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας, τόσο  για την προσωπική μας ζωή, όσο και για το γενικότερο σύνολο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο θεωρείται ο μήνας που μας φέρνει κοντά στην "Ανάσταση", ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα μας χωριστά.

Οι χαρακτηρισμοί που δίνουμε στις όψεις των φεγγαριών, αποκαλύπτουν το κλίμα που θα επικρατεί κατά την διάρκεια του μήνα. Και σίγουρα η κάθε Πανσέληνος παίζει τον δικό της ρόλο στο Πλανητικό σκηνικό, για κάποιον Θεάρεστο σκοπό. Η επιρροή κάποιων εξ’ αυτών, έχει μεγάλη διάρκεια.
Δεν θα εξετάσω την Πανσέληνο του Απριλίου με αστρολογικό χαρακτήρα, καθότι είναι μία Κομβική Πανσέληνος, που μαρτυρά την προδοσία Του !!.

Η Πανσέληνος του Απριλίου, κάθε χρόνο έχει την ίδια Ματωμένη όψη. Κάθε χρόνο εμφανίζεται πριν την Ανάσταση Του Κυρίου μας, και σύμφωνα με την ημερομηνία που θα λάβει χώρα, γιορτάζουμε την Ανάσταση την ερχόμενη Κυριακή. Γι’ αυτό και το Πάσχα είναι κινητή εορτή.  
Η ισχύ της είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όλες τις υπόλοιπες εντός του ιδίου έτους.. και πραγματικά, "στάζει το ελιξίριο της στις βασανισμένες ψυχές". Δηλαδή διεισδύει στις ψυχές, με σκοπό να θεραπεύσει  τις πληγές τους, ειδικά όσων έχουν προδοθεί από αγαπημένο πρόσωπο !!. 

Από το βράδυ της 22 Απριλίου έως την Ανάσταση Του, η Ματωμένη Πανσέληνος θα μας μεταδίδει τα τελευταία Του συναισθήματα επί της Γής. Το πένθιμο κλίμα που θα εκπέμπει, θα γίνεται όλο και πιο βαρύ, με αποτέλεσμα να μας μεταδίδει μια ακαθόριστη θλίψη. Και δεν θα σας πώ ψέματα.. θα ξεθάψει όμως και τις όποιες τυχών τύψεις ή ενοχές, που ενδεχομένως να κρύβονται μέσα μας !!.
Αυτό όμως που θέλω να θυμάστε και να το πιστέψετε,  είναι ότι πρόκειται για μια μοναδική Σελήνη, που μας δίνει δύναμη απ’ Την Δύναμη Του, ώστε με το αίμα Του να ξεπλυθεί ο πόνος της ψυχής μας. Η επίδραση της αυτή θα διαρκέσει έως του Αγίου Πνεύματος, οπότε έως τότε έχουμε τα περιθώρια να προσευχηθούμε για την ψυχική μας αποφόρτιση - την γαλήνη μας.

**Η Ματωμένη Πανσέληνος.. και το Άγιο Πάσχα !!

Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο εορτασμός της Εαρινής Ισημερίας, εορταζόταν από πολλούς λαούς ως ημέρα Ανάστασης της μητέρας Γής (της φύσης). Μάλιστα αυτή η μέρα θεωρούνταν η πρώτη μέρα του χρόνου, έως και αρκετούς αιώνες μ.Χ. Και συγκεκριμένα ως Πρωτοχρονιά, είχε καθιερωθεί η 1η Απριλίου.
Κατά την εποχή Του Χριστού, ο εορτασμός του Εβραϊκού Πάσχα συνέπιπτε με την Πρωτοχρονιά. Έθιμο που το πήραν απ΄ τους των Αιγυπτίους, με την ονομασία Πισάχ. Ο εορτασμός του Εβραϊκού Πάσχα (Πεσάχ, που στην γλώσσα τους σημαίνει διάβαση) ήταν παράλληλα η επέτειος της απελευθέρωσης τους από τον Αιγυπτιακό ζυγό (την διάβαση απ’ την ερυθρά θάλασσα), οδηγούμενοι από τον Μωϋσή,  τον ηγέτη του Ισραηλινού έθνους. 

Επομένως είναι σαφές ότι την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, ήταν ημέρα εορτασμού του Εβραϊκού Πάσχα, καθώς με το (παλιό) Εβραϊκό ημερολόγιο, ήταν 1η Απριλίου ημέρα Τετάρτη το 33 μ.Χ. Και επειδή οι Ιουδαίοι ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί (και πολύ φυσικό), διατήρησαν το όνομα (Πεσάχ) Πάσχα, ως Ανάσταση Του Κυρίου εκ’ Νεκρών, καθότι στην ουσία, η έννοια της Ανάστασης την οποία εόρταζαν δεν αλλάζει. Ωστόσο, *η αντίστοιχη Ελληνική λέξη για το Πάσχα, είναι η Λαμπρή.

Σύμφωνα με τα τέσσερα Ευαγγέλια, αμέσως μετά τον Μυστικό Δείπνο, ο Ιησούς Χριστούς προσευχήθηκε στον κήπο της Γεσθημανής,  νύχτα με κατακόκκινη Πανσέληνο, όπου εκεί άρχισε το μαρτύριο Του μετά την προδοσία Του απ’ τον Ιούδα. 
Συνελήφθη και ακολούθησε η ολονύχτια απολογία Του,  όπως και οι τρεις χρονοβόρες δίκες Του, «απ’ τον Πόντιο Πιλάτο στον Καϊάφα .. » !!. Εκτελέστηκε η Θανατική Του καταδίκη, σε αργό μαρτυρικό θάνατο επάνω στον Σταυρό, και ημέρα Παρασκευή εγκατέλειψε η Ψυχή Του το θνητό σώμα Του !!.

Επομένως, εάν συμφωνήσουμε με την ημέρα Τετάρτη, ως την τελευταία Του Χριστού μέρα με τους μαθητές του (Μυστικό Δείπνο), όπως μας περιγράφουν τα γεγονότα μέσω του γραπτού λόγου τους οι Ευαγγελιστές Του (αλλά και βάσει απλής λογικής), το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως να Παραδώσει Το Πνεύμα Του επάνω στον Σταυρό Του.. σίγουρα ξεπερνάει το ένα εικοσιτετράωρο !!.

Και ακριβώς εδώ, υπάρχει ένα ακαθόριστο σημείο. Δηλαδή, βάσει του Μωσαϊκού Νόμου (Εβραϊκού), κατά την περίοδο του εορτασμού του Εβραϊκού Πάσχα, απαγορευόταν να λειτουργήσει το δικαστήριο τους, όπως και να εκτελεστεί οποιαδήποτε ποινή στους ήδη καταδικασμένους.  Γι΄ αυτόν τον λόγο προφανώς, αργότερα, όταν εξαπλώθηκε η Χριστιανική πίστη, υπήρξαν πολλές αντιφάσεις σχετικά με την ημερομηνία της Σταύρωσης Του.
Επιπλέον, προέκυψαν και οι αλλαγές των ημερολογίων, όπως και η αλλαγή ημερομηνίας εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, και έτσι οι διαφωνίες μεταξύ Χριστιανικών Εκκλησιών και ειδικότερα με την Εβραϊκή, αυξήθηκαν.

Ωστόσο, υπήρχε ένα καθοριστικό "σημείο αναφοράς" για την νύχτα της προδοσίας Του. Και συγκεκριμένα, η Ματωμένη Πανσέληνος στην οποία έστρεψε το βλέμμα Του κατά την διάρκεια της Προσευχής Του. 
Πολλά μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος, αλλά όχι τους Κανόνες Λειτουργίας του Σύμπαντος. Η  τελευταία εορτή της Εαρινής Ισημερίας που βίωσε ο Χριστός το 33 μ.Χ, επισφραγίστηκε με μία πανίσχυρη Σελήνη.
Έτσι,  την λύση στο πρόβλημα της ημερομηνίας του εορτασμού της Ανάστασης Του, το έδωσε το 325 μ.Χ. η Α’ Οικουμενική σύνοδος που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας, όπου και καθορίστηκαν τα εξής:
**
Το Χριστιανικό Πάσχα πρέπει να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ που θα εμφανιστεί κατά την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, ή αμέσως μετά αυτής. Σε περίπτωση που η Πανσέληνος πραγματοποιηθεί Κυριακή, τότε θα εορταστεί το Χριστιανικό Πάσχα την επόμενη Κυριακή.

Είναι γεγονός ότι η κάθε θρησκεία έδινε και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα Ουράνια Φαινόμενα, με την διαφορά ότι τα ερμηνεύουν με διαφορετικά λόγια. Η Χριστιανική πίστη, πριν ακόμη την γέννηση Του Θεανθρώπου, συνδέει τα Ουράνια Σώματα και τα Στοιχεία της Φύσης, με Την Δύναμη Του επί της Γής και Ουρανού. Και ως παράδειγμα, η αναφορά στο Λαμπερό Αστέρι που οδήγησε τους τρεις Μάγους στην φάτνη Του Χριστού !!. 

Ας μου επιτραπεί λοιπόν να υποστηρίζω πως η συγκεκριμένη Σελήνη δίνει απλόχερα την ελιξίρια Αύρα της σε κάθε Ψυχή που προσεύχεται για την Λύτρωση της, ή για την Ανάσταση της δύναμης της.. έτσι όπως έδωσε δύναμη και σε Εκείνον, για να αντέξει η ανθρώπινη φύση Του, τα Μαρτύρια της !!.

~ Και κλείνω τονίζοντας πως ο Σωτήρας των Ψυχών μας, δεν ήρθε στην Γή μόνο για μία μερίδα ανθρώπων, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Δεν είναι αποκλειστικότητα καμιάς φυλής, καμιάς εκκλησίας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι Το Θείο Πάθος είναι εκούσιο.
Θα επανέλθω αγαπημένοι μου αναγνώστες αναλύοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών Των Παθών Του από επιστημονικής πλευράς, όπως έχουν καταγραφεί στις μέρες μας  από κορυφαίους Ποινικολόγους, και Ιατροδικαστές !!.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δημόσια σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Ψυχή-Αστρολογία/151641248215997

Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/