Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

*ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ο ΑΡΗΣ*


Τι προβλέπεται έως το τέλος Ιουνίου !! 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει αρκετά τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τον Ανάδρομο Άρη στον Τοξότη και στον Σκορπιό, από 18 Απριλίου έως 29 Ιουνίου.
Δεν θα επαναλάβω τα ίδια, καθώς άλλωστε, εγώ έχω τον δικό μου τρόπο να ερμηνεύω τις πλανητικές όψεις. Και πέραν αυτού, δεν αλλάζει τίποτα απ’ ότι έχω δημοσιεύσει (συνοπτικά) για το έτος 2016. Στο γενικότερο κλίμα, συμπεριλαμβάνονται όλα τα Πλανητικά Φαινόμενα.

Είναι αναμενόμενο, κάποιες εποχές του χρόνου να είναι πολύ πιο ευνοϊκές για τα σχέδια μας, και κάποιες άλλες να μας τραβάνε το χειρόφρενο. Ούτε αυτό όμως θα είναι για κακό μας. Απλά, οι ρυθμοί μας έχουν γίνει τόσο γρήγοροι, που δεν προλαβαίνει το μυαλό να επεξεργαστεί την σκέψη πριν την κάνει πράξη. Εξ΄ού και τα λάθη !!.
Η σύγχρονη εποχή δεν έχει μόνο τα καλά της. Έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις. Το εικοσιτετράωρο δεν επαρκεί για να ενημερωνόμαστε για όλες τις εξελίξεις – για να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας – για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των αγαπημένων μας προσώπων .. και κυρίως, για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας !!. 

Ανάδρομοι Πλανήτες:

Στην αστρολογία, οι μόνοι Πλανήτες που δεν παρουσιάζουν "ανάδρομη πορεία", είναι ο Ήλιος και η Σελήνη.
Για να διευκρινίσω όμως τον όρο αυτόν, συμπληρώνω πως Ανάδρομος λέγεται ο Πλανήτης που για ένα χρονικό διάστημα παρουσιάζει ανάποδη κίνηση φαινομενικά, σε σχέση με την Γή. Δηλαδή φαίνεται ότι στρέφεται προς τα πίσω.
Δεν αλλάζει κατεύθυνση πορείας (δεν πάει με την όπισθεν), ωστόσο η ανάδρομη περιστροφή του, ερμηνεύεται ως περίοδος επιστροφής σε παρελθόντα χρόνο.

Λογικά λοιπόν, χρειάζεται ανά εποχές να μπορούμε να παρακολουθούμε την ζωή μας «σε αργή κίνηση». Κι ακόμη καλύτερα.. «σε επανάληψη» !!.

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  

Εάν επιστρέψουμε νοερά πίσω στον χρόνο, θα θυμηθούμε συνήθειες που μας έκαναν πραγματικά χαρούμενους.. αλλά έτσι απλά, κάποια στιγμή αλλάξαμε συνήθειες. Θα θυμηθούμε ανθρώπους που η παρέα τους μας δημιουργούσε ευχάριστη διάθεση.. αλλά έτσι απλά, κάποια στιγμή χαθήκαμε. Θα θυμηθούμε την ζωντάνια που νιώθαμε μοχθώντας να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο μας.. αλλά έτσι απλά, επειδή κάποια στιγμή απογοητευτήκαμε, χάσαμε το ενδιαφέρον κ.ά.
Επομένως, η νοσταλγία που μας προκαλεί η ανάδρομη πορεία ενός Πλανήτη, γίνεται αφορμή να επαναφέρουμε στην ζωή μας πράγματα που μας έχουν λείψει !!. 

Αλλά και σε αντίθεση με τα παραπάνω, βλέποντας πίσω στον χρόνο, θα θυμηθούμε σίγουρα και "ύποπτα" περιστατικά, που λόγω κάποιων συγκυριών, προτιμήσαμε τότε να τα παραβλέψουμε, να τα βάλουμε σε δεύτερη μοίρα.. έως που εξανεμίστηκε η περιέργεια να τα επανεξετάσουμε.
Έρχεται όμως μια στιγμή, που ξαφνικά έχουμε την αίσθηση πως «κάτι μας έχει διαφύγει». Υπάρχει κάτι που έπρεπε να το ψάξουμε, ώστε να αντιδράσουμε αναλόγως την κατάλληλη στιγμή. Η’ ακόμη, υπάρχει κάτι που το αφήσαμε να διαιωνίζεται, και ήρθε η ώρα για να λογαριαστούμε.
Επομένως, αναζωπυρώνοντας τις υποψίες μας ή την δυσαρέσκεια μας η ανάδρομη πορεία ενός Πλανήτη, γίνεται αφορμή για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
Προσοχή μόνο μην πετάξουμε πράγματα ή πρόσωπα απ’ την ζωή μας, που ακόμη μας είναι χρήσιμα !!.

Ο Άρης, θεός του πολέμου:

Κάθε Πλανήτης βέβαια έχει τον δικό του ρόλο στο Σύμπαν. Οπότε όταν βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, έχει και κάτι επιπλέον «να μας επιστρέψει».
Είναι φυσικό ο Άρης να έχει πολεμοχαρείς τάσεις. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μας ανάψει καυγάδες για τα μάτια της ωραίας Ελένης, αλλά για πρόσφατα ουσιώδη θέματα, που δεν μπόρεσαν να επιλυθούν "με το γάντι". Χρειάζονται επομένως πιο δραστικά μέτρα, και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Διότι όπως λέει και ο λαός μας, «ακόμη και ο άγιος, θέλει φοβέρα» !!.
Επίσης για τον Άρη, «ο πόλεμος και ο έρωτας απαιτούν στρατηγική». Δηλαδή, με την ίδια στρατηγική που κερδίζεται μία χαμένη μάχη, με την ίδια κερδίζεται ένας χαμένος έρωτας.

Συνεπώς, έως τέλος Ιουνίου, το παρελθόν θα ρθεί να μας χτυπήσει την πόρτα. Και βεβαίως, μέσα στις επιστροφές.. αναμένονται και «φθαρμένοι έρωτες». Προσοχή μόνο, διότι, «οι δεύτερες ευκαιρίες είναι δίκοπο μαχαίρι» !!.

Συμβουλές μου:

_Σκορπιοί.
Ο Άρης είναι ο Κυβερνήτης σας, οπότε θα ευνοηθείτε σε ότι αφορά τακτοποίηση εκκρεμοτήτων σας, ή υλικές απολαβές. Στην προσωπική σας ζωή, καταστρώνετε αθόρυβα την στρατηγική σας, είτε για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος, είτε για να έχετε ένα καλό άλλοθι που φεύγετε.

_Τοξότες.
Με τον Κρόνο στον Αστερισμό σας, και τον Κυβερνήτη σας Δία στην Παρθένο, θα επανεξετάσετε με περισσότεροι σοφία κάποιους στόχους σας. Στην προσωπική σας ζωή, θα αποφασίσετε να νοικοκυρευτείτε (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο), διότι «δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράν’».  

_Καρκίνοι & Ιχθείς.
Δεν επηρεάζεστε αρνητικά, διότι το όλο θέμα δεν σας αφορά. Μάλιστα, αποκτάτε σωστότερα μέτρα σύγκλισης, και γίνεστε πιο σκληροί με ότι σας πόνεσε στο παρελθόν. Και είναι άξιο απορίας για σας, που στην προσωπική σας ζωή, δεν θέλετε να ζείτε πλέον «το παραμύθι».

_Κριοί & Λέοντες.
Δεν είναι καιρός «να κάψετε την καλύβα για έναν ψύλλο». Σκεφτείτε πιο διπλωματικά, και με λίγη ακόμα υπομονή, θα καθαρίσει το τοπίο. Ωστόσο, ετοιμάστε την λίστα σας με όσα πρέπει να σας αδειάζουν τον χώρο, ή αντιστρόφως, με όσα θα βάλετε στις προτεραιότητες σας λίαν συντόμως.

_Ταύροι – Παρθένοι – Αιγόκεροι.
Ως Ζώδια της Γής, δυσκολεύεστε να αλλάζετε συνήθειες. Γι’ αυτό, όταν καταφέρνετε να κάνετε μια αλλαγή, δεν θέλετε να σας γυρνάνε πίσω. Ωστόσο, και εσείς ακόμη, θα επιδιώξετε τα ζήσετε εκ’ νέου κάποια πράγματα απ’ το παρελθόν να , ή να αποκαταστήσετε κάποιες παλιές σχέσεις σας. 

_Δίδυμοι – Ζυγοί – Υδροχόοι.
Δεν έχετε πρόβλημα. Προς την κατεύθυνση που φυσάει ο αέρας, εκεί θα πάτε. Εάν νιώσετε ότι θα πρέπει «να ξεσκονίσετε το παρελθόν», αυτό θα κάνετε. Εάν νιώσετε ότι το σήμερα σας πνίγει, θα ανοίξετε φτερά προς το αύριο. Προσοχή μόνο σε, «τι αφήνετε πίσω σας, και τι παίρνετε μαζί σας».

~ ~ Κλείνοντας, σας ενημερώνω αγαπημένοι μου φίλοι ότι θα επανέλθω με μηνιαίες προβλέψεις μετά το Άγιο Πάσχα. Έως τότε, τα άρθρα μου θα έχουν τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. Ακόμη κι αυτό, που αφορά την Ματωμένη Πανσέληνο στις 22 Απριλίου.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δημόσια σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Ψυχή-Αστρολογία/151641248215997

Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/