Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

**Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**


                  
                         **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016** 

Αφιέρωση μου σε όλους τους Αστερισμούς με όσα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε για τους ρόλους τους στο Σύμπαν, όπως και για τους χαρακτήρες των Ζωδίων μας.  Επιπλέον, προσθέτω συνοπτικές ετήσιες προβλέψεις μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά !!.

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  
Τα ακόλουθα, μας αφορούν όλους:

Η Ελληνική Μυθολογία, δεν είναι απλά και μόνο η ιστορία του λαού μας. Είναι ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών, και ειδικότερα της Αστρονομίας.
Η επιστήμη της Αστρονομίας (και κατ’ επέκταση η Αστρολογία), γεννήθηκε όταν οι πρόγονοι μας αντιλήφθηκαν πως η θέση των Ολύμπιων θεών δεν ήταν κάπου επί της Γής, αλλά στους Ουρανούς. Και συγκεκριμένα, είναι Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος. Γι΄ αυτό άλλωστε οι ερμηνείες που δίνουμε στα Πλανητικά δρώμενα, φωτογραφίζουν την Ελληνική Μυθολογία. 

Από αρχαιοτάτων χρόνων, σε πολλά κράτη του πλανήτη μας, έως και αιώνες μετά την Γέννηση Του Χριστού (τον 16ο αιώνα), ως πρώτη μέρα του Νέου Έτους, εορταζόταν η 1η Απριλίου. Τούτο διότι μετά την Εαρινή Ισημερία Αναγεννιέται η Φύση, και έτσι αρχίζει ο νέος κύκλος ζωής. Γι’ αυτό και ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό που εκπροσωπεί τον μήνα Απρίλιο (αρχή του έτους), και το κάθε επόμενο Ζώδιο αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο μήνα.. ασχέτως εάν λόγω της αλλαγής του εορτασμού του νέου έτους ( 1η Ιανουαρίου), όπως και του νεότερου ημερολογίου (παγκόσμιου), οι αλλαγές των Ζωδίων καθιερώθηκαν να γίνονται στο τρίτο δεκαήμερο των μηνών.

Πέραν απ΄τις παραπάνω αλλαγές, η Δυτική Αστρολογία ενώ υιοθέτησε τα Αρχαιοελληνικά στοιχεία, στην προσπάθεια της όμως να παγκοσμιοποίηση τις ερμηνείες των Πλανητικών Φαινόμενων, πρόσθεσε δικούς της κανόνες στην παρουσίαση των προβλέψεων.
*Σημειώστε ότι εγώ ακολουθώ τις αρχαίες μεθόδους προβλέψεων, σύμφωνα με τους τότε κανόνες. 

Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη μου τα παραπάνω, έχω την αίσθηση ότι μετά την τρίμηνη απουσία μου (παύση αναρτήσεων μου στο διαδίκτυο), επανήλθα την κατάλληλη εποχή. Πιθανότατα, «έτσι ήταν  γραφτό μου να γίνει».   

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ και οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ τους:

Φανταστείτε τον Ζωδιακό Κύκλο σαν μια ρόδα ποδηλάτου με 6 ακτίνες χιαστί, που έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται 12 δέλτα, που το καθένα από αυτά είναι ο χώρος του κάθε Αστερισμού που τον εκπροσωπεί κάποιο απ’ τα 12  Ζώδια. Στο κέντρο του κύκλου, ενώνονται όλες οι ακτίνες μεταξύ τους, γι’ αυτό και επηρεάζονται όλα τα Ζώδια όταν αλλάζει έντονα το «κλίμα» σε έναν απ’ τους Αστερισμούς. Τις ακτίνες αυτές τις ονομάζουμε ΑΞΟΝΕΣ.

Επίσης. Αναμενόμενο είναι λοιπόν, εφόσον στην μία άκρη του Άξονα κυριαρχούν οι προτεραιότητες του δικού σας Ζωδίου, ενώ στην απέναντι πλευρά του άλλου Ζωδίου, να υπάρχει μια αλληλοεπίδραση μεταξύ σας. Άλλοτε θετική και άλλοτε αρνητική.
Τα Ζώδια της Φωτιάς σχηματίζουν άξονα με του Αέρα, ενώ της Γής με του Νερού.

*Σημειώστε, εάν δεν γνωρίζετε με ποιο Ζώδιο σχηματίζετε ΑΞΟΝΑ:
ΚΡΙΟΣ _ ΖΥΓΟΣ
ΛΕΟΝΤΑΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΣ
ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καθώς το καθένα Ζώδιο από την πλευρά του θέλει να καλύψει τις δικές του προτεραιότητες, κατά καιρούς συμβαίνει τα Ζώδια που συνδέονται με τον ίδιο Άξονα να περνάνε μια κρίσιμη φάση. Σε αυτόν τον διαπληκτισμό, δεν μένουν αμέτοχοι οι Πλανήτες Κυβερνήτες των Ζωδίων (θεότητες και χαρακτήρες, όπως τις περιγράφει η μυθολογία μας).. με σκοπό να επιβληθεί η ισορροπία του Ζωδιακού Κύκλου. Και συγκεκριμένα, οι Κυβερνήτες των Αστερισμών (των Ζωδίων μας), είναι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος:
** Ήλιος _ Κρόνος _ Ουρανός _ Δίας _ Πλούτωνας _  Ποσειδώνας _ Άρης _ Ερμής _ Αφροδίτη και η Σελήνη.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ των ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ: 


Με απλά λόγια. Δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να συμβιβαστούμε με το γεγονός πως ο Δημιουργός μας που όλα εν σοφία εποίησε, αναμφισβήτητα, φρόντισε ώστε η κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει στον άνθρωπο τα εφόδια που του χρειάζονται για την εξέλιξη του επί της Γής. Έτσι συμβαίνει και μέσα στην κάθε εποχή του χρόνου, η φύση να μας υπενθυμίζει τα στάδια της ζωής μας:
_Η Άνοιξη = η αρχή, το άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. 
_Το Καλοκαίρι = την ωριμότητα που θα πρέπει να έχουμε ήδη αποκτήσει ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. 
_Το Φθινόπωρο = το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου πλέον θα θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. 
_Και ο Χειμώνας = το αποτέλεσμα μαζί με την ανάπαυση της φύσης – την ολοκλήρωση του κύκλου.. όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Ευκαιρία δηλαδή για μια Νέα Αρχή. 

Επομένως ο κάθε Αστερισμός πέραν των άλλων, αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία ερμηνεύεται  ως μία από τις Φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου, υπάρχουν (λίγο-πολύ) όλες οι πλευρές των υπολοίπων Ζωδίων.
Όλοι μας λοιπόν κρύβουμε μέσα μας και ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Και τούτο διότι είναι απαραίτητο όλοι μαζί οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, να συμπληρώνουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορεί να υπάρξει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη των Ζωδίων.
*Στο σημείο αυτό βάζω άνω τελεία, καθώς αναλύω παρακάτω το κάθε Ζώδιο χωριστά.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΜΟΥ:

Οι παρεμβολές του Σύμπαντος, χαρακτηρίζονται ως μηνύματα προς εμάς. Οπότε, όταν ανοίγει ένας Κύκλος, μπορούμε να γνωρίζουμε και η συνέχεια έως αυτός να κλείσει. Σίγουρα υπάρχει λόγος που οι Κυβερνήτες Πλανήτες επιδρούν επάνω μας ως μία Αλυσιδωτή αντίδραση. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.. όλα έχουν κάποιον σκοπό. 
Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι το Σύμπαν πάντα τάσσεται υπέρ μας.. αλλά το ΕΓΩ μας δεν μας επιτρέπει να συμβάλουμε στην αρμονική και ισορροπημένη εξέλιξη μας. Καθώς όμως τα πάντα έχουν 2 όψεις.. οι παρεμβολές του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μας δώσουν μια επόμενη ευκαιρία. Αυτές λοιπόν οι Όψεις, που όποτε εμφανίζονται μας δίνουν και την δυνατότητα των επιλογών μας, προβλέπονται μόνο μέσω Αστρολογικού Ταρό. 

Οι κάρτες Αστρολογικού Ταρό είναι συγκεκριμένες και δεν μπαίνουν ποτέ σε τυχαία σειρά (δεν ανακατεύουμε – δεν ρίχνουμε τα χαρτιά κάθε φορά), αλλά εδώ και αιώνες βαδίζουν σταθερά γύρω απ’ τον Ζωδιακό Κύκλο, όπως το ΩΡΟΛΟΙ του ΧΡΟΝΟΥ.
Παράλληλα κατά τον ίδιο τρόπο, οι κάρτες κάνουν τον κύκλο τους γύρω απ’ το κάθε Ζώδιο χωριστά, με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμη η επόμενη κάρτα του μήνα και του επόμενου έτους. Δηλαδή, βάσει τα παραπάνω, μπορώ να γνωρίζω για τα επόμενα χρόνια τις ετήσιες κάρτες, τις μηνιαίες, όπως
Του κάθε Αστερισμού χωριστά.
Φυσικά όμως, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως όσο εξελισσόμαστε, αλλάζουν αναλόγως και οι στάσεις του Σύμπαντος απέναντι μας. Και καθώς τα νεότερα δεδομένα διαμορφώνουν και τον τρόπο της ζωής μας, οι ερμηνείες των καρτών συμβαδίζουν με το στάδιο της εξέλιξης μας. Και επιπλέον, οι ερμηνείες των καρτών διαφέρουν από Ζώδιο σε Ζώδιο.
*Στις παρακάτω αφιερώσεις μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά, συμπεριλαμβάνονται και συνοπτικές προβλέψεις για το 2016. Βλέπετε την φωτογραφία του Ζωδίου που σας ενδιαφέρει* 

Καλή ανάγνωση !!. 


                     *ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ ή αλλιώς Πύρινα Ζώδια:
                          Στα Ζώδια της Φωτιάς ανήκουν οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη ΑΥΡΑ στους ΑΞΟΝΕΣ αυτούς, όταν ειδικά εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη. Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. 
Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της Φωτιάς: 
Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή κάποιον άλλο σημαντικό εμπόδιο. Εάν η επιλογή είναι δική σας, όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. 
Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας.                                              *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΡΙΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον ΖΥΓΟ, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία
. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος.

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, εάν υποθέσουμε ότι ο κύκλος της ζωής μας αρχίζει τον Απρίλιο (τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Κριό, που  ο ρόλος του είναι, να πυροδοτεί την θέληση και την τόλμη μας για μια Νέα Αρχή !!.
  
*Ο ΚΡΙΟΣ* αντιπροσωπεύει την αρχή της Άνοιξης (τον Απρίλιο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας, που έρχεται η στιγμή για την Αναγέννηση. Ωστόσο η ανάσταση προϋποθέτει θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας – κάτι θα πρέπει πρώτα να τελειώσει, το οποίο μας φθείρει ή μας κρατάει σε στασιμότητα. Βέβαια, ο Κριός δυσκολεύεται να δεχτεί πως όταν όλα καούν και απομείνει μόνο η στάχτη, η Φωτιά δεν αναζωπυρώνεται. Οπότε το αδύναμο σημείο του Κριού είναι η δυσκολία να ξεφύγει απ’ το παρελθόν.

 _ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΚΡΙΟΣ ως Ζώδιο της Φωτιάς:
Ο έρωτας είναι φωτιά.. και όταν του καίει τα σωθικά, δεν υπολογίζει καν’ προς τα πού φυσάει ο άνεμος, πριν την ανάψει. Βασανίζεται από αυτό το πάθος του τόσο πολύ, που άθελα του βασανίζει τον σύντροφο του με τις αβεβαιότητες του. Τον φοβίζει πολύ η προδοσία των συναισθημάτων του. Σε αντίθεση όμως με αυτό.. ο ίδιος είναι το Ζώδιο που μπορεί να είναι ερωτευμένο με περισσότερα από ένα πρόσωπο. Νιώθει έντονα και για τα δύο πρόσωπα (σε περίπτωση διπλής σχέσης).. και διχάζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο να επιλέξει σε ποια σχέση να μείνει. Τελικώς σε αυτήν που θα κλείνει.. θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει. Δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος. Κατά παρόμοιο τρόπο βιώνει την απογοήτευση & τον χωρισμό.. με πολύκροτους τρόπους. Καθώς όμως σχηματίζει άξονα με τον ΖΥΓΟ.. σύντομα ισορροπεί τον εσωτερικό του κόσμο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην παίξετε ερωτικά παιχνίδια μαζί τους, εάν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας. Μην μπείτε στην ζωή του σε χρονικό διάστημα που είναι ερωτευμένη/ος με άλλο πρόσωπο.. κινδυνεύετε να πονέσετε. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο Μοναχικός Οδοιπόρος. Το βέβαιο είναι ότι είχατε κουραστεί να ρυθμίζετε την ζωή σας σύμφωνα με τα θέλω των άλλων, και είχατε απογοητευτεί από άτομα που στηριχθήκατε σε αυτά. Αρχικά ενδέχεται να νιώσατε πικρία, αλλά πολύ σύντομα διαπιστώσατε πόσο πιο εύκολα φτάνετε έτσι στους στόχους σας βασιζόμενοι στις δικές σας πλάτες. Ωστόσο, στην ‘’μοναχική’’ σας πορεία, θα γνωρίσετε έναν Νέο Κόσμο που θα αναγνωρίσει τις αξίες σας στο 2016. Έτσι αποφασίζετε να προγραμματίσετε εκ’ νέου τις προτεραιότητες σας, υποστηρίζοντας ακάθεκτοι τα Δίκαια σας.
ΤΟ 2016:
 Η τύχη σας θέλει τρελά, καθώς η ετήσια κάρτα σας είναι ο Τροχός της Τύχης, που θα σας ευνοεί να κάνετε τα αδύνατα – δυνατά !!. Επίσης στο 2016, η ετήσια κάρτα σας σε συνδυασμό με τα Πλανητικά Φαινόμενα, θα συμβάλουν ώστε το έτος αυτό να είναι για εσάς το καλύτερο των τελευταίων χρόνων.
Στην προσωπική σας ζωή φωτίζεται επίσης το σκηνικό μετά την τελευταία Έκλειψη της Σελήνης στον Άξονά σας, αλλά μην ποντάρετε στα τυφλά λόγω ενθουσιασμού. 

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


    *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΛΕΩΝ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Υδροχόο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ

 Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ψυχή Λιονταριού !!.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, εάν υποθέσουμε ότι με τον Λέων φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού, (ολοκληρώνεται ο κύκλος της ωριμότητας της ζωής μας), ο ρόλος του Λέοντος είναι, να ενδυναμώνει την θέληση μας για να διεκδικήσουμε την μερίδα του λέοντος !!.

**Ο ΛΕΩΝ αντιπροσωπεύει το τέλος του Καλοκαιριού (τον Αύγουστο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας που αγωνιούμε να δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας – που ευελπιστούμε να ανταμειφτούμε με την μερίδα του λέοντος. Παράλληλα όμως σκεφτόμαστε μήπως κάτι μας έχει διαφύγει, ώστε να το προλάβουμε όσο έχουμε ακόμη περιθώρια. Ωστόσο αυτή η εποχή της καρτερικότητας, ενδέχεται να εκνευρίσει τα λιονταράκια και να επιτεθούν στο θήραμα (στόχο τους) δίχως στρατηγική και να τους ξεφύγει.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΛΕΩΝ ως Ζώδιο της Φωτιάς:
Καθώς πάντα κάποιος πρέπει να εκτελεί καθήκοντα αρχηγού.. στις σχέσεις του θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, ασχέτως εάν στο τέλος θα σας αφήσει να γίνει το δικό σας. Τον άνθρωπο που θα ερωτευτεί πρέπει για κάποιον λόγο να τον θαυμάζει.. και θα πρέπει να συνεχίζει να τον θαυμάζει ώστε να διατηρηθεί ο ερωτάς του. Στον έρωτα θέλει να είναι κυνηγός και όχι το θήραμα. Φλερτάρετε μαζί του διακριτικά και αφήστε σε εκείνον τα επόμενα βήματα. Έτσι νιώθει κυρίαρχος στην σχέση του και αρχηγός της οικογένειας. Αυτήν την αίσθηση την έχει ανάγκη για να νιώθει ολοκληρωμένος. Σίγουρα είναι χαριτωμένοι όταν παριστάνουν την γατούλα, αλλά σκορπούν τρόμο όταν δείχνουν νύχια και δόντια. Οπότε ξέρετε και πώς θα αντιδράσουν σε μια προδοσία. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Αφουγκράζονται τα πάντα κάθε ώρα και στιγμή και ας μην αντιδρούν. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίθεση τους. Μην περιμένετε να συγχωρήσει την προδοσία. Είναι πιο εύκολο να συγχωρήσει την απιστία.

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΘΑΝΑΤΟΣ που δεν πρέπει να σας τρομάζει, διότι η κάρτα αυτή για σας σημαίνει το τέλος μιας ανεπιθύμητης ή στάσιμης κατάστασης, και την αρχή μιας σπουδαιότερης εποχής. Τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στον οικονομικό_επαγγελματικό σας τομέα.. το σίγουρο είναι ότι σε κάτι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος μέσα στο 2015, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για νέα πράγματα στο 2016, αλλά και χρόνος για όσα έχετε αφήσει στο περιθώριο να περιμένουν.
2016:
Κάθε τέλος και μια νέα αρχή λοιπόν, ειδικότερα στην προσωπική σας ζωή !!.
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ που έχει δύο ερμηνείες για σας. Ο θρόνος σας δεν κινδυνεύει, αρκεί να μην ανοίξετε νέες οικονομικές υποχρεώσεις, για να αποδείξετε πόσο ικανοί είστε. Καλά κάνετε και τα πάντα τα εξετάζετε με το συν και το πλην, αλλά αποβάλετε τις  φοβίες σας μην τυχών χάσετε όσα θεωρείτε ότι σας διασφαλίζουν.. ώστε να έχετε σωστότερη κρίση για άτομα και πράγματα που μπαίνουν στην ζωή σας.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΤΟΞΟΤΗ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ
ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών και ’’ανασκαφέας’’ του παρελθόντος, ΕΡΜΗΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα φιλελεύθερο πνεύμα Τοξότη !!.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, εάν υποθέσουμε ότι ο Τοξότης εκπροσωπεί τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, ο ρόλος ερμηνεύεται ως εξής:

** Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την αρχή του Χειμώνα (τον Δεκέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου νιώθουμε κουρασμένοι απ’ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους άλλους, και αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να αποφορτιστούμε απ’ όλα αυτά. Αισθανόμαστε την ανάγκη να έχουμε λίγο περισσότερο δικό μας χώρο και ελεύθερο χρόνο. Απολύτως αναγκαίο και ανθρώπινο βεβαίως πριν δραστηριοποιηθούμε και πάλι για τους νέους στόχους μας.. ωστόσο οι Τοξότες δυσκολεύονται να μετριάσουν το δικαίωμα τους στην ελευθερία των κινήσεων τους. Σε αυτήν την φάση, τους συμβουλεύω εγκράτεια, ώστε να μην απομακρυνθούν απ’ όσα με κόπο κατακτήσανε.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΟΞΟΤΗΣ ως Ζώδιο της Φωτιάς: 
Ο έρωτας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του.. και απολαμβάνει περισσότερο την εποχή που βρίσκεται ακόμη στο φλέρτ. Στην συνέχεια οι υποχρεώσεις μιας σχέσεις, αλλάζουν το κλίμα του ρομαντισμού και την αίσθηση της ελευθερίας.. οπότε απογοητεύεται συντομότερα από κάθε άλλο Ζώδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι λάτρης της ελευθερίας του. Ωστόσο.. αναζητά το ταίρι που θα τον πείσει ότι μπορεί μέσα στην σχέση τους να συνδυαστούν και τα δύο. Δηλαδή να έχει την ελευθερία των κινήσεων του και των επιλογών του.. και τότε θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της οικογένειας. Συνήθως μέσα σε μια σχέση μένουν πιστοί.. ασχέτως εάν φλερτάρουν με έντονο τρόπο. Οι ερωτικές τους απογοητεύσεις δεν τους φθείρουν και η απογοήτευση κρατάει για λίγο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην συνεχίζετε να τον/την πιέζετε γενικώς όταν βλέπετε ότι απομακρύνεται, θα τον/την χάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Μην προσπαθήσετε να του προκαλέσετε οίκτο, απεχθάνεται τα αδύναμα άτομα. Χρησιμοποιήστε λογικά επιχειρήματα. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Το δώρο του Κρόνου για σας, που θα τον φιλοξενήσετε για δυόμιση περίπου χρόνια (άλλον ενάμιση περίπου δηλαδή), η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι που λάμπει για σας στον ουρανό, ώστε να σας καθοδηγεί σωστά στο κάθε σας βήμα. Το ένστικτο σας θα αυξηθεί, και έτσι θα διακρίνετε καθαρότερα το Δίκαιο σας, το οποίο θα πρέπει να ωστόσο να διεκδικήσετε έντιμα. Προσοχή μόνο μην σπαταλάτε τα βέλη σας για σε μακρινούς στόχους. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να τους πλησιάσετε, και το Άστρο σας θα λάμψει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2016.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΣΕΛΗΝΗ.. διόλου τυχαίο. Στο 2016 επιπλέον, θα είστε το αγαπημένο παιδί της Σελήνης, και θα φροντίσει να φωτίζει τους στόχους σας και τις όποιες σκοτεινές καταστάσεις που σας προκαλούν αβεβαιότητες, και που σας εμποδίζουν να ακολουθήσετε κάποιον νέο δρόμο στην ζωή σας. Ακόμη και οι προσωπικές σας σχέσεις θα έχουν πιο υγιείς εξελίξεις. Μάλιστα μέσω του Έρωτα θα νιώσετε την ικανοποίηση της Δικαίωσης σας.       

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  

***********************************************************************************

                              *ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:
             Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος. 

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη ΑΥΡΑ στους ΑΞΟΝΕΣ αυτούς, όταν ειδικά εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη. 
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά. 
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται εύκολα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια (ειδικότερα ο Ζυγός).. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. 
Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και τον χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. Το κρεβάτι τους όμως δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!. *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Τοξότη, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών και ’’ανασκαφέας’’ του παρελθόντος, ΕΡΜΗΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ετοιμόλογο Δίδυμο !!.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας.
Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο τον μήνα Ιούνιο. Είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, όπως οι Ιχθείς και ο Ζυγός, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση των Διδύμων σημαίνει, «το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι» !!. 

**Οι ΔΙΔΥΜΟΙ λοιπόν αντιπροσωπεύουν την αρχή του Καλοκαιριού (τον Ιούνιο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να μετράμε τις δυνάμεις μας. Το συναίσθημα συνεχίζει να υπερτερεί της ώριμης σκέψης, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διδαχτούμε μέσα από τα λάθη μας. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι Δίδυμοι, είναι τα παρορμητικά ρίσκα και τυχών διπλές καταστάσεις

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΔΙΔΥΜΟΙ ως Ζώδια του Αέρα: 
Για τον Δίδυμο «όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις».. και έτσι αντιμετωπίζει και τις σχέσεις του. Είναι συναισθηματικός και δεν θέλει να προκαλεί πόνο, όμως ούτε και ο ίδιος τον αντέχει. Θα δώσει τα πάντα σε μία σχέση εάν τον καλύπτει.. όμως πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθεί, μετά από αρκετά τέστ αντοχής που θα υποβάλει τον/την σύντροφο του. Για τον Δίδυμο τίποτα δεν παντοτινό, αλλά και δεν φεύγει εάν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Είναι από αυτούς που δίνουν την εντύπωση ότι είναι άπιστοι, αλλά δεν κάνουν σέξ χωρίς συναίσθημα. Οπότε.. αν φύγει από την σχέση, σημαίνει ότι έχει συναισθηματικά αδειάσει.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την ελευθερία που σας δίνει. Μην του αποκρύψετε τίποτα από το παρελθόν σας. Ο Δίδυμος φεύγει χωρίς ενδείξεις και προειδοποιήσεις. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΔΥΝΑΜΗ που θα σας δώσει απύθμενο κουράγιο για να πετύχετε τους στόχους σας. Σίγουρα θα πάρετε αυτό που σας αξίζει μέσα στο 2015, αλλά όχι όπως εσείς θα το θέλατε, αλλά όπως είναι απολύτως Δίκαιο για σας. Προσοχή μόνο στον διπλό εαυτό σας που σας δημιουργεί απαισιόδοξες σκέψεις. Αποβάλετε απ’ το μυαλό σας ότι πονάει και δεν είναι στο χέρι σας να αλλάξει, διότι ’’κλέβει’’ την Δύναμη σας. Έτσι, στο 2016 αλλάζετε την ζωή σας προς το καλύτερο, διότι τότε θα νιώθετε πιο δυνατοί.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ή αλλιώς ο Εγκλωβισμένος. Αυτή η κάρτα δεν πρέπει να σας τρομάζει, διότι σημαίνει ότι θα απαλλαχθείτε – θα ξεκρεμαστείτε από καταστάσεις που σας κρατούν ’’παγιδευμένους’’ σε παρελθοντικές εκκρεμότητες. Ωστόσο θα χρειαστεί να προγραμματίσετε την ζωή σας σε νέες βάσεις, και να δεσμευτείτε με κάποιες υποσχέσεις. Ωστόσο, θέστε τους όρους σας, ώστε να τηρηθούν και οι υποσχέσεις που θα δοθούν σε σας . 

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


    *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΖΥΓΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Κριό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία
. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος.

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ακριβοδίκαιο Ζυγό !!.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Ο Ζυγός εκπροσωπεί τον Οκτώβριο, την καρδιά του Φθινοπώρου.  
Επίσης είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό άλλωστε παίζει τον ρόλο του κριτή όπως και του ισορροπιστή του Ζωδιακού Κύκλου. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να φέρνει τον Ζυγό συχνά σε αμφιταλαντευόμενη κατάσταση, στην προσπάθεια του να συμβιβάσει τα ’’πρέπει’’ με τα δικά του προσωπικά ’’θέλω’’.

**Ο ΖΥΓΟΣ λοιπόν αντιπροσωπεύει την καρδιά του Φθινοπώρου που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε, «μήπως εάν αλλάζαμε κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για εμάς», και έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε τους απολογισμούς μας. Στην φάση αυτήν τα συναισθήματα μας έχουν διακυμάνσεις. Γι’ αυτό συμβουλεύω οι Ζυγοί, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι, να μην γίνουν υπερβολικά υποχωρητικοί σε ότι αφορά το δικαίωμα τους στα δικά του ’’θέλω’’.     

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΖΥΓΟΣ ως Ζώδιο του Αέρα: 
Έρχεται στην Γή για να βρεί το άλλο του μισό. Στις Καρμικές του σχέσεις η αγάπη του είναι απύθμενη, και είναι απίστευτα τολμηρός για κάθε θυσία. Έως όμως να ανακαλύψει το άλλο του μισό, φλερτάρει ακόμη και με τον αέρα που αναπνέει.. όμως μην γελιέστε.. δύσκολα θα τον κατακτήσετε. Ως γνήσιο παιδί της Αφροδίτης μπορεί να ερωτευτεί αρκετές φορές και να ζεί με πάθος τον έρωτα, με πολλές εκπλήξεις και φαντασία.. όμως πάντα κρατάει ένα μέρος των συναισθημάτων του για τον Αληθινό, Μοναδικό Έρωτα που θα νιώσει στην ζωή του. Ωστόσο δίνει στην κάθε του σχέση τον καλύτερο του εαυτό, ενώ η ψυχική του αρμονία είναι πιο βασική γι αυτόν, παρά οι υλικές απολαβές της σχέσης. Απεχθάνεται διαφωνίες και καυγάδες γι αυτό και εύκολα υποχωρεί.. όμως και πάλι μην γελιέστε.. άλλο τόσο εύκολα και αμετάκλητα αποχωρεί, εάν κρίνει την σχέση ως αναληθή ή επιφανειακή.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην υποτιμήσετε ποτέ την νοημοσύνη του και μην του κλονίσετε την εμπιστοσύνη. Είναι από τα λίγα πράγματα που ποτέ δεν συγχωρεί. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν ο ΔΙΑΟΛΟΣ,, διόλου άσχημο για τον Ζυγό. Αντιθέτως, πολλές φορές οδηγούμε μια κατάσταση στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παίζοντας τον ρόλο του ’’συνηγόρου του διαόλου’’. Μέσα στο 2015 λοιπόν θα επιτύχετε όλα όσα θέλετε, αφήνοντας όμως τους άλλους να νομίζουν ότι γίνεται το δικό τους. Τελικώς θα νιώσετε στο έπακρο να Δικαιώνεστε, και για τους περισσότερους μάλιστα, στο 2016 ανοίγονται νέοι ορίζοντες σε κάποιον τομέα της ζωής τους, ειδικά μετά την τελευταία Έκλειψη Σελήνης στον Άξονα σας.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΠΥΡΓΟΣ ή αλλιώς τα Κεκτημένα σας. Που σημαίνει πως, ότι αφορά περιουσιακά στοιχεία σας ή οικονομικά σας θέματα, θα δικαιωθείτε στον βαθμό που σας αξίζει. Σημαίνει επίσης ότι θα στηρίξετε σε δυνατότερες βάσεις τα θεμέλια σας (οικογενειακά, επαγγελματικά), και πολύ πιθανόν να ανοίξετε νέο σπιτικό ή να κάνετε κάποια επαγγελματική πρόοδο. Επίσης θα επιδιώξετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για να φτάσετε κάποιους νέους στόχους σας, προσπάθεια την οποία θα την στηρίξει ο Δίας μπαίνοντας στο δικό σας Αστερισμό.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


 *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΥΔΡΟΧΟΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Λέων, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν φιλότιμο Υδροχόο !!.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Ο Υδροχόος θεωρείται το πιο φιλότιμο Ζώδιο, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως ο νεροκουβαλητής του Ζωδιακού Κύκλου. Δηλαδή, το καλό παιδί της παρέας για όλες τις δουλειές !!.   

**Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ αντιπροσωπεύει τον Ιανουάριο, το τέλος του Χειμώνα, που σημαίνει = Φάση της ζωής μας που δυσκολευόμαστε να συνέλθουμε από την χειμερία νάρκη. Μια νάρκη που ηθελημένα μπήκαμε σε αυτήν από φιλότιμο, αλλά καθώς μείναμε με άδειο στομάχι και άδεια χέρια, καλούμαστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Σε αυτό το σημείο είναι που δυσκολεύεται ο Υδροχόος, διότι δίνει περισσότερη βαρύτητα στην συναισθηματική απώλεια, παρά στην άδεια του τσέπη.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ως Ζώδιο του Αέρα:
Δίνει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Του αρέσει να μοιράζεται τα πάντα σε μία σχέση. Δεν παραπονιέται εύκολα εάν δεν είναι ικανοποιημένος. Έχει υπομονή και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αγαπάει για να αγαπιέται. Υποχωρεί σε πολλές περιπτώσεις. Η αλλαγή όμως στην συμπεριφορά του μπορεί να σας εκπλήξει (στροφή 180 μοιρών).. εάν πληγώσετε τα συναισθήματα του, ή αντιληφθεί ότι τον θεωρείτε ως δεδομένο. Υπάρχει εκδοχή να μην αντιληφθείτε καν΄ ότι είναι δυστυχισμένος σε μια σχέση. Φεύγει όμως πολύ εύκολα εάν νιώσει να τον καλεί, μία άλλη αγάπη πιο δυνατή. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την γενναιοδωρία του και μην του ζητήσετε περισσότερα απ' όσα μπορεί να δώσει. Τον πνίγετε. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα για σας ήταν ο ΗΛΙΟΣ !!.
Σας έδωσε πολλές ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες επιλογών για βήματα προς νέες εποχές και σε όλους τους τομείς. Αν δεν το πράξατε.. τότε δεν θα είστε για λύπηση !!. 
Εάν όμως (και το εύχομαι), έχετε βάλει σε νέες βάσεις τις προτεραιότητες σας, που μέσα σε αυτές είναι οι οικονομικές σας ανάγκες.. τότε μπορώ να πώ ότι το 2015 θα λάβετε από τον ΗΛΙΟ υποστήριξη και για τις προσωπικές επιτυχίες. Ο Ήλιος στεγνώνει τα δάκρυα σας και ζεσταίνει την καρδιά σας. Επομένως είναι πολύ πιθανόν μέσα στο 2016 να δημιουργήσετε οικογένεια, ή να έρθετε ακόμη πιο κοντά στην ήδη υπάρχουσα οικογένεια σας.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΚΡΙΣΗ και όντως είναι μια κρίσιμη χρονιά για σας, αλλά με την καλή της έννοια. Συγκεκριμένα, είναι η χρονιά που θα έχετε να διαλέξετε μεταξύ των προσωπικών σας επιθυμιών και της επαγγελματικής σας αναρρίχηση,  που θα απαιτεί να κοπιάσετε για να κρατήσετε τις ισορροπίες. Ωστόσο, θα έχετε όλα τα εφόδια που σας χρειάζονται για να φτάσετε ψηλά, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά, και έτσι η ικανοποίηση που θα εισπράττετε, θα έχει αντίκτυπο και στην προσωπική σας ζωή. Είναι η χρονιά λοιπόν που στο χέρι σας είναι να πάρετε αυτό που σας αξίζει, αρκεί να μην χάσετε το μέτρο.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  
*************************************************************************

                               *ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:
          Στα Ζώδια της Γής ανήκει ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως. 

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Νερού, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.
Η βοήθεια που λαμβάνουν τότε τα Ζώδια της Γής είναι από κάποιον Αστερισμό της Φωτιάς που εξατμίζει το νερό – ή του Αέρα που την τρέφει με το οξυγόνο που της δίνει.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της ΓΗΣ: 
Τους χρειάζεται να νιώθουν την γή γερά κάτω από τα πόδια τους, για αυτό δεν αφήνονται εύκολα στο αυθόρμητο συναίσθημα. Τα πρακτικά μέρη μιας σχέσης είναι στενά συνδεδεμένα με τα συναισθηματικά, και έτσι έχουν και την ικανότητα να ισορροπούν τα θέλω με τα πρέπει. Δύσκολα θα κάνουν αλλαγές εάν αυτές δεν τους διασφαλίζουν εκ’ των προτέρων την επιτυχία. Γενικότερα είναι σταθερά στις απόψεις τους, γι’ αυτό θεωρούνται από τα πιο πιστά. Δεν αντέχουν για μεγάλο διάστημα την μοναξιά και δένονται με την συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να εγκλωβίζονται σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους καλύπτει απόλυτα. Συνήθως φεύγουν από αυτήν μόνο εάν έχουν βρεί μεγαλύτερη ανταπόκριση, και τότε δεν επιστρέφουν ξανά. Σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι δική τους επιλογή, υποφέρουν έως να βρούν το επόμενο ταίρι. Περίπτωση επανασύνδεσης υπάρχει μόνο όσο είναι ακόμη μόνοι.. ή εάν δεν έχουν βρεί κάτι το καλύτερο !!.  *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΤΑΥΡΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Σκορπιό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν πεισματάρη Ταύρο !!.

Ωστόσο, πέραν των παραπάνω, οι αξιαγάπητοι Ταύροι έχουν αρκετούς λόγους για να νιώθουν  περήφανοι. Ο ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι ο γενέθλιος μήνας τον οποίο εκπροσωπούν (ο Μάιος), θεωρείται ο μήνας του Απόλλωνα, θεού της Πηγής του Φωτός.. κι ένας δεύτερος ότι το Ζώδιο τους συμβολίζει τον Δία που μεταμορφώθηκε σε ταύρο. Μάλιστα, η αρπαγή της Ευρώπης απεικονίζεται στο νόμισμα των δύο (2) ευρω, νόμισμα  που «έχει φέρει τα ‘πάνω κάτω» σε όλη την Ευρώπη.. ειδικά αυτό το τελευταίο διάστημα. Και στο σημείο αυτό θέλω να συμπληρώσω πως.. <<Ευρώπη δίχως Ελλάδα = παιδί δίχως πιστοποιητικό γέννησης» !!. 

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12, όσοι και οι μήνες του χρόνου. Μάλιστα κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός ’’φωτογραφίζει’’ ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας.

*Ο ΤΑΥΡΟΣ αντιπροσωπεύει το τέλος της Άνοιξης, που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου νιώθουμε να έχουμε την δύναμη να φέρουμε τα επάνω – κάτω,,, όπως και αρκετά ώριμοι για να δεχτούμε το άρωμα του  Έρωτα. Ωστόσο θέλουμε κάποιον να μας ζέψει – να μας καθοδηγήσει. Επίσης είναι η εποχή που θα πρέπει να προσέξουμε ποιους θα εμπιστευτούμε, καθότι οι Ταύροι κατά την εποχή αυτήν κάνουν πολύ συχνά λάθος εκτιμήσεις προσώπων ή καταστάσεων.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΑΥΡΟΣ ως Ζώδιο της Γής:
Ο εχθρός του Ταύρου δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος. Αυτό δυσκολεύεται να το αντιληφθεί εγκαίρως. Έτσι λοιπόν πολλές φορές λειτουργεί μέσα στις σχέσεις βλέποντας από λανθασμένη οπτική γωνία. Νιώθει ανασφάλειες εκεί που δεν πρέπει.. και χάνει τα καλύτερα, στιγμές που πρέπει να αντιδράσει – ενεργήσει με αυτοπεποίθηση. Θέλει τον δικό του χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει. Αυτό βέβαια πολλές φορές κουράζει την απέναντι πλευρά, αλλά αξίζει η προσπάθεια να του αποβάλλετε κάθε αμφιβολία για τα συναισθήματα σας. Θα τα ανταποδώσει με αφοσίωση και την σταθερότητα των συναισθημάτων του. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τον πιέσετε να πάρει αποφάσεις, ή να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σημαντικές προτεραιότητες στην ζωή του. Μην τον κάνετε να αισθανθεί ότι μπορεί να συμβεί να αλλάξουν τα συναισθήματα σας. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΤΡΟΧΟΣ της ΤΥΧΗΣ, ο οποίος θα σας προκαλεί να δοκιμάσετε την τύχη σας. Εάν οι στόχοι σας είναι να βάλετε νέα θεμέλια στην ζωή σας, ή να απομακρυνθείτε απ’ όσους σας κουνάν ’’το κόκκινο πανί’’ προκειμένου να αποσπούν την προσοχή σας.. τότε τολμήστε να ποντάρετε στην καλή σας τύχη, και το αποτέλεσμα μέσα στο 2016 θα σας Δικαιώσει.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΔΥΝΑΜΗ που θα σας δώσει απύθμενο κουράγιο για να αξιοποιήσετε όσα έχει φέρει η Τύχη στον δρόμο σας. Σίγουρα θα πάρετε αυτό που σας αξίζει, αλλά μάλλον όχι όπως εσείς το θέλατε, αλλά όπως είναι το δίκαιο να γίνει. Αποβάλετε απ’ το μυαλό σας ότι πονάει και δεν είναι στο χέρι σας να αλλάξει, διότι έτσι εξασθενεί η πίστη σας για ένα καλύτερο μέλλον.  Βάλτε νέους στόχους και μείνετε σταθεροί σε αυτούς. Χρησιμοποιήστε το πείσμα μας δημιουργικά, και βάλτε τους όρους απέναντι σε όσους ροκανίζουν τα δικά σας συμφέροντα.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


*Αφιέρωμα στην ΠΑΡΘΕΝΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τους Ιχθείς, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ, αγγελιοφόρος αλλά και ανασκαφέας του παρελθόντος.
ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας τα στοιχεία της υπερπροστατευτικής Παρθένου !!.

**Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την αρχή του Φθινοπώρου, που σημαίνει = Την φάση της ζωής μας όπου δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματα των προσπαθειών – ενεργειών μας, αλλά ελπίζουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ότι δηλαδή, έχουμε κάνει σωστή επιλογή σποράς, κι έτσι «θα θερίσουμε αυτό που έχουμε σπείρει». Ο φόβος μας όμως μήπως και απογοητευτούμε, μετατρέπει σε εφιάλτες και τα πιο αισιόδοξα όνειρα μας. Γι’ αυτό λοιπόν οι Παρθένοι φαίνεται να φοβούνται το άγνωστο – το πρωτόγνωρο. Ωστόσο, είναι τόσο εργατικοί, που σε κάθε περίπτωση είναι οι τελευταίοι που θα πεινάσουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ως Ζώδιο της Γής: 
Έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μοναδική/ός στην ζωή σας. Φοβάται το άγνωστο, το πρωτόγνωρο και χρειάζεται υπομονή και χρόνο να κατανοήσει - δεχτεί τυχών αλλαγές. Είναι το άτομο που ποτέ δεν θα διστάσει να θυσιαστεί για ότι αγαπά.. αλλά πρέπει να του αποδείξετε ότι αξίζετε την θυσία του. Χρειάζεται να έχει και άλλα ενδιαφέροντα στην ζωή του χωρίς να νιώθει ότι ελέγχεται .. όμως δεν θα σας κρύψει ποτέ τίποτα εάν σας εμπιστευτεί απόλυτα. Είναι το άτομο που όταν νιώθει ότι το αγαπούν, όλα τα υπόλοιπα μπορεί και τα ξεπερνάει.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τολμήσετε να τον/την απομακρύνεται από ότι έχει ανάγκη να υπάρχει στην ζωή του/της. Και μην ζητήσετε να δεχτεί τις επιλογές σας, σαν να μην έχει άλλη επιλογή. Το παιχνίδι το έχετε χάσει !!.  

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, που έχει δύο ερμηνείες. Θα διαπιστώσετε ότι οι φοβίες σας μην τυχών αλλάξουν όσα θεωρείτε ότι σας διασφαλίζουν.. έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι αποφασίζετε να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας, και πιθανόν, να αφήσετε το ρεύμα της εποχής να σας οδηγήσει σε έναν νέο προγραμματισμό ζωής. Ο Δίας στον Αστερισμό σας (από τον Αύγουστο έως τον Αύγουστο του 2016), θα αποκαταστήσει τις όποιες απώλειες σας. Επίσης, καθώς ο Δίας είναι ο Κυβερνήτης του απέναντι από εσάς Ζωδίου (των Ιχθύων), θα σας αποδείξει μέσα στο 2016 ότι, τα όνειρα βγαίνουν αληθινά, μόνο εάν πιστεύουμε σε αυτά.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΔΙΑΟΛΟΣ,, που όμως αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αντιθέτως, είναι η χρονιά που θα σας κάνει πιο υποψιασμένους, κι έτσι μόνο θα βγείτε κερδισμένοι. Παράλληλα, θα επιτύχετε όλα όσα θέλετε, αφήνοντας τους άλλους να νομίζουν ότι γίνεται το δικό τους. Δεν πρέπει όμως να ανοίξετε νέες οικονομικές υποχρεώσεις δίχως να είστε σίγουροι εάν θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε, και ούτε να απομακρυνθείτε από πρόσωπα που είναι σημαντικά στην ζωή σας.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.     *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Καρκίνο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ = μητέρα των άστρων (ψυχών), ΣΕΛΗΝΗ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας στοιχεία του φιλόδοξου Αιγόκερου, που την προσωπική του ζωή την βάζει σε δεύτερη μοίρα !!.

**Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ αντιπροσωπεύει την καρδιά του Χειμώνα (τον Δεκέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας που δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, για να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι η εποχή λοιπόν που αναζητάμε τρόπους, ώστε να έχουμε στο μέλλον μας «το τερπνό μετά του ωφελίμου». Ωστόσο οι Αιγόκεροι δίνουν περισσότερη βαρύτητα στα επαγγελματο_οικονομικά, και έτσι αφήνουν άχρωμη την προσωπική τους ζωής. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το προσέξουν. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, το 2016 θα αντιστρέψει τους όρους.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ως Ζώδιο της Γής: 
Έχει ανάγκη να νιώθει ότι έχει τις επιλογές του, ειδικότερα σε ότι αφορά επαγγελματικά ή οικονομικά θέματα. Δέχεται τις αλλαγές και νέες ιδέες.. όμως αφήστε τον να κάνει μόνος το επόμενο βήμα. Νιώθει ολοκληρωμένος σε μία σχέση όταν του αναγνωρίζουν τις αξίες του και θαυμάζουν τις επιτυχίες του. Είναι ειλικρινής ακόμη και όταν αυτό δεν τείνει προς το συμφέρον του, γι αυτό και δεν μένει σε έρωτες που δεν αντέχουν την αλήθεια. Ο έρωτας γι αυτόν είναι συνυφασμένος με την βαθύτερη αγάπη.. και τότε μένει στην σχέση με κάθε θυσία. Σε γενικότερες γραμμές έχει την ανάγκη να νιώθει ότι ανήκει κάπου (όπως σε οικογένεια) και το αντίστροφο, ότι του ανήκουν – του αξίζουν όσα βιώνει. Με δύο λόγια.. δεν είναι λάτρης της μοναχικής ζωής και των ελευθέρων σχέσεων.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του στερήσετε την ανάγκη να δημιουργεί, έστω αν είναι ένα χόμπι του. Μην τον κρίνετε για λάθη του. Αντιθέτως αποφορτίστε τον.. καθώς ο ίδιος ήδη κρίνει αυστηρά τον εαυτό του. 

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Το 2015, η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΣΕΛΗΝΗ.. πράγμα που σημαίνει πως για όλο το έτος ήσασταν το αγαπημένο παιδί της Σελήνης που φρόντιζε να φωτίζει τις όποιες σκοτεινές πλευρές καταστάσεων που σας προκαλούσαν αβεβαιότητες, και σας εμπόδιζαν να ακολουθήσετε έναν νέο δρόμο στην ζωή σας. Για το 2016 θα έχετε την υποστήριξη της ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑΣ (μία από τις πιο ισχυρές μορφές του Αστρολογικού Ταρό) .. που σημαίνει πως θα έχετε υλικά οφέλη που θα σας δώσουν την ικανοποίηση ότι αναγνωρίζονται οι αξίες σας, εάν όμως (προσοχή), κρατήσετε την πρέπουσα στάση σας απέναντι σε όσους σας στηρίζουν συναισθηματικά.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΗΛΙΟΣ, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω και με απλά λόγια.. συμβουλεύω να αναγνωρίστε στους άλλους αυτό που σας προσφέρουν, ώστε να σας τα επιστρέψει το Σύμπαν εις διπλούν. Τόσο στα οικονομικά, όσο και στα ερωτικά σας ζητούμενα, επενδύστε εκεί που έχετε κοινά συμφέροντα – κοινά ενδιαφέροντα – συμβατό αισθηματικό κόσμο !!.  

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 
*************************************************************************

                            *ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:
         Στα Ζώδια του Νερού ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς. 

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Γής, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.
Ωστόσο στο σημείο αυτό συμπληρώνω ότι, όλα τα Ζώδια του Νερού, κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων που έχουν ανάγκη κάπου να τα αποθέσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, «να κολυμπούν στα βαθιά». Εκεί έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής είναι πιο πρακτικά και συντηρητικά – σταθερά στα ζητούμενα τους. Επομένως τα Ζώδια του Νερού χρειάζονται δίπλα τους άτομα που μπορούν «να συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά κύματα των συναισθημάτων τους».. ενώ τα Ζώδια της Γής, άτομα που «εξανεμίζουν τις ανασφάλειες τους». Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. 

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΝΕΡΟΥ: 
Είναι πολύπλοκος ο συναισθηματικός τους κόσμος. Βιώνουν πολύ πιο έντονα κάθε ευχάριστη αλλά και δυσάρεστη στιγμή. Η απογοήτευση τους τρομάζει, γι αυτό και δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Τότε είναι που βυθίζονται στον δικό τους ονειροπόλο κόσμο. Όσον αφορά τις αλλαγές, ή αποφάσεις σχετικά με το επόμενο βήμα στην σχέση.. όπως και την αποχώρηση τους από αυτήν.. θέλουν τον δικό τους χρόνο για να υιοθετήσουν πρώτα την ιδέα. Τούτο διότι επίσης δυσκολεύονται να ισορροπήσουν το συναίσθημα με την ψυχρή λογική. Είναι από τα ζώδια που τους γεννιούνται εύκολα ενοχές, γι αυτό κι αποχωρούν από μια σχέση μόνο εάν απογοητευτούν τρομερά, ή δεχτούν πίεση για κάτι που χαλάει το όνειρο τους. Βιώνουν με πολλά ψυχοφθόρα σκαμπανεβάσματα το τέλος της σχέσης, και έτσι στην συνέχεια ξεπερνούν πιο γρήγορα τον χωρισμό. Μην ελπίζετε σε επανασύνδεση αν ξεπεράσουν την ιδέα του χωρισμού, ή ερωτευτούν άλλο πρόσωπο. Πιθανότητες υπάρχουν μόνο εάν οι ίδιοι έχουν πράξει μεγάλα λάθη.. και αυτό.. μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που ακόμη νιώθουν ενοχές !!. *Αφιέρωμα στον ΚΑΡΚΙΝΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Αιγόκερω, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ = μητέρα των άστρων (ψυχών), ΣΕΛΗΝΗ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας στοιχεία του αθεράπευτε ρομαντικού Καρκίνου !!.

**Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ αντιπροσωπεύει την καρδιά του Καλοκαιριού (τον Ιούλιο), που αυτό σημαίνει =  Φάση της ζωής μας, όπου ενώ ξέρουμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τις δύσκολες στιγμές – μέρες, ωστόσο ζηλεύουμε την ξενοιασιά του τζίτζικα και αφήνουμε τα δύσκολα για αύριο - μεθαύριο. Νομίζουμε πως έχουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις αρρωστημένες καταστάσεις, αψηφώντας έτσι τον κίνδυνο να γίνουν «καρκίνωμα». Εδώ θα πρέπει να συμβουλέψω τα Καρκινάκια μας, να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Οι ασπιρίνες απλά καλμάρουν τον πόνο – δεν γιατρεύουν την πάθηση.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ως Ζώδιο του Νερού:
Θα δοθεί απόλυτα στην αγάπη, μόνο αν νιώσει ότι δεν κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Ζει τον έρωτα σε πολλές μορφές, έως που να βρεί την σχέση που του ταιριάζει. Ερωτεύεται κάθε φορά και διαφορετικά, σαν πρώτη φορά.. ενώ η ρουτίνα σε μια σχέση τον αρρωσταίνει. Δεν θέλει να ξέρει – να ελέγχει τα πάντα, αρκεί να είναι σίγουρος για όσα εκείνος χρειάζεται.. και να ζεί μέσα στην σχέση του την κάθε του επιλογή. Δεν έχει δηλαδή πάντα τους ίδιους κανόνες. Είναι όμως και από αυτούς που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, εφόσον η σχέση του τον καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην περιμένετε να σας πεί ο ίδιος τί τον ενοχλεί μέσα στην σχέση, αλλά να δίνετε προσοχή στα μηνύματα που σας εκπέμπει με την συμπεριφορά του. Εάν τον/την απατήσετε.. καλύτερα να μην το μάθει ποτέ.

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ή αλλιώς ο Εγκλωβισμένος. Αυτή η κάρτα επιδρά θετικά σε σας, διότι σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να απαλλαχθείτε από καταστάσεις που σας κρατούν ’’παγιδευμένους’’ μέσα σε παρελθοντικές πικρίες κάθε μορφής. Και εάν θέλετε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που θα δοθούν απέναντι σε σας, τότε βέβαια, καλείστε να βάλετε τα όρια σας. Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε την ζωή σας σε νέες βάσεις, που όσο κι αν σας πονέσει αυτό, μέσα στο 2016 θα αναρωτιέστε γιατί δεν το κάνατε πολύ νωρίτερα.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ.. οπότε επανέρχομαι στα παραπάνω. Η κάρτα αυτή σημαίνει το τέλος μιας ανεπιθύμητης ή στάσιμης κατάστασης. Είτε πρόκειται για την προσωπική σας ζωή, είτε  στον οικονομικοεπαγγελματικό σας τομέα, σίγουρα σε κάτι πρέπει να δοθεί ένα τέλος για να υπάρχει χώρος και χρόνος για νέα πράγματα. Η κάρτα αυτή παράλληλα σας φέρνει την αρχή μιας καλύτερης εποχής, όπως και νέα πρόσωπα στην ζωή σας, που θα επαναφέρουν την ζεστασιά στην ψυχή σας.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


   *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΣΚΟΡΠΙΟ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Ταύρο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μυστικοπαθή και δύσπιστο Σκορπιό, και αυτό βεβαίως, συχνά μας βγαίνει σε καλό μας  !!.

**Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ αντιπροσωπεύει το τέλος του Φθινοπώρου (τον Νοέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου το αποτέλεσμα δεν είναι ανατρέψιμο, και έτσι δεν έχουμε παρά να πορευτούμε με αυτό. Ωστόσο, εάν οι καρποί των προσπαθειών μας δεν είναι ικανοποιητικοί, έχουμε το χρονικό περιθώριο μέσα στο επόμενο διάστημα που ακολουθεί (τον Χειμώνα), να οργανωθούμε καλύτερα. Είναι δηλαδή η εποχή που μέσα από τις εμπειρίες μας μπορούμε να γίνουμε πιο σοφοί και πιο διεκδικητικοί στο μέλλον.

Επομένως ο Σκορπιός είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την Ακρότητα. Δηλαδή, το «όλα ή τίποτα» !!. Από τα βαθύτερα ανομολόγητα ανθρώπινα πάθη μας, στις πιο έντονες και θορυβώδεις εκδηλώσεις των συναισθημάτων μας. Από την παγερή αδιαφορία, στην πιο ένθερμη μαχητικότητα. Από τον αυθορμητισμό, στην συμπεριφορά κατόπιν προμελετημένης στρατηγικής. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, όσοι ανήκουν στον Σκορπιό, ενώ έχουν μεγάλη γκάμα προτερημάτων, σε κάποιες περιπτώσεις χάνουν το μέτρο και έτσι προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο μέσα από τα λάθη τους, γίνονται πιο δυνατοί.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ως Ζώδιο του Νερού: 
Τον συναρπάζει το μοιραίο και το μυστήριο. Ζεί για τον παθιασμένο έρωτα.. αλλά με τον δικό του τρόπο. Θέλει τον/την σύντροφο ψυχή και σώμα δικά του, δίχως όμως να είναι διατεθειμένος να του αποκαλύψει τις δικές του μυστικές πλευρές. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο και να γνωρίζει τα πάντα για την ζωή του/της συντρόφου του, παρελθόν έως και τις πιο απόκρυφες σκέψεις του/της. Δεν θα εκδηλώσει με άμεσο τρόπο την ζήλια του, ούτε τις ανασφάλειες του μέσα στην σχέση. Χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Η σχέση με έναν Σκορπιό συνήθως είναι δύσκολη αλλά και συναρπαστική. Όντως είναι το νούμερο ένα Ζώδιο που μπορεί να κάνει σέξ με πάθος.. αλλά χωρίς αγάπη. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του πείτε ψέματα, όσο κι αν το θεωρείτε ασήμαντο ψεματάκι. Μην τον κάνετε να σας ζηλέψει, θα σας το ανταποδώσει. Μην επιχειρήσετε να τον χωρίσετε, οδηγήστε τον να το κάνει ο ίδιος. Τότε έχετε ελπίδες για επανασύνδεση.

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν ο ΠΥΡΓΟΣ ή αλλιώς τα Κεκτημένα σας. Ότι αφορά περιουσιακά στοιχεία ή οικονομικά σας θέματα, θα πρέπει να τα στηρίξετε σε δυνατότερες βάσεις. Σημαίνει επίσης ότι πιθανόν να ανοίξετε νέο σπιτικό, ή θα βάλετε τα θεμέλια για κάποιον επαγγελματικό στόχο. Ωστόσο, θα δικαιωθείτε τελικώς στον βαθμό που σας αξίζει, και μάλιστα στο 2016, ο Κρόνος απ’ τον Τοξότη, θα σας φέρει πιο κοντά στους στόχους σας.  
2016:
Σαν δώρο απ’ τον Κρόνο, που τον φιλοξενήσατε πριν μετακομίσει στον Τοξότη, έχετε ως ετήσια κάρτα σας το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι που θα λάμπει για σας στον ουρανό, και θα σας καθοδηγεί σωστά σε κάθε αβέβαιο βήμα σας. Το ένστικτο σας θα αυξηθεί, και έτσι θα διακρίνετε καθαρότερα το συμφέρον σας, το οποίο θα πρέπει να το διεκδικήσετε. Προσοχή μόνο «μην ποντάρετε σε κουτσό άλογο», διότι κάποιες φορές είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάσουν από μόνα τους, παρά να ρισκάρουμε για το ποθητό αποτέλεσμα. Αυτό αφορά και την προσωπική σας ζωή.

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  


   *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΙΧΘΕΙΣ*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με την Παρθένο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ, αγγελιοφόρος αλλά και ανασκαφέας του παρελθόντος.
ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια εικόνα, σας συνιστώ, πριν διαβάσετε ότι αφορά το δικό σας Ζώδιο, να λάβετε υπόψη σας τον πρόλογο του συγκεκριμένου άρθρου μου (το αρχικό κείμενο του άλμπουμ μου) **Τα 12 ΖΩΔΙΑ και το έτος 2016**

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας, του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα ονειροπόλο Ψαράκι !!.

**Οι ΙΧΘΕΙΣ εκπροσωπούν τον Μάρτιο, όπου αναμένουμε τους ανθούς της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει = Φάση της ζωής μας που καλούμαστε να ανοιχτούμε σε πελάγη και να βιώσουμε όλα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά ωστόσο μας τρομάζει το άγνωστο και η όποια τυχών απογοήτευση. Τότε, ενώ τα όνειρα μας, μας κρατούν ξύπνιους τις νύχτες.. κάθε αυγή τα αναβάλουμε για αύριο. Άλλοτε η αναμονή της κατάλληλης στιγμής μας ανταμείβει, κι άλλοτε λόγω ονειροπόλησης χάνουμε την αίσθηση του χρόνου που τρέχει. Είναι λοιπόν μια φάση της ζωής, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. 

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΙΧΘΕΙΣ ως Ζώδιο του Νερού:
Είναι από τα διπλά Ζώδια. Γι αυτό ενώ αποζητά τον τέλειο έρωτα που ζεί στην φαντασία του, παράλληλα θέλει να ξέρει στις σχέσεις του, ποια είναι η πραγματικότητα. Δεν εκδηλώνεται έντονα, αλλά τα βιώνει όλα πολύ έντονα. Δεν λέει πολλά (σιωπή ιχθύος) για ότι αφορά τον εσωτερικό του κόσμο και τα αισθήματα του.. αλλά τα εκδηλώνει με πολλούς τρόπους.. και κυρίως με την γλώσσα του σώματος. Μένει μέσα στην σχέση όσο δεν θα του ταράξει τα ήρεμα νερά του και του επιτρέπει να βιώνει τον έρωτα με τον δικό του τρόπο. Φεύγει από αυτήν μόνο εάν νιώσει ότι ο έρωτας απομακρύνεται, ή εάν δεν γίνονται κατανοητές οι βαθύτερες συναισθηματικές του ανάγκες. Τότε το αμίλητο γλυκό ψαράκι.. γίνετε καρχαρίας. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην αμφισβητήσετε ποτέ τα συναισθήματα του. Κατά την εποχή που τα λέει και τα δείχνει.. τα εννοεί. Μην φέρετε το ψαράκι ποτέ σε επαφή με μία σκληρή πραγματικότητα, εάν προηγουμένως δεν τον/την έχετε προετοιμάσει !!.

**ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..  για το 2015 ήταν: 
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΚΡΙΣΗ και όντως ήταν μια κρίσιμη χρονιά για σας, αλλά με την καλή της έννοια. Ειδικότερα, εάν προσπαθήσετε να είστε εγκρατείς σε ότι αφορά τις προσωπικές σας επιθυμίες, θα έχετε όλα τα εφόδια που σας χρειάζονται για να αναρριχηθείτε, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. Βέβαια θα χρειαστεί να κοπιάσετε και να θυσιάσετε κάποιες προσωπικές σας ανάγκες, αλλά η ικανοποίηση που τελικώς θα εισπράττετε μέσα στο 2016, θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην προσωπική σας ζωή.
2016:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΚΟΣΜΟΣ .. και είναι η χρονιά που στο χέρι σας είναι να πάρετε αυτό που σας αξίζει. Ένας νέος κόσμος ξεδιπλώνεται στα πόδια σας, ή τουλάχιστον, εσείς θα τα βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι. Αναγνωρίζονται οι αξίες σας, και παίρνετε ηθική ικανοποίηση από κάποιους που σας πίκραναν. Επίσης ο Δίας απ’ τον Αστερισμό της Παρθένου που είναι απέναντι σας, έως τον Αύγουστο, θα εκπληρώσει κάποιο σας όνειρο.. εφόσον όμως, δώσετε τέλος σε κάτι που μόνο μέσα στην φαντασία σας υπάρχει.  

Θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς προβλέψεις μου, εστιάζοντας στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.  
*************************************************************************

**Κλείνω με τις ευχές μου για ένα καλύτερο μέλλον αγαπημένοι μου αναγνώστες, διότι Παντογνώστης είναι μόνο ο Ένας και Μοναδικός Δημιουργός μας.
Και για ακόμη μια φορά διευκρινίζω ότι δεν ασκώ την μελλοντολογία – αστρολογία ως επάγγελμα, αλλά ‘’παντρεύοντας’’ την αστρολογία με την ψυχολογία, διαπίστωσα πως αυτό με βοηθάει να αναλύω βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή !!.  

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δημόσια σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Ψυχή-Αστρολογία/151641248215997
Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/