Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

*Ο Ιούνιος του 2023 με προβλέψεις και αφιέρωμα στους Διδύμους που τον εκπροσωπούν*


Το παρόν αφιέρωμα μου με προβλέψεις αφορά όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, ωστόσο αναλύω τον Αστερισμό των Διδύμων, ώστε να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι που επηρεάζει όλους μας στον μήνα Ιούνιο:     


     Πρόκειται για τον Ζωδιακό Αστερισμό που επειδή εκπροσωπεί τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης, διακρίνεται για την ανυπομονησία που κτυπάει κόκκινο ώσπου να έρθει Καλοκαίρι !!
Κατ' αυτόν τον τρόπο μεταδίδει την ανυπομονησία σε όλους μας, καθώς "ο ερχομός του καλοκαιριού" έχει και μεταφορική έννοια.. ειδικότερα εφόσον μιλάμε για το Καλοκαίρι του 2023 !! 
 
     Ανήκει στους Ζωδιακούς Αστερισμούς που φέρουν ως στοιχείο της φύσης τον Αέρα, και καθώς τον χαρακτηρίζει επίσης η ευκολία να μην πτοείται στα δύσκολα.. μας διδάσκει τον κανόνα που ακολουθεί, «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» !!
 
    Ωστόσο η Πανσέληνος του Ιουνίου μεταξύ 3 - 4 του μηνός στους Διδύμους, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται «Σελήνη των δύο όψεων» .. που σημαίνει προσοχή, διότι, «ενώ το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, σπανίως κοιτάμε και τις δύο πριν το βάλουμε στην τσέπη μας» !! 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:

Οι Δίδυμοι είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, και ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα. Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, όταν ειδικά εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται εύκολα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «τα μπαλαντέρ του Ζωδιακού Κύκλου» !!


Ο Χαρακτήρας των Αέρινων γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια (ειδικότερα ο Ζυγός).. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. 
Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και έναν χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. Το κρεβάτι τους όμως δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΔΙΔΥΜΟΙ ως Ζώδια του Αέρα: 

Για τον Δίδυμο «όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις».. και έτσι αντιμετωπίζει και τις σχέσεις του. Είναι συναισθηματικός και δεν θέλει να προκαλεί πόνο, όμως ούτε και ο ίδιος τον αντέχει. Θα δώσει τα πάντα σε μία σχέση εάν τον καλύπτει.. όμως πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθεί, μετά από αρκετά τέστ αντοχής που θα υποβάλει τον/την σύντροφο του. Για τον Δίδυμο τίποτα δεν παντοτινό, αλλά και δεν φεύγει εάν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Είναι από αυτούς που δίνουν την εντύπωση ότι είναι άπιστοι, αλλά δεν κάνουν σέξ χωρίς συναίσθημα. Οπότε.. αν φύγει από την σχέση, σημαίνει ότι έχει συναισθηματικά αδειάσει.

Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την ελευθερία που σας δίνει. Μην του αποκρύψετε τίποτα από το παρελθόν σας. Ο Δίδυμος φεύγει χωρίς ενδείξεις και προειδοποιήσεις.


* * * * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο παρόν αφιέρωμα μου, αλλά να διαβάσετε και το αρχικό  άρθρο μου με περισσότερες διευκρινήσεις, το οποίο σας παραπέμπει σε όλα τα υπόλοιπα Ζώδια και στους μήνες που εκπροσωπούν. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/01/12.html
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
     Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή. 
   
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας αναλόγως κι ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Κριό που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Φυσικό επομένως .. έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου να επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.


~ Ο Αστερισμός των ΔΙΔΥΜΩΝ: 

Οι Δίδυμοι σχηματίζουν Άξονα με τον Τοξότη, και οι Κυβερνήτες τους είναι:

*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο ΕΡΜΗΣ, συντονισμός των επικοινωνιών και η υπενθύμιση του παρελθόντος.
*ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ

Είναι απ’ τα διπλά Ζώδια όπως οι Ιχθείς και ο Ζυγός, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση των Διδύμων σημαίνει, «το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι» !!. 

~ ~ Από Αστρονομικής πλευράς:

Οι Δίδυμοι, Gemini στα Λατινικά, είναι ένας από τους Αστερισμούς που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που το 1922 θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Ωστόσο, μόνο οι 12 από τους 88 θεωρούνται Ζωδιακοί Αστερισμοί στις μέρες μας, όσοι και οι μήνες του Ηλιακού έτους. Επομένως, είναι ο ο τρίτος κατά σειρά Ζωδιακός Αστερισμός σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο.  

~ ~ Σύμφωνα με την Μυθολογία:

Για τους αρχαίους Έλληνες αλλά και τους Ρωμαίους ήταν οι Διόσκουροι. 
Δηλαδή σύμφωνα με έναν από τους επικρατέστερους μύθους, ήταν οι δίδυμοι γιοί του Διός και της Λήδας που μεταφέρθηκαν στον ουρανό από τον πατέρα τους Δία, σε ανταμοιβή της υποδειγματικής αδελφικής αγάπης που επέδειξαν επί της Γής. 

Συνεπώς μετά όλα τα παραπάνω, σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες και τους συμβολισμούς των ουράνιων σωμάτων, είναι φυσικό να παραπέμπουν αναπόφευκτα στην αρχαιοελληνική μυθολογία.


~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος για όλα τα Ζώδια:
   

Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, καθώς τότε σύμφωνα με την Αστρονομία και τον φυσικό κύκλο ζωής αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος -  Ηλιακό Έτος. 

       Και πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας.
Και δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούμε τις ονομασίες των εποχών και σε μεταφορικές έννοιες !!   

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική μας, αλλά και η ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

* Ο Ιούνιος των Διδύμων για όλα τα Ζώδια:  

       Συνεπώς ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας (κατά καιρούς), αλλά και ταυτόχρονα, ερμηνεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές των διαφορετικών Ζωδίων.

Έτσι συμβαίνει και όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ανυπόμονο και ετοιμόλογο Δίδυμο, που ο ρόλος του στον Ζωδιακό Κύκλο είναι να εκπέμπει εξωστρέφεια – και να μας διδάσκει πως τα πάντα έχουν δύο όψεις, όσο κι αν αυτές ανήκουν στο ίδιο νόμισμα !!.

Ο Αστερισμός τους αντιπροσωπεύει όλο τον Ιούνιο - το τέλος της Άνοιξης που με ανυπομονησία περιμένουμε το Καλοκαίρι, που για όλους σημαίνει: 

     Στον μήνα Ιούνιο επομένως επικρατεί ο χαρακτήρας των Διδύμων, οι οποίοι συμβολίζουν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Και παρότι η αξία του νομίσματος δεν αλλάζει απ’ όποια πλευρά κι αν το δούμε, ο Αστερισμός τους μας ωθεί στο σκεπτικό να το εξετάζουμε κι απ’ τις δυό πλευρές, για να βεβαιωθούμε για την γνησιότητα του. Με απλά λόγια, στο Ιούνιο προσοχή διότι, «ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός» !!

     Πρόκειται για φάση της ζωής μας όπου ανυπομονούμε να αρχίσουμε να μετράμε τις δυνάμεις μας. Το συναίσθημα συνεχίζει να υπερτερεί της ώριμης σκέψης, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διδαχτούμε μέσα από τα λάθη μας. Και μάλιστα πριν τα κάνουμε, ετοιμάζουμε προηγουμένως την δικαιολογία μας σε περίπτωση που αποτύχουμε. 
Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι Δίδυμοι είναι τα παρορμητικά ρίσκα και τυχών διπλές καταστάσεις, ειδικά μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι συμβαίνει και όλοι μας λίγο - πολύ επηρεαζόμαστε όπως προαναφέρω μέσα στον μήνα των Διδύμων κατά τον ίδιο τρόπο - για τους ίδιους λόγους. Ωστόσο οι Δίδυμοι του Μαΐου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Ιούνιος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές μου, στις προβλέψεις μου του μηνός Μαΐου.


* * Η Πανσέληνος του Ιουνίου χαρακτηρίζεται ως "Σελήνη των δύο όψεων" !! 


Για να μην επαναλαμβάνομαι, προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου, σχετικά με το πώς μάς επηρεάζει η κάθε Πανσέληνος στον κάθε μήνα του Ηλιακού Έτους:


Αξίζει τον χρόνο σας το προτεινόμενο άρθρο μου, του οποίου το περιεχόμενο εκτός απ’ τις προβλέψεις μου για την κάθε Πανσέληνο του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου, είναι πλούσιο και σε πληροφορίες. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 


ΑΝΟΙΞΗ 2023:


Προτείνω να επανεξετάσετε τις μηνιαίες Ανοιξιάτικες προβλέψεις μου, παρότι αφορούν τους μήνες Απρίλιο -Μαΐου .. ωστόσο συνεχίζουν με τον μήνα Ιούνιο, και προτείνω να κρατήσετε σημειώσεις !!
 
ΔΕΙΤΕ ~ ~ Όλα όσα μάς αφορούν γενικότερα ως λαό, αλλά βεβαίως και προσωπικά για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά .. όλα σε μια σελίδα !!
Χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο που σας οδηγεί αυτομάτως στο ολοκληρωμένο κείμενο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2023/03/2023.html



ΤΟ ΝΕΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΤΟΣ *2023 – 2024*  Ενημερωθείτε .. αποκαλύπτει τα μελλούμενα και επόμενων ετών: 


* * * Συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις ως και τον Μάρτιο του έτους 2024 με συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά.. όπως και τις σημαντικότερες Πλανητικές θέσεις έως και το 2026: 

        Και τέλος διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά ή ενδιαφέροντα (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις εποχιακές μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων όπως αναμένονται στον κάθε νέο επόμενο μήνα. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου